Премини към съдържанието

_ramus_

Лига на легендите
 • Публикации

  4473
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

1651 Жестока репутация

Всичко за _ramus_

 • Титла
  kaldata пристрастен

Последни посетители

12531 прегледа на профила
 1. мнеееее. Никакъв. Забавлявам се как ще звучи това..."обяснение" що е то "руски език" в очите на руснак... Но едно е сигурно - няма да ти дадат медал, нито Владик би те поздравил лично... (дори и да му подариш голееееееема икона). Освен това е полезно - клипчетата на колегата Филипов. Имам предвид че най-после получи отговор въпроса откъде и от какво се репликира тук, от няколкото човека като него. Всеки казус е съвсем повторяем и става ясно как оригинала се носи от "североизточния повей". Все един и същи... "канал" в тубата, с доста еднопосочни заглавия. Интересно ми е дали ще ги изреди всичките клипчета? Както и - че има и няколко други... "подобни канала" - може би е абониран за тях и може да си спести всички коментари, ако направо даде абонаментът си към тях. Като се проследят отдолу и коментарите под клипчето, стават ясни нагласите и силата на пропагандата. Както и посоката и влиянието й - и в БГ. Така, че "да здраствует рашън-пропаганда". Урааа!
 2. тц, Преди няколко дни те приканих да сложиш очилата. Не прилича на мен - по нищо. Може би не се досещаш че други реват, барабар с теб - си пригласяте. Огледалните трикове - от болната глава, на здравата - не гилат. Даже ти разказах за тактиките и за избора ти на грешните такива. Все едно че нищо ... И с другите писания си така. Ако е до снимки - няма да публикувам съвсем истинска, за да не стане че е реклама. Ако все пак настояваш - да пробваме двамата. На моята има името ми... и разни други неща, дето няма как да е фейк. Ти с какво ще се представиш?
 3. не можа да загрееш... Ма какво става с теб днес бе човек? Не си в час с измененията, не загряваш, не четеш внимателно... Малко съм "пръ'цнен" - да не си хванал вируса (упс) - настинката? Нема да се плашиш - това са глупости. колега, само един въпрос - вие говорите ли български? Може би руския ви е матерен, като се вземе предвид приоритетите в клипчетата ви. Мислех че само Чеци е така, но няма как някой да е оригинален в днешно време....
 4. намалиха ги. 300 лв при първо, и повече - при втори път. Отново не си в час, но конят явно много необуздан. Може да е от зеления цвят - луда работа, ей.
 5. Еее, не бях се сетил за този аспект на нещата... Мдаааам Може би има доза несподелено прикрито желание. В тази връзка няма как да се "справи" със сиренката. тя не си пада по садо-мазото... Поне сред вселенските мъдри канони, това не може да е възможно. Обаче... знае ли човек... вече ги виждам в друга светлина нещата..
 6. Интригант! Защо спести нулите бре? Много ги смекчаваш нещата - цял народ е изнасилен от полицаите. Даже и целия свят - 10 милиарда стенат и мрат. Поне тия, дето не са умряли от глад, мизерия и студ по тротоарите, полята и джунглите. Апропо - кофти е тоя аватар. Другия беше по-страшен, навяваше носталгия по "посоката на света". И се опитваше да "гледа страшно" - като теб. Сега тва - некъв кон, при това зелен. Гати заменката! Мислех че само каменоядите са зелени.
 7. продължаваш си с раждането на глупости... Въобще си нямаш идея какво си родил с тази простотия. Това е уникално тъпоумно съчетание, в комплект с нарицателното за "реалност"... Няма такъв... сложен профил, просто А какво да кажем - че няма как да има "светове", ако всеки от тях не дефинира "реалност" някаква. Избора на коя да се повярва и приеме... няма никакво значение в този казус. Няма значение доколко "тия реалности' били илюзия за някого си и за кого няма да са. И нищо от това не е будизъм, а си е лична фиксация, на някого си, за нещо си.
 8. Нямам претенции... но дали са опити... дали са 'безпочвени'... Ти специално въобще не си никакво предизвикателство за анализ на профила. Нито си оригинален, нито си особен с нещо значимо. Улеснението идва най-вече от многогодишните повторения, тясната изразна специфика и насоки за представности. Както и не съм оригинален с нещо, в темата. Всеки от други списващи, по свой начин показа достатъчно ясно. Ти си стоик, кво ти пука за някакви - духовния път, истината в твой вариант, непоклатимите ти убеждения... от които се оказва че някой си написал че "съмнението във всичко е най-важното"... Точно ти - да се усъмниш? Но дори и да се престрашиш (което е невъзможно) следва - съмнение в усъмненото... после пак... и пак. Не само това - съмнението не е достатъчно. Съмнението е нищо - пускането от вкопчването е много по-съществената стъпка. Как да си намериш в какво си вкопчен, като си вярващ с истината - "кое е истината, кое е съмнение, в кое не може някой да се съмнява, защото... ". Най-големия ти автогол сред темите беше това за "съмнението" щото го имало в нечии си думички. По-голяма нелепост не си писал досега никъде...
 9. Само едно нещо пуснаха и със скотостта много по-голяма от вирусната пандемия вече сте го налазили всичките. това ли е интелигентността за която толкова се спряга? защо някой ще провежда учение, и заедно с него ще стартира онова, за което то ще "учи"? защо след като е проведено учение, демек някой се е подготвял, създал е сценарии, протоколи - и сега в САЩ ще е толкова зле положението... Какъв смисъл има от такова... "учение"? Айде бе - нали сте съмнители, толкова ли бързо нагълтахте жълтото хапче. Това дори не е интелигентно. Има и други въпроси по които тази версия издиша по много параграфи. Но ви угажда на конспиративните фантазии... Тя затова и сглобена - да кълват тия дето са с тях, да ги друса по съответствието. Целия ФБ се напълни с тоя шит - за нула време. Едно и също се изцитира - наготово смляно, нагласено - да прилича по приказките. Само си чакате стръвта. И как някой може да нарече това "интелигентно"? От кога шараните могат да се нарекат интелигенти?
 10. айде пак забля любимата си песен. Как можеш да събереш интелигентност с конспирация, въобще? Гледаш да ползваш за да си напишеш дежурната рецитация, но не ги разбираш тия думички дето ги пишеш. Нагласяш си ги да ти изглеждат на логични, а имат проблеми по всички звена. Не че това ще промени нещо, но когато се съставя личната самозаблудна приказка, всеки интелигентен си я състава да е изглежда интелигентна - в съответствие с неговите си собствени особености. Иначе няма да е достатъчно самозаблудна. Именно по този начин личната приказка говори много за тоя, на когото тя служи...
 11. винаги има. За християнина - бог има. За комуниста - има комунизъм и тва си е, очевидно е, съвсем ясно е че... Без никаква разлика се съотнася и до конспиратора. Заговор има, разбира се, как няма да има, като на "всички им е ясно". Другото общо между тия всички самозаблудни типологии е ролята на тия дето не "виждат" същото като тях - те са заблудените, слепите, неуките и невежите. Само ако "вярващия", (който иначе не е въобще вярващ, а "виждащ истината") му обясни и го информира точно с каквото е и самия той - е с илюзията че веднага всеки друг веднага би "прозрял същото като него"... Няма как да няма как, щото няма как. Като му посочи, докаже "истината" - и да не се убеди всеки друг. Понеже си много нахакана "посока на света" да обобщя че съвсем нищо не разбираш, но си събираш твоите си парченца в обща картинка, запълваш празнините - където се сещаш или като се разбера кои и къде са... И всичко само и само предварителната нагласа да остане каквато е била. Има си сложни психични механизми по които това се случва, но понеже ти си много нахакан и си психоакадемик и гениален философ и мислител - тия за теб нямат значение.
 12. Не превръщай темата във философските си дебри. Всеки търси да се вкопчи за думичката. Добре, не е точна тая думичка - импровизирам. Как да го напиша по друг начин? Ако погледнем в цялост - няма друго освен хомоцентрично мислене. И да има - САПИЕНСА не го познава още. Може би - чрез други "мислители"... отнякъде си, някога си, евентуално Имах предвид точно определена типология "мислене" - неточно го изписах, да - в обобщението. Не мога да го опиша кратко, без да въведа много други понятия. В най-общ смисъл - чрез двойката "ирационално" и "рационално". Но за да се поясни и това - е вече за друга тема и не е сега момента. Но според тази условност - не е рационално мисленето, с което се въвежда че "що щом нещо го има, то е създадено" само заради бързата ирационална аналогия от човешкия живот. и капитани, които са философи, теоретични физици, политолози, социолози и просветлени.. не само - ами те са ги измислили всички тия неща - че и още много по толкова. И на други роли честичко се наглеждаме... например - пожарникари са мадхямици и будистки (по)учители и обяснители. Само в тая тема ролите са безкрайни... А има и разлика - докато ти си капитан, аз не съм музикант като социална професия. И го знаеш - въпроса е за заяждането, но пък е весело. Живота е разнолик - ролите са колкото актьорите.
 13. ама природата "създала ли го е". И кво друго е "създала"? И някак - в женски род... че как няма да създава... Играта е и с критериите - кое е ЖИВОТ, по какво и кое да се "определи" - че е "живо". Вирусът няма повечето от днешните критерии за "ЖИВ" и в никакъв случай не е ОРГАНИЗЪМ. Разбира се - това е опростено написано. И погрешно - ако се влезе в дълбочина... защото са открити много на брой и видове вируси и науката която ги изучава е като океан без дъно... Хомоцентричното мислене - как "природата е създала това или онова"... си е заместител на представата че "всичко е създадено" - ако не е бог(баща), ще е природата (майка). Въпрос на лесно и интуитивно обяснение, поради същото такова възприятие... Не може да има нещо... ако то не е създадено... "от нещо, от някого"...
 14. хвърляй ези-тура. Пък и как да знам аз - ти си експерта, ти си знаещия будист, ти си разбирача, ти си обяснителя и поучителя... Глупостите които спрягаш - да се усъмниш във всичко... абсолютно всичко... ама не само да се усъмниш - това не е по силите на никой вярващ. Първото нещо, което отпада и се пуска - са нещата в които се вярва. Това е само началото. А веригата е безкрайна... защото на нея се крепи светът на живеещия. ТГова означава маймунката да реже клона на който стои. Да отреже ръцете си, за да не се вкопчи в друг клон, да отреже краката си - за да не се застои на същите... Не означава игри по форуми и актьорско майсторство. Но като опреш в безсилието - и дотам. Ти - ТОЧНО... да говориш и да цитираш думички като тия... е именно иронията. Ти - с религиозно псевдофилософските си спрежения... Кой си ти ако я нямаше религиозната ти душа - та на нея това е основната й вибрация... да не кажа единствената. Всичко в живота ти е основано на нея... Иначе - вече години играеш кръгова отбрана или умерени ходове... Без никакво его, разбира се - как его, ти... Пословичен си с това всяка тема в която не се стърпяваш да го излееш, защото то стои отвътре и няма как да не излезе - ти го дишаш, ядеш, поемаш, изживяваш... заради това са безкрайните повторения на едно и също - опит да излъжеш само себе си и да си докараш изживяването че го можеш, че си го направил, че вече усетил. Нищо не знаеш за безкрайните механизми на изменчиви съпротиви. Не смееш да се пуснеш и по пързалката надълбокото, дори и в будизма... а само на приказки по това или онова - защото именно с тях си доставяш дозите от които имаш нужда. Търсил си го навсякъде сред всяка религия, защото именно религиозната вселена е тая на твоята ти душица. Не че това е лошо, нито че е някакво - живота е странен, разнообразен, разнолик и с това чудесен. Не преставам да се възхищавам на картината... дори със съмнението в нея. Тя илюзията затова е... някаква си. Едни играят че ги отвращавала, докато си нагласят своя версия в която да има "изход", решения... Аз й се възхищавам - красота и многообразие, в чудесно съзвучие, пълна със загадки и красота. Разбира се че това е моята илюзия и нямам проблем да се усъмня, защото не вярвам в картинки и изживяванията им. Това не им пречи да ги има. Не ми пречи на мен, нито на съмнението че картинка няма и че аз сам си я рисувам. Че се поражда само в мен, чрез отражението... Това е пред моите очи, и зад тях... И точно ТИ - религиозния... да спрягаш цитати на някого си, които говорят за "усъмняване във абсолютно всичко" - е иронията. Точно защото вярващия си избрал думички в които да привижда от това че 'виждал истината', щото се съмнявал... Това си е просто друга картинка - твоята версия. В нея съмнението е само на игра, игра в която накрая идва ползата. Но не можеш да спреш картинката. Не можеш да разсеяш личната си версия на картинка - десетилетия наред още нареждаш картинката и си вкопчен в това с усилие и упоритост, както е при всеки "наркоман". Същата ирония е и празното плямпане за егото, което си спрягаш и наричаш това "будизъм". Миксираш си каквото ти падне, отвсякъде откъдето си минал, пробвал, докарвал до себе си. Всичко е само в една посока... заради една основна потребност да живееш сред свой измислен свят, в който ти си онова, което без измисления образ няма как да има друго. И как тоя образ да се усъмни... в него си. Има си механизми за "пускането:" на образа, смяна на парадигми, на бази, на идента... - да не мислиш че това го пише в сутрите или при Берзин. То и да го пише - ти как ще го докараш до "твоя си образ", дето чете, като за него това означава самоубийство.. Та така - точно ТИ - това е иронията. И точно от заблудения - вървят най-много поучения, пояснения, обяснения, описания кое, как, защо било... Ето това е иронията... Ти не я виждаш, реагираш й защитно, без капчица възможност за самообръщане към себе си. И точно ти - съмнение във всичко.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...