Премини към съдържанието

sten90

Потребител
 • Публикации

  1312
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от sten90

 1. Къде по-точно е вградено? Поддържа - в смисъл върви гладко, без да забива през 2-3 минути?
 2. Благодаря за включването. Имам известна емоционална неприязън към Nvidia като цяло - заради разни техни "сенчести" търговски/маркетингови номера. А и ми се струва, че видеокартите на АМД са по-добре откъм видиоинтерфейс - Display Port, HDMI 2... Някоя от т.нар. "професионални" - от типа на Fire Pro - още по-неподходяща ли ще бъде за този случай?
 3. sten90

  Избор на стол

  В Okoffice.bg също имат доста модели столове на най-различни цени.
 4. В момента съм със стара видеокарта Sapphire 6770. Процесора е AMD A10-6700 и предполагам че неговото вградено видео е почти на нивото на дискретната видеокарта. Когато пусна 4к видео, системата се мъчи - процесора е на 85-88% средно, GPU-Z ми показва GPU Load 22%, Core Clock и Memory Clock са на максимум - съответно 850 и 1200 Mhz. За видеоплейър използвам основно PotPlayer, имам също VLC и още 1-2 други - като цяло е същата работа. Предполагам че проблемът е по-скоро в драйвърите, но се съмнявам и за процесора и за видеокартата да намеря по-съвременни драйвъри. На видеокартата драйвъра е Catalyst 15.10 от 2015-та. Каква видеокарта бихте ми препоръчали? Sapphire RX560 4 GB заслужава ли си за 130 лв. на старо?
 5. По случайност точно преди да прочета този коментар, започнах с първата стъпка. Опасявам се обаче, че за синхронизирането не ми се занимава да правя още един акаунт - с парола, поща и т.н. Засега ще ползвам старата версия.
 6. Намерих въпросната папка - има доста неща там. В указанието пише метода да се прилага за еднакви версии на програмата. Моят случай не е такъв - надявам се все пак да проработи. Доколкото виждам - сесиите са в .bin формат.
 7. Имах версия 1.6.689 - не съм сигурен 32 или 64 бита. Впоследствие 2-3 пъти ъпдейтвах до по-нова версия. Преди няколко дни някакъв "дявол" ме подлъга да ъпдейтна пак като не си направих труда преди това да направя точка за възстановяване. Оказа се, че последната версия - 2.7.нещо.си - има проблем с отварянето на записани сесии и я разкарах, само че не с деинсталиране, а с изтриване на папката. После инсталирах отново версия 1.6, но там пък се оказа, че има други проблеми. Свалих няколко междинни версии, но пък тях изобщо не мога да ги инсталирам - излиза ми съобщение, че вече имам по-нова версия и всичко спира дотам. В момента карам криво-ляво с версия 1.6. Предполагам, че трябва да деинсталирам от Programs and Features и тогава би трябвало да мога да инсталирам някоя междинна версия. Проблемът е, че имам записани сесии, пароли за сайтове(за тях всъщност не съм сигурен), отметки... Може ли някой да каже в коя точно папка да търся тези неща, за да си ги бекъпна и после да ги спусна в съответните папки на новата инсталация?
 8. Човекът е писал, че не иска да изключва другия диск. Ако е за еднократна промяна - при стартиране се натиска F11 и оттам се избира от кое устройство да се зарежда ОС. Иначе - влиза се в БИОС(с F2 или Del или ако е марков компютър - може да е с друг клавиш) и оттам се променя реда на устройствата.
 9. След като четох ревюта и на доста по-скъпи модели - Note 9, Mate 20X - в крайна сметка почти окончателно се спрях на Motorola G7+. При това положение най-вероятно ще ми трябва и външна батерия със съответния капацитет - да кажем 6000-10 000 mAh. Досещам се, че освен капацитета, значение имат и общите размери и форма, както и разположението на изводите на батерията. Някакви препоръки за определен модел батерия?
 10. Днес четох една статия за този фотосензор - в gsmarena. Някои неща ги знаех от по-рано - че не трябва да се вярва на маркетинговите заявления, ако противоречат на учелника по физика. Научих някои нови - например че учетворяването на броя пиксели може да намали "щетите", ако в някоя точка от сензора се появи голям "шум". Обаче не ми стана ясно защо - както пишат там - някои флагмани(вероятно са имали предвид тези на Самсунг и LG) са с "класически" 16 и даже 12 MP сензори. Дали е защото просто въпросните модели са по-стари или инженерите/проектантите са решили, че това си има други предимства...
 11. Дори да не избера "твоя" телефон - благодаря за отделеното време! Иначе напоследък си мисля - и както писа и algor - телефони от среден и дори нисък клас могат да правят добри снимки на светло. А на тъмно - докато не измислят някакви лазерни камери или друга такава "извънземна" технология - мисля че и там не трябва да очаквам чудеса. Например ми направи впечатление, че като извърна поглед от осветената отгоре от прожектори сцена към хора, танцуващи пред нея на доста по-тъмно - окото ми почти веднага се пренастройва за разлика от камерата на телефона/фотоапарата... Та затова освен камерата, реших да обръщам внимание и на някои други възможности на телефона - например на аудиозаписа. Ръководството на LG V30 ми изглежда малко постно(както и на моя G4), но това наистина ме заинтригува: Audio recording features The HD Audio Recorder allows you to configure the audio settings manually so that you can record audio based on your environment. Recording modes You can record a high definition audio file by selecting and configuring the desired audio mode to suit the recording environment.
 12. Така, първо имам един по-общ въпрос: какъв е смисъла на този Quad Bayer? Тоест не е ли по-логично просто да направят сензора с по-малък брой и по-големи пиксели и няма да се губи толкова място между самите пиксели, още повече, че 48 MP сензор на практика прави 12 MP снимки? Относно тази моторола - камерата според мен е добра, без да е чак уникална, но в самия телефон не ми харесва, че е много тесен(ако не бъркам - формата му е 21:9), а също и около предната камера(която на практика никога няма да използвам) има доста голяма дупка(както пише в едно ревю - чак се е наложило да "удебелят" лентата за системните нотификации, за да не изглежда несъразмерно). Опитах да потърся още някои потенциални варианти: - Huawei Mate 20X - като хардуер изглежда доста добре, има внушителен екран и миниатюрен прорез, пълноценни стерео говорители и др., но още не съм проверил дали се намира в България, а дори да го има - сигурно ще е над 1000 лв. - Lg V30 - съдейки по сегашния ми телефон имам някои резерви към марката(вкл. заради забавени/липсващи ъпдейти, бързопадаща батерия и някои софтуерни недомислици), но V30 също има доста добра камера(би трябвало да е по-добра от на G4) и също в едно ревю четох, че има възможност да прави аудиозапис с двата микрофона - ако телефона е в хоризонтална позиция(тук обаче не ми е ясно дали мога да започна записа в "хоризонтален режим" и после просто да го оставя да лежи на масичката, или ще трябва да го държа в ръка постоянно)
 13. Да, после видях че има две записвачки.
 14. Ако питаш за 2,5 инча SSD - според мен дори няма нужда от специално захващане. На моя (стационарен)компютър просто съм го оставил да си лежи в най-горния слот за 3,5 инчови дискове. И да попитам - правилно ли разбрах, че записвачката е включена на SATA порт? Защо? Мисля че ако има IDE порт - може да си работи така.
 15. Забелязах го този модел, понеже напоследък следя ситуацията с мобилните телефони, макар и не в дълбочина. Тези снимки изглеждат добре - на автоматичен режим ли са правени? Да разбирам ли, че вече имаш този модел? Можеш ли да покажеш няколко снимки при ниска осветеност - в идеалния случай - от някое кафене или нещо такова със сцена с прожектори?
 16. За съжаление точно с онзи телефон едва ли ще мога да "опитам" това. Онзи ден докато му пробвах собствената камера, в един момент го изтървах на плочките. Нямаше видими поражения, но едва ли ще ми се зарадват ако пак цъфна там и на всичкото отгоре поискам да инсталирам на телефона разни приложения. Разчитам на мнения от други потребители. Каква е идеята за този RAW формат - да може външното приложение да работи пълноценно със "суровите данни" ли? А може би трябва да взема онзи телефон само заради големия екран и батерия(така и не се сетих да му пробвам и звука - а има стерео говорители) и да снимам с нещо друго - по-подходящо за качествено и ненатрапващо се заснемане на вечерни събития...
 17. Днес успях да пробвам камерата на Mi Max 3. Като цяло не съм впечатлен. Изглежда програмистите са мислели повече за автоматичния режим(там снимките са малко по-лоши или почти равни на тези от моя G4). На ръчен режим като променя стойността на експонацията или ISO - това по никакъв начин не се отразява на екрана. Трябва да направя снимката, да я отворя и чак тогава виждам какво се е получило. Което е доста неудобно, ако трябва да снимам покланящи се музиканти, които след секунди си тръгват... Някой знае ли дали това може да се промени, ако използвам външно приложение за камерата? Пробвах и настройките за камерата на Моторола G7+. Там дисплея реагира на промяната в експонацията, но пак настройките са направени да те "притискат" към автоматичен режим.
 18. Честно казано аз от бенчмаркове не се интересувам особено - игри, изискващи бързи реакции и тежка графика на телефона няма да играя. И все пак изкривяващ се корпус, слаб обхват, бързо падаща след ъпдейта батерия, инсталиране на I-tunes само за да си прехвърлям файлове и др. такива не са от "екстрите", които търся. От някое време насам смартфоните ги използваме за какво ли не и все по-малко като телефони. И за това "какво ли не" е по-добре да има голям и най-вече - широк - екран. За предпочитане да не е 19:9, 19,5:9 или даже 21:9... В "летния" ми панталон Mi Max 3 се побира(малко по-сложно е ако трябва да се навеждам ). Със "зимния" панталон(дънките) ще е по-зле - може би ще трябва да нося този телефон в задния джоб, макар че ще стърчи доста(може да измисля начин да го вържа с верижка - като часовниците от едно време ) или пък ще го нося в якето.
 19. Един страничен въпрос. Пробвах да включа телефонните слушалки Fiio F3 на мястото на настолните - в предната аудиобукса на компютъра и забелязах, че като не съм пуснал някаква музика - се чува едно променливо скрибуцане/пищене. Проверих - и двата модела слушалки са по 40 ома. Каква е причината този д/ефект да го има при по-малките слушалки - заради самият размер на говорителите ли?
 20. Пропуснах да отбележа, че печката ще е под нивото на земята, така че газта изобщо не е добра идея. Доколкото видях - моделите в местния магазин нямат предвидено отделение за тави и др. съдове под фурната. Вероятно ще разгледам в Технополис - Gorenje или някой от "италианските" модели.
 21. Печката ще се ползва от моите родители(тоест - майка ми основно ), които се местят на долния етаж. В магазин, който е на 200-300 метра от нас има следните модели: Bexel BCF-2000.50 - 503 лв.; Crown 5400A - 320 лв.; Diplomat DPL-5022F - 400 лв. Някакви мнения за тези модели или пък предложения за други, които мога да разгледам в Пловдив? Бюджета не е точно определен, търся добро качество за парите си. Няма нужда от цифров панел, таймер и др. екзотични функции, които никога няма да се ползват.
 22. Да се включа отново и аз. Предложението за продукт на Епъл беше оригинално и, бих казал, забавно. Приемам, че техните стоки като хардуер/цена изглеждат доста назад спрямо алтернативите, което донякъде се компенсира от това, че те си правят ОС и тя е оптимизирана за по-малък брой различни устройства. Друг недостатък(за който съм чел - нямам преки впечатления), който не мога да приема е, че най-общо казано третират своите потребители като идиоти: не можеш да си достъпиш нормално файловете в телефона през компютър, проблеми с Блутуут-а, нестандартен конектор, аудиобуксата, онази история с "неправилното хващане на телефона"... Не искам да звуча като хейтър - компанията все още е много успешна - но дори да махнем всичко останало, онази история с "патентоването" на заобления правоъгълник би била достатъчна да ме отблъсне като потребител. Изведнъж открих друг сериозен недостатък на Mi Max 3. Някой "умник" е решил, че аудиобуксата трябва да е на горния ръб на телефона и същевременно камерите се падат от тази страна, която понякога ще ми стърчи от джоба...
 23. Това ли е захранването? Не съм сигурен дали може да стане само с разместване на жиците и отделно - дали наистина има смисъл. Иначе при мен изглежда по този начин.
 24. Ами аз съм от изключенията. Ползвам предплатен мобилен нет, когато заредя определена сума. Иначе преди малко видях телефона в един магазин. За съжаление беше "вързан" и не можах да го пъхна в джоба. Може да опитам да си направя габаритен макет и да го тествам вкъщи. Освен това не беше и зареден, така че не можах да видя и как е като софтуер, ОС... Продавачът ми пусна да разгледам друг модел на Xiaomi. Там имаше приложение за аудиозапис и даже за разлика от моя LG G4 - имаше и някои(смислени) настройки - като качество и формат на записа, дали да се наблегне повече на музиката... И отново недостатък за мен - това приложение иска достъп до контакти и какво ли не, иначе не ще да бачка. Явно и с Моторолата и с този - ще трябва да инсталирам допълнително приложение... Скенера за отпечатъци наистина е далече за пръстите на дясната ми ръка - може би ще е по-добре да отключвам с пръст от лявата...
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване