Премини към съдържанието

NerdyBurdy

Потребител
 • Публикации

  223
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

14 Добра репутация

Всичко за NerdyBurdy

 • Титла
  Почетен потребител
 • Рожден ден 11.04.1991

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  Варна

Последни посетители

2941 прегледа на профила
 1. Хъб с 2 miniusb слота за таблет.

  @ExaFlop А знаеш ли, дори и да успея да ги прикрепя, дали ще има някакъв проблем да се зарежда и да се ползва джаджата за телевизията едновременно?
 2. Хъб с 2 miniusb слота за таблет.

  @ExaFlop Благодаря. А да попитам нали ще може да се зарежда и да се ползва джаджата? Няма да има проблеми да се ползват и двете ? Също май, ще ми трябва и един преходник usb - micro usb ?
 3. Здравейте. Значи имам таблет Asus Zenpad Z380M и съм си купил едно устройство, Tivizen, което се прикрепя към mini-usb на таблета, и мога да гледам телевизия на таблета, чрез тази джаджа. Проблема е, че няма как едновременно да зарежда Таблета и да гледам телевизия, а тази телевизия, доста бързо взима батерията на таблета. Искам да си купя хъб, с 2 mini-usb слота, който да прикрепя към mini-usb-то на таблета, и към този хъб да свързвам зарядното и у джаджата, която ми позволява да гледам телевизия на таблета. Приемам и други решения. Просто искам да мога да зареждам таблета, и да олзвам тази джаджа, за да гледам телевизия. Също искам да знам дали, ако ползвам хъб, ще може да се зарежда и да се ползва джаджата едновременно? Да не да стане така да успея да ги свържа, но въпреки това да не става зареждането, и гледането на телевизия едновременно. ПС: На мястото където ползвам това, няма интернет.
 4. Здравейте, правя малко проектче на което целта му да е тегли и добавя данни от ДБ, като се опитвам да го направя Обектно Ориентирано. Направих си класс DB, в който има метод за конекция към ДБ, но като ползвам класа в другият файл, където ще вадя данните ми изписва грешка, че не намира класът, а аз съм го добавил. Съща така ми показва сорс кода от конструктора, който съм направил на классът Грешката: _conn = new mysqli($this->_host, $this->_username, $this->_psw, $this->_dbName); if ($this->_conn->connect_error){ die("Connection failed: " . $this->_conn->connect_error); } } public function getCon(){ return $this->_conn; } } ?> Fatal error: Uncaught Error: Class 'db' not found in D:\XAMP\htdocs\telepol\userInfo.php:5 Stack trace: #0 D:\XAMP\htdocs\telepol\userInfo.php(43): showData() #1 {main} thrown in D:\XAMP\htdocs\telepol\userInfo.php on line 5 db.php <? php class db{ private $_conn; private $_host = "localhost"; private $_username = "root"; private $_psw = ""; private $_dbName = "users"; public function __construct(){ $this->_conn = new mysqli($this->_host, $this->_username, $this->_psw, $this->_dbName); if ($this->_conn->connect_error){ die("Connection failed: " . $this->_conn->connect_error); } } public function getCon(){ return $this->_conn; } } ?> userInfo.php - тук ползвам класът <?php require_once 'classes/db.php'; function showData(){ $conn = new db(); $br = 1; //br is used to displat the number of each row in the table. $userQuery = "SELECT* FROM users"; $result = $conn->getCon()->query($userQuery); if ($result->num_rows > 0) { while ($row = $result->fetch_assoc()) { echo "<tr> <td>" .$br ."</td> <td>" .$row["first_name"] ."</td> <td>" .$row["last_name"] ."</td> <td>" .$row["nickname"] ."</td> <td>" .$row["user_id"] ."</td> <br>" ; $br ++; } } $conn->close(); } ?> <!DOCTYPE html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>Users Info</title> <!-- adding JS scripts --> <script type="text/javascript" src="jquery-3.1.1.min.js"></script> <!-- adding css --> <link rel="stylesheet" href="css/bootstrap.css"> <link rel="stylesheet" href="css/bootstrap.min.css"> <!-- my CSS --> <link rel="stylesheet" href="css/style.css"> </head> <body> <table class="table table-striped table-bordered table-hover table-sm"> <thead class="thead-default"> <tr> <th>#</th> <th>First Name</th> <th>Last Name</th> <th>Nickname</th> <th>User ID</th> </tr> </thead> <?php showData(); ?> </table> </body> </html> Намерих си грешката. Имаше typo във db.php тага за php скрипт не беше правилен.
 5. Здравейте искам да попитам, примерно имам програма, която трябва да показва информация за служители във фирма и искам да има няколко филтъра примерно да показва служителите по Име, или по дата на раждане, или по големина на заплатата, или по години опит etc... Кой е по бързия начин за да се показва информацията: Да направя query на базата данни за всеки филтър или при дърпане на обектите да ги вкарвам в двоично дърво за търсене и да направя няколко функции за обхождане в зависимост избраният филтъра ? Аз си мисля, че е по-добре с двоично дърво за търсене, защото веднъж в паметта доста по бързо ще се решава проблема, ако предположим, че потребителя промени филтрите няколко пъти. ПС: Това е чисто теоретичен проблем над който размишлявам, кой бил по-добрият начин.
 6. Курс по програмиране

  Според мен Programming Basics на СофтУни не е лош избор, при положение, че е напълно безплатно няма какво да губиш. Да малко пребързано учат и дават трудни домашни за напълно начинаещ, но като цяло наистина ти казват за всичко в основите на програмирането като: променливи, типове променливи, цикли, if else оператори, функции и т.н. Ако мислиш само да гледаш видеа от СофтУни гледай да са записи качени от Софийските курсове.
 7. Здравейте, след 7-8 месеца завършвам информатика и се чудя към какъв вид програмиране да се ориентирам. По-принцип Node.js ми харесва понеже имам идеи за мои проекти, които искам да направя и това е идеалната технология за това. Проблема, е че не мога да намеря никакви обяви за работа за Junior node.js програмисти и леко ме е страх да отделя време да го уча. Вие какво мислите?
 8. Еднакво време отделям за игри и за сериал и филми, като най-малко време отделям за музика. Даже докато играя пак рядко слушам музика. Все пак предпочитам качествени слушалки, които са удобни и вадят хубав звук+микрофон от колкото геймърски, но не знам дали аудио картата ще позовли да вадят тоя звук за който са предназначени.
 9. Здравейте. Искам да попитам има ли смисъл да се закупи Audio Тechnica MTH-M30x или Audio Тechnica MTH-M40x, ако аудио картата, която имам е вградената в дъното ми? Дъното което имам на компютъра си е Asrock Z77 Extreme 3. Ако не си заслужава понеже няма да мога да използвам качеството на слушалките, най вероятни ще си закупя някакви геймърски слушалки с микрофон, може би Steelseries Siberia 200. Отделям горе-долу еднакво време за игри и филми и сериал, най-малко време отделям за слушане на музика, като от време на време докато играя слушам и музика.
 10. Още някакви мнения?
 11. Здравейте, трябва ми лаптоп и искам да си взема лаптоп 2-ра ръка. Въпроса ми е от къде да закупя лаптопа 2-ра ръка? Кои са читавите магазини? Аз лично си мислех да закупя от Ardes.bg.
 12. Да продам ли PC-то си и да си купя лаптоп ?

  Така хора ще взимам лаптоп 2-ра ръка. Моля кажете читав магазин от където да го взема. Аз се замислям да закупя от Ardes.bg лаптоп 2-ра ръка.
 13. Задача с опашка

  В задачата ти пише, да създадеш опашка от цели числа и след това да вкараш четните числа във един стек и нечетните в друг стек. Напълваш опашката със някакви цели числа. След това почваш да вадиш по едно число от опашката проверяваш дали е четно или нечетно и го слагаш във съответният стек и това го правиш, докато не останат елементи в опашката.
 14. Здравейте. Опитвам се да преработя една GTK Тема, да изглежда по мой вкус. Темата се казва "Yosembiance", изтеглил съм 1.1 версията за Ubuntu 14.10, но я ползвам на Ubuntu 14.04, не мисля, че това предизвиква някакъв проблем. Целта ми е да сменя акцентният цвят от оранжево да стане ето този цвят #9E9EB3. Ето стъпките кои съм направил за да стане това: gksudo gedit Yosembiance/gtk-3.0/gtk-main.css промених стойноста на selected_bg_color от оранжево на #9E9EB3 и сейвнах файла. gksudo gedit Yosembiance/gtk-3.0/settings.ini промених стойноста на nselected_bg_color от оранжево на #9E9EB3 и сейвнах файла. gksudo gedit Yosembiance/gtk-2.0/gtkrc промених стойноста на nselected_bg_color от оранжево на #9E9EB3 сейвнах файла. Във Yosembiance/gtk-3.0/assets папката промених пекселите на всички иконки, които имат оранжево на #9E9EB3, чрез Photoshop. Преработих някои иконки във Yosembiance/unity. Проблема Някои widget-и, имат миксирани цветове от #9E9EB3 и оранжево и не знам кой файл трябва да модифицирам за да оправя проблема. Не знам точно как се наричат такъв тип widget, но само тези widget-и, които представляват една линия която може да се настройва, чрез мишката имат такъв миксиран цвят от #9E9EB3 и оранжево. Ето линк със темата, която съм модифицирал: Цъкнете тук. ПС: Ако някой може да каже как се наричат този тип widget-и също ще е полезно. Предполагам има някакво име както различните бутони имат имена. Пример: "ComboBox" "CheckBox" "TextBox".
 15. Microsoft написа, че интегрира Ubuntu в операционната си система Windows 10. Ще може да използвате Bash Shell-а и конзолните приложения на Linux, във Windows 10 на бинарно ниво. Какви са ви мненията за това? Аз тъй като, все още новоизлюпен в света на програмиране, започнах да уча как работи Линукс и като все още не знам каква ползва, ми дава Линукс средата като програмирам WEB Приложения. Та сега се чудя има ли смисъл да ползвам Линукс дистрибуция заедно с 10-ката или просто вече да си ползвам само 10-ката. Тъй като основно се старя да ползвам терминала на Линукс за да науча командите, че да мога да работя на сървъри, ако ми се наложи. Така и така гледам, че доста девелъпери ползват OS X, като главна ОС, където уж само командите са и Bash и иначе си е съвсем различна OS oт Linux, скоро това ще е нещо подобно и в Windows 10.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.