Премини към съдържанието

Baininja

Потребител
 • Публикации

  1232
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от Baininja

 1. преди 8 минути, Aumii написа:

  Ами това си е твой избор в какво да вярваш и в какво не.

  Но това изобщо не означава, че твоята вяра е най-правилната и най-истинската. Тя е такава само и единствено за теб. Защото вярата може да няма нищо общо нито  с Истината, нито с реалността. 

  Това защо не го напишеш и на въпросната госпожа или ти просто си от нейният етнос и вяра, защото някак аз започвам така да виждам нещата. Ние които подкрепяме в момента Православието влизаме в спор с вас двете, защото ние се опитваме да защитим Православието, защото просто вярваме в него, проблема е в теб и в госпожата, защото ви се губи тънката нишка от целият разговор, че няколко човека вярват и вие просто задавате въпроси от типа защо и има ли смисъл защото може да няма такова нещо......

  При истинската вяра няма съмнения и не е нужно да си го видял за да повярваш, това трябва да разберете. 

  • Харесване 1
 2. преди 31 минути, Aumii написа:

  Не знам дали тя изкарва като трета ръка тези, които не подкрепят нейните вярвания, но ти категорично заяви, че единствената правилна вяра е твоето Православие!

   

   

  Така че - в случая, ти си този които не признаваш никакви други вярвания като истински освен православните.

   

   

  Аз уважавам в това което тя вярва, защото тя е направила нейният избор, аз казвам директно че НЕ ВЯРВАМ в това което тя вярва. Правете разлика между не уважавам и не вярвам, когато спорим за нещо аз се съгласявам с нея за да приключи спора по един или друг начин, защото виждам че тя няма да се съгласи. Аз категорично заявявам, че Православието за мен е единствената вяра, но не казвам че и за нея трябва да е. 

 3. преди 5 минути, Just a Stranger написа:

  Аз в случая не съм изказал твърдение за това дали Бог е на християните или евреите. 

   

  Не братле, тя просто обича да слага думи на хората в устата. Аз още вчера и казах, че това е много долен навик, който ще минава, но някъде със сигурност ще и изиграе лоша шега и ще и потъне егото доста дълбоко.

   

  преди 5 минути, Aumii написа:

  Твоята вяра е твърда, но тя не се базира на никакви доказателства. Ти можеш да си вярваш колкото си искаш и да се гордееш с някакъв балон в който освен въздух, нищо друго няма, но истината може да няма нищо общо с твоите вярвания.

   

  Парадокса е, че драгата госпожа която твърдо защитаваш също говори разни твърдения, които тя само може да си вярва, защото за мен това са глупости разбираш ли? Моята вяра се крепи на съвсем други неща и твърдения. За мен са истина и винаги ще бъдат до края на света, за нея са глупости, ето затова няма консенсус и няма смисъл от спорове. За нейната истина не зная, но за моята знам че няма нищо общо с неините вярвания. 

  И въпреки всичко подкрепям нейната вяра и твърдения макар да не ги вярвам, за разлика от нея която те изкарва трета ръка човек когато вярваш в различно от нейните вярвания и тя не може да го приеме.

 4. преди 53 минути, valkiria1 написа:

  е,браво,точно в десятката.

  Преди време зададох въпроса:кой е най-големия бизнес,който евреите подариха на света ? и никой не отговори.

  Отговора иначе винаги е бил пред очите на всички. :biggrin:

  Всички обичаме Исус ,кой не обича златната си кокошка.:dollars:Милиарди долари приход  от религиозен туризъм само в Исраел ...

  Виж ,въпроса с Йехошуа е друга бира

  отговаряла съм. който го интересува да търси назад и да чете.

  С едно изречение само :така представения Иисус в Новия Завет ,не отговаря на нито едно изискване за машиях ,така като е записано в Тенак.

  Някои хора го наричат религия, а други като теб го наричат бизнес. 

  И ти си ми тръгнала да ми говориш за вяра и за духовност? Айде моля ти се не се излагай, разбираме че си еврейка и искаш твоите твърдения да излязат най-прави и на показ, отново ти казвам че за да можеш да влезеш в беседа с даден човек първо трябва да можеш да приемеш и асимилираш твърденията му, не само като дървен философ да спориш наляво и надясно с разни термини духовни и не духовни. 

  Разбери, че ти мен не можеш да ме убедиш че твоята вяра е най-достоверната аз съм Православен Българин християнин и се гордея с това, това че ти не можеш да го приемеш е твой проблем, аз съм приел че си еврейка която вярата и е много по различна, жива и здрава да си нито те карам да ставаш православна нито пък ми влиза в работата.

  Имах в старото ми жилище съседи евреи, след пиянска вечер чукаха на вратата ми като побъркани, отварям и грозният евреин ми крещи : Готов ли си? И аз: За какво бе човек и отговора беше за посрещането на Йехова, само където не ги изритах. Затова с теб спора е много излишен, аз обичам когато споря с един човек да има някакъв консенсус в края на разговора, ти всеки път ми вадиш някакви кирливи ризи я от вяра я от мой характер, аз питал ли съм те какво мислиш за мен? Аз ако тръгна да говоря за теб и твоят етнос ще бъда отдавна блокиран в този форум затова и не желая. 

   

  преди 2 часа, Aumii написа:

  Изглежда, евреите имат основание да не вярват, че той е Месията и със сигурност има критерии по които с нещо този месия се различава от чакания Месия.

  Ами в много духовни книги я православни я не, пише какъв Месия са очаквали и аз съм го обобщил в по ранното ми твърдение пък който не вярва да прочете барем се обогати малко, че много философи станахме. 

  Относно че евреите са неблагодарен народ, също го има в много книги и издания, просто не във всички е написано по този начин, много зависи от каква литература четеш естествено ако е духовна, то ще бъде заобиколено с по мека дума.

 5. преди 19 минути, Търсещ истини написа:

  Съжалявам, че си налазен от едно келяво отроче на велик народ. Лъжесвидетелството й е в кръвта. 

  Дори Цар лъв не се справя с хиените- за анимацията пиша. Като се има предвид, че срещу Исус са лъжесвидетелствали единородни, твоето изпитание е по- незначително. Дано се справиш с това порочно същество.

  Дори капка надежда да имаше да ме разбере щях да опитам да се справя, но то..

  Не си заслужава братле.

  • Харесване 1
 6. преди 23 минути, ncl написа:

  В Библията ми пише Исус, а не Иисус. Или тя не е духовна литература?!

  Не. Най-вероятно е протестантска Библия, на първата страница трябва да пише издадено от Светия Синод, ако го няма значи най-вероятно е от някоя протестантска американска литература.

 7. преди 1 час, Aumii написа:

  А би ли казал, защо въпреки вашите твърдения и вярвания, евреите до ден днешен не приемат Исус нито за месията , нито за Господ, нито за син на Бога? И твърдят, че няма нито едно доказателство от Тора, че това е дългоочаквания месия.

  Ако това което твърдят те, е истина, следва, че вашите вярвания, са заблуда!

  Евреите попринцип биват описвани като неблагодарен народ, Иисус Христос е пратен при тях във вид на Месия, който ще изкупи греховете на всички народи включително и техният, тяхните очаквания обаче за Месия са съвсем различни, примерно всички са отбягвали хора чиито път са кражбите, проституцията и пороците, а Христос е сядал с тях и е събеседвал, затова те са го отхвърляли, били са много противоположните им страни и очаквания.

  Тяхните очаквания са били да дойде Месия, който ще царува вечно над Израел и най-вече той да е политическият спасител, тъй като там вечно се водят размирици и войни. Още от време оно еврейте са имали конфликти с много други империи и народи и тогава са се надявали че Христос ще бъде Месията която ще ги освободи от тези конфликти, но не разбрали най-важното, че той не е пратен да ги освобождава от войни, а за да изкупи собствените им грехове. Така и те самите не проумяват смисълът заради който Христос е изпратен на човешката земя и бива отхвърлен.

  И с годините и вековете еврейският народ продължава винаги да е живял в размирици, конфликти и войни и неразбирателство с разни народи, и преди новата ера, и след нея и дори по времето на световните войни - най скоро с Третия Райх, макар че те тогава просто са били потърпевши на тази война, но ето че отново са във войната по един или друг начин.

 8. преди 8 часа, plamen_petrov_80 написа:

  Добре за да не гадаем повече - би ли споделил точно какви твърди дискове има в системата ти. Може да споменеш дали имаш оптика също.

  Иначе - да аз също си чувам диска - дори когато паркира главите и затова съм му забранил да прави това, а ако е истинско палене (развъртане на плочите) в някой системи се усеща дори с тялото.

  Имам два твърди диска единият е 500 Гб, другият 80.

  През кутията на компютъра виждам че отгоре на надписа на твърдия диск пише Seagate, но вече за оптика не мога да ти кажа дали има, защото не разбирам какво имаш точно впредвид. 

  Ако става въпрос за CD записвачка имам на LG която работи, но много рядко ползвам и не мисля че тя е причината за това прещракване, защото след като прещрака тогава се включват файловете които съм искал да пусна. Мисля че записвачката няма общо с файловата система особено когато не я използвам. 

  преди 8 часа, plamen_petrov_80 написа:

  Добре за да не гадаем повече - би ли споделил точно какви твърди дискове има в системата ти. Може да споменеш дали имаш оптика също.

  Иначе - да аз също си чувам диска - дори когато паркира главите и затова съм му забранил да прави това, а ако е истинско палене (развъртане на плочите) в някой системи се усеща дори с тялото.

  Тоест забранил си му да влиза В Sleep режим? И ако да това отразило ли се е на живота на твърдия ти диск примерно с трупане на лоши сектори и тн. 

  • Еха 1
 9. преди 7 часа, valkiria1 написа:

  Драги господине,

  имате голям проблем с разбирането на Библията . За ваше оправдание, това е проблем на целокупното християнство.. Християнството започва с Павел. Никога и никъде преди него. Павел е този,който смята Исус за Христос.Преди него никъде не се споменава името на Исус като Христос или дори като машиях. То и името Исус няма никакво значение. Виж оригинала Йехошуа има. В превод означава " Йехова спасява " Освен това никъде в писанията  в Новия   завет християни не се делят на православни ,католици и пр...за да се говори ,кой пръв кой втори и последен.Няма и доказателства апостолите да са били православни . За тях се говори ,че са елинизирани иудеи. Иначе Новия Завет, гъмжи от исторически несъответствия и описания на "чудеса", лисващи в застъпващите се исторически хроники. Делението на това,кой е по-горна категория и по автентичен християнин ще съпътства винаги християнството ,то е видно и от историята на Европа. Вартоломеевите нощи не са пикник за сватбата на една кралица. Иначе е много интересно ,как пък православните приехте ,че сте най-вярната и истинска божия  деноминация. И разбрах ,че нямате и понятие от това, понеже нямате отговор на въпроса "кой  е верния остатък" Пише го в Библията, ако не сте разбрал.

  Снимката е да ви покаже ,колко сте наивен.Предполагам всички освен вас са наясно,че православните епископи не отиват при папата да го обръщат в православието, и да го учат на добродетели и смирение. Аз също имам силна вяра, но общата култура не вреди и не боли .

  Иначе нищо ново  в тоя форум... поредния обладан  тотално от фикс-идея и тесногръден до степен отсъствие на други интереси и игнориране на останалите деноминации, за които забравя ,че се молят на  същия бог.Но пък постулатите на църквата са винаги в духа на "възлюбете, така ,че да смятате черното бяло по нейно нареждане, въпреки ,че може да имат и съмнения."

  За вас може да се каже, че сте с много пламенно въображение, сантиментална набожност и силна склонност към суеверие.

  Не ми отговаряйте, моля. Изпитвам страшно отегчение от поредния носител на благовестия и  дискусия в стил  чесане на езици на празен ход. Скука.

  Хубава вечер.

  Не изгарям от желание да ти отговоря, отдалече си личи че имаш огромно его и човекът който контактува с теб винаги ще разбира по-малко. 

  Ти си вярващ човек, но явно не в православието, това си личи и няма нищо лошо всеки има свободна воля, но недей се дръж с тези които вярват всякаш са втора ръка . Апостол Павел е допринесъл абсолютно много, но отново ще ти повторя че Православието лежи изцяло на Св. Предание и Писание, той не лежи изцяло на предаденото от Павел, а основно на първите Св. Отци които са Св. Йоан Златоуст, Атанасий Велики и тн,които са превели всичко това. 

  Апостоли които имат пътувания с цел разпространението на християнството са много, не е само ап. Павел че да го повтаряш цяла вечер, Петър също е проповядвал в различни страни. 

  Вместо да правиш жалки опити да засегнеш отсреща човека с който събеседваш, по-добре отиди и си купи някоя богословска книга, прочети я и тогава спори за неща които хора са ги изучавали преди теб, Исус Христос казват всички протестанти и най жалки секти и най вече хора които не са прочели ни най малка духовна литература. 

  Името е Иисус Христос. 

   

  • Харесване 1
  • Еха 1
 10. преди 1 минута, jhoro написа:

  Харда ... трудно ще го чуеш! По-скоро - оптичното устройство - ако има.

  Баце, не ги разбирам. Просто обяснявам че след като чуя този звук непременно след него снимката се изтрива или отваря, явно е свързано с твърдия диск защото вече ми е пределно ясно чуя ли този звук, каква е историята му. 

  • Харесване 1
 11. преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

  OS постоянно пише и чете по един диск, също така ти знаеш ли какво е правил преди да пусне игра която явно се намира върху механичен диск.

  Ако компютъра е изключен през повечето време, то едни 4-5 часа непрестанна работа не му пречат. Не знам защо казвате "записване".

  Единствената ми обмяна е гейминга друго всичко е браузър и много рядко теглене на разни неща. Реално като включа игра или изтрия фаил когато съм слушал музика и чат над час, чува се лек шум от компютъра наподобяващо на леко щракване и тогава хард диска започва нормална работа, реално тогава го събуждам, защото после си работи без проблем. Проблема е че явно заради начина ми на използване на машината, не ми е нужен често твърдия диск и той през повечето време е изключен и аз реално го събуждам за някаква глупост като да изтрия фаил или да пусна някоя снимка чак ми е вече неудобно. 😀

 12. преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

   

  Да, можеш да коригираш времето, колкото до живота - едното е за сметка на другото. Тоест честото спиране и пускане също не е полезно.

  Реално не разполагам с много време да стоя пред компютъра то става за няколко часа и след това с дни не се включва най-добре ще е да го изключа нацяло това записване, защото и аз чух мнения че постоянното спиране и пускане води до доста по-големи повреди.

 13. преди 22 минути, valkiria1 написа:

  Голям шегаджия си. Или голям невежа. Аз клоня към второто.

  Никакво православно християнство не са ви предавали учениците на Исус.

  Той самия не е бил християнин и не е чувал даже тази дума.Това християнство ви го е дал Павел, а не Исус.

  Бас хващам ,че ти даже не знаеш ,какво означава израза  "верния остатък "

  Ти си един голям наивник.

  Да ти покажа аз нещо  от личния ми архив.

  11.09.2019 година -аудиенция при папа Франциск .

   

  spacer.png

   

  spacer.png

  spacer.png

   

  Драга Госпожо, православието е религия която лежи на основите на Св.Писание, Св. Предание, почитанието на светците, учениците на Христос и иконите, отхвърлянето на всички ереси и разкол както и почитането на правилата приети от 7-те вселенски събора. Тези неща съм ги изучавал, чел съм ги в не едно или две православни издания както и съм ги обсъждал с богослови, няма нужда да говорим тук кой е шегаджията. В нашата православна църква ние на първо място почитаме Бог, с особена почит Св. Богорица и след това всички негови придружени които изброих по-рано. Няма нужда да ми прикачвате разни снимки, аз вярвам в православното християнство, макар и всичко не е нужно като видим католик да се сбием нали? Нали вярата ни учи на добродетели и смирение, нима очаквате този наш епископ на снимката да се сбие с хората ли? Ужас.И не ми слагайте думи в устата, че съм казал че едва ли не Христос е православен християнин, това от ваша страна не само че е невъзпитано, но и просташко.

   

   

  • Ха-ха 1
 14. Здравейте, наскоро забелязах че хард диска след 20 минути неактивност влиза в режим на сън. Въпросът е дали ако го увелича на повече време примерно на 1-2 часа дали би било дало отражение с живота на HDD или е най-добре да си бъде така, попринцип не ми пречи, но примерно когато започна игра и се стигне до обмяна на файлове тя забива за момент докато HDD се събуди и после всичко влиза в норма. 

 15. на 19.09.2021 г. в 8:26, Aumii написа:

  Колко от днешните православни вървят по утъпканите от светците пътеки?

  Има хора които вървят много устремено по тях, има и такива които си мислят че го правят естествено и такива които не се опитват и нямат и желание. 

  На този въпрос според мен няма точен отговор, защото всеки си носи кръста и сам знае по какъв начин живее живота си, ние като странични хора нямаме право да даваме оценка на това кой какъв живот живее и по каква пътека върви, смисълът на вярата е да гледаме нашият път, а не на съседите ни. 

  • Харесване 1
 16. преди 2 минути, Емил Костов написа:

  При положение, че са избивани милиони невинни и то по най-жесток начин другото вече няма значение. Няма как да ужававам или да вярвам на една църква, където са разпъвани, рязяни, палени живи, влачени, разчеквани, горени на клада и каквото още там се сетиш хора. Тук спрасени няма. Има една маниполация и облаги. Църквата трябва да се забрани със закон.

  Уважавам мнението ти, пожелавам ти всичко най-добро! 

 17. току-що, Емил Костов написа:

  Лошата страна на нещата е, че заради църквата са избити милиарди хора. И да никога няма да ми изнася. Това продължава дори и днес. 

  Докато виждаме само колко са избити, никога няма да разберем колко са спасени, ето това се опитвам да кажа от самото начало. 

 18. преди 39 минути, Емил Костов написа:

  Трябва да се научиш да правиш разлика между вярващ и религия. Тя е огромна.

  Църквата е била подложена на гонения?! Моля те спри да ръсиш глупости и прочети за така наречените тъмни векове. И прави разлика между ВЯРА и църква. Нещата са мега различни.

  Защо винаги това което не ви изнася го гледате от лошата страна на нещата? Никой не ви кара на сила да сте вярващи, но вие така приемате въпроса относно религията че все едно говорим за нещо недопустимо и излиза, че тези които защитаваме религията и вярваме сме черните овци. Аз достатъчно съм чел и изучавал общата история на църквата, ясно ми е как стоят нещата от основаването и, самата тема която водим все се отклонява към там да изкараме кирливите ризи на религията, не вярвайте в нищо, никой не ви и кара просто приемете че има хора които вярват с уважение, а не с плюене и упреци. Ето аз се опитах по някакъв начин да изразя, че религията е важна част в моя живот, защото може и да има причина и реакцията на Bubbles беше все едно съм го обидил, разбираш ли?

  Затова приключих спора по рано, защото видях, че просто няма да достигнем до консенсус. 

  Нека спрем тази тема и да се продължи към същественото, нормално е да се стигне до тук, в този свят се водят войни и пак не се стига до разбирателство относно религиите, тук да се спори с години нещата няма да се променят, лека вечер! 

 19. преди 1 час, Bubbles написа:

  Църквата е треперела? Ти сериозно ли?
  Знаеш ли колко народ е изгорял на клада само защото не е следвал сляпо поповете?
   

  Ама как бе, вярата в попове и имами и равини и т.н. свинки е велико нещом добре че са те иначе гейщината и педофилията нямаше да цъвтят така.

   

   

   

   

  Пълна скръб ама както и да е , остани си жив и здрав!

 20. преди 33 минути, Bubbles написа:

  Ари уе религиозния?!

  Като искаш да вярваш в Господ, Аллах, Буда или Макароненото чудовище, вярвай, ама за тая работа попове, имами и всякакви подобни свинки дърдорещи че работят за всевишния не ти трябват, нито тяхната религия.
  Религията е основната причина за упадъка на човечеството през вековете, дано някой ден го разберете това.

  Абе Адам имах и аз съученик, въпросния пък може да е дядо на хората от настоящия период след последните катаклизми избили всичко живо на земята, но хора е имало още по времето на динозаврите, а за въпрсния Адам и  събитията около него се казва че са се случили едва преди няколко десетки хиляди години...

  Не си интересен пичага, вярвам си в който искам разбираш ли? Аз не те карам да вярваш в някой, просто ставаш смешен защото вярата в много държави като нашата освен че е дълбока традиция в корените и, тя е и нещото което ги дърпа нагоре, а ти си поредният клавиатурен нинджа, седнал да ми обяснява как религията била упадъка през вековете, смешен си и по-добре напусни отколкото да ръсиш простотии наляво и надясно, това че ти не вярваш не означава че няма хора които в момента са живи и здрави на този свят точно заради тази вяра и религия.

   

  преди 18 минути, Bubbles написа:

  Да бе.
  Затова всичко живо е треперело от църквата е и било заливано от същата с всякакви суеверия, а върхът е бил изгарянето на Галилейо защото открил че земята не е плоска и слънцето върти около нея а тя около него.
  Чети за времената от 2-3 до 15-16 век и ще ти се изясни.
  затова днес се чудим как навремето хората са строили неща които ние днес не можем и то с много по-висока прецизност отколкото ние бихме могли да си представим. И те са вярвали в богове и т.н. НО не са имали тия секти които ние имаме и днес.
  Прочети и Пиратът папа, от там също ще научиш много интересни неща за ония времена. :)

  Къде е треперело от църквата бе, какво си чел... Църквата е треперела по-скоро, защото от съществуването и наред е била подложена на гонения, дори в България през 60-те години е направен опит църквата да се затрие, но за пореден път не успява защото има хора които не спират да вярват и да се молят, никъде не се споменава за свещеници, мъченици, заколвани и убивани в България заради вярата и през 60-те,70-те и през турско робство. Аз не ти говоря за разни папи и секти, аз ти говоря за нашата Християнска вяра. Проблемът е че в онези времена не е имало ей такива разбирачи като тебе където да ти приказват за попове и имами и как религията е упадък, ето затова хората са строили неща който не можем и са знаели какво правят на тази планета. Точно безверието и разврата, невежеството ще сложат край на този свят. 

  • Ха-ха 1
 21. преди 1 час, Bubbles написа:

  Докога ще има твари вярващи в тия религиозни измишльотини?

   

  Докато съществува този свят, а ти откъде си толкова сигурен, че това са измишльотини или и ти като не си видял, не можеш да повярваш. :D

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване