Премини към съдържанието

Shreek

Потребител
 • Публикации

  404
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Shreek

 1. Реално не зная. Зная само, че сега компютъра бави, блокира, и се държи различно от преди. Прикачвам файловете. FRST.txt Addition.txt
 2. Здравейте. Компютърът на една приятелка редовно бави, а на моменти напълно блокира. Още преди да напиша данните зная, че ще има изказвания, че машинката е безнадеждно стара, но доскоро си вървеше гладко и не бавеше или блокираше. Процесор AMD7750, двуядрен на 2,7 гигахерца. Памет - 4 GB DDR2-800 От известно време насам компютъра бави и блокира. Днес минах и направих принтскрийн на част от процесите. Trustedinstaller.exe товари много. Видях дори 62% в един момент. Попаднах на текстове в интернет, които твърдят, че това е вирус. Какво да правя, за да помогна в тази ситуация?
 3. Тогава просто ще сложа Битдефендера.
 4. Заглавието на темата указва Windows 7/64. Не съм уточнил само, че версията е Ultimate, но това едва ли има значение за ъпдейтите. На въпроса дали са пуснати от контрол панела - пуснати са и няколко пъти съм стартирал проверка за ъпдейти, но не стана нищо. Не можах да намеря и ъпдейт инсталера, или както там се казваше програмката, която трябваше да се инсталира ръчно за да започне да си ги сваля. Благодаря много за линковете - след 5 минути ги пускам да се свалят. Кажете ми, моля ви, коя от безплатните антивирусни програми се държи добре. Не ми харесва Аваст напоследък и на тази машинка искам да сложа нещо друго.
 5. Спретвам една машинка от "боклуците" в къщи. Процесора е Q6600, дъното е на ASUS, модела не е пред мен. Качих вчера операционната система но не мога да почна ъпдейтите. На другия ми компютър имам свален сървис пак и пакети с ъпдейти от предишна тема от преди 1-2 години, но сега съм далече и няма как да ги достъпя тези файлове. Моля ви отново за линкове, че не мога да си намеря старата тема, пък и не очаквам линковете да са актуални след толкова време. Този компютър е работил със седмица и се е държал добре. Надявам се да поработи още някоя и друга година. Понеже ще ме попитате непременно за конфигурацията дъното сега не мога да ви напиша, проца написах, видеокартата е GT640, захранването е от старите Фортрони 450 вата и е работило около 3-4 години. Надявам се да ми метнете линкове откъде да сваля каквото е нужно за да кача ъпдейтите. пп. Коя от безплатните антивирусни се държи добре?
 6. Светът полудя... и не е само видеокартите... не е само короната... не са само цените... Човещината започна да изчезва. Най-евтиното нещо, което ми хвана окото е 200-230 лв. Преди скока на криптовалутата такива карти бяха по 70-80.
 7. Защо се занимаваме с ненужни детайли? Каква в системата е напълно без значение за темата и е излишна информация, а при заложените минимални изисквания към видеокартата - естествено че ще се вместя в бюджета, който сам съм си определил. Видеокартата ще я плащам аз. А ако получех предложение за нещо, което да ми хареса, дори и при по-висока цена - естествено че ще разтегна бюджета. Но не следя пазара от доста време. И нещо към всички: Никак не ми харесва как за прости въпроси, вместо да се дадат отговори... настава едно разпитване... при което питащият би могъл да забрави какво е искал в началото. В момента имам две видеокарти втора ръка. Едно Куадро с 768 мегабайта видеопамет и една неидентифицируема, която ще разпозная когато я сложа. Като гледам реални мнения с модели карти, които са на пазара няма да получа, така че ще ги пробвам от понеделник тези двете. А може би все пак ще си кажете мненията най-накрая... когато ще е късно? Машината трябва да е готова и тествана в четвъртък вечерта. И ако обичате вентилаторите да са от 80 милиметра нагоре. Видеокарти с 40 мм вентилатори изпадат от класацията по причини, които всеки от вас знае прекрасно. Машината е с двуядрен интел с мултитред, 8 гига памет, ссд и диск, W7/64 Ultimate.
 8. Дъното има PCI-E слот. Добро дъно е, но синковеца вместо да смени само процесор - смени сялата машина. Сега отива при човек, който не е геймър. С нов диск, разбира се, но останалото само ще се тества. И ако няма проблеми - заминава.
 9. Lenovo LT2452p Това са спецификациите на монитора, но можете и да не си правите труда да ги отваряте. Интересува ме каква видеокарта му трябва на това нещо за да поддържа резолюция 1920х1200 на 60 херца честота. Игрички едва ли ще се играят на тази машина. Захранването е 450 вата от старите Фортрони, които издържаха и претоварване, и е работило около три години по моя сметка. Мониторът има VGA, DVI и DP и предпочитам видеокартата да е с DVI или DP. Каква видеокарта минимално мога да сложа тук?
 10. Аз съм с Blackvew. Това ми е втори такъв и са много издържливи на насилие. Не съм убеден обаче, че ще го харесат. Ще огледам написаните модели и ще предложа някой от тях. Да видим какво ще стане. Благодаря на всички.
 11. Искат се 4 или 6 гигабайта оперативна памет. 64 или 128 гигабайта памет. Желателно е да е с две сим карти, да има добра батерия и да не е от телефоните, които се чупят само като ги духнеш. Не ми препоръчвайте брониран - жените не ги обичат. Питам за мненията ви за подходящ телефон при тези изисквания, и все пак на поносима цена. След това ще решавам.
 12. Извинявай за лаишкия въпрос, но как може да се разбере кое ССД е с ДРАМ? Отворих сайта на БурканКомпютърс и набързо погледнах 2-3 диска, но не открих да пише имат ли ДРАМ или нямат.
 13. Това с цената, плюс неща, казани от клиентката ми гарантират пророчеството, че аз няма да събирам никаква машина за нея. Нито максимално евтино с части втора ръка, на които части зная историята и очаквам да няма проблеми... нито нова конфигурация. А кога е скочила паметта не зная, но преди време от тук получих линкове към неща в Алиекспрес, които неща не бях открил. Нищо няма да комбинирам вече. 3-4 случайно изпуснати фрази направиха нещата да приключат за мен. Този път не пожелах да кажа какво и откъде ще купувам. Може и това да имаше значение. Друг щял да купува... и нека той търси в свойто складче, или да и купи нови неща. В кое подменю е продажбата на оперативна памет? Нещо не мога да я видя. Благодаря от сърце. Впрочем да не си блъскаш главата за приятели, които няма и благодаря от сърце да кажат - това също е успех, а именно това стана в последните два дни. Веднъж се опарих с 4*4 за АМД. После специално издирвах кои от хората, които са на поддръжка при мен са на АМД, и имат нужда от повече памет. Два модула останаха непродадени. И макар и нещата да се оказаха ялови този път - приятно ми беше да си почеша клавиатурата тук. 4 модула по 4 гига на практика ми блокират възможността да сложа повече памет. Имам четири еднакви четворки, но след като служебния, дето бил с 24 не му достигала памет... Друг ще се занимава, или никой няма да се занимава. Аз няма да съм, но ще поглеждам чат пат във форума. И си дяволски прав. Е... на страницата на Алфаком има само три компютъра с по 32 гига оперативна памет, и най-евтиния е 900 лв, но действително конкретно относно тази жена нещата се обезсмислиха. Може би, ако намеря на добра цена оперативна памет все пак ще го направя, и ще го предложа на някой друг, но човека, заради който започнах темата или даде заден, или не е имал намерение да прави нещо. За домашен компютър по-малко от 8 гигабайта аз вече не бих препоръчал, но ще намеря някаква памет да и сложа на тази машинка. Само да взема процесор на одобрена от мен цена. Предполагам че ако намеря един пакет с по 2 гигабайта памет - ще ми излязат най-евтино, но тогава няма добавяне на памет, без да подменя всичките памети. Слотовете за памет са само 4. Имах едно триканално дъно преди години, на мой компютър, което имаше по 12 слота на процесор, а процесорите бяха два.😀
 14. Тук, където живея в момента, за всичко, купено от интернет от място извън държавата ДДС-то се плаща. Ибей. Амазон. Алиекспрес. Поне въведоха ли да се начислява автоматично ДДС при покупката, и стоката да ти пристигне директно на адреса, или направиха оная простотия купувача да ходи да освобождава от митница всяка дреболия над 20 евра?
 15. Що? Ти не можеш ли? Но да ме квалифицираш и да се правиш на важен можеш? Ще ти припомня, че не си дал отговор на ясно поставения от мен в темата въпрос - следователно си напълно безполезен за темата ми. Ако не принасяш никаква полза - бъди така добър да не пишеш повече в нея. С някои от другите хора в темата, макар и да сме се карали - останали сме с добри чувства. Поне от моя страна, а като гледам поведението им - и от тяхна. От тях поне удоволствие от общуването получавам, докато от теб не получавам нищо. Много ти здраве, Ванец. Жив и здрав да си. Моля темата да бъде заключена по причина, че макар и да ми доставя удоволствие - няма да допринесе полза. А дори и да допринесе - тя ще е съвсем временна и краткотрайна. На останалите, които писаха - благодаря.
 16. Това, че вие не конфигурирате машини съвсем не означава, че никой друг не го прави. Нито означава, че няма причини да се конфигурира една система. А готовите конфигурации от HP ли ги купувате, или от Технополис, Техномаркет, Зора и другите търговски вериги? И ако не ги купувате от HP, IBM или някой друг доставчик от техния ранг - поглеждал ли сте някога какви дънни платки, какви видеокарти и какви дискове се слагат в машините, които тези вериги продават? Аз съм поглеждал. Накарах да ми отворят машината преди да подпишем. Изобщо не желая да коментирам, но ще спомена само, че цялата машина беше с 2 години гаранция. Няма да описвам какво се случи, когато се водиха разговорите за въпросния компютър за приятели. Няма да пиша и в коя точно търговска верига беше това. Вътре нямаше нито един компонент, който би бил препоръчан в този форум. За разминаванията между заявените в брошурата марки и това, което беше вътре също не желая да коментирам. След това си дигнах задника и за поне 400 лева по-малко събрах същата машина, като компонента с най-кратката гаранция беше 3 години, някои компоненти имаха 5 и 8 години, и всички елементи вътре бяха от уважавани марки. Това изчерпва темата за конфигурирането за мен. Веригите не са станали по-почтени. Даже напротив, но това е личното ми мнение. Най-препоръчвания тук магазин ... не съм крил печалния си опит с него. Жалко. Цените им са малко по-добри от местата, където аз пазарувам, когато съм в БГ, но там нямам никакви проблеми с гаранциите, докато във въпросния магазин за едно пършиво дъно от 149 лв по онова време, ме принудиха да похарча поне 35 лева за гориво, излъгаха ме, че дъното вече го няма на българския пазар (един час след като ми върнаха рекалкулираните пари си взех същото дъно от друг магазин), изчислиха ми колко процента от 36 месеца са 4-5 месеца и ми ги приспаднаха от цената, която ми върнаха... и ме оставиха с отвратителни впечатления на разиграване и на тотална липса на уважение към този, от който им идва хляба и кътъка - негово величество клиента. Цените са важни... да се вложи това, което е заявено също е важно... и да няма разигравания при гаранцията също е важно. Това са трите опори на успешния бизнес, без една от които всеки бизнес ще започне да куца. На колко звезди лъснаха голите цици с клаудите? Достатъчно хора предпочитат да си пазят нещата, за които им се плаща на собствени дискове. Това е личен избор на клиента и аз няма да диктувам на никого дали да си качи нещата на сървърите на Гугъл, или да си ги държи на свой диск. Пробвал съм да изпратя конкретно този клиент при търговците на употребявани сървъри и работни станции, но не се получава. Понеже интернет е много малък моля да не пиша никакви детайли повече защо не се получава. Освен това последните пъти, когато исках машини от два от доставчиците на работни станции втора ръка, натоварването на цената на паметта беше неоправдано високо в сравнение с предлаганата на свободния пазар памет. Поне двойно беше. А се искаха няколко машини с доста памет, и зарязах участието си в преговорите, оставяйки клиента да решава сам. И казах на клиента какво ми е било обещано първоначално, а какво ни беше предложено като отидохме с парите - това вече беше друга тема. От тогава не съм се занимавал. А от това не мога да се измъкна. Виждам, че ще си говорим основно. Не е към теб. Не че не ми е приятно, но спирам. И отивам да си троша клавиатурата в ибей и алиекпрес.
 17. Време е да направите разлика между това, което пиша, че е правено някога, и това, че същото нещо сега не е актуално. Може ли един личен въпрос? Конфигурирате ли машини срещу заплащане?
 18. Моята машина от подписа, в момента на зареждането на браузъра натоварва процесора на 70-80%, но такива идиоти като мен, които държат отворени 100-120 таба в браузъра са изключително малко. Разчиствам ги, обаче следващия път като тръгна да търся нещо все не искам да записвам тази или онази страница, а искам да си я прочета... и те отново се натрупват. От повечето неща имам поне сносна представа, така че, макар и да не съм специалист в изграждането на конфигурации, оправям се в това кой ресурс е в недостиг, но в случая има коментар от клиента че се иска И по-бърз процесор, И повече памет. То си е направо инструкция. Последната и конфигурация, която тя получи от мен беше преди повече от 5 години с един Q6600, 8 GB DDR2-800, а от тогава доколкото ми е известно е сменено дъното и процесора, и доколкото ми е известно процесора сега е AMD. Как, кога точно и по какви причини е подменено дъно, процесор и памет - нямам идея. Имам само новата информация, без да ми е даден дистанционен достъп да си огледам нещата лично. Не съм в България вече почти три години и от тогава друг пипа нещата, но сега, ако не се габаркат с мен, ще се обновява компютъра. Питах я дали не иска съвсем нова конфигурация, но още на споменаването на цена на дънната платка и на нов процесор от най-евтините, и беше превключено към употребяваните машини. Наясно съм, че ако бях в България и разпродадях старата машина на синковеца на части - повече ще изкарам от нея, от колкото ще донесе сега, но както казва Лили Иванова - не всичко е пари, приятелю. Не всичко е пари. Не го приемай като заяждане, но в много теми тук се препоръчва на потребителите ССД за операционната система и обикновени дискове за останалото. Защо същата конфигурация в случая да е лоша? Вииртуалната памет, когато не достига оперативна памет, винаги по дифолт се пише на диска, на който е операционната система. Преди години, преди ССД-тата, обикновено пренастройвах конкретно swap файла да се пише на специално заделен за целта дял на някой от другите дискове, и си имаше причини за това, но с появата на ССД дисковете това вече не е препоръчително. Може би на следващия си компютър, ако поддържа М2 и му сложа толкова бърз диск, колкото искам... но сега това не е по темата. Темата беше - идеи откъде да купя 32 гигаБайта ДДР3 1600 на добра цена. Процесори вече намерих 3-4, и остава само да избера кой да бъде.
 19. Прав си. Лошо съм го написал. Тази машина, на която ще сменям процесора и паметта е бивша игрална машина на единия от синовете ми, която според мен все още е с прилично дъно, но той предпочете да си купи направо нова машина, вместо да смени процесор и да сложи още малко памет. И тази машина искам да я напомпам с минимални пари, за да я ползват за проектиране, като от старата машина на клиента ще се прехвърли само видеокартата и дисковете. Има си ССД, 120 или 128 гига, и има още 2 или 3 други диска. Ще опитам да я убедя да бракува поне два от другите дискове и да си вземе един нов, че са вече на годинки, но не зная дали ще успея. Това имам предвид с думите, че само ще прехвърля дисковете. И видеокартата също. Надявам се сега да съм го написал достатъчно разбираемо. Извинявам се на всички. Таск мениджъра достатъчно пъти е показвал употреба на 5-6 гигабайта при ненатоварена ситуация. А какво беше положението когато същата машина беше с 4 гигабайта оперативна памет има ли нужда да обяснявам?
 20. Търсих в главата си отговор защо искам да сложа 32, и си спомних. Домашната машина е с 8, и при зареждането на някои по-тежки проекти бави доста. Служебната машина е с 24. Не помня с какъв процесор е, и не чувам прекалено ласкави отзиви за нея. само че е "по-добре от домашния". Затова се оглеждам тази машина да я направя с 8 нишки и 32 гигабайта памет. Питал съм доста пъти колко са големи файловете, с които се работи, и винаги съм получавал уклончиви отговори. Но също така ми се е случвало преди ССД-то, докато беше с обикновен диск на операционната система, да я чуя тази машина да трака, когато се зареди по-тежък проект. Значи 8 гигабайта не и стигат и почва да пише по диска. От как има ССД не съм чувал да трака, но няма и как да го чуя.😀 Работата ще се върши след месец-два, но е време да пазарувам. Утре пак ще ровя в Ибей и Алиекспрес.
 21. Това ми е ясно, но няма начин все пак да няма никаква разлика между 800 мегахерца например, и 3,2 гигахерца. Попадал съм някога и на теми, в които хора са искали да сменят паметта само за да увеличат скоростта на машината, но беше отдавна и нямам спомен как завършиха дискусиите. Но между 1600 и 1866 не очаквам да има толкова сериозна разлика, че да си струва зора да се търси 1866. https://icecat.biz/p/vendorName/mpn/desc-15568487.html Тук за същото дъно са написали, че скоростта на паметта може да бъде до 2,2 гига, което нещо не ми се вярва. Като цяло аз съм любител на стоковите честоти.
 22. Защо? Има ли някакъв лимит на това колко памет ще разпределя на ядро/нишка? Никога досега не съм попадал на обяснение защо девиза на мечо Пух, колкото повече - толкова повече, да е неприложим за оперативната памет на компютрите. Не се заяждам като питам. Ще се радвам да науча причините. I7-2600K в момента го виждам на 113 лв тук, но не зная колко още ще ми струва доставката, а той е и с вградено видео. Охладител за подобна мощност, в същност до 130 вата, в София намирам за около 40 лева, от тихите. Ако доставката ми се върже до 15-тина лева излиза че ще си струва да сложа I7-2600K?
 23. Охладителя ще го сменям според процесора и ще си го намеря много лесно. Докато не съм избрал процесор - няма смисъл да мисля колко мощен охладител ще ми трябва. Него ще го купувам изрично нов. В момента машината е със стоковия си охладител по причина, че по-мощен не и е нужен. Единственото, което не понасям на стоковите охладители, които се продават с процесорите е това, че съкращават живота на дънната платка, като я изкривяват много сериозно, при защипването им. От години ги преработвам преди да ги сложа, и съм забелязал, че дънните платки на машини, на които съм преработил монтажа на процесора живеят много по-дълго от дънните платки на машини, на които охладителя ги огъва като лък. Дисковете от старата машина ще се прехвърлят направо на новата, и там си има SSD за операционната система, 120 или 128 гига, което е напълно достатъчно по мое мнение. В момента машината е с 4 или 8 гигабайта памет. В момента е с 2 ядра и 4 нишки. С 4 или 8 гигабайта памет. Не си ли струва, ако намеря памет на приемлива цена, да го направя с 4 ядра и 8 нишки, с 32 гигабайта памет? Наистина ли няма да вдигне производителността? Удвояването на броя на нишките би трябвало да ускори нещата малко повече от два пъти. На теория. Защо малко повече? Защото, без да броим турбочестотата на новия, която на сегашния процесор я няма, би трябвало да спестим и известно количество процесорно време от извеждането и въвеждането на задачите. Което, комбинирано с 4 до 8 пъти повече оперативна памет би трябвало да даде в резултат прилична машинка за следващите 2-3 години поне. Идеята е че това би било на цената само на средна ръка нова дънна платка, а ако тръгна да събирам на жената изцяло нова машина ще подгоним 900-1000 лв, докато тук се надявам да мина с не повече от 250 плюс цената на един охладител според мощността на процесора. В общи линии молбата ми е ако някой има представа от къде мога да намеря четири осмички ДДР3 на 1600 на добра цена - да пише. Ако някой е на мнение, че на 1866 ще повишат производителността повече - да пише. Намерих различни спецификации за това дъно, включително и за поддръжка на 2,2 гигахерца честота на паметта, но не от производителя и затова ще ги пренебрегна. Максималната стокова честота на производителя е 1600. Предишния път когато търсех памет и не намирах някои хора от тук ми постнаха линкове с неща, които не бях успял да намеря, на повече от добра цена.
 24. Памет - употребявана. Втора ръка. Процесора - ако има нещо, което да е по-добро, пак употребявано, и да си заслужава разликата в цената нагоре - също ще се обмисли. Приемам линкове към продавачи и на българския пазар - има кой да поръча и приеме нещата там, докато си дойда. С кад системи се работеше, но отдавна не поддържам компютъра на въпросния човек, така че сега не мога да кажа какво точно ще се натовари. Но 8 гигабайта памет са вече малко, а ако 16 ще са приемливо, по-добре да се отиде направо на максималното поддържано от дъното - 32. Видеокартата, с която се работи не е лакома и едва ли ще я сменят. Още повече при този тотален глад за видеокарти в момента.
 25. Имам един настолен компютър, купуван преди няколко години. Дънна платка: ASUS P8H77-V LE Процесор - Core i3-3220, ако добре си спомням, но това не е важно. Захранване от старите фортрони 500W. На тази дънна платка искам да сложа максималното възможно количество памет, и да сложа добър процесор втора ръка. Замислям се за E3-1230V2. Намирам такъв обявен на 90 лв. Относно паметта - не съм следил цените поне няколко месеца. Имало ли е скок на цените на паметта? Препоръчвате ли ми да търся памет на повече от 1600 MHz? Препоръчвате ли ми друг модел процесор, вместо избрания от мен? За смяна на захранването ще се мисли само ако новия собственик се замисли за някоя лакома видеокарта, което за момента не се предвижда. Очаква се да се ползва за проектантска дейност, но не искам да изключвам и варианта да се играят игри на тази машина. В общи линии питането ми е от къде бихте ми препоръчали NON ECC DDR3 1600MHz 4 парчета по 8 гигабайта, и какъв четириядрен многонишков процесор на максималната възможна работна честота бихте ми препоръчали. Струва ли си да търся памети на 1866? Ако няма сериозна разлика за цените на паметите - ще ги купя нови, но ако употребявани мога да ги намеря по-евтино - ще ги взема употребявани, разбира се. Само дето днешното търсене в Ибей и Алиекспрес удари на камък.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване