Премини към съдържанието

Buhal55

Потребител
 • Публикации

  130
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Buhal55

 1. Сигурно е така но аз цитирах твой коментар друже.Това са твои думи. Редно е след като даваш мнение да бъдеш прецизен в изказа. Голяма е разликата между матрица в обектива и матрица в апарата. А в отговор на питащия ще предложа този апарат: https://magazin.photosynthesis.bg/bg/66614-fotoaparat-fotoaparat-panasonic-lumix-tz100-cheren-bateriya-panasonic-lumix-dmw-blg10-li-ion-battery-pack.html Малко е над лимита от 700 лв. но мисля, че си струва. В този магазин има и други разумни предложения.
 2. Абе хора, добре сте се зачекнали тука. Човек пишман да стане да поиска съвет какво да си купи. В този ред на мисли, да взема и аз да попитам Mlechko, откога обективите имат матрици, че аз на моите не откривам.
 3. Пробвай да вържеш Ямахата и ТВ-то с оптика и/или коаксиален цифров кабел. От какъв уред подаваш звук към ТВ. Възможно ли е да си пуснал кофти запис?
 4. Дай снимки. Монитора има повече от един вход. Много е възможно да се наложи от настройките на монитора да избереш този вход, който ти трябва /HDMI/. А звук откъде ще вадиш?
 5. Прави са хората тук като се възмущават на подобни въпроси. Освен модела на приемника следва да пишеш какъв монитор включваш. Марка. Модел. Добре е да пуснеш и снимки на това как си вързал нещата. Само картина ли няма? Звук има ли?Всеки път едно и също. С ченгел ви дърпат думите. Дай повече подробности ако искаш смислен отговор.
 6. Нямам намерение да съм ви арбитър или съдник. И други се опитаха да ти намекнат нещо за Линукса, графични среди и т.н. но ти предпочете да спориш.Поне един от вас следва да спазва вежлив тон.
 7. Друже, не знам откъде си се появил но нищо не ти дава право да държиш такъв груб език. Задаваш въпроси и после спориш с хората, които са ти обърнали внимание. Това не е в рамките на нормален диалог. Няма да е лошо да поработиш върху поведението си.
 8. Това е правилното решение. По тази тема има много да се пише и обяснява а нямам нито време нито желание. С две думи: Приемника на Виваком се свързва с HDMI вход на телевизора. От ТВ. се извежда звук към ресивъра а не към някакви саунд барове с оптика или коаксиален цифров кабел. Този ресивър има и двата входа.Препоръчвам не оптиката а коаксиалния цифров кабел.Така се ползват аудио декодерите на ресивъра.По друг начин няма да тръгне качествен образ и звук.
 9. Ако наистина имаш нужда от ......" да направя няколко снимки "....и нямаш високи изисквания към фотоапарата то качеството на тези правени с телефона е съвсем прилично. Що се отнася до картите тук Белгиеца е прав: прехвърляне с USB за да не се случва конфуз. Повечето апарати от нормален клас имат тази възможност и не е нужно да вадиш картата. А каква точно карта ти трябва за конкретен модел фотоапарат най-добре ще ти обяснят търговците на фото техника.
 10. Както писа колегата по-горе (и аз го подкрепям напълно) за тези пари ще си купиш пълен боклук. Не си струва разходите. При всички случаи камерата на телефона ще се справи по-добре. А това, че пише 18мр още нищо не означава. Тук се гледат много други фактори, които определят качеството на апарата и в този случай тези 18 мегапиксела са ти последен проблем.....и да, няма да ги постигнеш. Апропо, какво значи за тебе ...."супер специален"....защото виждам, че изобщо не си наясно с цените на фотоапаратите.
 11. Темата е дискутирана многократно. Няма да е зле да потърсите във форума преди да пишете. Да, и аз имах подобен проблем но го реших благодарение помощта на съфорумците.
 12. Ти сериозно ли ме питаш? Аудио картата е част от дъното и участва в процеса на показване на филм /в твоя случай/ през компа. Тя е този детайл, който ти подава звук. /5.1 или стерео/. Когато връзваш компа с HDMI тази карта ти осигурява аудио потока. Тя е част от целия процес. Затова ти казвам, че връзваш компа с HDMI закачен именно за дъното. Но картата ти трябва да е 5.1 ако искаш съраунд. Иначе оставаш със стерео сигнал па ако ще си купи и 10 ресивъра. Явно не схващаш нещата. Иди в някой магазин за компютри и всичко ще ти покажат за 5-10 минути.
 13. Първо задаваш въпроси и после казваш как ще го направиш. Не го приемам за заяждане но виждам, че си доста "зелен" по темата. Оптичния кабел служи точно за аудио поток с високо качество. Купуването на ресивър няма да ти реши проблема защото проблемът ти е именно в източника на сигнал/компа/. И повярвай няма да ти тръгне 5.1 сигнал и да, не се прави на умен. Успех с купуването на ресивър и решаването наа проблема. Само да вметна, че аз говоря за аудио карта, която се намира на дъното а ти ми даваш за пример видео карта. Правиш ли разлика между едното и другото?
 14. Дай ми марка и модел на ресивъра.Що се отнася до връзките с кабели ползвам за гледане на кино само оптика и цифрови коаксиални.Ако имаш хубава видео карта то тя трябва да има и оптика и HDMI. Принципно можеш да вържеш комп с ресивър чрез HDMI. Виж сега. За да гледаш филм не ти е нужна специална видео карта. Дъното на компа има всички ресурси за да ти пусне филм.Един от компонентите на дъното е и аудио картата. Ако имаш хубаво дъно много е вероятно да имаш и хубаво аудио /5.1/ Всички компоненти работят в синхрон и ако на дъното има HDMI то това ти е напълно достатъчно. Ако не е така то следва да купиш по - добра карта.Това е. Ресивъра няма DAC.Той има различни видео декодери. Неговата задача е да пренесе и усили сигнала както и да го "развие" до 5.1, 7.1, 9.1 и Т.Н. Не виждам причини да се мъчиш да дърпаш сигнал от комп. Ако нямаш нужните компоненти и следва да ги купуваш по-добре си вземи за същите пари един приличен медиа плеър.
 15. Такива лаптопи със съраунд по принцип има но говорим за други цени. В твоя случай звукът от лаптопа е стерео и няма начин да стане друг. Има няколко начина да си свържеш техниката но пак ще слушаш само стерео. Това устройство няма как да ти преобразува звук. Още повече, че показаните изходи имат различни функции. Оптиката е само за звук а HDMI кабелът е комбиниран. Единствения вариант, при който искаш да имаш 5.1 звук от лаптопа е да си сложиш външна карта. Това разбира се е посредствена идея. Изобщо връзка между лаптоп, ресивър е компромис в много отношения. Аз не бих го правил дори и с външна карта. Ако е компютър това вече е друга работа.Но пак трябва да се види дали картата на компа поддържа 5.1 звук. Ако не, то тогава се купува нова карта.
 16. Привет. Виж каква е аудио картата на лаптопа. Най-вероятно е стерео. Ако е така няма как да извадиш 5.1 звук каквото и да опитваш. Що се отнася до това странно устройство, което си купил то аз за такова не съм чувал и не бих се доверил на подобни експерименти.
 17. Примитивна ирония, която съм склонен да приема за обида! Не съм Ви давал повод за подобно отношение. Ще помоля да се държите в рамките на наистина добрия тон. Що се отнася до темата наистина е безсмислено да се продължава. А видеото направо ме довърши. Явно тук не се гони качество а просто някакво средство за връзка.
 18. Първо не разбрах, че сме минали на "ТИ"! Не си спомням да сме се запознавали, така че ще помоля да се придържаме към елементарни норми на добро поведение!........" Работим ли заедно ? Не ? Следователно не съм ви колега и не ме наричайте така."....Това са Ваши думи. Не е зле да зачитате и чуждо присъствие в този форум. ПреобразУвател на цифров сигнал към аналогов и то без загуба на качество???? Я да вземете да четете повечко, че ми късате сърцето. Знаете ли за какви цени говорим при успешен проект? Тези същите "преобразУватели в едни китайски сайтове ги харчат по 2-3 долара бройката......но дали е това, което търсите???
 19. Тази тема доста е предъвквана. Потърсете във форума. Не разбрахте ли, че HDMI кабел е цифров? Всички останали са аналогови! Няма как да се осъществи връзка. Чувам, че ентусиасти правят опити да свържат цифров и аналогов вход/изход но това ще ви струва повече от техниката, която искате да свържете.
 20. Човече, не разбирам защо си губиш времето с глупости. Ако щеш и 60 колонки си вържи но знай, че нищо няма да промениш. Не разбирам защо ти е нужно това упражнение. Какво целиш да постигнеш? Не! Няма да се чува нормално.
 21. Аз съм с Филипс и съм доволен. Има една малка забележка. Не купувай Филипс от осма серия надолу. Този, който си харесал е шеста серия. Аз не бих го купил. И не се връзвай на подобни фантасмагории, че Филипс не прави телевизори и е китайски.И до днес най-високия клас електроника се произвежда в Холандия а в някои случаи в страни от Европа. Китайски са само ниските класове.
 22. Друже, до кога ще дъвчиш тази изветряла дъвка за "Вегите"? Не ти ли стана ясно, че наистина защитаваш един пършив боклук па макар и на второ място в КЛАСА си! И ДА, нямам намерение да ти предлагам друг модел на тази цена, защото ти живееш в твоя си измислен свят на забележи!!! : "ПОТРЕБИТЕЛСКИ"!!!! рейтинги. Няколко човека тук /мен не ме брой/ се опитаха да ти намекнат за някои неща но ти упорито отказваш да се вслушаш. Този диалог няма никакъв смисъл да продължава. Не е нужно да ми отговаряш. Напускам темата тъй като е безсмислено да продължаваме. И повярвай направих на младежа няколко предложения а той си решава.
 23. Това, че при Вас няма такъв сигнал не означава, че не съществува. 240 канала не са гарант за това. И аз получавам немалко каналиЗа да дам пример и да приключим канал НВО има опции да си избирате няколко вида звук както и субтитри. Още един пример: Немскоезичната програма Pro7. Събота и неделя филмите от 21.15часа /само тогава съм ги засичал/ започват с няколко секунден тест за настройка на аудио, като изрично предупреждават за това. Та там една от опциите е звук 5.1 Филмите ги гледам така. Мога да проверя кое от "долби"-тата се ползва. Нямам приемник. Получавам сигнала по оптика с така наречения "СА" модул. По оптика звуковата част слиза в ресивър. И не на последно място как ресивърът ми разпознава сам сигнала и се превключва съобразно моите предпочитания като ми казва и кое "долби" върви.
 24. Всъщност за телевизия отдавна се подава звук 5.1 но това е тема за друг разговор.
 25. Така е съгласен съм! Още повече разбрах, че питащият гравитира около идеята да си пуска музиката от виртуални плеъри. За тази цел това му е достатъчно. Темата за качеството обаче се губи
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...