Премини към съдържанието

greengrass

Потребител
 • Публикации

  23
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Последни посетители

850 прегледа на профила

Постижения на greengrass

Чирак

Чирак (3/21)

 • Първа публикация
 • Сътрудник Рядка
 • Първа седмица
 • Месец по-късно
 • Една година във форума

Нови значки

5

Репутация

 1. Е, аз точно това търся де - превозвач. Не е ставало въпрос самият сайт, на който се предлага стоката, да ми я превозва дотук. GGBG съм ги ангажирал с една доставка от Испания, но както казах комуникацията тече доста трудно с тях и дори не знам дали съм ги ангажирал всъщност да свършат нещо или само съм им превел пари залудо. Leron първоначално ми приеха поръчката за асистирано пазаруване, след което ми върнаха парите, защото продавачът им поставял някакви условия около начинът на плащане, които не можели да изпълнят. Нетът наистина е пълен с посредници, но основно от Германия, Англия и САЩ, а аз за тях вече си имам и вършат добра работа. Точно това им е хубавото на посредниците с асистираното пазаруване, че правят всичко това вместо теб - от договарянето на стоката с продавача, през вътрешния транспорт в страната и самата доставка до България и до дома ми без да се занимава нито с митници нито с нищо. По принцип това в няколко такива сайта за посредничество и транспорт се предлага и за Испания, а и не би било толкова голям проблем ако стоките са предлагани само в ebay и amazon, но повечето не са. За Сърбия пък въобще не открих подобна услуга от български посредник, което ми беше много странно. Тоест, открих (поне за Италия), но така и не ми върнаха отговор на запитването за поръчка. Надявах се да е възможно да се получи с асистирано пазаруване, защото е по-изчистен и ясен вариант от това да се договарям първо с продавача, после с посредника, та с митници и т.н. За варианта с небългарска компания, която да извърши доставката дотук, не се бях сетил честно казано. Бих приел препоръка. Просто ми е странно, че нещата с Англия, Германия и щатите стават толкова лесно, а тук с една Сърбия дето е на хвърлей разстояние....
 2. Здравейте! Виждам, че има много онлайн търговци, които предлагат услугите асистирано пазаруване - купуват стоката от съответния продавач и организират всичко по доставката до България. Такива услуги се предлагат най-вече за Англия, Германия и САЩ. За Испания за момента срещам Лерон и ggbg, но комуникацията с тях тече доста трудно, докато за Сърбия и Италия не попадам на нищо подобно. Някои от нещата, които търся, се предлагат през amazon и ebay, други са в някакви сайтове от типа на olx и auction , за съответните страни. Ако някой е ползвал подобен тип услуга за Италия, Сърбия или Испания, ще съм благодарен ако сподели впечатления и препоръки.
 3. И двата ми телевизора не са смарт, а този на който му тръгна хромкаст е с 4-5 години по-стар. От флашка възпроизвежда само някои аудио файлове и снимки без никакво видео, смятай колко е далеч от смарт. Точно това му е хубавото на хрома, че може да се подкара и на такива телевизори. Дори лайв стриймове на телевизия от телефона ми на LG-то вървят съвсем гладко и чисто. Другото ми LG възпроизвежда от usb всякакъв видео формат, субтитри и т.н., .но това пусто hdmi...вече го пробвах и с друго устройство за да съм сигурен - наистина не работи. Ами може и да пробвам, в крайна сметка поне ще знам дали става или не - поне е вариант. Благодаря! Това няма ли да наложи смяна на цялата платка и някаква сума почти равносилна на нов телевизор ?
 4. Здравейте! Взех си Хромкаст за пренасяне на сигнала от екрана на смартфон към телевизор. Получи се много бързо и лесно с настройките при единия ми телевизор, но за съжаление се оказа, че с HDMI входът на другия ми телевизор има някакъв проблем и въобще не разпознава хромкаста. Никога не бях използвал този вход преди и не знам дали въобще някога е работел нормално. Хромкастът вече е настроен, така че единствено трябва да намеря начин да го свържа към този телевизор. Дали е възможно да се използва някакъв преходник, с който да ползвам работещите входове SCART и VGA ? Т.е., преходник с женски HDMI и мъжки SCART или VGA, които да се включат в телевизора ? Досега намирам единствено преходници от SCART/VGA към HDMI. И двата телевизора са LG и поддържат 1080p. Единият е M2362D, а другият (с проблемното HDMI) е 29MN33 .
 5. Изял съм 2 бита, вярно - коригирано е Драйверите за хардуера са ми същите, които съм използвал от диска, който съм получил при закупуване на компютъра. Конфигурацията ми я сглобяваха точно преди 2 и нещо години, октомври 2016, горе долу тогава взех и тунера. За съжаление нямам друг такъв слот и не мога да го сменя, нямам и нещо друго работещо с такъв слот за да проверя по него дали има проблем със самия слот. Самият тунер не е сертифициран за уин 7 въобще, но 2 години си работеше перфектно под тази система. Доколкото разбрах от човекът, който ми сглоби конфигурацията - процесорът ми работи оптимално само с 64- битови ОС (сърбеше ме пак да напиша 62), и не поддържа виста и по-стари системи, само 7 и нагоре, но съм сигурен, че с 8 или 10 проблемите ми с тези тунери ще се увеличат съвсем.
 6. Здравейте отново! Все пак реших да не купувам Gadmei TV6818E (най-малкото защото явно наистина няма да ми върши работа) , а да опитам да някак си да се справя с наличния gadmei. За съжаление все още не успявам да отворя записаните AVI файлове с програма с конвертиране, с хендбреик също не става (може ми липсва някакъв кодек). Иначе самите файлове ги пуска всеки плеър. Ако кача малък запис и пусна линка тук може някой от вас да го дръпне и да провери дали при него ще се получи отварянето. Отделно от това искам да повдигна и още един въпрос, свързан с единия от предишните ми тунери - AverMedia duo hybrid A177 PCI, за който си мислех, че е повреден. Всъщност го виждам в device manager и го дава, че е уж в изправност, но програмата, с която работеше преди, не го засича - AVerMedia 3d TV. Искам да дам малко повече информация за ситуацията около този тунер, защото наистина ще се радвам ако някак си успея да го подкарам отново: Взех го преди 2-3 години втора употреба, без драйвери - човекът, който ми го продаде, ми прати линк откъде да ги сваля, свалих ги, инсталирах ги и веднага тръгна. Наложи се да преинсталирам уиндоус наскоро - същата ос както преди - Уиндоус 7 ултимат 64 бита. Опитах да сложа основният драйвер, без който и преди не го засичаше програмата (абсолютно същия файл, който съм изтеглил на харда и съм ползвал преди години), започна да се инсталира и ..... заби. Ама стабилно, зверско забиване. Минаха десетина минути, то си забива - стържене от колоните, курсорът се влачи, все едно съм отворил 20 тежки програми на 15 годишна машина и това продължава дори след като махна апликацията на драйвера през таск мениджър. От такава позиция не можа и да се рестартира нормално, трябваше директно от копчето, после естествено и не стартира нормално...Опитах още няколко пъти да инсталирам драйвера, и всеки път се случваше това отново и отново. Пробвах три различни версии на уин 7 улт 64 бита, все същото. Опитах да променя compatability mode на exe-to на драйвера (така бях успял да инсталирам гадмеи) - пак нищо. Допълнителните драйвери се инсталират, пак с малки проблеми и забиване, но се инсталират. Програмата също. Какво се обърква с този драйвер ? Дори успях да го намеря в нета, в случай че нещо се е прецакало със стария ми файл,....е, пак същото. При положение, че машината е същата, операционната система е същата и преди се е инсталирало без проблеми - какво се обърква сега ? Приемам всякакви съвети по проблема и благодаря предварително на отзовалите се.
 7. Да, видеоплеърите имат изходи с чинчове и скарт, но връзката с тях е меко казано лоша - поне в моя опит. Не знам, може би лоша комбинация между вхс плеъри и тунери, но едва ли...Моят тунер gadmei UTV 330 има вход за кабел ANT, който ползвам за него и за предишните ми тунери за връзка с вхс-а, и hdmi / usb за връзка с компютъра, но няма чинчове
 8. Досега съм пробвал с Any video converter, WinAvi all in one, autoGK и virtualdub. Преди време ползвах Handbrake за двд рип и бях доволен от нея, може и за това да я пробвам. Ако проблемът е софтуерен би следвало да може да се отстрани по някакъв начин. Благодаря за статията, но нямам добро мнение за тунерите с чинчове - последните десетина години съм пробвал достатъчно такива и повече не желая да троша нерви с тях. Доскоро ползвах външен усб на AverMedia hybrid volar 830 и вътрешен pci AverMedia A177. За съжаление и двата се повредиха в разстояние на месец, а вършиха перфектна работа няколко години. При видеокасетите се появяват някои проблем със смущения в сигнала, които се отразяват по различен начин при pci и usb тунерите и с тези двата хубавото беше, че каквото не върви нормално на единия върви супер при другия и обратно. При Gadmei няма никакъв проблем със смущенията, но това с прецаканите записи при пал-двд е кофти и разваля цялата работа.
 9. Бях пробвал да записвам в друг формат - единственият с по-добро качество е директният запис в AVI, който е 24000мб/час (пал-двд е 3600). Файловете освен, че естествено стават огромни не ми ги отваря никоя конвертираща програма. Иначе наистина са чисти, тези квадратчета при движение ги няма там. На настолен компютър съм, имам и лаптоп, но е с по-слаби параметри. И двете машини са с Уиндоус 7 ултимат 64 бита. По принцип gadmei 330 го водят , че не върви на уиндоус 7, но инсталирах и драйверите и работната програма само с промяна в compatability mode преди стартиране на инсталацията и после преди стартиране на самата програма (иначе въобще не ми даваше да записвам).
 10. Наистина ще е жалко, ако не може. Други, които намирам като вариант, са Gadmei TV5821G и Gadmei Combo TV Box 2188, може би и с тях ще е така уви... Наличният ми тунер няма проблем с прегряването, там си е ок. Проблемът е в записите - докато е на плей всичко е нормално, по време на запис също картината върви гладко. Когато се пусне готовия запис обаче започват да се появяват квадратчета тип ниска резолюция в някои моменти, особено при бързо движение - не на целия екран, само в долната част. Това става за секунда-две, но пък е кажи речи през 2-3 минути и ме дразни. Записвам го на пал-двд, което е оптималният метод като качество/размер.
 11. Здравейте! Търся си тв тунер, с който да записвам на компютър аналогов сигнал от видеокасети. Имам Gadmei usb utv 330, но започна да проявява дефекти при запис и търся нов. Питането ми е за тунер Gadmei TV6818E. Виждам, че има вход Ant-in, като този който ползвам и на моя стар gadmei, а в схемата е отбелязана връзка с кажи-речи всичко но не и с пс/лаптоп. Вече имам плеър, който работи с продукти на gadmei - TVHome Media - през него пускам и записвам. Дали това ще може да се случи и с Gadmei TV6818E ?
 12. Сигурно отдавна вече си го открил, но все пак - ако не бъркам, това би трябвало да е пълнометражната версия на въпросния сериал. Англоезичното заглавие е " The Tale of John and Mary ", а оригиналното чешко - Pohádka o Honzíkovi a Mařence
 13. Мисля, че се сещам за какво говориш - "Момчето от Андромеда". По Канал 1 вървеше около 93-та. Имаше едно детско по Ефир 2, "Животните от старата гора". Може би за него става въпрос. Само че лисицата главен герой беше мъжки, и после в по-късните серии наистина имаше семейство. 1.С куклите имаше няколко, но за съжаление нямам спомен спомен за такова с повръщане Може би "Разследванията на Хлорофил" ? Или "Врящото Гърне ? Там имаше кукла, която живее сред отпадъци. Иначе най-известната кукла, живееща в кофа за боклук, е Оскар от Улица Сезам, но едва ли търсиш точно него. 2. Буквално описваш "Петелът - краля на рока" . Ако е нещо друго просто бих бил шокиран. Момченцето се казваше Едмънд, може да са го произнасяли по-особено и да е звучало като "Елмо". 3. Лешникотрошачката с плъховете вероятно е ето това Снимката на плъха, която си посочил, е на Ратиган от "Великия Мишок Детектив"
 14. Да, има оферти с много добри параметри за такава цена, но проблемът е, че задължително ми трябва голям екран (поне 15.6 инча). Идеята не е за преносим компютър, а по-скоро за настолен лаптоп, ако мога така да се изразя. Просто баща ми има нужда от преносим домашен компютър за да си гледа спорт или телевизия докато майка ми гледа биг брадър и индийски сериали на телевизора Това наистина не ми стана съвсем ясно, признавам си че не съм чак толкова навътре с материята. Ще потърся в менюто тези опции и ще видя какво ще стане. Все още не съм го върнал, така че може и да го потормозя още малко.
 15. Здравейте отново и благодаря на всички отзовали се ! Лаптопът го взех ето от тук https://izone.bg/dell-latitude-e6510-i5/ На този етап няма никаква промяна, опитах и с инсталация през флашка, абсолютно същата работа. Според сайта би следвало машината да е в перфектно състояние - почистена, тествана и т.н. От izone бързо и лесно ми предложиха да ми го заменят с друг сходен на този, без дори да са разбрали какъв точно е проблемът (макар че досега никога не им се било случвало). Честно казано май ще предпочета да го върна и да си получа парите обратно.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване