Премини към съдържанието

slu4aen

Потребител
  • Публикации

    4
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Харесвания

0 Неутрална репутация

Всичко за slu4aen

  • Титла
    Новобранец
  1. Така.. След инсталацията на друг Windows първото нещо, което направих е да инсталирам най-новият драйвер за картата и Heaven Benchmark. След като рестартирах компютъра Аеро темата не се появи, а си остана класическата, въпреки че резолюцията се качи. Като се опитах да пусна бенчмарка ми изписа че Msvcp110.dll липсва. Влязох в Internet Explorer за да видя какъв е този проблем и като почнах да пиша той замръзна. Ще го занеса на сервиз по някое време следващата седмица да видят какъв е проблема. Аз нямам нито нерви нито достатъчно познания, за да направя нещо. Мерси за идеите.
  2. Мерси за отговорите Логовете от днес са тук, както и два от препоръчаните бенчмарка. Със glmark2 на Linux нямах проблем, а със Unigine на Windows първият път когато го пуснах драйвера ми се рестартира веднъж(344.75) а след известно време и монитора ми се изключи напълно - хайде рестарт. Вторият път драйвера ми се рестартира веднъж но сесията завърши. Теста го повторих още няколко пъти, в които нямах проблеми на medium и high. От тогава насам драйвера не са се рестартирал при сърфиране с Firefox. Просто не знам... Прав си...Ще потърся някой друг Windows и ще докладвам. (edit) Unigene Benchmark на Linux Mint Cinnamon 17 ми върви с 4-5fps.
  3. Да. 9600 GT е с допълнително захранване. Имам инсталиран Avast но син екран съм нямал. Event log-a с коя програма да запиша и как да го тълкувам. Бях изтеглил MSI Afterburner и бях записъл някакъв log file на Windows-a който дезинсталирах защото прочетох подобна инструкция някъде... Честно казано намам никаква представа какво трябва да правя с него. Това е и първата конфигурация която си правя сам. С компютрите съм на Вие. Някои наблюдения за които забравих да спомена са: - след като махнах tdr-а с fix от Microsoft замръзванията се учестиха неимоверно. - Пуснах игра(PES 2015) на прозорец и наблюдавах програмата за overclocking, която идва с картата (Thunder Master). Там има показатели за температура честота и тн. Ядрото повечето време си стоеше стабилно на около 520hz, а малко преди да крашне драивъра, се качваше на 922hz от 923hz. - Със същата се опитах да намаля честотата на ясрото и паметта със по 100 както прочетох някъде другаде и след като го направих след около пет секунди windows-a рестартира картата. - със GPU-Z.0.8.0 пуснах PCI-express render test и картата веднага се рестартира три пъти подред. След няколко часа пуснах теста за втори път не крашна . Опитах се да инсталирам NVidia driver на Linux 17 и така се оплетох че трябваше да го преинсталирам. По това време горе долу усъзнах, че нямам прдстава какво правя съм обратно в нета за помощ.
  4. Зравейте. За мое съжаление имам гатанка за по-знаещите. Скоро си купих няколко нови компенента: дъно - asrock fm2a88m-hd+ процесор - AMD A8-7600 Kaveri Quad-Core 3.1Ghz видео карта - palit geforce gt 740 RAM - 8gb crucial 1600hz и някаква записвачка на ASUS. За първи път съм на windows 7 64 bit и постоянно имам проблеми със съобщението "display driver stopped responding and has recovered", черен екран, или пълно замръзване(със продължителен звук от колони или слушалки - р-р-р-р-р-р...). Случва се при: - игране на игри (PES 2015). В различни интервали. Някой път час и полувина нямам проблем, а друг 10 секунди след включването и фаул. - сърфиране в нета (Firefox (изключил съм акселератора)) В Linux 17 нямам проблеми. - след splash screen-а на Windows. Монитора ми изписва "no signal" и се изключва. След това трябва да рестартирам компютъра, като това може да се повтори но монитора се включва при зареждане на desktop-а. Връщал съм картата в магазина от където ми казаха, че след тестване със 3D и прочие не са намерили проблеми. Пробвал съм какви ли не драйвери, като почнем от диска, който идва с картата, най новите от NVidia(344.75), тези които Windows-а инсталира от самосебе си(340.нещо си) без никаква промяна. Дезинсталирвал съм старите от Windows-а и със Display Driver Uninstaller във safe mode. Новите съм ги инсталирал със clean install. Windows-а също съм го преинсталирал като цяло. Важно е да се каже, че старата ми карта geforce 9600 работи без проблеми(със игра и нет), както и вградената в дъното(игра на нея не съм пробвал). Стигам до заключението, че не е RAM-a. - BIOS-а съм го пробвал с auto detect така и с pci-e port за разпознаване. Това, което аз предполагам, че може да е проблема, е единствения ми стар компонент - захранването(forton blue storm II 500w), което е приживяло доста за 6г. GT740 на Palit няма нужда от pci-e кабел към нея за разлика от тази която виждам във саита на NVIDIA и моята стара 9600 . Аз, така да се каже, засега се въздържам да си взема ново захранване, а нямам друго да заменя и пробвам Така че някой ако има идеи моля да каже, докато не съм хвърлил още 100лв за psu или пък не знам колко за сервиз и недай си боже нова карта.
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.