Премини към съдържанието

James T.K.

Потребител
 • Публикации

  39
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

27 Добра репутация

Всичко за James T.K.

 • Титла
  Потребител

Последни посетители

1032 прегледа на профила
 1. Не се оставяй да ти дават "наклон" в живота! Не нужно да прекараш живота си в угаждане на "стадото"! Не позволявай да ти казват, какво можеш, какво не и какво трябва, защото това правели другите. Прави това, което те прави щастлива!
 2. За да се появят всички, пусни в терминала: sudo sed -i 's/NoDisplay=true/NoDisplay=false/g' /etc/xdg/autostart/*.desktop А за да се скрият отново: sudo sed -i 's/NoDisplay=false/NoDisplay=true/g' /etc/xdg/autostart/*.desktop
 3. James T.K.

  Не може да монтира NTFS партишън

  Такава грешка се вижда често, когато се ползва съвмесно Linux и Windows 8 или 10 с включен fast startup (влючен е по подразбиране). Windows не изключва на цяло системата, а прави нещо средно между хиберанция и изключване и Linux реагира така. Изключи fast startup или рестартирай при превключване на Linux...Писали сме едновременно, щом нямаш вече Windows и не е бил 8 или 10 незнам, може би си ползвал hibernation под седмицата.
 4. James T.K.

  Linux - обща дискусия 3

  Ubuntu 18.04 и цялата гама производни от него, вече не ползват SWAP дял, а SWAP файл, който системата автоматично създава при нужда.
 5. James T.K.

  Mozilla Firefox & Youtube клипчета

  Нямам подобни проблеми с Firefox. Посоченият клип върви без проблемно. Напиши в адресната лента about:config и в скритите настройки промени стойността на layers.acceleration.force-enabled на true. Рестартирай Firefox и пробвай дали има промяна?
 6. За Вайбъра, пробвай да го инсталираш с flatpak. Четох, че Mint 19 го поддържа по подразбиране. Прочети инструкциите преди това.
 7. И като поставиш диск в него, ще бъде монтиран като папка в /media.
 8. Краткият отговор е ... да! Linux не работи като Windows. Просто казано, Linux монтира CD устройствата като папки във файловата система и при изваждане на диск, някои файлови менаджери не опресняват информацията в тази папка, ако не е демонтиран директно от тях. Въпрос на небрежно писане на код. Пак добре, преди доста години с команди монтирахме и демонтирахме CD-тата. Mandrake Linux първи автоматизираха нещата, ако не се лъжа.
 9. Ами изваждай си дисковете с eject от файловия менаджер, а не от копчето на CD устройството и всичко ще е наред!
 10. James T.K.

  Windows 10 ни лишава от права

  Не, това не важи за операционната система. Придобиваш лиценз само да я ползваш, но не е твоя собственост. Собственост е на Microsoft и затова могат да правят с нея (и правят) каквото си поискат!
 11. James T.K.

  проблем с видео при Elementary OS

  Така обикновено се получава, когато не се ползва хардуерно ускорение от видео картата. Каква е машината?
 12. James T.K.

  Linux - обща дискусия 3

  Ще се презапише с този на последно инсталираната OS (в случая с този на Манджата). Ако Манджаро правилно разпознае десетката и ментата, ще ги добави автоматично.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...