Премини към съдържанието

nedka12

Потребител
 • Публикации

  33
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

23 Добра репутация

Всичко за nedka12

 • Титла
  Потребител
 • Рожден ден 9.08.1951

Информация

 • Пол
  Жена
 • Град
  Попово
 • Интереси
  литература, новини, филми

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Не ми е хрумвало така да направя на едно цяло еклерите. За първи път виждам и ще опитам , непременно. Благодаря за прекрасните рецепти, , отличен избор. Малко ме притеснява как ще се сервира, но както виждам много добре се реже . Правя от доста време по този начин крем карамел. Дори е много ефектно за гости. Благодаря за идеята, оценявам най-високо.
 2. Сърдечно ви благодаря. При първа възможност ще отида. Благодаря за вежливостта !Прекрасен ден, за вас!
 3. Извинявам се, доста съм невежа с технологиите. Например, сега отворих и докато ви прочетох коментара, останаха 95%, изписва на иконката батерия. Компютърът постоянно го държа включен. Това ми е 2 лаптоп за доста години, но никога не съм гледала батерията и не ми е изключвал първия. Просто спря, получи се черен екран и купих нов. Сигурно трябва нова батерия, в гаранция е.сега като отворя около 2 часа и дава сигнал , че батерията е паднала, но същевременно е включена в контакта. Затова си мисля да не би нещо да съм направила с настройките, погрешно. Докато пиша остава 93. Това е , просто толкова ми е компентността, за съжаление. Аз много благодаря, че взехте отношение по моя проблем. Прекрасна вечер , за вас.
 4. Здравейте, може ли да ви помоля , ако е удобно да помогнете и на мен. Първо искам да се извиня, че може да не пиша на точното място, но си помислих, че може да ми помогнете. Лаптопа ми е на 1 год.х и 2 месеца. От доста време батерията ми свършва при работа, да кажа за 2 -3 часа. Излиза надпис и дори угасва. След час се е напълнила. Пробвала съм да извадя от контакта и проследих около 4 часа , дори имаше и още 12%. Може би трябва да го занеса на специалист, но напоследък не намирам време. Само да отбележа, докато се жалвах , изведнъж ми изключи ком. и сега точно след час и нещо отварям и то точно където съм писала. Само шрифта ми се променил. питала съм по телефона познат техник и той казва , че може би е зададено така от някоя опция, така поне го разбрах. Аз си направих скоро операция и затова не мога много да излизам. Това е в общи линии, ако някой ми помогне , ще бъда много благодарна. Прекрасна вечер на всички и успешен утрешен ден!
 5. Смирението, както и свободата се обосновават на личната неприкосновеност. Когато губиш, идва ясен знак, че към живота нещо те задържа, човек, изкуство, да се хванеш пак и да осмислиш накъде да тръгнеш. Харесват ми вашите стихове. Благодаря!
 6. nedka12

  ЕСЕН

  Много красиво и чувствено. Безспорно това е талант, който не бива да отмине , просто така, незабелязан. Благодаря.
 7. nedka12

  За несамостоятелността

  Прави сте. Не бих предприела нещо без да е съгласувано, не е желателно да се превърне в по-голям проблем. Съжалявам, наистина предложих с добри чувства. аз съм много отговорен човек, преди всичко. Лека вечер.
 8. nedka12

  За несамостоятелността

  Аз не съм участвала във дебати във форума, малко ми е трудно и моля за извинение за разпиляните ми думи. Забравих да добавя , което е много важно, според мен. Аз не погледнах от къде е въпросната девойка. Имам в предвид, някой потребител който е от същия град да отнесе въпроса до социалните служби. Няма нищо лошо в това, нали сме за това хората , да си помагаме. Има дискретни проверки, просто да изрази съмнение и отделите ще преценят . Защото не е изключено, както казах вече по-горе момичето просто да си пише тези неща , има всякакви случаи , без покритие. Но , никой няма да ни обвини за намеса, защото понякога човешкия живот е в опасност. Ако нещо съм прекалила, моля за извинение и разбиране. Благодаря. Лека да е вечерта , на всички .
 9. nedka12

  За несамостоятелността

  Да, точно това имам в предвид психолог, който се назначава от ЦОП- център за обществена подкрепа. Или ресурсен център го наричат. Но, това трябва да стане по сигнал, добронамерен, не под натиск. Здравейте, виждам че напълно сте запознати с подобни обстоятелства. Аз много искам да помогна, но не знам как ще се приеме моята загриженост, особено от семейството. Другото което ми прави впечатление е че самото момиче описва своите беди малко в сюрреалистичен стил, което не е много характерно за хора които ги тормозят ежедневно. Компетентна е дори и по политически въпроси, което не е лошо разбира се. Просто се страхувам да не бъда подведена, наистина го правя с чиста душа. Познавам много случаи на деца, предимно юноши, които живеят при родителите си, но са на много години изостанали , не са изградили своя интелект, за ценностна система не говоря, това е важен фактор , че родителите не са се интересували и не са работили по тяхното възпитание и въвеждането им в обществото, да кажем.
 10. nedka12

  За несамостоятелността

  Да, много сте прави и много благодаря, че взехте отношение. Аз имам малко опит, затова си позволих да напиша тези думи. Не искам да кажа за извеждане от семейството , но има такива практики , например да се назначат компетентни и обучени хора, които да помогнат и на двете страни, с цел обучение, нещо като терапия, която е минимум 6 месеца и може да допринесе за по-сговорно съжителство. Освен това би могло и да се прикрепи човек, който да помага в домакинството им. Различни грижи , според трудността на семейството. Това имах в предвид. Много са възможностите , разбира се по преценка на социален екип.
 11. nedka12

  За несамостоятелността

  Здравейте, на няколко пъти влизам в темата, не бих искала да я отмина, защото виждам страданието на тази млада жена и особено съпричастността и загрижеността ви, на всички потребители , които е очевидно че искат да помогнат, това ви прави чест. Момичето е изпаднало духом според мен, сринало се е . Но, преди всичко смятам че е задължение на всеки родител да помогне на детето си да се справя само в дадени ситуации от малка детеродна възраст, независимо от заболяването му. Този момент е пропуснат и идва ден, когато може би с напредване на годините на родителите им дотяга, изнервят се, а може би и те са получили някои болежки и са безсилни да се справят. Забелязвам интелекта на момичето, неговия поглед към света и нагласата , че всеки е нужен да му доставя удобства и пр. Тоест както при някои общности,които всички познаваме , знаят само правата си. Много неща има за казване, но аз забелязвам също , че темата е приключена , или поне от близо месец, не е отваряна. Ако желаете, всички потребители, може да коментираме и да се опитаме да помогнем. Както знаете в днешно време има много варианти за подпомагане и от социалните служби, от разни фондации , изобщо обществото е загрижено и бихме могли да потърсим вариант. Ако сметнете за удачно, пишете в темата. Успешен ден на всички!
 12. Харесва ми вашата статия, артистката ми е любимка, благодаря за което. Слабост ми са автобиографии на известни личности, понякога ги препрочитам. За мен беше интересно. Прекрасна вечер ви желая.
 13. nedka12

  Мисли на глас

  Здр. , това се случи вчера. Ако обърна внимание на обстановката, просто една дупка, затова се възмутих и сложих снимките, а те са много повече. Текста го копирах от страницата ми във фейсбук, първо там го пуснах.Няма да повтарям, виждам също че няма и интерес, а това е много важно за обществото, за всички нас, които не сме випове. Надявам се да ме разбереш и също . Аз съм много далече от поезия и изобщо от авторски писания. Не съмлитератур, като теб, но понякога не мога да отмина подобни неща които ме вълнуват и бих искала , който прочете да се замисли, защото малко или много щом сме тук сме отедин отбор. Прекрасна вечер ти пожелавам, прегръдки.
 14. nedka12

  Мисли на глас

  Много съжалявам, текста не ми е излязал, понеже не зная как да го вмъкна отново, поставям го тук , като коментар. Хубаво е , че са организирали и създали фактически един малък празник за незрящите хора. Подразних се от описанието на обстановката, защото тутакси си представих колко много се стараят за някои личности, обграждат ги с блясък , помпозност питиета и какво ли не. А за незрящите , както и да е . Може би организаторите едва ли са се замислили че светлината, осветеността имат имат значение както и не само за зрящия човек а така и за незрящия. Нека да се знае, че незрящите хора имат точен усет за граници, те са чисти души , които не могат да живеят с омраза и мисля че заслужават много повече от това , което им се предлага.Аз съм бабата на моята първородна внучка Гергана и ви уверявам, че смехът е слънцето на моето дете , пропъжда винаги зимата от лицето ми, това е важно за мен. На всички , които ги докоснат моите думи, пожелавам усмихнат ден и много доброта да изпълва душите ни в реалността, която ни заобикаля.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...