Премини към съдържанието

Qncho Qnchev

Потребител
 • Публикации

  315
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  1

Нови отговори публикувани от Qncho Qnchev

 1. преди 54 минути, Филипов написа:

  Това в български съд не е доказателство и няма как да мине. От малкото видимо няма как да се сийдне филм за 13 - 15 секунди, които са показани. дори и едно цяло парче 4 - 8MB с бавните германски скорости. Да не казвам че са изброени всякакви протоколи. Примерно през "магарето не се виждат IP, минава се през специален сървър и никой не вижда нищо. Няма как да се снифи p2p трафик ако не са закачени. Тези IPv6 може да се режат директно. Последно би ли споделил с какъв клиент че са изброени всички възможни и кой тракер? Ако сепритесняваш може и на лично. Неслучайно някои наши са блокирани за навън.

  В какъв смисъл клиент и тракер? Не мога да разбера нещо! Относно филма, стоял е няколко дена в uTorrent и се е сийдвал докато лаптопа е бил свързан с интернет! Не е за 13-15 секунди!

  • Харесване 1
 2. Глобата е платена и казуса е приключен! В писмото са около 12 листа, 7 от които са всички хора на които съм предоставил произведението да бъде свалено и реално заради това ме глобяват! Всички доказателства са ясно изнесени, като час, дата, всички ИПта на на хората които са се закачили за мен докато съм свалял и мърдане няма, особено пък в съда! Единсвеното което можеше да се направи е да се намали поне наполовина глобата като отида при адвокат и разменят няколко писма с техните, казвайки че не съм свалял аз, а някой гост примерно на когото съм предоставил паролата! На тях не им се занимава, търсят лесните пари! От тези 915 евро, 215 са за тях, а другите 700 за издателството на филма! Както казах, адвокатите гледат да си вземат тяхното! Един филм златен ми излезе! Айде приключете я тази тема! Да пишем и да не пишем всичко свърши така или иначе! Ето и филма и 2 от 26те ип адреси на сиидвалите от мен! 

  124427591_406382750492132_2030888232220973556_n.jpg

  • Харесване 1
 3. преди 9 минути, Tommygun написа:

  Такааа, случайно ми попадна тази тема и по случайност имам какво да кажа по въпроса ,защото съм по средата на същия казус в момента.

  Първо към специалистите @Емил Костов, @Bubbles  и който още се е напънал, че не може ,няма как, ама как по айпи и адвокат глоба и т.н.

  Точно така е ,както го пише!

  Кантората е легитимна и защитава правата на десетки филмови и музикални компании, като праща десетки хиляди такива писма на година. Засичат те с помоща на https://www.digitalforensics.de/urheberrechtsschutz/

  и там няма мърдане. Пред съда се изнасят данните ,че точно по това време ти си имал точно този айпи адрес (задължават със съд доставчика да предостави адреса ти по айпито),че си предоставил за сваляне точно файл с този хаш и колко и кои точно хора са го дръпнали от теб. Както и дали са дръпнали частично или целия файл. Нарушението на закона е това ,че си предоставил произведението а не че си го свалил.

  На първа страница на писмото пише  точно кой е филма или кои са сериите или музиката. 915 евро най-вероятно е един касов филм, за серия от сериал както съм аз ,искат 619,50.

  Не се напъвайте като не знаете законите и не ви се е налагало. На мен ми се случи,въпреки че знам за тези неща. Свалил съм един сериал за една година и ме барнаха ,защото някой си докато съм свалял четвъртата серия за 6-те минути преди да я спра, се е закачил и е дръпнал от мен.

  Сега към питащия.

  Някои основни правила по важност.

  • Не подписвай тяхната декларация а модифицирана от адвокат!!! Подпишеш ли тяхната си виновен по презумция и могат в бъдеще да ти скъсат задника за нещо.
  • НЕ игнорирай писмото и сроковете! Особенно този за декларацията,защото в момента си в преговори за извънсъдебно решение на казуса а ако го направиш директно те дават на съд. И там става дебело...
  • НЕ им звъни на тях и не комуницирай с тях,защото клишето е вярно и всичко,което кажеш може и ще бъде използвано срещу теб в съда.
  • Намери си евтин адвокат (не повече от 200 евро). Тези ,които ти излизат в интернет като реклама за защита от тази кантора, искат до 600 евро за да те пазят. Може и по-тънко и то доста. Аз намерих някакви в Берлин.
  • Адвокатът ако е добър в тези неща ще ти намали глобата поне наполовина и пак ще си на далавера, но най-вече ще си подписал декларация ,която ти спасява за момента задника а не тяхната. Тази декларация важи ДОЖИВОТ!!!
  • Според моя адвокат ако са имали още нещо да са ти го пратили заедно с другото,но това не мога да ти го гарантирам.Аз самия ще чакам и ще треперя да не ме рязнат за още нещо след време.Има логика, но не го знам на 100%

  Не се панирвай, просто трябва да мине едно пазарене като на битака между адвокати и накрая твоя да каже,че не може да издрънка нищо повече. След което си плащаш сумата или вноските и си готов. Спираш тея тъпотии със свалянето и гледаш от страници без да сваляш. Като внимаваш ,защото някой такива страници също са на принципа на торента и там гориш пак,нищо че си мислиш ,че гледаш като ютюб. Ако все пак стигнете до съд - не си ти и не знаеш кой е. Имал си гости и си ги предупредил да не свалят ама не са те чули. Ако имаш деца - казал си има да не пипат ,но не са те чули. Wi-fi то ти не е било защитено защото не си много на ти с компютрите, но винаги не си ти и не знаеш кой е. Най-много да те осъдят за невнимание. А, и още нещо - тея глупости не ги разкавай на адвоката си. Той не пасе трева,но и няма да те издъни.

  Успех.

  Срока ми е до 11ти братле, тоест до след 2 дена! Ще имам ли време да се занимавам с адвокати тук в германия! Предполагам става със записване на час и прочие, но утре ще опитам да се консултирам с адвокат! 

  • Харесване 1
 4. Благодаря на всички за отговорите! Не ми се рискува и утре ще отида да си я платя! Има ли някакъв шанс да пристигнат и други глоби? В писмото пише че като платя и напиша заявление случая се прекратява!

  • Харесване 1
 5. преди 13 минути, Bubbles написа:

  Повечето адвокати шпрехат и английски, ако го говориш поне него ще се оправиш.
  Колкото до казуса, интересно как точно са те засекли при все че точно немците са царе на пиратството и порното с всякакви участници.
  Мен ако питаш удари една проверка дали тоя документ е истински.

  П.П.

  Може ли да снимаш документа и да покажеш тук(като разбирасе си скриеш личните данни)?

  Това е глобата! Английски говоря, но срокът ми е до 11ти ноември! 

  124000627_276610253747466_4194553526140741253_n.jpg

  123921493_1259642484403748_8313575342635871867_n.jpg

 6. преди 2 минути, Емил Костов написа:

  Трябва да се разбере дали си осъден за сваляне на определено произведение или си осъден за сваляне за определен срок. Нищо чудно да ти дойде и втора глоба. Необходимо е да се свържеш с адвокат.

  Не виждам никъде в глобата да е споменато за определено произведение което да съм теглил, а и не говоря немски за да се свържа с адвокат! Какво да правя?

 7. преди 15 минути, Емил Костов написа:

  В глобата какво точно пише. 

  Преведено от google translate пише, че кандидатът е легитимиран активно тъй като е собственик на права за ползване. 1 от изброените филми! Кандидатът оценява множество национални и международни филмови продукций в Германия! Като нарушен собственик на споменатите права за звукови записи, заявителят е упълномощен да разкрие нарушението. Неразрешеният достъп до защитено произведение представлява нарушение на закона по смисъла на 5 19а Urhg. Не е точно преведно, глобата е на 2 листа но това е основното! Също в началото пише че спора свършва с навременно получаване на подписана декларация за прекратяване на спора и пълно плащане от 915 евро всички искове по този въпрос са уредени и спорът е напълно приключен!  Това е!

 8. Здравейте! От около два месеца съм в Германия! В началото като дойдох не знаех относно закона за авторските права който силно действа тук! В началото свалих от замунда няколко филми, игри и разни програми! Като разбрах веднага спрях и изтрих всичко но месец по-късно някъде дойде глоба от адвокатска кантора за нарушаване на авторско право в размер на 915 евро! Виновен съм и ще си платя глобата в срока указан на листа! Въпроса ми е следния! Възможно ли е да получа още глоби относно пиратско теглене тъй като не съм свалил само едно нещо! Сигурно около 15-20 дена само съм теглил!  Някой запознат ли е? Питам дали след като си платя 915 евро забравям за това какво е станало или ще идват още глоби!

 9. Здравейте имам следното домашно кино - Samsung HT-D5100 и свързах към него същия буфер като сегашния успоредно! Сега баса се усили, и двата буфера свирят перфектно, но като усилия почти до край започват да прекъсват! Ясно че плеъра е направен за 1 буфер и със втори свързан успоредно се натоварва! Въпроса ми е с времето дали е възможно да се случи нещо на плеъра, смисъл да изгореят усилвателите които са за буфера или пък да се намалят с времето? Опасно ли е? 

 10. преди 1 минута, AAUUXX написа:

  Сумата е крайно недостатъчна за покупка на качествен субуфер, намират се втора употреба, но не се знае какво е техническото им състояние. Това което успях да намеря отговарящ на изискванията е доста над бюджета. 

  https://music-store.bg/basovi-pasivni-tonkoloni-online/тонколона-пасивна-басова-wharfedale-pro-модел-v-18b.html

   

  Тази е с различен импеданс от моя, проблем ли е? 

 11. преди 6 минути, AAUUXX написа:

  Ще рече с по- висока чувствителност. 

  А как мога да разбера динамиката на един буфер! Като разглеждам в олх само виждам омовете и мощността описани! 

   

   

  Например този как е? https://www.olx.bg/ad/bufer-samsung-CID632-ID7AqL4.html

 12. преди 6 минути, AAUUXX написа:

  Не можеш да включиш втори субуфер, не е и нужно да го правиш, може да бъде заменен сегашния със същия импеданс и по- висока динамика например. 

  Ясно но какво ще рече по-висока динамика? 

 13. Здравейте! Имам домашно коно Samsung HT-D5100 и искам да му сложа втори субуфер! Въпроса ми е дали е възможно и ако да къде по-точно трябва да се свърже! Мислех си да го свържа успоредно към единия но може да се повреди плеъра! За последователно свързване мисля че няма да се чува силно! Ето снимка с портовете на двдто 

  37ABB606-3F9C-4E94-BBC5-FDE1CA92C3CB.jpeg

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване