Премини към съдържанието

AxCx

Потребител
 • Публикации

  185
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от AxCx

 1. Не става... не се променя езика, нито на утф нито на юникод.

   

   

  Я дай линк към файла (оригиналните субтитри), защото веднъж стане ли на каракацили, връщане назад няма.

   

  Също така провери дали в Control Panel -> Clock, Language and Region -> Region -> Administrative на полето Language for Non-Unicode Programs е зададено Bulgarian.

 2. Здравейте приятели. От скоро съм с Уин. 10 и още не съм го разучил много много. Реших да ви попитам дали знаете как да си направя субтитрите на кирилица ? Отварям ги с ноутпад и чрез фонт сменям на кирилик, но нищо не става... Знаете ли решение на този проблем ?

  Благодаря предварително​. :)

   

  Така нищо не променяш.

   

  File -> Save As -> Сменяш енкодинга на UTF-8.

  • Харесване 1
 3. Не успях да сваля тази програма  https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=103727 от Уин 10 ,защото ми показваше някаква забрана 403 .Странното е ,че успях да я сваля от  Arch Linux ,който е на другия дял на хард диска .Както и да е .Странното е,че не мога да я стартирам .

   

  Току що я свалих и я пуснах без никакви проблеми. Пробвай да я изтеглиш от официалния сайт.

 4. Здравейте.Понякога Windowsa издава някакви странни звуци,все едно радар засича самолет или нещо такова.Някъде бях чел че има Spy система във Windows 10 ? дали е вярно.

   

  Да, вярно е! Съветвам те да изключиш компютъра от щепсела и да не го включваш никога повече.

  • Харесване 3
 5. Два пъти това правих-Техномаркет ми се обясняваха,че не подлежал на ремонт, а директно на замяна (по-добрия вариант) , ама нямали бройки, а замяна ставала само в магазина, от който е купен, пък там бройка нямало, и не можело да ми се докара от друг магазин, те били според магазина (малоумното обяснение е дадено от брутално ниско девойче което в седнало положение е още по-ниско на касата на въпросния Техномаркет-Стара Загора).

  Това ще ти е за урок да не купуваш компютри от магазини за печки и хладилници. Срамота е да дадеш близо 2000 лева за висок клас лаптоп, а насреща да не ти предлагат никаква поддръжка. Не са уважили и правото ти на гаранция и то със смешни аргументи от сорта, че нямали друга бройка в магазина... Трябвало е на време да си потърсиш правата, защото целта на веригите като Техномаркет е да те демотивират тотално и да те откажат от законните ти претенции.

   

  Иначе един приятел има същия модел и е доста доволен. Показвал ми е Shadow of Mordor и подобни съвременни игри, които вървят на макс с приличен фреймрейт. Аз лично не бих си купил лаптоп с Optimus технологията, първо защото вече не играя игри и второ - настройката на драйверите е ужасно проблемна. Истината е, че геймърските лаптопи са прекалено скъпи, а за нормална употреба вградения графичен чип на Интел върши работа.

  • Харесване 1
 6. Това е стара версия на драйвъра. Предполагам, че инсталирате от диска, който е дошъл с лаптопа.

  Отидете на официалния сайт на Nvidia и изтеглете драйвъра от там. Ето така трябва да изглежда вашия избор:

  egZw5yP.png

 7. #include <iostream>
  #include <string>
  
  const int gradesCount = 10;
  const int studentsCount = 20;
  
  struct Student {
  	string name;
  	string EGN;
  	float grades[10];	
  };
  
  int main() {
  	Student students[studentsCount];
  	
  /// ... въвеждане на данните за всеки студент ...
  
  	for (int i = 0; i < studentsCount; i++) { // за всеки студент
  		bool hasExcellentMark = false;
  		float gradesSum = 0.0f;
  		float currentGrade = 0.0f;
  		
  		for (int j = 0; j < gradesCount; j++) { // за всяка оценка
  			currentGrade = students[i].grades[j];
  			if (currentGrade >= 5.50) {
  				hasExcellentMark = true;
  			}
  			gradesSum += currentGrade;				
  		}
  		
  		if (hasExcellentMark) { // ако има отлична оценка го извеждаме на екрана
  			cout << "Name: " << students[i].name << 
  			   << "GPA: " << gradesSum / gradesCount << endl; // приемаме, че сборът на оценките няма как да е 0.
  		}
  	}
  	
  	return 0;
  }
  

  Ето едно "баламско" решение. Пропуснал съм въвеждането на данните, защото то се прави със същия цикъл.

 8. Не е прието. Опитай да направиш нещо и го публикувай, колегите ще ти помогнат.

   

  ЕГНто трябва да е 64 битово цяло число, както ме поправи колегата.

   

  А най-добре string, защото има ЕГН-та, които почват с нула.

  • Харесване 1
 9. Здравейте !

  Една вечер звъняхме в 4 часа на една много скапана госпожа и се ебавахме с нея. Не беше с нашите гласове, скрихме си номера, премислихме всичко за ебавката. Всъщност беше с Text to Speech програма.

  Обаче, госпожата се е подразнила и по някакъв начин е сигурна, че е ученик от това училище...

   

  Логично е да си помисли, че са нейни ученици - кой възрастен човек със здрав разум би направил подобна глупост?!

   

  Следващата ѝ стъпка е да си направи списък от учениците, които имат двойки или са имали разправии с нея. След това ще ви притисне като каже, че е разбрала кой е звънял. Накрая някой от твоите приятели или ти самия, ще се поддаде на натиска и ще си признае. Другият вариант е наистина да тръгне да подава сигнал в полицията или да изисква разписка за обажданията от мобилния оператор - тогава вече ще загазите яко.

   

  Най-добре е да си признаете от сега, преди нещата да са станали сериозни. По-добре да обяснявате на учителката защо сте го направили, от колкото на директорката, полицията и родителите ви.

  • Харесване 1
 10. Ще споделиш ли как точно клонира? С инструмента на Акронис от сайта на Кингстън ли? Програмата искаше ли регистрация?

  EasyUs ToDo Backup - Clone -> Има опция да избереш само един дял. Става за около час, но след това трябва да си играеш с настройките на boot manager-a. Използвах този tool. Не успях да го направя така, че да се буутва като C:\, а не като в моя случай A:\. Не съм пробвал да извадя стария хард и да видя какво ще стане, има вероятност автоматично да се синхронизира boot loader-a, но не гарантирам.

 11. В крайна сметка успях да клонирам OS и да буутна от SSD-то, но за нещастие софтуерът, който не исках да инсталирам наново, се омаза. Честно казано не ми се занимава да търся къде е проблема и май ще следва чиста инсталация на ОС в/у ССД-то.

 12. С Acronis вече пробвах и видях само опцията Clone Disk. Имаше възможност да се избира кой дял да се клонира, но всеки път забиваше при изчисляването на свободното място.

  Ще пробвам с Easeus, пък дано да стане.

   

  Благодаря за помощта.

 13. Здравейте,

  купих си SSD с размер 240GB (закачен към SATA3 порт). В момента съм с HDD 1TB в следната конфигурация:

  sY3aYWI.png

  Въпросът ми е мога ли да прехвърля само системния дял C:\ от HDD на SSD. Целта ми е да избегна преинсталация, защото ще ми отнеме много време да конфигурирам софтуера, който използвам в момента. Опитах се да намеря решения, но в повечето случаи става въпрос за клониране на целия диск, а не само на дяла с ОС.

  Благодаря предварително.

   

   

 14. Откриха ми пропуск. Ето ми я функцията, трябва да направя така, че да не ми запълни буфера и да крашне, ако се зададе име на файла повече от 50 символа.

   

  Не знам защо използваш методи от класическото C, а не използваш file stream-овете от C++. Най-лесното за мен решение е просто да запазваш името на файла в string.

  #include "stdafx.h"// добавяш следните библиотеки#include <iostream>#include <string>using namespace std;void PrintSaveFile(int arr[], int size){	FILE *pont;    // използваш string вместо char масив	string ffileNAME;	int i;	fflush(stdin);	printf("Set file name:");    // играе ролята на gets()	getline(cin, ffileNAME);	    // проверка за прекалено дълго име на файл	if (ffileNAME.length()>255)	{		printf("Error! The file name is too long (>255 symbols).");		return;	}	pont = fopen(ffileNAME.c_str(), "w");	if (pont == NULL)	{		printf("This file can't be openn");		return;	}	for (i = 0; i < size; i++)	{		fprintf(pont, "%dn", arr[i]);	}	fclose(pont);	printf("Saved!n");}

   

 15. Как да проверя дали въведенето е число тип инт?

  Ако е да се запази ако не да се въведе наново. нещо идея си нямам

  [*]Записваш входните данни в char масив или направо в string.

  [*]Пускаш цикъл, който да обхожда всички елементи на масива. Целта му е да провери дали всички символи са валидни, т.е. цифрите от 0 до 9.

  [*]Ако входните данни са валидни - конвертираш стринга в integer и го записваш в променлива.

  [*]Ако входните данни са невалидни - изписваш грешка и въвеждаш отново.

 16. Извежда ми някакви космически числа, а аз съм въвел 7 и 33. 

  // 100% компилационна грешкаint n;cin>>n;int a[n];

  Дължината на такъв статичен масив може да бъде САМО константа. Това, което си се опитал да направиш става с динамичен масив.

  Въвеждането на данни в масива доста си го оплескал:

  //грешноcin>>i;//правилноcin>>a[i];

  Алгоритъмът ти е верен, затова направо ще ти напиша решението: 

  #include <iostream>using namespace std;int main(){	//array initialization	int n;	cout<<"Enter the number of elements. > "; cin>>n;	int *a = new int[n];	//input	for (int i = 0; i < n; i++)	{		cout<<"Enter element number "<<i+1<<".> "; 		cin>>a[i];	}	//variables	int min = a[0];	int max = a[0];	for (int i = 0; i < n; i++)	{		if (a[i]<min) min = a[i];		if (a[i]>max) max = a[i];	}	cout<<"MAX = "<<max<<endl;	cout<<"MIN = "<<min<<endl;	system("pause");	return 0;}
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване