Премини към съдържанието

Chains

Модератор
  • Публикации

    2108
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Харесвания

814 Невероятна репутация

Всичко за Chains

  • Титла
    Cherchez la femme

Информация

  • Пол
    Жена
  • Град
    Пловдив

Контакти

  • ICQ
    0
  • Интернет сайт
    http://myvioletmoments.blogspot.com/

Последни посетители

41368 прегледа на профила
  1. Градината и нейните обитатели ...

    Колко много красота отново....за съжаление, отварям само тази страничка, защото ми отне близо половин час да се зареди (проблеми от софт- естество , така че мога да си представя колко още има на предишната. Запознах ви вече с историята на орхидеята, а сега ви показвам и снимки на напълно развилото се цвете.... Оформиха се десет огромни цвята, всеки от които по-голям от длан.. Само ще кажа, че снимките не са уловили и 1/100 от дивната красота на тази орхидея. Изключителен магнетизъм; който я е видял, не е останал равнодушен. Скоро, може би утре, ще кача още снимки в албума... Тази пролет около мен е много цветно и красиво - получих нови цветя като мили подаръци, както и няколко "поспаланковци" се събудиха от дълъг сън. Има солиден фотоматериал, но ще види бял свят, когато дойдат по-светли дни за компютърчето ми (надявам се, съвсем скоро).
  2. Градината и нейните обитатели ...

    Шефчее, какви красоти си отглеждаш Тази прелест магнолия ли е? Много хубава снимка, даже си уловила как едно животинче се приближава към нея. Ведра, много ми хареса абутилона. Тук е много нежен, като крилца на пеперуда.
  3. Градината и нейните обитатели ...

    Благодаря ти, Еми! Споделям напълно твоето мнение. Именно поради тази причина съм така възхитена и не мога да й се нарадвам. Ах, тези твои амарилиси! Помня ги от миналата година по това време - тогава пак цъфтяха, ако не се лъжа. Чудесни!
  4. Как се чувстваш днес(предай нататък)

    Значително по-енергизирана в сравнение с предишните дни.
  5. Ч.Р.Д на proletsearch

    Честит рожден ден! Пожелавам ти здраве, късмет и много, ама много любов!
  6. Градината и нейните обитатели ...

    Преди 2 години тази снежнобяла прелест беше приготвена за изхвърляне от офиса - представляваше 1 полуизсъхнало листо и няколко сбръчкани корени. Никакви признаци за живот. Беше тъжна гледка, но не можех да понеса мисълта, че нещо, което е било живо, ще се изхвърли на боклука. Взех саксията, преместих я на друго място в офиса и започнах да я поливам. Растението представляваше първоначалната трагична гледка още дълго време. Поливах го от време на време... и с това се изчерпваха грижите ми. След 7-8 месеца забелязах, че започва да се формира листо. Не мога да ви опиша какво беше чувството. Животът се възраждаше! Лека-полека орхидеята разви 2-3 листа. Корените също се увеличиха на брой. Разбира се, дори на този етап на съживяване, аз дълбоко се съмнявах, че ще се развие цветонос. Имала съм орхидеи вкъщи... знам капризната природа на това растение. Но за пореден път бях изненадана – малко преди Коледа измежду листата се показа мъничко зелено стъбълце! И ето, 3 месеца по-късно пъпчиците се разпукаха и орхидеята разцъфтя в пълното си великолепие. Макар че колегите не спират да хвалят упоритостта ми в отглеждането на цветето и успеха на това дело, истината е, че имам малка заслуга - просто както и в живота, трябва да се дава шанс. И любов към всичко, което правим.
  7. Бисери от форума версия 2!

    Не е точно бисер, но наскоро ми направи впечатление как тема "Хлебарки" е в раздел "Домашни любимци. Проблеми и съвети, свързани с отглеждането на домашни любимци." Не го казвам укоризнено, естествено, напротив, беше ми много забавно .
  8. Честит Рожден Ден, Нел!

    Честит рожден ден, Нел! От сърце ти пожелавам най-вече здраве и нека най-смелите ти мечти станат реалност! Много щастливи мигове с любимите хора, много ценни и верни приятели, които да бъдат винаги до теб! Наздраве!
  9. Тестени и хлебни произведения

    ...Предполагам, че подобен хляб са похапвали мои приятели и мнозина други, които в спомените си се връщат към сутрините, когато са ходели до селската фурна, за да купят прясно опечен хляб. Аз, поради липса на село, нямам подобни изживявания, но по подобен и също толкова скъп и мил начин се сещам как купуваме ръчен хляб с татко от една фурна на "Хр. Г. Данов". Толкова малка съм била, че дори и в това не съм сигурна, но си мисля, че беше до Кукления театър. А това беше любимият ми маршрут – от Кукления театър, неделна разходка по "Хр.Г.Данов" до Природонаучния музей. Задължително посещение! Почти всяка седмица. Блажени години!). Селски хляб без месене Много популярна рецепта – не се ангажирам с източник, понеже съм виждала този хляб много пъти, а когато тръгнах да го правя всъщност и идея си нямах какво правя . Но който и да е той – нека бъде благословен! Необходими са: Смес от 2 ч.ч. бяло брашно и 1 ч.ч. типово брашно 1 1/2 ч.ч. вода (приятно топла) 1 пакетче суха мая По 1 ч.л. сол, захар Двата вида брашно се смесват, добавя се маята, сол, захар – всичко на ръка. Постепенно се добавя водата и се разбърква с ръка или с дървена лъжица, докато се хомогенизира масата – не се меси!!! Полученото тесто се оставя за минимум 12 часа, а най-добре около 18 часа в хладилник. След това се изважда, изчаква се малко, разстила се кора, после се оформя топка и се оставя за около 2 часа на стайна температура. След това се поръсва равномерно с брашно. Нагрява се огнеупорен съд, обезателно с капак, в който ще се пече хляба. Оформената кръгла питка се поставя вътре, захлупва се с капака и се поставя в предварително загрятата фурна. Пече се около 30 минути на 180-200 ( тези градуси са ориентировъчни, моята фурна пече само на една Т в момента – и не знам колко точно е). След това капакът се маха и се допича за получаване на златистокафява коричка. Изчаква се да поизстине и да се извади хляба. Без да звучи като хвалба, естествено – превъзходна коричка, среда и въобще всичко от хляба! Горещо ви препоръчвам рецептата.
  10. Как се чувстваш днес

    Изцедена - предпоследна степен , но все пак в кондиция
  11. Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

    От доста време ми се хапваше, много го обичам, а (странно) никога не го бях приготвяла.. Домати с ориз и маслинки
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.