Премини към съдържанието

Śūnyatā

Потребител
 • Публикации

  4128
 • Регистрация

Харесвания

2701 Уникална репутация

Всичко за Śūnyatā

 • Титла
  ...

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София
 • Интереси
  самоосъзнаване и самоозарение

Последни посетители

7614 прегледа на профила
 1. Затова едните еволюират в сложни и мислещи организми, а другите пълзят на дъното на океана. Едните са се научили да черпят енергия от газовете на дъното, а другите имат дневен достъп до 2,715,952,860,471 MWh Solar energy striking Earth today.
 2. Имах предвид, че светлината от Слънцето е в пъти по-жизненоважна за биосферата на Земята, отколкото картинката и осцилациите на Андромеда. Подвижна, неподвижна... В момента си почивам, а този процес харчи много по-малко енергия отколкото гледането на телевизия например.
 3. Това не е ново за мен. Имах предвид почти кръгова или елипсовидна орбита около обекта с най-голяма маса в системата, съответно най-съществено влияние върху планетата. Нашата система е свързана с други системи, с които си влияем взаимно, това е разбираемо, но Слънцето е обекта с който се съобразяваме най-вече, а не с осцилациите от Андромеда. С тях си правят гъдел астрономите. Юпитер също е важен, понеже привлича доста летящи обекти, които иначе ще ни направят на пух и прах. На хумус в най-добрия случай. Това не ни касае пряко. Малко са хората, които си дават сметка колко боклук правят и къде го изхвърлят, както и за косвените щети които нанасят на биосферата с ненаситната си алчност.
 4. Наред с многото други условия за възникване и функциониране на биосфера, има условие орбитата на планетата да е почти кръгова, за да е възможен кръговрат на веществата. Ако приемем, че една функционираща биосфера с ненарушена биохимия отговаря на - 1, а нефункциониращата на - 0, то наистина вече може да няма значение формата на планета, понеже в момента тече процес, чрез който невежеството и безумието слагат край на всичко - масово зануляване на видове и нарушаване на крехкия баланс на биосферата с тежки метали и др. отрови - плод на технологичното развитие. Поради високомерието, лекомислието и неведението си е напълно възможно дори да сме успели да направим процесът необратим.
 5. Нещо не схващам. На какво основание твърдиш, че едното видео е измама, а другото не е измама? Да не би на пряко излъчване да не може да се монтира добавена реалност?
 6. Ако това което твърдиш за друго измерение е недоказуемо, а безумието касае само теб, защо се налага то да бъде обществено достояние? Очевидно касае и други. И аз ли трябва да изпадна в транс от писанията ти
 7. Зашеметяващо откритие! Остава само този факт да се докаже, не само за благото на цялото човечество, а и за биосферата, на планетата като цяло. Трябва да получиш и нобелова награда. Да не се окаже само клинична фрагментираност на съзнанието...
 8. Трият ги понеже разумът е безсилен пред безумието, а самото безумие е силно заразно, когато намери почва сред необразовани имбецили, а такива бол. Клипът на Нешънъл джиографик, който постнах, осветлява точно тази страна на проблема. Това е опасно за обществото, като нацизма, порното с непълнолетни, пропагандата на наркотици и т.н.
 9. Не виждам проблем да обясниш какво значи за теб думата, понеже от етимологията й се гради цялостната структура на изказването ти.
 10. Съществено какво значи? Човекът е единственото същество на планетата, което може да осъзнае в такъв мащаб своето непостоянство, изменчивост, нетрайност или илюзорност, да създава информация чрез въображението си, да я променя или да я трие, като по този начин влияе и трансформира реалността. Ето една интересна статия за думата δοκός • (dokós), в която покрай пропагандата има интересна информация за етимологията на някои думи. https://www.abarim-publications.com/DictionaryG/d/d-o-k-e-om.html#.XtNyamljR-E
 11. Неограниченият Той! Omniae viae ad mortis ducent.
 12. Глупакът не осъзнава пълната недоказуемост на реалността, собственото си невежество, както наркоманът и психично болният не осъзнават зависимостта и болестта си. Невежият е затънал в тресавището на собствените си желания и халюцинации. Той не спира да сънува, сигурен че притежава знания. Не спира да се напъва да предава субективните си фикции на другите, докато под маските на лицемерието и самозаблудите не лъсне голата истина...
 13. Прекалено се осланяш на усещанията си, които явно са пълен шит, затова лъжеш - къде несъзнателно, къде съзнателно.
 14. Това е порочен кръг. Боклук на входа - боклук на изхода. Това важи и за ИИ. А ти като човек с едва кретащи, изветрели и разлагащи се нервни вериги - накъде си тръгнал?
 15. Свободата и интернализацията са несъвместими. По това което пишеш и дързостта ти, излиза че си най-големият лъжец в Калдата Но кой съм "аз", че да те съдя? Хубав ден!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...