Премини към съдържанието

Śūnyatā

Потребител
 • Публикации

  2300
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

2122 Уникална репутация

Всичко за Śūnyatā

 • Титла
  мадхямик

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София
 • Интереси
  самоосъзнаване и самоозарение

Последни посетители

6442 прегледа на профила
 1. Сега сигурно следва да го докажеш това, с аргументи...
 2. Аргументите идват от други аргументи, тоест те не са първопричина и не могат да бъдат обективна истина тъй като са породени (зависимо) от копиране на друго копие. Обективната истина като симулация на мъдрост няма общо с абсолютната, тази която не подлежи на оборване (липсата на същност или празнотата на тялото, възприятието, усещанията, мислите, съзнанието).
 3. Няма обективност, защото няма две личности които да мислят еднакво за един обект. Няма и обекти извън нашите собствени халюцинации. Няма и личности, които да съществуват независимо от общия енергиен поток. Тоест видимите проявления нямат същност която да ги отличава едно от друго освен като представи и думи.
 4. Мислите и представите са част от дуалността на видимия свят, която предполага мислещ субект и обект за които се мисли, а също така и акт на мислене. Мисълта е в основата на целия егоизъм - проявата на емоционална и мисловна дейност. От тук следва че да си невеж не е лошо наистина, но само ако си осъзнат невеж, отвъд мисълта и формата. Но докато човек мисли, че е по-добре (за него лично) да е невеж, той продължава да бъде невеж в негативния, заробващ, ограничаващ, относителен смисъл на понятието. Тоест върти се в същия този омагьосан кръг на правилни и погрешни представи и думи.
 5. Śūnyatā

  Защо има Бог ?

  Ако Дядо Коледа е измислен, с когото все пак можем да се снимаме, какво да кажем за Бог, с който дори и това е невъзможно. Може би измисления Дядо Коледа е измислил Бог, за да има за кой да си мисли или мислим, кой знае. А може Бог да е измислил и нас и Дядо Коледа. Всеки сляпо вярва в някакви реалности, но ако реалността ни все пак е една огромна измислица? Или по-точно: реалност раздута като балон, съставен от измислици, лъжи, представи и много малко невидима реалност, хиперреалност. Миналият живот е представа, фрагменти, а не реален спомен.
 6. Śūnyatā

  Ислям (за любопитни) - част втора

  https://pp.userapi.com/c831108/v831108212/1233b8/dxit4Rxystk.jpg
 7. Śūnyatā

  Ислям (за любопитни) - част втора

  Къде ще ходиш, с чат ботове може ли да се спори?
 8. Śūnyatā

  Ислям (за любопитни) - част втора

  То Айнщайн е казал и това, но няма как да го коментираш адекватно, понеже си заслепен, затворен в една книга... "Религията на бъдещето ще бъде космическа религия. Тя трябва да преодолява представата за Бог като личност, а също да избягва догмите и теологията. Обхващайки и природата и духа, тя ще се основава на религиозното чувство, възникващо от преживяното и осмисляно единство на нещата - и природни и духовни. На това описание отговаря будизмът. Ако има религия, която може да удовлетвори съвременните научни потребности - това е будизмът."
 9. Śūnyatā

  Ислям (за любопитни) - част втора

  Че къде другаде? Или искаш да кажеш че човека е само приемник, а сигнала идва от вътрешността на луната чрез някакъв вид биологично wi-fi, приемащ се директно от епифизата? Възможно е
 10. Śūnyatā

  Ислям (за любопитни) - част втора

  Така работи човешкият мозък, склонен е да запълва празнините и с най-големите глупости, най-отдалечените от истината отговори, само и само да не остане празен, това го ужасява, егото започва да буксува. Човешката психика се срива лесно от празнотите. Тя е рационално безумна, трудно успява да бъде празна, спокойна и уравновесена.
 11. Śūnyatā

  Ислям (за любопитни) - част втора

  Много вярващи сте прекрасно доказателство че може да се вярва в Библията и в главата ти да продължава да бъде пълна каша
 12. Śūnyatā

  Ислям (за любопитни) - част втора

  Тук си противоречиш, хем не знаеш, хем знаеш, че Бог знае. От тук следва че си приписваш и божествен статус, което е смешно за едно жалко, макар и мислещо насекомо като човека. Мисленето ти е компрометирано. Факт. Не знам колко пъти трябва да повторя че не отричам възможността да сме създадени и да имаме създател или създатели. Просто не вярвам абсолютно в нито една от теориите точно поради липса на убедителни факти и доказателства. Нещо повече, съмнявам се че някога изобщо ще имаме тази възможност, поради ограниченията ни и невъзможността да поемем толкова информация. Поради компрометираната си мисловна система правиш погрешни изводи че щом някой не вярва в нещо следователно го отрича.
 13. Śūnyatā

  Ислям (за любопитни) - част втора

  А твоя да не би да знае? Факт. Така че внимавай когато се изказваш категорично и даваш отговори със статус "абсолютна истина". Въпросите са много по-интересни от отговорите, те ни помагат да се развиваме и еволюираме.
 14. Śūnyatā

  Ислям (за любопитни) - част втора

  Да се усъмниш в реалността си е съвсем нормално и логично, иначе си като кон с капаци, без критично мислене, всеки може да те води за носа, ако вярваш без да се съмняваш няма значение имаш ли разум или не, овцата се справя прекрасно и без него.
 15. Śūnyatā

  Ислям (за любопитни) - част втора

  Здраве и дълголетие му желая тогава, но няма да е лошо да показва че съществува от време на време. На първо време ако може да конструира за планетата някаква инсталация или да измисли нова система за пречистване въздуха, водата и почвата, която да смогва на безумно увеличаващото се население (което по твоята логика е заложено от него в кода ни), че съвсем се изтровихме, Made in Heaven. Ние сме малки, слаби, несъвършени, лесно бъркаме, да помага тогава, не да гледа само безучастно, ако изобщо гледа на тази скала обикаляща около това мижаво слънце. Може да се е захванал с нов проект и този да не му е интересен вече. Бог знае...
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.