Премини към съдържанието

marti76

Потребител
 • Публикации

  78
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от marti76

 1. тогава защо в описанието ан ресивера са дадени тези характеристики?И когато го слушам с 2 тонколони (примерно на радио) и премина в режим съраунд ми се намалява звука.
 2. Technics SА-DX750 e модела. Не няма включени за сега. Имам всички озвучителни тела 6 ома, но докато не закарам сигнала до ресивера не мисля да ги прикачвам, за сега го слушам само стерео. Но от опциите за настройка на самия Тechnics влизам и в режим suround! Ето и всичко за ресивера: https://www.cnet.com/products/technics-sa-dx750-av-receiver-5-1-channel/ Ето изображение и на задния панел на ресивера, моят има и вентилатор в десния ъгъл: https://www.crutchfield.com/S-WhGNxXesOQ0/p_133SADX750/Technics-SA-DX750.html#&gid=1&pid=2 най-вероятно само с тези входове ще бъде връзването но от изходите на PC към коаксиалния, има ли преходни кабели?!
 3. да ви разбирам че самият ресивер не е 5 *1?!!!той не позволява такова връзване?!!
 4. Здравейте, темата я има, но в моя случай не. Ставаше дума за други компютри, а моята машинка си е стара и няма нито оптика нито HDMI! Временно ще е така защото мисля да я сменя до 1 година, но все пак искам да подам звуков сигнал в ресивера ми Technics SA-DX750 5*1. Аудиокартата на компа има възможности за 5*1 и 7*1, но аз мисля да си пусна 5*1 понеже ми е напълно достатъчно. Прилагам 3-4 снимки, като на последната са входовете на ресивера, а на първите три, са изходите и входовете на компа ми съответно на задния и фронталният панел. Предполагам, че от изходните жакове трябва, но само мои предположения. Вие ще кажете...също и 1 или 2 кабела да купя? Ресивера разполага с 2 оптики и в едната мисля да включа телевизора. Баса е активен и вече е включен, оства да включа и компа в него да си осигуря хубав звук за филми и музика.
 5. marti76

  PHASE бутон kenwood Sw 305

  благодаря за коректния отговор, добивам леко предства!! мерси много опеделено инфото ми беше полезно!! Хем технически, хем за функционалност ми дадохте отговор!
 6. marti76

  PHASE бутон kenwood Sw 305

  балгодаря ти, добивам горе долу представа! Значи да си избера сам звученето, тъй като говорим за нискочестотно тяло!?
 7. marti76

  PHASE бутон kenwood Sw 305

  Мерси за отговорите, за Наско Ментата и за "инкубаторите". Не знам с какво предизвиках "гнева на местните" но и ми е през...просто попитах опитах се да се шегувам, но форумите с тва се славят уж са за помощ, разискване и т.н но понякога простащината е в огромни количества...сигурно информацията си я позлвате за личен обмен...продължавайте в същия дух, с добри пожелания, живота продължава!😃 Колко изписахме, а първият ти ред ми даде това което исках да знам!!това ми трябваше! мерси и се извинявам за това, че ви подразних отново, няма да се появявам тук обещавам!
 8. marti76

  PHASE бутон kenwood Sw 305

  Имам такъв диск, за настройка на баса в колата съм го правил... бас тест съм го кръстил. То си е това всъщност и ще видя с него, но въпроса е тр ли да е включен с оглед безопасната работа на говорителя или се превклюва с оглед добро звучене... ше го имам в предвид особено при Наско Ментата, а за Фики дали да го включвам, да ме посъветваш?!!!
 9. marti76

  PHASE бутон kenwood Sw 305

  Дали съм продукт на инкубатор или на "пепси поколението"" това са си твои критерии, не знам за какво говориш, а и да знам ще се направя на непрочел ги, понеже е....безсмислено, тона ми е приятелски, по никакъв начин не съм заслужил да ме приравняваш с птица и т.н,,, Знам какво е "Джамо"😄 сараунд телата са ми "Джамо" датско при това. И за "Кантон съм чувал и виждал". Mай нещо подпали мотора, що се палиш? Така си и знаех. 😄😅.....казах просто стига бе,не казвай че не си го виждал в това има дори доза лъскателство! Има емотикони, aкo не разбираш, те са за подразбиране! Казал съм нещо не сериозно, а със шегаджийско разговорен тон! Текста е пред теб, погледни добре!!! Да, колкото и да е "аматъорски суб-а" баса му е парадоксален, дори усилен на говорителя не се вижда ход! За едно домашно кино е малко повечко дори!!! При настройка на херцовете дори става непоносимо нисък без вибрация и кривене. диапазона му е от 20 до 200хз а на настройка е от 60 до 200. ДА, този същия! А РМС-а като компетентен, би тр да знаеш, че не е ""маркетинговата мощнос", а реалната дълготрайна! Т.е тази която е важната в едни характеристики! За това си има точни определения и аз колкото и некомпетен да съм, съм попрочел тук там. За която си искаш мощност казвай, че е рекламна, но за RMS е смехотворно да го напишеш.... да и аз ще вярвам на специалистите дали тези определения ,не на теб. Ми не знам,какво мислиш за fase ботона, аз го гледам ежеседмично на различни субуфери, дори и на нови модели, като ида в технополис, примерно или в Зора, всеки самостоятелно продаван суб, марков, без домашно кино, включително и автомобилните има този бутон, е не на 100% но доста голям процент са с такъв бутон!!!Виж сам, от както го имам моя,се уверявам, че много субуфери го имат...и другите четящи темата ще ти кажат че го има на много активни басове. просто исках да се усветля подобрява или влошава звука или как тр и в какво случаи се ползва.нищо повече....
 10. marti76

  PHASE бутон kenwood Sw 305

  😉 Да де, но каква е разликата, и в кои случаи се ползва този превключвател. Какво тр да се търси от баса когато го използваме. От далече ли тр да се чуе разликата, защоо натискайки бутона аз съм до самия бас, ефекта може би е по-добър когато си на 2-3 метра!? Сега го слушам усилен на без 10. Все пак съм в кооперация и няма как, баса се усеща меко гухо, се едно идва отвсякъде в помещениетои е в позиция нормал, т.е изключен. Стига бе, не ми казвайте че за пръв път виждате този бутон на активен субуфер😉😊 То не е "чудо", този бутон го имат почти всички сериозни макови субуфери! Субуфера е 100W RMS , тежи около 15 кг. Това си е опция, да някъде четох, но не схванах понеже техническия англииски ми е далечен и там видях тези 180* които си упоменал.
 11. marti76

  PHASE бутон kenwood Sw 305

  Мислиш ли че нямам ръководството на баса!? Там просто е написано че служи за обръщане на фазата, а въпросаже съвсем различен
 12. Извинявам се ако темата е разисквана тук, и ако модератора желае, да я помести където и е мястото, но искам да попитам и да ми обясните на чист български, за какво служи бутона "phase selector switch" на активните субуфери! Какво му е предназначението? Какъв е ефекта в/у баса. При натискането на моя има промяна в баса и звученето като цяло, но немога да разбера към по добре, висок ли става баса или по заглушен, като че ли и при 2те възможности(включен или изключен) си звучи добре. Променя се звука, но не мога да констатирам в кое е разликата и как тр да работи?! рабрах, че обръща хода на движението на конуса на баса, но в звученето това какво променя точно и за какво се ползва?!
 13. Нека не влизаме в темата за кафето, бивш барман съм запознат съм с киселинност с мазноти и т.н на съответните сортове....на 3 вида кафе прави кафето по един и същ начин, включително и в съотношение с повече робуста...по скоро съм съгласен с др неща които написа""профилактика и уплътнения, елементи и т.н...но това са пари които не си струва да даваш при положение, че се познавам с човек който продава здрави с и гаранция роботи с доказана функционалност, втора ръка на средна цена 220 лв. Идеята беше да я купя на ниска цена и да отстраня проблема с кафемелачката, но е възможно да не е бил проблема в нея въобще! карай, тя вече е история...Самият този човек които продава роботите които споменах тои си ги и ремонтира тук в Плевен, беше единият който ми отказа да се занимава с нея...изводи??!!
 14. След ремонта машината нямаше никаква разлика, съмнително малко пари ми взеха за ремонта даже оставих и 5 лв бакшиш -общо 15 лв. Майстора каза че е настроил мелачката, но според мен разлика нямаше. светъл до изчезващ каймак ако може да се нарече каймак!!!! Кафето е арабика 100%ballarum ot Лидъл. Пуснах я на обява и я продадох дори с 30 лева отгоре, човека който я купи я взе за офис и каза че не държи на каймак въобще, а искаше да има кафе с добър вкус, което машината си правеше, но можеше да се иска повече. Интересното е че преди ремонта 2 майстора я отказаха за ремонт, защото ремонта и бил труден!!!
 15. М/у другото този модел е бюджетен в магазина е не повече от 750 лв, даже беше на промоция преди месец на 550, сравнително ниска цена за робот, все пак има модели над 1000 и не само на марката....френска сглобка е за разлика от стария ми "крупс" с ръчно пълнене-китаец. Занесъл съм я при този който ми предложи ремонт за около 30 лв.ще пиша да споделя за резултата. Малко ме изплаши ето интервенция в близък до моя модел, мисля че не е сериозен ремонт
 16. не, понеже от както е при мен са направени няма и 5 кафета, ще направя и това, а и самата машина не си е подала индикацията за почистване. Не всяко ситно смляно кафе е за джезве, това е теория само по принцип, аз примерно имам кафемашина пак Крупс, която си иска по ситно кафе иначе тече силно и прозрачно, за старата ми машина говоря, запознат съм с всеки критерий за добро еспресо бивш барман съм, ползвам кафе "Риоба" 100% арабика около 35 лв. килограма. Кафето се пуска в затоплена чаша дори съблюдавам да е напълно суха, изобщо в цената на кафето не пестя и предпочитам предимно италиански селекции като съотношения, робуста спрямо арабика...след малко я нося!!
 17. Закупих този робот скоро с дефект, от приятел, прави кафето с доста светъл до изчезващ каймак с относително добър вкус, а проблема е в това че кафемелачката, настроена на най-ситно мелене мели кафето едричко. Вижда се и в контейнера за отпадъка. Ще я нося на сервиз но искам и Вашето мнение...При запитване за проблема по описание ми казаха в някои сервизи цена от около 20- до 30 лева но в 2 ми казаха, че проблема е скъп и не се наемат с ремонта. Тр да се отвори кафемелачката и да се донастрои нещо по описание на продавача...Има ли някои от форума които да е пипал такъв робот и да сподели мнение. според мен сервизите които скат да го отремонтират на посочените цени може би не са правили този модел, а тези които отказват ремонт или ми казват висока цена знаят за какво става дума. Това са мои интерпретации.... Модела е krups EA 8105 https://www.pazaruvaj.com/kafemashini-c3174/krups/ea8105-p246958187/
 18. marti76

  AUX На авто CD

  всочко се появи, тамън 2 aux-а имам....не знам как се появиха във функциите, а досега не ги откривах...всичко е ОК. благодаря за помощта
 19. marti76

  AUX На авто CD

  хаха, утре!!! все пак ме осветли и ще търся начин...но и дистанционното мисля да осигуря!! https://www.olx.bg/ad/pioneer-deh-p4800mp-CID360-ID7xOQC.html може би се комбинират 2 бутона
 20. marti76

  AUX На авто CD

  др модел е моя с червената подсведка...намерих и дистанционното в OLx
 21. marti76

  AUX На авто CD

  да ама аз го нямам това дистанционно!!!!нтересното е че това cd го има в 2 сходни модела само че с едно обозначение като модел https://www.pioneer-car.eu/de/en/products/deh-p4800mp/support и това https://www.crutchfield.com/S-WRJ0Af0DBX4/p_130DEHP480/Pioneer-DEH-P4800MP.html и моя модел и той тр да е с дистанционно но съм го взел без!!!тр да има начин да се избере и от панела AUX. На втория вариант CDto e с сателитно радио....
 22. marti76

  AUX На авто CD

  видя ли бутона някъде, аз може и да съм го пропуснал,на снимката кой е?!!най-долу е май под Volume копчето малко в ляво от тези на кръст дето са за управление ми се стружва с абревиатура е дадено SRC, нали???
 23. marti76

  AUX На авто CD

  ами да, и аз така мислих, нито излиза на дисплея след включван,е нито го намирам в менюто разрових го цялото.... изобщo натисках всеки бутон и не се открива като опция- AUX, включително и от там където прехвърлям тунер-CD! Cd-то е купувано от заложна къща преди 8 години и никога не е показвало признаци на дефекти, за времето в което съм го ползвал!!!
 24. marti76

  AUX На авто CD

  нали това ви написах, че до тях е и синия, което тр да ви ориентира, че говоря за черните конектори само на горния пише "aux In" в който включих обикновения AUX кабел и го свързах с телефона си, да обаче нищо не последва!!!Нито от синия на Паинера- конектора IP-Bus.... едва ли проблема е в кабелите!!!или е в източника на сигнала или в CD-то....това говори ли ви нещо...?? конекторите в червено и бяло са изходи за суб. на едната 2ка съм включил субуфера в багажника
 25. Става дума за това авто Cd, уж не е било евтино на младини- около 300 лева...с доста екстри , но без гнездо за флашка, чете Mp3 и и aудио дискове, та реших да си изкарам отзад, от AUX входа кабел който да си виси някъде в жабката и от време на време да си пускам телефона или др MP3 източник. CDто има 2 бр един под друг конектора за жак на единия пише AUX-in, (другия под него не знам за какво е) отделно до тях има и син конектор за IP-bus... май е за чейнджър, но ми казаха че и той имал функциите на AUX. Та първо закупих обикновен AUX кабел с по 3 сектора на жака, свързах CDто с телефона си от конектора за слушалки и пуснах музика от youtube, защото в тел си нямам качена Mp3 песни и ...нищо!! На дисплея не излезе AUX както очаквах, рових и в менюто на CDто никъде не открих сигнала от телефона... след месец реших да пробвам с кабел Ip-Bus-същия резултат, AUX никъде не се изписа, камо ли да се възпроизведе музика. Въпроса е защо в описанието на CDто пише, че има такава екстра, има си и букса, а на практика не можах да се свържа чрез AUX с MP3 източник...ето и линкове от въпросния "Pioneer " за мнения...дали аз не правя нещо както трябва?!!! Слагам и снимка на задната част за да видите конекторите, синият е за IP-bus на Pioneer. Добавих снимки и на 2-та кабела, с които се мъчихTeлефона с който свързах Cd-то е Iphone ако има значение?Да не би да трябва да пусна Мp3 песни от телефона https://avtogsm.ru/Pioneer-DEH-P4800MP-p368.html#1 https://www.aliexpress.com/item/4-FEET-3-5MM-MP3-AUX-INPUT-CABLE-IP-BUS-AUX-INPUT-ADAPTER-CABLE-FOR-PIONEER/1718200543.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3dc44c4dT0dr9i https://www.aliexpress.com/item/1M-Gold-Plating-Male-to-Male-3-5mm-Jack-Audio-Cable-AUX-Auxiliary-Cable-Cord/32835385575.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3dc44c4dT0dr9i
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване