Премини към съдържанието

nedka12

Потребител
 • Публикации

  23
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

17 Добра репутация

Всичко за nedka12

 • Титла
  Потребител
 • Рожден ден 9.08.1951

Информация

 • Пол
  Жена
 • Град
  Попово
 • Интереси
  литература, новини, филми

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Смирението, както и свободата се обосновават на личната неприкосновеност. Когато губиш, идва ясен знак, че към живота нещо те задържа, човек, изкуство, да се хванеш пак и да осмислиш накъде да тръгнеш. Харесват ми вашите стихове. Благодаря!
 2. nedka12

  ЕСЕН

  Много красиво и чувствено. Безспорно това е талант, който не бива да отмине , просто така, незабелязан. Благодаря.
 3. nedka12

  За несамостоятелността

  Прави сте. Не бих предприела нещо без да е съгласувано, не е желателно да се превърне в по-голям проблем. Съжалявам, наистина предложих с добри чувства. аз съм много отговорен човек, преди всичко. Лека вечер.
 4. nedka12

  За несамостоятелността

  Аз не съм участвала във дебати във форума, малко ми е трудно и моля за извинение за разпиляните ми думи. Забравих да добавя , което е много важно, според мен. Аз не погледнах от къде е въпросната девойка. Имам в предвид, някой потребител който е от същия град да отнесе въпроса до социалните служби. Няма нищо лошо в това, нали сме за това хората , да си помагаме. Има дискретни проверки, просто да изрази съмнение и отделите ще преценят . Защото не е изключено, както казах вече по-горе момичето просто да си пише тези неща , има всякакви случаи , без покритие. Но , никой няма да ни обвини за намеса, защото понякога човешкия живот е в опасност. Ако нещо съм прекалила, моля за извинение и разбиране. Благодаря. Лека да е вечерта , на всички .
 5. nedka12

  За несамостоятелността

  Да, точно това имам в предвид психолог, който се назначава от ЦОП- център за обществена подкрепа. Или ресурсен център го наричат. Но, това трябва да стане по сигнал, добронамерен, не под натиск. Здравейте, виждам че напълно сте запознати с подобни обстоятелства. Аз много искам да помогна, но не знам как ще се приеме моята загриженост, особено от семейството. Другото което ми прави впечатление е че самото момиче описва своите беди малко в сюрреалистичен стил, което не е много характерно за хора които ги тормозят ежедневно. Компетентна е дори и по политически въпроси, което не е лошо разбира се. Просто се страхувам да не бъда подведена, наистина го правя с чиста душа. Познавам много случаи на деца, предимно юноши, които живеят при родителите си, но са на много години изостанали , не са изградили своя интелект, за ценностна система не говоря, това е важен фактор , че родителите не са се интересували и не са работили по тяхното възпитание и въвеждането им в обществото, да кажем.
 6. nedka12

  За несамостоятелността

  Да, много сте прави и много благодаря, че взехте отношение. Аз имам малко опит, затова си позволих да напиша тези думи. Не искам да кажа за извеждане от семейството , но има такива практики , например да се назначат компетентни и обучени хора, които да помогнат и на двете страни, с цел обучение, нещо като терапия, която е минимум 6 месеца и може да допринесе за по-сговорно съжителство. Освен това би могло и да се прикрепи човек, който да помага в домакинството им. Различни грижи , според трудността на семейството. Това имах в предвид. Много са възможностите , разбира се по преценка на социален екип.
 7. nedka12

  За несамостоятелността

  Здравейте, на няколко пъти влизам в темата, не бих искала да я отмина, защото виждам страданието на тази млада жена и особено съпричастността и загрижеността ви, на всички потребители , които е очевидно че искат да помогнат, това ви прави чест. Момичето е изпаднало духом според мен, сринало се е . Но, преди всичко смятам че е задължение на всеки родител да помогне на детето си да се справя само в дадени ситуации от малка детеродна възраст, независимо от заболяването му. Този момент е пропуснат и идва ден, когато може би с напредване на годините на родителите им дотяга, изнервят се, а може би и те са получили някои болежки и са безсилни да се справят. Забелязвам интелекта на момичето, неговия поглед към света и нагласата , че всеки е нужен да му доставя удобства и пр. Тоест както при някои общности,които всички познаваме , знаят само правата си. Много неща има за казване, но аз забелязвам също , че темата е приключена , или поне от близо месец, не е отваряна. Ако желаете, всички потребители, може да коментираме и да се опитаме да помогнем. Както знаете в днешно време има много варианти за подпомагане и от социалните служби, от разни фондации , изобщо обществото е загрижено и бихме могли да потърсим вариант. Ако сметнете за удачно, пишете в темата. Успешен ден на всички!
 8. Харесва ми вашата статия, артистката ми е любимка, благодаря за което. Слабост ми са автобиографии на известни личности, понякога ги препрочитам. За мен беше интересно. Прекрасна вечер ви желая.
 9. nedka12

  Мисли на глас

  Здр. , това се случи вчера. Ако обърна внимание на обстановката, просто една дупка, затова се възмутих и сложих снимките, а те са много повече. Текста го копирах от страницата ми във фейсбук, първо там го пуснах.Няма да повтарям, виждам също че няма и интерес, а това е много важно за обществото, за всички нас, които не сме випове. Надявам се да ме разбереш и също . Аз съм много далече от поезия и изобщо от авторски писания. Не съмлитератур, като теб, но понякога не мога да отмина подобни неща които ме вълнуват и бих искала , който прочете да се замисли, защото малко или много щом сме тук сме отедин отбор. Прекрасна вечер ти пожелавам, прегръдки.
 10. nedka12

  Мисли на глас

  Много съжалявам, текста не ми е излязал, понеже не зная как да го вмъкна отново, поставям го тук , като коментар. Хубаво е , че са организирали и създали фактически един малък празник за незрящите хора. Подразних се от описанието на обстановката, защото тутакси си представих колко много се стараят за някои личности, обграждат ги с блясък , помпозност питиета и какво ли не. А за незрящите , както и да е . Може би организаторите едва ли са се замислили че светлината, осветеността имат имат значение както и не само за зрящия човек а така и за незрящия. Нека да се знае, че незрящите хора имат точен усет за граници, те са чисти души , които не могат да живеят с омраза и мисля че заслужават много повече от това , което им се предлага.Аз съм бабата на моята първородна внучка Гергана и ви уверявам, че смехът е слънцето на моето дете , пропъжда винаги зимата от лицето ми, това е важно за мен. На всички , които ги докоснат моите думи, пожелавам усмихнат ден и много доброта да изпълва душите ни в реалността, която ни заобикаля.
 11. nedka12

  Мисли на глас

  Голямото брайлово четене в зала ... "Надежда"🍀 Луи Брайл е създателя на брайловата азбука, даваща възможност на хиляди незрящи хора по света да могат да четат и пишат. По случай 210 години от неговото рождение и в почит към неговото дело в няколко града в страната, по различно време, беше организирано брайлово четене в което бяха поканени да се включат незрящи хора от цялата страна. За София това четене се състоя днес, а домакин беше „Столична библиотека“, в него взе участие и дъщеря ми Гергана. Стана ми единствено болно за обстановката в която ни бяха поставили, така наречената полутъмна зала с името „Надежда“, която обаче май дразнеше повече нас - зрящите. За слепите това не е от особено значение, техните възприятия са други. Замислих се обаче за едни други хора и едни други обстановки - не винаги творчески… Чувство на тъга и размисъл останаха у мен... Това ми изпрати моята дъщеря Нели, след представянето , придружено с много снимки. Позволявам си да коментирам, за да могат повече хора да се докоснат до света на незрящите. За първи път го правя в този форум и моля за извинение, ако нещо не съм написала , тоест не съм се справила точно с опциите за публикуване. Благодаря. Хубаво е , че са организирали и създали фактически един малък празник за незрящите хора. Подразних се от описанието на обстановката, защото тутакси си представих колко много се стараят за някои личности, обграждат ги с блясък , помпозност питиета и какво ли не. А за незрящите , както и да е . Може би организаторите едва ли са се замислили че светлината, осветеността имат имат значение както и не само за зрящия човек а така и за незрящия. Нека да се знае, че незрящите хора имат точен усет за граници, те са чисти души , които не могат да живеят с омраза и мисля че заслужават много повече от това , което им се предлага.Аз съм бабата на моята първородна внучка Гергана и ви уверявам, че смехът е слънцето на моето дете , пропъжда винаги зимата от лицето ми, това е важно за мен. На всички , които ги докоснат моите думи, пожелавам усмихнат ден и много доброта да изпълва душите ни в реалността, която ни заобикаля.
 12. ЗДр. благодаря за отговора. Разбрах , че няма лични съобщения. Току що се опитах да пусна мнение със снимки в блог. Може ли да ми кажеш дали е излязло и дали е правилен подхода ми. Отнася се за тържество, което като идея е добро , но погледнато в кадър ми донесе много лошо впечатление от организаторите, обърни внимание на обстановката. Това е обидно, толкова ли можаха да направят. Ако е излязло ще разбереш от пръв поглед, ако не е ще ти го пратя по някакъв начин. Прекрасен ден ти пожелавам!
 13. Здр., веднага нещо ми подсказа , че си ти. Радвам се. Толкова стойностни неща публикуваш, но нямаш много почитатели. Ти си войствена натура, говориш направо, истини, които много хора не могат да приемат, за съжаление. Освен това , чак сега забелязах, че си Русофил, аз също обичам руския народ. Имам много приятелки , всички са верни и отговорни. Прекрасни са. Понякога ще си пишем. Само ми обясни , тук публично ли е. Аз случайно влязох в един форум. Не съм запозната много, като по-рано си останах невежа в техологиите. Прекрасен утрешен ден ти желая. Много ми харесваха твоите преподавателски уроци с децата, често ги гледах, особено по пеене, ако не се лъжа. Изобщо отлично те помня. Радвам се че си спомни за мен. Последната ни кореспонденция беше, че писах на админа да ти пусни профила . Много добре си спомням. Често си спомнях за теб , ако не греша ти не беше разбрана, не те оценяваха, а толкова много можеха да научат от теб. Лека нощ!
 14. Здравейте, много ми харесва това клипче, същевременно ми напомни за една потребителка с псевдоним - секирата, която лично аз много уважавах , защото оценявах по достойнство нейните клипове, стихове и прочие. Много бих се радвала, ако става въпрос за една личност, от тогава минаха доста години, сайтът не съществува отдавна, по-точно бих искала да се свържа с нея. Прекрасна вечер ви пожелавам.
 15. Ех, много тъжно. Колко смели момчета, каква любов към Родината. Свободата се постига трудно , висока е цената. Дали за това у нас представата е друга , освен че се приема за даденост и не се цени се е превърнала в безобразна свободия, за съжаление. няма база за сравнение...
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...