Премини към съдържанието

Baininja

Потребител
 • Публикации

  1232
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Baininja

 1. Това защо не го напишеш и на въпросната госпожа или ти просто си от нейният етнос и вяра, защото някак аз започвам така да виждам нещата. Ние които подкрепяме в момента Православието влизаме в спор с вас двете, защото ние се опитваме да защитим Православието, защото просто вярваме в него, проблема е в теб и в госпожата, защото ви се губи тънката нишка от целият разговор, че няколко човека вярват и вие просто задавате въпроси от типа защо и има ли смисъл защото може да няма такова нещо...... При истинската вяра няма съмнения и не е нужно да си го видял за да повярваш, това трябва да разберете.
 2. Аз уважавам в това което тя вярва, защото тя е направила нейният избор, аз казвам директно че НЕ ВЯРВАМ в това което тя вярва. Правете разлика между не уважавам и не вярвам, когато спорим за нещо аз се съгласявам с нея за да приключи спора по един или друг начин, защото виждам че тя няма да се съгласи. Аз категорично заявявам, че Православието за мен е единствената вяра, но не казвам че и за нея трябва да е.
 3. Не братле, тя просто обича да слага думи на хората в устата. Аз още вчера и казах, че това е много долен навик, който ще минава, но някъде със сигурност ще и изиграе лоша шега и ще и потъне егото доста дълбоко. Парадокса е, че драгата госпожа която твърдо защитаваш също говори разни твърдения, които тя само може да си вярва, защото за мен това са глупости разбираш ли? Моята вяра се крепи на съвсем други неща и твърдения. За мен са истина и винаги ще бъдат до края на света, за нея са глупости, ето затова няма консенсус и няма смисъл от спорове. За нейната истина не зная, но за моята знам че няма нищо общо с неините вярвания. И въпреки всичко подкрепям нейната вяра и твърдения макар да не ги вярвам, за разлика от нея която те изкарва трета ръка човек когато вярваш в различно от нейните вярвания и тя не може да го приеме.
 4. Някои хора го наричат религия, а други като теб го наричат бизнес. И ти си ми тръгнала да ми говориш за вяра и за духовност? Айде моля ти се не се излагай, разбираме че си еврейка и искаш твоите твърдения да излязат най-прави и на показ, отново ти казвам че за да можеш да влезеш в беседа с даден човек първо трябва да можеш да приемеш и асимилираш твърденията му, не само като дървен философ да спориш наляво и надясно с разни термини духовни и не духовни. Разбери, че ти мен не можеш да ме убедиш че твоята вяра е най-достоверната аз съм Православен Българин християнин и се гордея с това, това че ти не можеш да го приемеш е твой проблем, аз съм приел че си еврейка която вярата и е много по различна, жива и здрава да си нито те карам да ставаш православна нито пък ми влиза в работата. Имах в старото ми жилище съседи евреи, след пиянска вечер чукаха на вратата ми като побъркани, отварям и грозният евреин ми крещи : Готов ли си? И аз: За какво бе човек и отговора беше за посрещането на Йехова, само където не ги изритах. Затова с теб спора е много излишен, аз обичам когато споря с един човек да има някакъв консенсус в края на разговора, ти всеки път ми вадиш някакви кирливи ризи я от вяра я от мой характер, аз питал ли съм те какво мислиш за мен? Аз ако тръгна да говоря за теб и твоят етнос ще бъда отдавна блокиран в този форум затова и не желая. Ами в много духовни книги я православни я не, пише какъв Месия са очаквали и аз съм го обобщил в по ранното ми твърдение пък който не вярва да прочете барем се обогати малко, че много философи станахме. Относно че евреите са неблагодарен народ, също го има в много книги и издания, просто не във всички е написано по този начин, много зависи от каква литература четеш естествено ако е духовна, то ще бъде заобиколено с по мека дума.
 5. Дори капка надежда да имаше да ме разбере щях да опитам да се справя, но то.. Не си заслужава братле.
 6. Не. Най-вероятно е протестантска Библия, на първата страница трябва да пише издадено от Светия Синод, ако го няма значи най-вероятно е от някоя протестантска американска литература.
 7. Евреите попринцип биват описвани като неблагодарен народ, Иисус Христос е пратен при тях във вид на Месия, който ще изкупи греховете на всички народи включително и техният, тяхните очаквания обаче за Месия са съвсем различни, примерно всички са отбягвали хора чиито път са кражбите, проституцията и пороците, а Христос е сядал с тях и е събеседвал, затова те са го отхвърляли, били са много противоположните им страни и очаквания. Тяхните очаквания са били да дойде Месия, който ще царува вечно над Израел и най-вече той да е политическият спасител, тъй като там вечно се водят размирици и войни. Още от време оно еврейте са имали конфликти с много други империи и народи и тогава са се надявали че Христос ще бъде Месията която ще ги освободи от тези конфликти, но не разбрали най-важното, че той не е пратен да ги освобождава от войни, а за да изкупи собствените им грехове. Така и те самите не проумяват смисълът заради който Христос е изпратен на човешката земя и бива отхвърлен. И с годините и вековете еврейският народ продължава винаги да е живял в размирици, конфликти и войни и неразбирателство с разни народи, и преди новата ера, и след нея и дори по времето на световните войни - най скоро с Третия Райх, макар че те тогава просто са били потърпевши на тази война, но ето че отново са във войната по един или друг начин.
 8. Чак сега видях че съм написал грешно името на статията Не записване, а заспиване.. Извинявам се
 9. Имам два твърди диска единият е 500 Гб, другият 80. През кутията на компютъра виждам че отгоре на надписа на твърдия диск пише Seagate, но вече за оптика не мога да ти кажа дали има, защото не разбирам какво имаш точно впредвид. Ако става въпрос за CD записвачка имам на LG която работи, но много рядко ползвам и не мисля че тя е причината за това прещракване, защото след като прещрака тогава се включват файловете които съм искал да пусна. Мисля че записвачката няма общо с файловата система особено когато не я използвам. Тоест забранил си му да влиза В Sleep режим? И ако да това отразило ли се е на живота на твърдия ти диск примерно с трупане на лоши сектори и тн.
 10. Не изгарям от желание да ти отговоря, отдалече си личи че имаш огромно его и човекът който контактува с теб винаги ще разбира по-малко. Ти си вярващ човек, но явно не в православието, това си личи и няма нищо лошо всеки има свободна воля, но недей се дръж с тези които вярват всякаш са втора ръка . Апостол Павел е допринесъл абсолютно много, но отново ще ти повторя че Православието лежи изцяло на Св. Предание и Писание, той не лежи изцяло на предаденото от Павел, а основно на първите Св. Отци които са Св. Йоан Златоуст, Атанасий Велики и тн,които са превели всичко това. Апостоли които имат пътувания с цел разпространението на християнството са много, не е само ап. Павел че да го повтаряш цяла вечер, Петър също е проповядвал в различни страни. Вместо да правиш жалки опити да засегнеш отсреща човека с който събеседваш, по-добре отиди и си купи някоя богословска книга, прочети я и тогава спори за неща които хора са ги изучавали преди теб, Исус Христос казват всички протестанти и най жалки секти и най вече хора които не са прочели ни най малка духовна литература. Името е Иисус Христос.
 11. Баце, не ги разбирам. Просто обяснявам че след като чуя този звук непременно след него снимката се изтрива или отваря, явно е свързано с твърдия диск защото вече ми е пределно ясно чуя ли този звук, каква е историята му.
 12. Единствената ми обмяна е гейминга друго всичко е браузър и много рядко теглене на разни неща. Реално като включа игра или изтрия фаил когато съм слушал музика и чат над час, чува се лек шум от компютъра наподобяващо на леко щракване и тогава хард диска започва нормална работа, реално тогава го събуждам, защото после си работи без проблем. Проблема е че явно заради начина ми на използване на машината, не ми е нужен често твърдия диск и той през повечето време е изключен и аз реално го събуждам за някаква глупост като да изтрия фаил или да пусна някоя снимка чак ми е вече неудобно. 😀
 13. Реално не разполагам с много време да стоя пред компютъра то става за няколко часа и след това с дни не се включва най-добре ще е да го изключа нацяло това записване, защото и аз чух мнения че постоянното спиране и пускане води до доста по-големи повреди.
 14. Драга Госпожо, православието е религия която лежи на основите на Св.Писание, Св. Предание, почитанието на светците, учениците на Христос и иконите, отхвърлянето на всички ереси и разкол както и почитането на правилата приети от 7-те вселенски събора. Тези неща съм ги изучавал, чел съм ги в не едно или две православни издания както и съм ги обсъждал с богослови, няма нужда да говорим тук кой е шегаджията. В нашата православна църква ние на първо място почитаме Бог, с особена почит Св. Богорица и след това всички негови придружени които изброих по-рано. Няма нужда да ми прикачвате разни снимки, аз вярвам в православното християнство, макар и всичко не е нужно като видим католик да се сбием нали? Нали вярата ни учи на добродетели и смирение, нима очаквате този наш епископ на снимката да се сбие с хората ли? Ужас.И не ми слагайте думи в устата, че съм казал че едва ли не Христос е православен християнин, това от ваша страна не само че е невъзпитано, но и просташко.
 15. Здравейте, наскоро забелязах че хард диска след 20 минути неактивност влиза в режим на сън. Въпросът е дали ако го увелича на повече време примерно на 1-2 часа дали би било дало отражение с живота на HDD или е най-добре да си бъде така, попринцип не ми пречи, но примерно когато започна игра и се стигне до обмяна на файлове тя забива за момент докато HDD се събуди и после всичко влиза в норма.
 16. Има хора които вървят много устремено по тях, има и такива които си мислят че го правят естествено и такива които не се опитват и нямат и желание. На този въпрос според мен няма точен отговор, защото всеки си носи кръста и сам знае по какъв начин живее живота си, ние като странични хора нямаме право да даваме оценка на това кой какъв живот живее и по каква пътека върви, смисълът на вярата е да гледаме нашият път, а не на съседите ни.
 17. Уважавам мнението ти, пожелавам ти всичко най-добро!
 18. Докато виждаме само колко са избити, никога няма да разберем колко са спасени, ето това се опитвам да кажа от самото начало.
 19. Защо винаги това което не ви изнася го гледате от лошата страна на нещата? Никой не ви кара на сила да сте вярващи, но вие така приемате въпроса относно религията че все едно говорим за нещо недопустимо и излиза, че тези които защитаваме религията и вярваме сме черните овци. Аз достатъчно съм чел и изучавал общата история на църквата, ясно ми е как стоят нещата от основаването и, самата тема която водим все се отклонява към там да изкараме кирливите ризи на религията, не вярвайте в нищо, никой не ви и кара просто приемете че има хора които вярват с уважение, а не с плюене и упреци. Ето аз се опитах по някакъв начин да изразя, че религията е важна част в моя живот, защото може и да има причина и реакцията на Bubbles беше все едно съм го обидил, разбираш ли? Затова приключих спора по рано, защото видях, че просто няма да достигнем до консенсус. Нека спрем тази тема и да се продължи към същественото, нормално е да се стигне до тук, в този свят се водят войни и пак не се стига до разбирателство относно религиите, тук да се спори с години нещата няма да се променят, лека вечер!
 20. Пълна скръб ама както и да е , остани си жив и здрав!
 21. Не си интересен пичага, вярвам си в който искам разбираш ли? Аз не те карам да вярваш в някой, просто ставаш смешен защото вярата в много държави като нашата освен че е дълбока традиция в корените и, тя е и нещото което ги дърпа нагоре, а ти си поредният клавиатурен нинджа, седнал да ми обяснява как религията била упадъка през вековете, смешен си и по-добре напусни отколкото да ръсиш простотии наляво и надясно, това че ти не вярваш не означава че няма хора които в момента са живи и здрави на този свят точно заради тази вяра и религия. Къде е треперело от църквата бе, какво си чел... Църквата е треперела по-скоро, защото от съществуването и наред е била подложена на гонения, дори в България през 60-те години е направен опит църквата да се затрие, но за пореден път не успява защото има хора които не спират да вярват и да се молят, никъде не се споменава за свещеници, мъченици, заколвани и убивани в България заради вярата и през 60-те,70-те и през турско робство. Аз не ти говоря за разни папи и секти, аз ти говоря за нашата Християнска вяра. Проблемът е че в онези времена не е имало ей такива разбирачи като тебе където да ти приказват за попове и имами и как религията е упадък, ето затова хората са строили неща който не можем и са знаели какво правят на тази планета. Точно безверието и разврата, невежеството ще сложат край на този свят.
 22. Да ясно, отговорих си сам на въпроса.
 23. Докато съществува този свят, а ти откъде си толкова сигурен, че това са измишльотини или и ти като не си видял, не можеш да повярваш.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване