Премини към съдържанието

ВанДин

Потребител
 • Публикации

  42
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко за ВанДин

 • Рожден ден 2 януари

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София

Контакти

 • Skype
  ivan.din4ev

Постижения на ВанДин

Сътрудник

Сътрудник (5/21)

 • Разговор за начинаещи
 • Първа седмица
 • Месец по-късно
 • Една година във форума
 • Две години във форума

Нови значки

31

Репутация

 1. Сдружението с нестопанска цел MedicAlert Foundation предложи на родителите на деца с аутизъм новата система GPS + Essential което ще им позволи по-добре да контролират децата си. Според едно скорошно проучване проведено от Американската академия по педиатрия, около половината от децата с нарушения от аутистичния спектър, извършват внезапни и непредвидими разходки, 24% са подложени на риск от удавяне, а 65% биха могли да станат жертва на пътно-транспортно произшествие. За разработването на новата система, MedicAlert Foundation навлиза в партньорство с eTrak. Това дава възможност да се комбинират най-новите GPS технологии с грижите на MedicAlert за изпълнение на услугата и в резултат на това се появява не само информационна система, но също така и с цел защита и помощ при откриване на изчезнали деца. MedicAlert GPS + Essential разполага с функцията Safety Circle, която позволява на родителите да определят границите около дома, училища и други места за целите на непрекъснат мониторинг. Safety Circle определя периметъра в който обикновено е детето и ако детето го напусне, родителите моментално да получи уведомление чрез SMS или електронна поща, което съдържа информация за текущото местоположение на детето. За повече безопасност на децата служи и бутон Alert, който незабавно уведомява служителите на техническата помощ от MedicAlert, че се нуждаят от съдействие. MedicAlert ще се свърже с родителите и ако е необходимо и с правоприлагащите органи за осигуряване на безопасността на детето. Устройството MedicAlert GPS + Essential има размерите на запалка и тежи по-малко от 30 грама, може лесно да се постави в джоба на раницата на детето, а GPS тракера може да бъде окачен на врата или колан. Въпреки малкия си размер, устройството има поддръжка за технологията Wi-Fi, клетъчни и GPS, които спомагат да се определи местоположението на детето с точност до няколко метра.
 2. Компанията Sony въведе нов автомобилен AV ресивър XAV-602BT с възможност за свързване със смартфон. Също така компанията представи новия GPS модул за навигация XA-NV300T с достъп до потребителския интерфейс и TomTom карти. Новите устройства ще бъдат изложени на MERA Knowledgefest, който ще се проведе в Далас, САЩ, 17-22 август 2013 година. AV ресивър XAV-602BT поддържа изключителната технология Sony Remote App за Android и IOS, която обединява развлекателната и системата за управление. Remote App комбинира музикалните и потребителските приложения на смартфона в един списък, който се визуализира на екрана се контролира с помощта на ресивъра. Съдържанието се изписвана телефона, а музиката се възпроизвежда през високоговорителите. Само при използване на Android устройства Remote App за XAV-602BT позволява управлението на приложения и разнообразието от функции, включително GPS навигация, възпроизвеждане на музика, RSS-канали, Twitter, използване на гласови команди. В допълнение на това гласовият интерфейс позволява да се отговори на текстовите съобщения. Навигационния модул XA-NV300T позволява добавяне към устройството и GPS функционалност. В допълнение, има USB-конектор и слот за карти с памет SD, на които са инсталирани картите от TomTom. Свирзвайки GPS-модул XA-NV300T се получава незабавен достъп до базата данни TomTom IQ Routes. Системата работи независимо от телефонa, така че не е нужно да се притеснявате за наличието на мрежа или за разходите по интернет трафика. AV ресивър XAV-602BT и GPS-модул XA-NV300T ще бъде на разположение от октомври 2013 г. за около $ 549.99 и $ 249.99.
 3. Научноизследователския отдел на Mercedes-Benz на Северна Америка (Mercedes-Benz Research and Development North America) напоследък се занимава с интегриране на GPS навигационна система на своите автомобили с Google Glass. При успех и с такъв набор от опции маршрутът в истинския смисъл на думата ще оживее пред очите на потребителите. Целта на компанията е да постигне пълна синхронизация между автомобилната и пешеходната навигация, а на потребителите да не им се налага да въвеждат един и същи адрес няколко пъти. Също така системата ще променя режима си автоматично в зависимост от това къде се намира собственика и дали двигателят на колата е включен. Според разработчиците, системата ще увеличи пасивната безопасност в превозното средство, ще доведе до намаляване на умората зад волана и ще допринесе до обогатяване и архивиране информацията на обичайните маршрути. Главната особеност на очила Google може да се счита и създаването на непрекъсната навигация, където потребителят излизайки от колата може да продължи пеш по пътя по указания маршрут до местоназначението. Тъй като очилата на Google в момента все още не са достъпни за масовия пазар, компанията Mercedes-Benz предлага на своите клиенти засега само опцията Drive Kit Plus която ще позволява свързване на телефона към навигационната система на автомобила и GPS информация за трафика в реално време. Цената на услугата е 600 щатски долара за целия период на обслужване и се поддържат засега само от смартфоните на iPhone. Поддръжката за Android-устройства в момента е в процес на разработка. Mercedes-Benz стана публична с първоначалните си планове за Google Glass интеграция, и резултатите са доста обещаващи. След използването на Google Glass с интегрирания GPS, Mercedes тества вече и функциоността на Door-to-Door Navigation, според която, след като автомобилът паркира, водачът ще може да продължи към посочения адрес пеша като използва подсказките на навигационната програма. Интересно е да се отбележи, че според някои специалисти, шофирането с допълнителни приспособления може да разсее водача и да доведе до рисково шофиране. Поради тази причина Google Glass може да се окажат незаконни в някои страни.
 4. Съвременните смартфони са способни на много неща, но да заменят напълно самостоятеленото GPS устройство, досега не им беше по силите. Най-често, защото те не разполагат с предварително инсталирани GPS навигационни приложения и не могат да се използват за определяне на местоположението в града, в гори и планини при липса на мобилна мрежа. В тази връзка, Trimble обяви специално TopoCharger устройство за iPhone с резервна батерия и чип карта памет за съхранение. Компанията Trimble Outdoors е разработила TopoCharger с цел да се позволи на потребителите да използват iPhone като външно GPS устройство, от което да могат да получат достъп до цветните топографски карти на 49 щата на САЩ с ниво на мащабиране - от 1:250 до 1:24 000. Картите са инсталирани във външна чип-карта памет, който се намира в долната част на TopoCharger. Потребителите имат възможност да закупят и съхранят определен брой карти, а ако е необходимо отново да купуват други карти, могат да си закупят и чип с повишен капацитет на паметта. Освен цифровите карти, TopoCharger подсигурява и допълнителен капацитет на батерията от 1440 мАч, която може да удвои живота на батерията на iPhone. TopoCharger тежи около 85 г. и е предназначен за смартфони iPhone модели 4, 4S и 5. Дебютът в търговската мрежа е насрочен за ноември 2013 г., с обявена цена на дребно от около $ 150 долара.
 5. Производството на Smart Watch постепенно прераства от второстепенен проект в основно занимание на много световни производители. В тази връзка миналата седмица Engadget Chinese представиха своята серия inWatch One. inWatch One се отличава с поддръжката на специалната версия на Android 4.2 и слот за SIM-карта, възможността на потребителят за сърфиране в интернет и гласови обаждания през Bluetooth гарнитура. inWatch One e оборудван с 1.54-инчов OLED капацитивен сензорен екран, резолюция от 240x240 пиксела, двуядрен процесор с тактова честота 1.2 GHz, 512 MB RAM, 4 GB ROM, 2-мегапикселова камера, WiFi, Bluetooth, FM-радио, GPS и капацитет на батерията от 500 mA. Според производителя, inWatch издържа с едно зареждане 48 часа в активен режим и 120 часа в режим на изчакване. Инсталираният ROM inDroid е встроен на базата на Android ICS и поддържа много популярни и полезни приложения, като WeChat, Sina Weibo, QQ и Baidu music, които позволяват позициониране и помагат при спортуване. Цената на дребно на inWatch Оne в сайта на компанията е 1788 юани или около $ 293. Повече информация: Engadget Chinese >>> inWatch /Chinese/ >>>
 6. Volvo Penta и Garmin обявиха Penta Volvo System Glass Cockpit, интегриранa и многофункционална система за управление на яхти. С удобен и лесен за употреба интерфейс, заедно с най-новата база данни и информация за безопасно пътуване, Volvo Penta System Glass Cockpit е отлично решение за управление на оборудваните плавателни съдове. "Тази система ще осигурява лекота и надеждност при плаването от Garmin и безопасност при управлението от Penta Volvo и представя една напълно интегрирана система за нашите клиенти, крайната цел на която е по-приятната разходка с плавателния съд... каза Дан Бартел, вицепрезидент по продажбите. Penta Volvo System Glass Cockpit е електронна платформа. Системата включва 8, 12 или 15-инчов мултифункционален дисплей или 15, 17 или 19-инчов монитор, Remote Device Input и SD Card Reader и е универсална за монтаж във всяка една лодка. Разполага с EVC интерфейс и осигурява модерни навигационни функции чрез GPSMAP 8000 Series, която обслужва всички оборудвани със системата двигатели чрез стандартен NMEA 2000 и NMEA 0183 комуникационен интерфейс. EVC, Autopilot, Interceptors, Powertrim Assist и Dynamic Positioning са вградени в системата и могат да бъдат контролирани и наблюдавани от дисплея. Penta Volvo System Glass Cockpit е съвместима с повечето от устройствата на Garmin и ще се предлага чрез дистрибуторите на Volvo Peta. Очаква се това да стане към края на годината. За повече информация за Penta System Volvo Glass Cockpit, посетете www.volvopenta.com >>>
 7. Немският стартъп Кomoot, обяви GPS приложение за iPhone / Android, предназначено за туристите от Обединеното кралство и другите европейски страни. Приложението е предназначено предимно за колоездачи и мотоциклетисти, разполага с карти и гласова навигация. Приложението позволява да се анализират различните параметри на туристически маршрут, като например килоетрите на асфалтираните и черни пътища по пътя, количеството и качеството на изкачванията и спусканията, като по този начин определя сложността на избрания маршрут. Картографската услуга се базира на повече от 7 милиона точки от данните на OpenStreetMap, NASA, Wikipedia, а мощния алгоритъм на изчисление предлага на потребителя най-удобните варианти за маршрут. В допълнение към вече изброеното, приложението позволява запис на тракове, гласови бележки и снимки с географска маркировка и обозначение. Komoot се разпространява безплатно за определени райони и за едно устройство. Допълнителните данни за съседни райони се заплащат, а пълния набор информация струва £ 23.99.
 8. Trimble обяви споразумение с водещият доставчик на карти и сателитни изображения на земната повърхност - компанията DigitalGlobe. В резултат на това, потребителите на мобилни приложения Trimble Outdoors ще могат да виждат подробни карти и сателитни снимки на своите смартфони или таблети. Клиентите на Trimble ще могат да разглеждат сателитни снимки и карти в отдалечени райони, които нямат достъп до Интернет - всички данни ще се съхраняват в паметта. Освен стандартното използване на картите от DigitalGlobe, потребителите ще могат да ги разпечатват с помощта на специалната услуга на MyTopo.com. Съдържанието от DigitalGlobe ще се предлага в петте приложения на Trimble: Trimble Outdoors Navigator ™ (iPhone, Android), - навигационно приложение за туристи и колоездачи; Trimble Outdoors MyTopo Maps ™ (iPad, Kindle Fire, таблети с Android), - приложение, предназначено за планиране на маршрути; Trimble GPS Hunt ™ (iPhone, Android), - приложение за ловци; Trimble GPS Fish ™ (iPhone, Android), - приложение за риболовци; Trimble GPS Maps ™ (iPad), таблетно приложение, предназначено също за планиране на лов и риболов;
 9. Изследвайки електроенцефалографските сигнали на човешкия мозък, група от изследователи от Дрексел, Калифорния и университета в Пенсилвания установиха нов тип неврони в човешкия мозък, които са тясно свързани с навигацията в пространството. Тези клетки помагат на хората за оринтация при местоположението и позволяват придвижването в непозната среда. По време на проучванията в човешкия мозък е била открита триъгълна структура от клетки, които се активират по време на придвижване и се различават от други видове неврони по разположението и активирането си в различни области на мозъка. Според изследователите, тази "навигационна мрежа" от мозъчни клетки позволява на мозъка да определи позицията спрямо отправна точка или мястото на предишното си местоположение. Учените също така открили, че всяка клетка реагира различно при местоположението на човек в зависимост от ситуацията, създавайки по този начин защитна виртуална карта на околността. Според учените подобна мрежа, която играе основна роля за навигация имат не само хората, но също така и животните.
 10. Компанията Spot LLC., дъщерната фирма на лидера в областта на сателитната навигация Globalstar Inc., обяви новото си устройство или SPOT Global Phone -лесен и удобен за използване сателитен телефон, който е предназначен за военни, ловци, туристи и пътешественици. Основните характеристики на новото устройство: • Размери: 13,5 x5, 5x4 см • Тегло: 200 грама • Предаване на гласови данни чрез сателитна връзка • Цветен дисплей с подсветка, оптимизиран за използване през деня • Издръжливост на батерията 4 часа или 36 часа в режим на готовност • Възможност за прехвърляне на файлове и изпращане на електронна поща • Ергономичен дизайн • Клавиатура с подсветка • Възможност за спешни повиквания към 911 SPOT Global Phone ще бъде първият сателитен телефон, които ще бъде продаван чрез големите търговски вериги и онлайн търговски портали на дребно. Цената му за САЩ е $ 499, плюс месечна такса от $ 24,99 на месец или таксуване от 25 цента за минута разговор.
 11. Преди година в пет американски щата стартира картографското приложения CityMaps. Тази седмица компанията обяви пускането на пълната версия на GPS навигационното си приложения, което благодарение на социалната си структура може да се използва навсякъде по света. Безплатно приложение CityMaps в момента има повече от 15 милиона потребители, и използва предварително инсталирани карти на OSM. Всички данни от картите и навигацията са свободно предоставени и системата работи за обработване на личните данни при определяне на местоположението, редактиране, преместване, които могат да се използват както от приятели на потребителя, така и и от цялата общност като цяло. Новото приложение ви позволява да маркирате желаното местоположение на картата, и да публикувате снимки чрез популярната услуга Instagram. Освен това, този подход открива възможности за бизнес от всякакъв вид, можете да добавяте към описанието на мястото всички необходими данни за интересните места наоколо - ресторанти, плажове, кина или отстъпки в магазина. За момента GPS навигационното приложение CityMaps е достъпна само за телефони с платформа на IOS, но разработчиците твърдят, че предстои излизането на версия за Android.
 12. Тази седмица, TomTom обяви придобиването на Coordina (Gestion Electronica Logistica, S.L.), която е лидер на испанския пазар за управление на автопаркове и GPS контрол на превози. По този начин, TomTom укрепи позицията в Западна Европа като най-бързо разрастващият се доставчик на услуги, предоставяни въз основа на принципа на SaaS (приложение-услуга). "Придобиването на Coordina ще засили присъствието ни в Испания и ще допълни нашия екип от професионалисти с подобна корпоративна култура и ще доразвие развие мрежата от местни дистрибутори," каза Thomas Schmidt, изпълнителен директор на TomTom Business Solutions. С добавянето на 27000 абоната от услугите на Coordina, TomTom Business Solutions достига до обслужването на 300 000 превозни средства притежавани от 25 000 корпоративни клиенти. Финансовите параметри на сделката не бяха оповестени.
 13. Trimble въведе следващото поколение на Trimble Tablet PC за геодезични изследвания. Trimble Tablet е лек, здрав и мобилен полеви компютър. С вградения Trimble Access софтуер, Trimble Tablet оптимизира потока на информация между работното поле и офиса и в същото време позволява инспекторите да стартират приложения, които са необходими за офисната дейност директно от работната площадка. Trimble Tablet разполага със 7-инчов капацитивен мултитъч дисплей тежи £ 3. Батерия осигурява до 16 часа работа. С Microsoft Windows 7 Professional операционна система, 1.6 GHz Intel Atom двуядрен процесор, 4 GB RAM и 128 GB на флаш - базирани външна памет, Trimble Tablet позволява на инспекторите да стартират различни приложения, които трябва да се изпълняват от офиса бързо и надеждно. Свързване чрез Bluetooth, Wi-Fi и вграден в 3.75G GSM мобилен модем за данни позволява ефективно свързване на работни потоци, така че инспекторите могат да останат свързани, когато мобилните мрежите са на разположение. С Trimble Tablet, геодезистите могат да контролират своята работа и да я доставят на клиентите си дистанционно без връщане към офиса. Използвайки мултитъч капацитивения сензорен дисплей, геодезистите могат да пишат, мащабират с пръсти, чрез стилус или капацитивни ръкавици. Големият дисплей предлага нова технология, създадена специално за подобряване на разчитането на данните срещу пряката слънчева светлина. Прегледът на данни, карти и приложения става по-лесно и инспекторите могат да използват пълния потенциал на инструменти и приложения вградени в Trimble. Таблетът разполага и с 5-мегапикселова камера с автофокус и вградена светкавица, като в същото време осигурява географско информация чрез използването на интегрирания GPS приемник. Предвиден и за екстремни условия, Trimble Tablet притежава екологична оценка IP65 и може да работи при температури от -30 ° C до +60 ° C (-22 ° F до 140 ° F), като предоставя изключителна гъвкавост, ефективност и преносимост. Дисплеят е защитен от стъкленият панел Gorilla. "Възможността да останат свързани с пълното си офис оборудване от полето е от голямо значение за геодезистите" заяви Elmar Lenz, директор на глобалната навигационна спътникова система на Trimble. "С нови характеристики и функционалност, настоящия Trimble Tablet PC е здраво и идеално решение, което осигурява по големи възможности на геодезистите - повече памет, изчислителна мощност, свързаност, визуализация на данни, обработване на документацията и др." Trimble Tablet PC е достъпен за поръчка на официалният си сайт: http://www.trimble.com >>>
 14. Компанията NNG, разработчик на софтуер за aвтомобилна навигация започна своята кампания за интегриранне на своята навигация в продуктите на производителите на компютърни компоненти и аксесоари, доставчици на мрежи и търговци. От средата на юни тази година Samsung таблетите на Expert Italia, най-голямата търговска верига за електроника в Италия се предлагат на клиентите с предварително инсталиран софтуер iGO Primo. Това сътрудничество е и част от инициативата за насърчаване на Explorer Tablet, една от версиите на таблета Samsung Galaxy Tab 2 за Android. Веригата магазини Expert Italia има 320 магазина в Италия и 7400 магазини в 22 други страни. В момента NNG и Expert Italia договарят инсталирането на лицензиран софтуер iGO Primo за още 25 000 таблети продавани в Европа. В рамките на кампанията на Explorer Tablet, италианските потребители получават безплатна версия на навигационния софтуер iGO Primo с подробни карти и информация за трафика в 24 европейски страни. Софтуерът се предлага с гаранция и възможност за постоянно актуализиране на карти, както и голям набор от различни навигационни функции, включително пълна база данни POI.
 15. Докато от Galileo се бавят със сроковете, учените от института по комуникации и навигация на немския аерокосмически център в Оберпфаффенхофен, Германия получиха сигнал от IRNSS-1А, първия спътник на индийския регионална навигационна спътникова система (IRNSS). Изстреляният на 1 юли 2013 г. сателит достигна планираната орбита при наклон от 27 градуса и пресече екватора при 55 градуса източна дължина 18 денонощия след старта. Председателят на индийската организация за космически изследвания (ISRO),доктор К. Радхакришнан, в същото време обяви, че организацията ще започне тестване на сателитни навигационни компоненти в рамките на една седмица. На 23 юли германските учени от аерокосмическият център монтираха 30-метрова параболична антена за сателита и установиха, че той вече илъчва сигнали на честота L5. Самият сигнал е съвсем различен от известните сигнали на други системи за навигация - GPS, GLONASS, Galileo или Beidou.По-нататъшният анализ на сигнала ще се извършва след публикуването на стандартния спецификационен интерфейс (ICD) на ISRO.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване