Премини към съдържанието

Soviet Soldier

Потребител
 • Публикации

  3115
 • Регистрация

Нови отговори публикувани от Soviet Soldier

 1. преди 4 часа, JKirilov написа:

  Кога ще научите, че двигателите на колите не се казват

  а си имат строго специфични имена, примерно за Мерцедес:

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Mercedes-Benz_engines

  Тия абревиатури кой ги помни наизуст? Достатъчно е да се напише работен обем, конски сили и вид гориво за да стане ясно ,за кой от двигателите в дадения модел иде реч. Ето примерно аз по-горе съм писал 1,4 атмо 90кс. а от горния пост се разбира че иде реч за бензин. Това е повече от достатъчна информация да се разбере конкретно за кой двигател иде реч. Дори човек като влезе в сайт за автомобили втора ръка, като mobile.bg в обявите пише конски сили и работен обем, никъде няма абревиатури на двигателите. 

 2. преди 10 часа, verdji1111 написа:

  Здравейте, бихте ли ми препоръчали икономична кола, предимно извън градско карам (минавам по 100 км) всеки ден, държа да е бензин, евтина за поддръжка, да има някаква возия и да е здрава що годе (бюджет до 8000  лв)

  Fiat Bravo 2 1,4 атмо бензин 90кс. с ръчни скорости. Цените на частите не са раздути, данъка е нисък, а чисто конструктивно въпросният двигател е много прост и здрав, слагат го на разни баничарки и подобни работни магарета, при нормално поддръжка 500к пробег ги прави без проблем тоя двигател. Цената на обслужването, размер гуми, всичко е много евтино по този автомобил, ходовата част е проста, евтина за ремонт и здрава. 

  • Харесване 1
 3. преди 9 часа, Христофор_първи написа:

  Ти колко добре познаваш исляма от близо? Колко познати семейства  и хора  имаш?  Аз имам доста. Имам и много приятели имами. На запад е модерно да им помагат да бягат от ,,злия си баща,, на младите уж третирани като робини момичета и какво се получава? В предното ми жилище тамън като се нанесох под мен се нанесе туркиня на 21г. избягала от ,,деспотичния,, си баща. Хвана се на работа в един магазин за тоалетни принадлежности. Започна да се перка само с негра. Ама от утайка по-голяма утайка. Яко хашиш пушат в нейната квартира и други наркотици. Всеки ден тича с касата с бира до близкия супер. На всеки два три месеца нов черен тъпкач. Накрая я изгониха от магазина и остана без работа, защото я хванаха да краде. Затъна в дългове и съдия изпълнител идва да и обира нещата. Накрая забременя от един охранител на една пропаднала дискотека и отидоха да живеят заедно уж. Това, ако беше сестрати или дъщеря ти, солдате, от хорски срам щеше да емигрираш в друга държава с пластична операция гарантирам ти го!

  Всъщност познавам хора, дори от близкия изток, там където ислямът е доста силен, често и радикален. Имам познат от кюрдската работническа партия, който е от мюсюлманско семейство, но той самият не е повлиян от това и е комунисти и атеист. Имам друг познат авиоинженер тунизиец, който е умерено религиозен. Разбира се имам познати и български турци, единия от тях ми е доста близък приятел, бивш военен от БА, комунист и атеист живеещ в село, в което преобладават турци. Имам и познати жени български туркини, мога да ти гарантирам, че са доста далеч от следването на исляма. На времето като ученик даже имах гадже помакиня, българка си бе, руса, синеока, но от семейство на насилствено ислямизирани българи. Тя също изобщо не е ислямизирана, живее си свободно, носи българско име, както и брат ѝ, завърши висше образование в Германия. 

  Относно туркинята, за която говориш- щом така се чувства щастлива, нека така си живее. Това е нейно право, животът си е неин. И не, ако ми беше сестра нямаше да ме е срам, защото аз не отговарям за нея, аз съм си отделна личност и отговарям само за моите действия. 

 4. преди 14 часа, Profruit написа:

  Защото там първо е религията, а у нас БКП-то я заличи. БеКаПето фалира. В СССР секса нет, а есть любовь. Идолите, ценностната система падна в киреча и вакуума запълни меркантилността. И един хер на твоя девствена ципа остана. Да, Близкия изток има положителен приръст на населението, но нелегалните доктори, лепещи ципи джиткат в лъскави лимузини. Интернет им стовари и на тях западното влияние, така че в по-цивилизованите и уредени градове там си е същия нагон. Чеше ли се, стои ли, един дол дренки какво ще пишат по форумите.

  Ако си боклук, измамник, садист и така нататък, ти само допринасяш света и хората около теб да заприличат на теб, такъв свят оставяш и на децата си. Ако си добър и почтен човек, ти си направил една малка, но значима крачка за едно по-добро и справедливо бъдеще. Не им говори за тая манипулация наречена "Господ", защото тя не съществува. Господ сме самите ние, от всеки един зависи, в какъв свят ще живеем, както и какво ще оставим на нашите деца.
  Религията е средство за манипулация и контролиране на простолюдието от богатите хора.
  Ето как се е появила религията накратко: Живял някога тлъст и много богат изрод, той разполагал с много земи, защото някога неговият баща ги отнел от други хора по насилствен начин, но около неговите обширни и богати територии живеели хиляди обикновени бедни хора. Същият наглец след време разказвал на простолюдието, че той живее толкова добре, защото го е назначил самият господ да ги управлява. Съветвал ги същият, че те трябва да се занимават с земеделие, животновъдство, да му дават най-красивите си жени за съпруги. Той бил многоженец. Всичко вървяло за него добре, докато не открил, че постепенно посегателствата над имането му се увеличават, по тази причина той наел множество здрави мъже да охраняват имането. Един ден при богаташа дошъл интересен и много хитър човек, който му гарантирал, че може да прекрати кражбите на простолюдието и без да харчи много от ресурсите си за охрана. Заинтересувал се богаташът, а по какъв начин това ще стане? Взел странникът две чаши с на пръв поглед бистра вода, смесил ги и водата почерняла. След това хванал и демонстрирал, че умее да поглъща огън. След всичко това казал, че с тези трикове ще иде сред народа, ще им ги покаже и ще се обяви за посланник на всевишния. Речено - сторено, отишъл хитрецът сред простолюдието, показал им разни необясними за тях трикове и те реално повярвали, че той притежава някаква неземна божествена сила. След това същият хитрец им обяснява, че на небето стои господ, и ако откраднат нещо той непременно ще ги види, а след това ще ги накаже, ще почине някой техен близък, или болките им ще се увеличат. Рано или късно всеки изпитва някакви болежки, всеки губи близки и хората веднага подсъзнателно се заблуждавали, че това е наказание за техни грехове. Наплашил хитрецът народа, построил религиозен храм с правила, като "не кради", а в близост освен гореспоменатия богаташ е нямало особено от кого да крадат.
  С времето започнали да използват тези хорица за да завоюват нови богатства от други, но сред простолюдието бил голям безпорядък, най-често заради неподелени жени. Тогава измислили и втора "божия" заповед, не спи с жената на близкия, в противен случай бог ще те накаже. В същото време примерно Цар Соломон от библията имал 1000 жени. Е кво толкова? Той е цар обявен за такъв от господа и има право, вярвало заблуденото простолюдие, което имало право на само 1 жена. Минало се време, хората обаче започнали да се усещат, че има нещо гнило, защото те се молили на господ да има дъжд, за да не умират от глад, да изцери умиращите им близки, но това не се случвало. Множество усъмнили се отишли при свещеникът да го питат, защо Господ не ги чува? Тогава свещеникът им казал, че на земята е трудно, но когато умрат, ако са живели праведно ще идат в рая, а там няма данъци, няма болка, няма труд, там ще се разхождат безгрижно по райската земя и ще са обградени само от ангели. С тези си амбиции за рай, голяма част от хората много се трудили и отдавали голяма част от това което произвеждат на хитреците от храмовете.
  Може и ние да се замислим, колко хора се молят по храмовете, и на колко сме видели бог да помогне? На някой инвалид нови крака пораснаха ли му? Или на слепецът нови очи? Отговорът е ясен.

  Сещам се за един велик човек, учен, изобретател, архитект и философ, който по следния танин доказваше на децата съществува ли господ. Кара ги да насадят бобено растение, обаче когато то почне да изниква му отнемат светлината, спират да го поливат, събират се в кръг и ги кара с всички сили да се помолят на господ той да спаси растението, но то винаги загивало. След това посадили отново, но този път го поливали, подсигурили му достъп до светлина и растението се развивало прекрасно. По този мъдър начин Жак Фреско доказваше на младите хора съществува ли бог.

 5. Като видя подобно мислене в някой мъж и веднага се питам, той някакви съмнения в сексуалните си възможности ли има, че да му е толкова важно девствена или не? А може би просто не се е доредил до девствена, като му е било времето? Ако е второто, от опит не с 1 или 2 девствени, мога да ти гарантирам, че ги боли и пълноценен секс или нещо свръх приятно при отварянето на жена няма да видиш. 
  Не разбирам, какъв е проблемът ако една жена е водила полов живот, но разумно, без ремаркета и венерически от предишни авантюри? На времето, като е нямало предпазни средства развратниците са свършвали с нежелана бременност неизвестно от кого, и/или с болести предавани по полов път. В общи линии това е и причината развратът да е наричан грях и осъждан силно в миналото. Днес има предпазни средства, днес медицината е напраднала много и всяко бащинство може да се докаже с ДНК тест, или в краен случай да се направи аборт. 

  Относно исляма и арабите по-добре да не отваряме приказка, защото там жената има по-малко права и от домашен любимец. Само крайно примитивни нищожества могат да са ок с факта, че техните, майки, жени и дъщери са дискриминирани по такъв отвратителен начин. Жената е не по-непълноценно човешко същество от мъжа, тя има същите амбиции и стремежи да се развива и забавлява, също като нас мъжете. Жената не е бездушен инкубатор длъжен да служи на някой комплексиран смотаняк, да се пази за него, да му ражда и гледа децата, да стои и да му е прислужница у дома. Начинът на живот всеки сам може да си го определи. Която иска да си се пази девствена, да се затвори в кухнята и да гледа деца. А от къде на къде обществото трябва да притиска жените мислещи по различен начин и имащи други виждания за СВОЯ живот? А може би трябва да притиснем досадниците, дето си врат носовете в чуждия личен живот и пространство? 

  Аналогично тесногръди са и очакванията на жените тип "моята заплата си я харча аз, а на мъжа е общ семеен бюджет". Или пък, че мъжът е длъжен все да плаща сметката в заведението, мъжът трябва да подари последния Iphone, а да получи в замяна чорапи. И мъжът също, нищо, и на никого не е длъжен, просто защото се е родил от този пол. 

  • Харесване 2
  • Еха 1
 6. Alfa Romeo Brera - много красива, сравнително лека, 4х4 3,2 V6 260кс. като модел е 2005 година някъде. 
  Porsche Cayman - ако разполагаш с повечко пари. Дребничко, спортно красиво, и този модел е около 2005 година. Ако нямаш пари за Кайман и Porsche Boxster също е интересен модел, но по-бюджетен. 
  Ако търсиш нещо съвсем дърто Maserati Biturbo - рядък и интересен автомобил от 80-те дето днес може да се намери на сравнително нормална цена, но след няколко десетилетия ще струва луди пари. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11621542323514896&slink=mxuvld

  От японските се сещам също за много легенди, TOYOTA SUPRA А70 или А80, Toyota Corolla AE86. Nissan Skyline R34 също е брутална класика, но всичко е въпрос на пари. 

  • Харесване 1
 7. Този клас автомобили няма как да са с евтина поддръжка, защото те са масивни, тежки, обичайно са с големи двигатели, автоматични скорости, големи размери гуми и като цяло на тия години създават проблеми. Дайте повече информация какво точно Ви вълнува, освен че трябва да е по-масивна и комфортна. Дизел ли се търси бензин ли? Ръчка ли, автоматик ли? Камби, седан, SUV?

  Аз на първо време се сещам за Lexus IS 2-ра генерация, малко по-малък е от Е-класата, но е комфортна и надеждна машина. BMW E60 също не са лоши, като дизайн изглеждат далеч по-младежки и свежо от очиларката W211. Chrysler 300c e интересен автомобил, той си е почти Мерцедес, по ония времена Крайслер бе собственост на Даймлер. 

 8. преди 37 минути, Христофор_първи написа:

  Аз съм имал 156 и въобще не возеше твърдо. Леко да, но не и твърдо. Бензиновите вариянти оптимален за мен е един 1.8  а 147 го няма. 1.6 е куц кон  Може и газчица на всички бензинови мотори. Дизела е кораво куче, но ще се наиграе с толкова стар дизел според мен. Няма такъв кеф като каране на Алфа. Който не е карал Алфа, това е  като да не си спал с циганка. Иначе догодина живот и здраве почвам да се оглеждам за Жулиета. Такъв звук баце, ако бях сляп, щях да помисля, че е пистов матор.

  Преди 10 около години, когато имах 166 мой колега караше 156 фейслифт споргвагон 1,9jtd изобщо не ми харесваше като возия. Впрочем не само от теб, а и от приятелка с GT съм чувал подобен отзив, че возили комфортно, но аз абсолютно никакъв комфорт не улавям в тях. 
  Относно 1,6 атмо - вярно е, че е много слаб, но тук се търси да е максимално евтино.

  Giulietta е на базата на Bravo 2, но по-премиум изработка. При Giulietta евтиния атмо бензин го няма, там е модифициран с по-различна глава и турбина форсиран до 120 коня. Има ги и с по-новите с директно впръскване и надеждния вариатор на Фиат "Multi Air", пак с турбина 170 коня, но като цяло Giulietta е доста над бюджета на автора, иначе е хубав хеч. 

  • Харесване 1
 9. преди 53 минути, Христофор_първи написа:

  Виждам, че си споменал и Алфа, но 147 е боклук, носачи като солети и прочие, да не изброявам. Виж 156 е друга напитка, дори бих казал страхотна. 

  Ходовата част на 147 е спортна, твърда, лека, не е надеждна, но пък за сметка на това е много евтина за ремонт. Всъщност 147 е на една база с 156 и GT, ходовата част е същата. При 159 е вече по-здрава, вероятно с нея се бъркаш. От 147 доколкото си спомням имаше атмо бензинов 1,6 без вариатор, с него ако се подбере читав е вариант за бюджетен автомобил. 
   

 10. преди 2 часа, dimy написа:

  Е - то най-добре - Лада на 50г. тогава.

  Технически сложен автомобил за 3500лв на 15+ години значи гарантирани още толкова по ремонти. Проблем с турбина значи около 400лв рециклиране и 200лв труд. Съединител плюс демпферен маховик с труда около 2000лв стъпва, а ремонт на автоматик и повече. Дюзи, дали за бензин с директно впръскване или комънрейл хубави бош почват от към 400лв за брой, а при проблем се сменят всички, до тук около 1600 и това без труда. Отделно имат разни скъпи смукателни колектори, за Алфа бяха към 700лв нов, сменят се че летят вихровите клапи в двигателя като колата одъртее, а ако ги махне колата ще харчи повече и няма да си мине техническия преглед. Същата работа е и разтракания вариатор за фазите на газоразпределението. А при дизелите с тия запушени EGR/DPF със сажди, това също са си пари.

  Браво 2  1,4  90 коня атмо просто няма какво да се чупи по него, тях ги слагат и на баничарки и при нормално обслужване вървят 500к. Масово още от дилъра в Италия ги взимат с газова, което значи още по-малко разходи за гориво. Масла, филтри и подобни за фиата са много евтини, както и гумите, ремонтите по ходовата и така нататък. Човекът иска да му е евтино и да не дава пари за скъпи ремонти, този автомобил е доста подходящ за изискванията му и няма нищо общо със стара Лада. Bravo 2 изкарва 5 звезди на краш тестовете за безопасност, много адекватен икономичен вариант е. До миналата година комплектовата Типо с тоя мотор и все още отговаряше на еко стандартите с леки доработки. Това е кола, която ще може да си я кара дълго и без скъпи ремонти. 
   

  преди 1 час, Ivo789 написа:

  Благодаря за мненията до тук! Тойота Авенсис я изключвам понеже ми идва прекалено голяма иначе останалите предложения са доста добри. Особено Фиат Браво доста ме заинтригува, въпреки че май малко прехвърля бюджета.

  Punto ги има със същия двигател 1,4 пак са хеч, но са по-малки и малко по-евтини. 

  • Харесване 1
 11. Щом не желаете потенциални скъпи ремонти изключвате дизелите комен рейл, изключвате двигателите с турбини и бензина с директно впръскване. По скоростите избягвате автоматици и разни с демпферни маховици. 

  За тия пари бих търсил Fiat Punto или Bravo 2 с двигател 1,4 атмо и ръчни скорости към 90кс са. Двигателят е много прост, надежден, като цяло по тия автомобили освен рейката, която прави проблеми рядко, други скъпи ремонти няма. 

  • Харесване 1
 12. преди 4 часа, Michigan111 написа:

  Добре започна Костя кариерата в парламента,  първото гласуване бяха редом до герб и дпс 🤣

  Възраждане за мен е новата патерица на ГЕРБ/ДПС, която дойде на смяна, на вече компрометираните АТАКА/ВМРО. Много сходна ми се вижда стратегията на Костадинов с тая на Сидеров. Волен на приказки бе голям критик на властта, говореше много за демографията и подобни кризи в страната, но при първа възможност скочи в обятията на Борисов подкрепяйки отвратителната ОПГ ГЕРБ. 

   

 13. преди 2 минути, NewRedDragon написа:

  На времето за да правиш пари трябваше да си в бкп-то. Това не означава, че си червена гнида! Въпрос на приорити!

  Съгласен съм, че член на БКП не означава идеен комунист, но при тях е по-лошо, защото това са хора без убеждения и идеология, утре и партия на педофилите ще подкрепят, ако това им е изгодно. Посветеност към народа може да има само силно идеен човек с твърди принципи, а не фурнаджийски лопати, които си гледат изгодата. 

  Силен лидер - това е човек готов да даде и живота си за идеята, за народа си. А гайдарчетата, като ГЕРБ, дето са готови да оголят задника пред всеки, от който имат изгода се вижда до къде доведоха България. Това са амбициозни материалисти, дето и майките ще си продадат за пари. Има ли по-лошо и страшно от такива хора на чело на цяла държава?

  • Харесване 6
  • Ха-ха 1
 14. преди 25 минути, NewRedDragon написа:

  Няма носталгия - има почивка! Прегрупиране и след празниците атака до крак на комунягите

  Кои са комунягите тук? Бойко Методиев Борисов, членът на БКП от 1980 година ли? А президентът им Росен Асенов Плевнелиев, член на БКП от 1986 години? А кандидатът им за президент, който изгуби от Радев - Цецка, ами тя също е била член на БКП . . . :emoji_smiley-02: Точно гербераасти да обясняват ,как се борят с комунистите ми е направо смешно. 

  • Харесване 12
  • Ха-ха 1
 15. Fiat Bravo-2 1,4л 90кс. e много прост и надежден вариант. Двигателят е прост атмосферен, данъците са му ниски, ръчната скоростна кутия е проста евтина без демпферни маховици, ходовата част е проста и евтина също. Тия двигатели ги слагат и на баничарките им, докарват 500 000 пробег без проблем. 

  • Харесване 3
 16. преди 36 минути, ivan_pop написа:

  И кое му беше добре?И кадърни и некадърни, работливи и мързеливи получаваха едни и същи сигурни пари!

  Това изобщо не е вярно, просто разликата не е като сега. 

  Днес е рай за мързеливите, за паразитите недопринасящи с нищо за обществото, спекуланти и така нататък. Има такива гнусни паразити, примерно купуват много билети за концерт, за който се очаква билетите да свършат бързо, а са ограничени, а след това ги пуска на пъти по-завишени цени. Какъв труд е вложен тук, с какво подобен паразит е допринесъл за благото на обществото? В комунизма възнагражденията са според приноса за обществото, докато през капитализма много често се печели с паразитстване, и дори с унищожаване на хората пробутвайки им боклуци, като наркотиците. Днес всеки 15 годишен келеш може да си поръча тежки наркотици, да не говорим за други вредни боклуци като разни стероиди и подобни. 

  • Харесване 1
 17. Реално потресаваща статия от 24 часа, но това си е изцяло за тяхна сметка. Всеки трезво мислещ човек прочитайки подобна статия ще разбере, че "24 Часа", са платена пропагандна медия, която цели да лансира даден мироглед, както и да злепостави партии, които все още не са взели властта в ръцете си. 
  Повече от елементарно е да се проумее, че професионалистите в областта на журналистиката нямат за цел да лансират дадена гледна точка. Правилно работещите медии за да имат авторитет трябва да показват всяка една гледна точка, а когато отразяват събития да е максимално обективно и без опити за манипулации. В днешните условия е от изключителна важност народът да умее да размишлява и анализира, а не да се хвърля сляпо да вярва на всичко което чете. Един интелигентен човек преди да си направи изводи, първо се запознае с различните гледните точки, това е най-елементарното. 
  За жалост доста голяма част от населението на страната ни не е научено да си ползва главата по предназначение. Пълно е с функционално неграмотни хора ползващи празни заучени фрази прочетени някъде, без реално осъзнаване в корен, на това което пишат/говорят. Почти всеки има мнение, та даже и по много сложни въпроси, по които малцина експерти са запознати. Ето примерно областта на авиацията, относно покупката на нови изтребите за ВВС. Ако съдя по коментарите под разни статии в нета, излиза че в тая страна експертите в сферата на авиацията с лопата да ги ринеш. Друго доказателство за крайно ниското ниво на мнозинството в България е, че търпяха повече от десетилетие ГЕРБ, и вярваха на лъжите на Борисов. Добре че Тиквун е и доволно прост, почна да си вярва много и да се дъни грозно, та овцете най-на края му прозряха истинската същност. Ако Бойко имаше малко повече мозък в тиквата, тоя прост народ можеше да си го будалка докато пукне.

  • Харесване 4
  • Ха-ха 1
 18. на 21.11.2021 г. в 1:34, Coco1 написа:

  Ленин проблема е че се дъниш и не осъзнаваш какви глупости пишеш за да оправдаеш предишна твоя глупост.

  В соца вярват само такива които са първосигнални и мързеливи като тебе 

  Оправданието за Ванга е още по тъпо, но то от комунист чакащ на партията да го нахрани друго няма.

  Бягай в Северна Корея да докажеш поне че не си стотинков трол, а просто си се взел за Ленин 

  Първосигнален и мързелив може да наричаш тоя, който те е направил и не те е възпитал. Толкова ти е интелекта, че освен обидни квалификации, друго не можеш да изложиш. 

  То се вижда кой е "стотинков" по възпитанието ти. 

  Ванга ти приляга отлично. На теб мъжки прякор не би ти отивал, защото мъжете си позволяват да хвърлят силни думи само лице в лице с готовност да поемат отговорност за тях. Голям си "мъж", като редиш хората пред компютъра. С тая женска злоба мястото ти е в "БГ Мама", а не тук.

  • Ха-ха 1
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване