Премини към съдържанието

Mr.Robot

Потребител
 • Публикации

  45
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

23 Добра репутация

Всичко за Mr.Robot

 • Титла
  Потребител

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Аз не мисля, че операторът ще задели повече от един адрес за клиент, особено ако адресите са публични. За да играе ролята на суич, кабелът, по който идва нета се включва на лан порт на рутера. (или ако firmware-а му позволява да промени функцията на WAN порта)
 2. Вариант за какво? Адресът на компютъра му да не се променя? Ако спре DHCP сървъра на рутера, ще остане без IP конфигурация на компютъра си и тогава няма да може и помощ да проси по форумите. (освен ако вече компютърът не е конфигуриран статично)
 3. Защо, по дяволите, да го изключва?
 4. Описано ли е в стандарта, че максималния date rate е 54 mbit/s? Да. 54 делено на 8 прави ли 6.75? Да. Това, което съм написал, описано ли е в стандарта? Да. Следователно измишльотина и мой извод ли е? Не. Това, че написаното от мен няма нищо общо със стандарта може да го отнесете към Institute of Electrical and Electronics Engineers. А каква е скоростта в реални условия, там е това, което Вие сте написали. Но както виждате, говорим за различни неща и смятам това, че сте ми категоризирали мнението, като свободно съчинение, като некоректно.
 5. Повечето игри би трябвало да ползват UDP, а не TCP. По принцип, аз избирам опцията Both, но при теб я няма. Ще трябва да видиш какъв протокол се използва. И адресът към който си пренасочил портовете, не е от частното адресно пространство. Сигурен ли си, че това е вътрешния адрес на машината ти?
 6. Да не би да Ви се плаща за всяко мнение срещу ОС Windows 10? Не, че нещо, но я набеждавате за щяло и нещяло. Иначе авторът може да забрани в БИОС опциите за будене от USB, PCIE, LAN и RTC Alarm и да види продължава ли компютърът да се държи по същия начин.
 7. Или си задай статично IP извън обхвата на DHCP или си резервирай адрес, който DHCP сървъра да дава само на теб.
 8. Извинявай за глупавия въпрос, но нали гледаш за порта в сокета(комбинацията от IP адрес и порт) в Local Address, а не в PID? Ако наистина портът е свободен, но Apache не стартира, то моята помощ е до тук.
 9. Натискаш Space, докато виждаш -- More -- , като последен ред за да видиш целия изход от командата.
 10. netstat -aon | more Изпълняваш тази команда в cmd и гледаш какво слуша на порт 80(443).
 11. Ако ти дава, че портът е зает от друго приложение, то ти дава и PID на приложението. С него ще намериш кое е приложението в "Диспечер на задачите" и ще го затвориш. Може да погледнеш за httpd.exe в диспечера на задачите.
 12. Forwarding -> Virtual Server -> Add new Service Port: 27017 IP Address: 192.168.112.104 (ако това е адреса на компютъра, на който е сървъра ти) Internal Port: 27017 или оставяш празно Protocol: ALL Status: Enabled Save Когато създаваш сървъра, адресът ще е 192.168.112.104(или който и да е друг адрес присвоен на компютъра ти). Ти създаваш сървъра с този адрес, а не слагаш публичния! На приятелите си даваш 87.121.21.85:27017 ! Маршрутизаторът ще ги пренасочи към твоя сървър и ако всичко е наред ще се стреляте! След като тестваш това и всичко е наред: 1. Задаваш статично адрес на компютъра, който е извън обхвата на DHCP и променяш IP адреса на пренасочения порт, на този, който си задал статично на компютъра си ИЛИ 2. В Уеб интерфейса на маршрутизатора -> DHCP -> Address Reservation -> Add New MAC Address: мак адресът на компютъра ти (Win+R->"cmd"->Enter->"ipconfig -all" -> под съответния адаптер Physical Address) IP Address: адресът, към който вече си пренасочил порта (192.168.112.104) Status: Enabled Защото ако не приложиш един от двата варианта, то при смяна на адреса на компютъра, хората няма да могат да влизат в сървъра ти, докато не пренасочиш порта към новия адрес.
 13. А преди да сложиш отметката, в тяхната страница адресът какъв беше: 192.168.x.x? По принцип, докато WAN IP адресът в уеб интерфейса на маршрутизатора не стане различен от 192.168.x.x, хора от други мрежи няма да могат да достъпват твоя сървър. Ако целта ти е да играеш само с приятели, тогава можете да използвате Hamachi. То ще създаде мрежа, към която твоите приятели ще се присъединят и ще могат да влязат в твоя сървър по IP адреса, който ти ще получиш от Hamachi. Когато Networx ти заделят публичен адрес, ще отвориш порта на маршрутизатора, на който работи твоя сървър и тогава всеки ще може да влиза в него без да трябва си инсталира Hamachi и да влиза в твоята виртуална мрежа.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...