Премини към съдържанието

zOFFgam

Потребител
 • Публикации

  17
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

1 Неутрална репутация

Всичко за zOFFgam

 • Титла
  Потребител
 1. zOFFgam

  Въвеждане на n числа

  Можеш ли да ми дадеш някакъв линк на всички команди започващи със cin. какво означават (по възможност на български, ако не може и на АЕ)
 2. zOFFgam

  Въвеждане на n числа

  Благодаря ти много.Ако имаш възможност можеш ли да ми обясниш какво правят cin.get,cin.ignore и cin.peek.
 3. zOFFgam

  Въвеждане на n числа

  Задачата съм я написал за да няма объркване.Въвеждам колкото си искам числа и накрая ми извежда всички, които се делят на 5 без остатък.
 4. zOFFgam

  Въвеждане на n числа

  Благодаря за отговорите, но не съм ги учил все още.Задачата е такава :Да се състави програма, която прочита от клавиатурата цяло положително число k, а след него последователност от k числа и извежда броя на въведените числа, кратни на 5. (не знам как да отделя програмата като вас) #include <iostream> using namespace std; int main() { int a; int br=0; if (a<=0) cout<<"false"<<endl; else { do { cin>>a; if (a%5==0) br++; } while (a!=\n); cout<<br<<endl; } system ("pause"); return 0; } Интересува ме това което е в while (a!=/n).Явно това е грешно, но не знам как да го оправя. С една дума какво трябва да е условието ,така че когато въведа 8 числа да ми изведе отговора и, когато въведа 15 пак да го изведе,т.е изискването ми за край да е когато натисна enter (когато изискам да ми се изведе отговора)
 5. zOFFgam

  Въвеждане на n числа

  Здравейте, Имам проблем със една задача - по-точно част от нея.Как да кажа на while-а да се върти докато не натисна ENTER ?
 6. zOFFgam

  Гейм лууп

  Здравейте, Тъй като предишният ми пост беше блокиран защото съм написал не както трябва заглавието създавам нов с по-добро име.Извинявам се предварително, че съм написал кода така и ще съм благодарен ако някой ми обясни как да сложа като другите в "прозорец" Вече от половин година пиша на Java и съм направил някоя друга игричка, но има някои неща, които не се обясняват добре и не са ми ясни.Казват, че просто така се пишело, но ще ми е от полза ако някой може да ми обясни подробно това, което ще напиша какво прави. package com.realtutsgml.src; import java.awt.Graphics; import java.awt.Graphics2D; import java.awt.event.ActionEvent; import java.awt.event.ActionListener; import javax.swing.JPanel; import javax.swing.Timer; public class Game extends JPanel implements ActionListener{ private static final long serialVersionUID = 1L; Timer gamelooptimer; public Game(){ setFocusable(true); gamelooptimer = new Timer(10,this); gamelooptime.start(); } public void paint(Graphics g){ Graphics2D g2d = (Graphics2D) g; } @Override public void actionPerformed(ActionEvent e) { repaint(); } }
 7. Ще съм благодарен ако някой отговори тъй като не знам наистина какво да избера.
 8. Здравейте, Цената съм я споменал в заглавието.Единствените неща, които ще правя на лаптопа са да уча на него (уча софтуерно инжинерство) и да играя League of Legends. 3 GHz процесор; 2 GB RAM (4 GB за потребителите на Windows Vista/7/8); 12 GB празно пространство на HDD; Видеокарта с 512+MB RAM и Pixel Shader 3.0; Възможност за възпроизвеждане на Directx 9 версии, както и тези по-нагоре; Windows XP SP3, Windows Vista SP2, Windows 7 SP1 или Windows 8; Последната версия на .NET Framework от Microsoft. Това са препоръчителните изисквания за играта. Ще е супер да ми кажете дали изобщо за тази цена мога да си позволя лаптоп с такива параметри.
 9. zOFFgam

  Палиндром

  AxCx, мерси за обяснението. Беше ми много полезно и започвам веднага да уча string
 10. zOFFgam

  Влюбен съм

  Всеки се е "влюбвал" в момиче, което не може да има. Аз съм си още приятел с тези момичета.Когато се видим, сядаме да изпием по нещо и съм си много добре така.Ако ревеш всяка нощ ти става като навик.Няма идеален човек.Намери нещо, което не харесваш в нея и всичко е ок.Очевидно, че този, който създаде темата, вече не я чете, но исках да споделя и аз какво мисля по въпроса
 11. zOFFgam

  Искам....

  Искам да ни се оправи държавата.
 12. zOFFgam

  Палиндром

  flare явно съм се заблудил, за което се извинявам.Благодаря, че ми помогнахте да си реша задачата и, че ми дадохте напътствия за по-добро решение.Тъй като минаха няколко дни си направих труда да направя с новите ми знания да направя по-добро решение.AxCx не успях да реша задачата със N броя букви, но какво ще кажете за това решение, което мисля, че е по-добро от старото ми: #include<iostream>using namespace std;int main(){ char ch,i,a[7]; for (i=1;i<=7;i++) { cin>>ch; if((ch<='Z')&&(ch>='A')) a[i]=ch;else a[i]=(ch-'a'+'A'); } if (a[1]==a[7]&&a[2]==a[6]&&a[3]==a[5]) cout<<(char)a[1]<<(char)a[2]<<(char)a[3]<<(char)a[4]<<(char)a[5]<<(char)a[6]<<(char)a[7]<<endl; else cout<<(char)(a[1]+'a'-'A')<<(char)(a[2]+'a'-'A')<<(char)(a[3]+'a'-'A')<<(char)(a[4]+'a'-'A')<<(char)(a[5]+'a'-'A')<<(char)(a[6]+'a'-'A')<<(char)(a[7]+'a'-'A')<<endl; return 0; } Ако можете да ми кажете какво още трябва да науча за да направя решението за N брой числа flare, можеш ли да ми кажеш също какво означава да работи с едно кастване ? AxCx, тъй като не се сетих за друго наименование ги наименовах ch.Ако можеш да ми помогнеш с наименованието ще съм ти много благодарен.
 13. zOFFgam

  Палиндром

  flare не знам защо си мислиш, че аз не съм се постарал или явно съм доловил негативизъм, но проблемът не бяха скобите в моята програма.Днес забелязах, че просто извеждам индекса на символа, а не самият символ и просто сложих (char) пред индексите и се получи вярно
 14. zOFFgam

  Палиндром

  Решението ти е по-хубаво със сигурност, но аз не съм виждал повечето от нещата в него.Знам, че sizeof ти казваще размера в байтове на дадения операнд.С какво ти помага той в тази задача.Можеш ли само това да обясниш ?
 15. zOFFgam

  Палиндром

  Ще се радвам ако някой просто ми оправи грешките или да ми каже как да го направя .И не намирам проблем в това if-a ми да е на 1 ред.Специално на него сложих скоби и отново се получава грешен отговор.Не съм и някой, който пък грам не може да мисли.В Математическа гилмназия съм и нямам грешка по математика(11 клас).Ако не те мързи просто пренапиши кода ми правилно и аз ще видя къде съм сгрешил и другият път просто няма да я допускам...
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.