Премини към съдържанието

Tanaz_we

Потребител
 • Публикации

  117
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

48 Добра репутация

Всичко за Tanaz_we

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

1245 прегледа на профила
 1. Остави ги тия елементи, и да изгорят, струват стотинки. А и не мога да разбера от какво са, от захранването ли... Провери СТК-то колко грее и колко е консумацията в покой. Провери и за късо някъде. Трафа може да ти е прегрявал от късо някъде - провери някоя от слабите намотки дали усилвателя не дава късо. Може и затова да ти греят тези елементи. високо мрежово - повечето стари трафопостове/то зависи и на колко са сложили янсена/ дават 240/250 без товар, или около 240 вечер, и по-ниско на обяд например. Много често са и над 240, което е ужасно пренасищане на траф с 220в. първична. Ако има волтажен селектор, задължително на 240. -ако е изчислен за 60 херца и не е европейски. -ако имаш огромен ток на покой. Пак казвам, провери за късо на по-слабите напрежения, след това замери цялостното тока на покой от силовата намотка колко е. Цялостната консумация на усилвателя докато е намален на минимум не трябва да надвишава 20 вата / 0.1А -калпава и лека/евтина изроботка с некачествен магнитопровод. -нормално за модела греене до определена степен. А някои от усилвателите имат сериозна консумация на покой - около 20 вата съм замервал на някои. 20 вата си генерира топлинка в трафчетата.
 2. гледай само да е с по-хубав компреср няма значение дали е в Турция, Китай, Япония. В Япония единствено са overprice-нати със същото качество.
 3. Напротив, човека си държи на неговата гледна точка и хич не му пука какви ги говорите. А и 1/3 от неговите отговори са си чиста ирония, ама то се изисква малко акъл да се разбере. Поне аз оставам с такова впечатление.
 4. Музиката въздейства на лимбичната система от мозъка. Казано е от личен опит. По-затворените в себе си хора, по-бунтарите слушат метъл, хард рок, рап и подобни. Друг тип хора харесват друга музика. С чалгата много по-лесно човек изключва мозъка си.
 5. Tanaz_we

  Без име

  Още от малък бях странен. Буен, своенравен. Отказващ да се подчини. Не, не съм аутист. В детската градина ме бутаха встрани. От 1-4 клас бях странен, игнорираха ме и ме избягваха, не бях сред момчешката среда, единствено отнасях подигравки и снизходително отношение, те бяха "оперените", аз бях по-свитичкия, който така и не си намери място до 4-ти клас. Единствено госпожата казваше на класа да не ме закачат и вечно ме "буташе встрани". Включително и майка ми беше библиотекарка в училището и заради това не ме закачаха, единствено ме избягваха. Но може би не е трябвало. Може би е трябвало да стане нещо, поне да не ме избягват и макар и по болезненият начин, да влезна в някакъв път. И да нямам тези проблеми сега. От 5-7 клас нещата бяха още по-страшни. Тогава те взеха откровенно да избиват комплекси, да се гаврят, да тормозят и заплашват всеки по-слаб от тях и да се мислят за велики, да се превземат. Аз стоях все по-встрани, в тяхната сянка. И за да не полудея, прописах в едни форуми, и до такава степен заживях във виртуалното пространство, че на живо не можех да обеля думичка, само по форуми можех да пиша. Там бях различен, чувствах се като различен. Чувствах се по-приет. Беше измамно, лъжа. Имах социални проблеми, не можех да говоря, да комуникирам, но по форумите можех да пиша. И те още повече ми задълбочиха положението. А родителите ми не се интересуваха от мене. Колкото повече им споделям те почваха да ми се карат от типа "защо/как може да си такъв" и само упреци, и затова ги избягвах. А и те много не се интересуваха от мене. Те бяха хора, които бяха по-заети с работата си, със строенето на къща/друга тема/ и със собствените си проблеми. Гневяха се когато ги "занимавам" с нещо или споделям. Тогава след 7-ми клас кандидатствах за гимназия в друг град, на общежитие. Още в началото там имах проблеми заради социална незрялост и некадърност. Правих какво ли не, лоши неща. Тогава тепърва се социализирах, и паралелно с това намирах и себе си. Почнах да работя в някакъв елементарен сервиз, взех да отсъствам от училище, послъгвах малко и пред родителите ми. Те разбираха, караха ми се, аз през това време извърших други грешки. Не бях там с ясна цел. Докато накрая от училищното ръководство просто решиха да ме изгонят. Върнаха ме за втори срок в друго училище в родният ми град. Там до края на годината се скарах пак с класа. Реших пак да кандидатствам за гимназия в друг град, пак с някакво общежитие. Родителите ми супер много ми се караха и бяха мнителни, и бяха прави. Но аз въпреки всичко отидох. И там ме изгониха от общежитието, заради неспазване на правилата, поради мноооооого дълга история. С 300 зора избутах годината тук. Сега ще ставам 10-ти клас. Пубер с един куп проблеми с мъжествеността, със самочувствието и със социални затруднения. И емоционално незрял. Това съм аз.
 6. Тези които искат да останат в българия са мазохисти, често замазващи собствените си ......... с патриотизъм. И докъде стигнахте със собственият си патриотизъм ? Цялостното положение в страната ни е много зле и може доста да се каже по този въпрос. Само ще кажа че ако един професор, учен, доктор или каквото и да е в чужбина е последен и по-нисичък от тревата, то тук в България е първи. Нещо такова има и при политиците ни. Просто няма качествена конкуренция и здрави умове. И най-лошото е че съм го забелязал с личен опит. Тук няма смисъл от каквото и да е. Нищо не можем да променим. Единствено борба с вятърни мелници ...
 7. Tanaz_we

  Power cycling на Wistron PV-01

  НЕ. Твърдо НЕ.
 8. Tanaz_we

  Проблем със слушалките

  Буксата в лаптопа може да ти е разпоена и разхлабена или жака на кабела да ти е проблема. На много евтини дънца се среща подобен проблем, почват да правят хлабав контакт и трябва да натискаш надолу буксата или да удряш шамари на лаптопа за да свири. Но при тебе , първо смени кабела. На телефона или на друго устройство прави ли така ?
 9. Tanaz_we

  Power cycling на Wistron PV-01

  Не прегрява, защото heatsink-а е сложен и е невъзможно за 10 секунди да прегрее. При thermal shutdown няма повторно включване и циклене до безкрай. Проблема не е в прегряване.
 10. Е, ако е от кондензатори би трябвало подсветката да трепти, да се държи неадекватно, да неще да се включва когато му скимне., а такова нещо НЯМА. Стига сте свързвали всички проблеми с кондензаторите. Преди точно 6 месеца по друг повод е отварян и захранването изглежда като фабрично. А проблема е от 3 години.
 11. С трифазен или монофазен ток ли си ? Зануляването ти как е ? На нулата понякога има ли и "маааалко" фаза ? Заземяване на нулата имаш ли ? Отговори ми на тия работи и ще те ориентирам. Купи си уред - ватметър, мултицет или по-хубаво стар стрелкови и го зяпай поне едни 5 минути. Или го остави включен и когато видиш че има проблем или нещо почне да се топи, го погледни. Колко пиково замерваш и колко най-ниско ? Ако надскача 250, някъде зануляването е отишло. Обикновенно едно заземяване на нулата ще те оправи. Само дето проблема е че ако зануляването на цял квартал е прекъснато, всички ще почнат да се заземяват в твоят заземител. Който, естествено, няма да е с необходимите данни да държи. Комшиите какво разправят ? При тях такива проблеми има ли ? Ако напрежението ти е ОК - значи проблема ти е в калпавите адаптери, и кофтите кабели както един по-горе описа. "двете пръчки" е нормално да бъдат прегорели, щото на всички адаптери пльокат искри докато се зареди 400V кондензатор след греца.
 12. Проблема е че дъното прави един цикъл включва/развърта се перката, почва да греят чиповете/, минават едни 10 секунди и изключва. След това пак до безкрай. През това време нито пост скрийн, нито да дава нещо на монитора, нито USB-та да трепват на команди, нищо. Ако изкарам я РАМ памет, я процесор, тогава се включва за една секунда, изключва се, минават едни 10 секунди, пак се включва и така вечно. Само на адаптер е, адаптера е здрав, с с добра филтрация на напреженията. Не мога да определя какво му има на дъното. А иначе когато се включи с процесора консумацията е 35-40 вата, което значи че процесора, гпу-то и чипсета тръгват нормално. Гледам го на ватмера. Всичките напрежения на дъното си изгряват, всички мосфети са премерени, няма никъде късо съединение. Биос батерията, схемата за 3V, VIN - > B+ всичко е премерено. В стендбай без проблем си има 19.34 V на B+ след входните мосфети. Дори когато гасне, пак си има. Всичките напрежения си ги дава, докато не изгасне. И не мога да разбера защо гасне. Пробвано е с нагряване на гпу-то и чипсета, промяна няма.
 13. И двете работи са пробвани, то е близко до акъла. Ясно е че е в монитора проблема. Please don't spam.
 14. Абе аз ако исках да го карам на сервиз, нямаше въобще да пиша тук. То много лесно - при всеки проблем - на сервиз. Това за мен си е откровенно тролене и флуудене. Монитора е взиман преди 7 години за 259 лв. Сега всеки ще иска поне едни 30 лева. Не мисля че има смисъл. От разстояние и през монитора не можете да отгатнете доколко аз съм способен да се справя и да го ремонтирам, затова чакам някой който е с повече опит относно този тип монитори да ми каже, според неговия опит, от какво е. И чак след това, си е моя работа какво ще го правя. Но затова съм я пуснал темата. Иначе "дай го на сервиз" е най-лесният акъл.
 15. Здравейте, имам SyncMaster 2243LNX В последно време взе отвратително сива картина да дава, на максимална яркост вади очите с някаква острота и смесени сиво-бяло до такава степен че сега на максимум яркост не мога да видя очертанията на полето за писане в този форум, т.е. всичко е бяло и смесено. От доста време се чудя защо... На по-ниска е малко по-добре, но пак е мизерия. И много товари очите. Консумацията му е много паднала, от 44-45 W стана постоянни 40W по едно време, сега е около 35-36W с фактор 0.6 Поне така показва ватмера. И то на максимална яркост. Дали е възможно лампите да са тръгнали да си заминават ? На самата LCD матрица какво може да и стане ? Изгорели или блокирали пиксели няма нито един.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...