Премини към съдържанието

pcbsd

Потребител
 • Публикации

  230
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от pcbsd

 1. pcbsd

  Korora KDE

  Не зная Английски. Бихте ли дали ако обичате конкретен пример. За Windows тези програми струват по- няколко хиляди долара. Самият Windows e също няколко стотин долара. Повечето Линукс са безплатни. Единственото според мен, което трябва да знаеш за линукс е инсталацията върху твърдия диск. /.- коренова система 20-40 GB или колкото е SSD. Форматирана Ехt4 и е еквивалентно на диск C в Windows.. Със 16 GB RAM съм и SWAP- виртуална памет не ми трябва. По- принцип тя се прави НЕ НА върху SSD. Останалото е /.home или останалият ти твърд диск. Формат Ext4 и е еквивалентно на диск D в Windows. Ако аудиото не тръгне виж Alsa Mixer и Pulse audio. Windows има шпионски функции и на версия 10 изхвърля нелегален софтуер. Да те шпионира някой, какво правиш и да те съдят за патенти. Избираш линукс от Distrowatch и Sourceforge записваш на диск и го пробваш. Те повечето дистрибуции се различават само по- картинката на работният плот. Иначе са преработени една от друга се възпроизвеждат. Не зная дали безплатният софтуер ще ти върши работа, но всичко зависи от уменията на оператора.
 2. Здравейте. Интересувам се от името на следната графична среда: Горе в ляво на екрана: Падащи прозорци от ляво на дясно. Програми. Папки. Настройки. По- груб спомен мисля, че версията и беше 1.15. Например: Инсталирам Ubuntu Unity Desktop 14.04 Въвеждам след инсталацията: sudo apt-get install gnome-panel и след рестарт преди паролата си избирам графичната среда и след, като вляза горе в ляво е програми, а в дясно от него папки. Как мога да си сменя тапета на Мента 17.3. Как мога да си сменя тапета на Убунту. Как мога да добавя стартово меню с икони долу в дясно, като в Италиянският Parrot Linux. Как мога да сменя началната страница и търсачката на браузъра Мозила. Благодаря на всички за отговорите.
 3. От МО- Министерство на Отбраната: " Мономентът на съветската армия не е военен паметник". Патриотизъм е да си антикомунист. https://www.pan.bg/view_article-49-31782-OT-MO-MONUMENTYT-NA-SYVETSKATA-ARMIYA-NE-E-VOENEN-PAMETNIK-PATRIOTIZYM-E-DA-SI-ANTIKOMUNIST.html?page=hotnews Тук може да видите отговора на министър Ненчев... http://www.bzns.bg/?p=3185 МОЧА не е военен паметник! С това становище на МО, Ненчев срина култа към монумента на съветския окупатор. Символът на комунистическия режим, насилствено наложен в България и взел хиляди животи на български демократи, опълчили се срещу чуждия окупатор и родните му слуги, получи заслужената си оценка. ОТРИЧАНЕ на внушаваната му от рубладжиите стойност. Мнението е от сайта на БЗНС
 4. Раболепието, като висша комунистическа добродетел. http://www.svobodata.com/page.php?pid=12331&rid=6 Тука действа вража шайка! Ва*ш*та ма*йк*а, нашта гайка сте направили нарочно с болта да не пасва точно. Тук заводът за обуща някакви кошмари пуща. Там изписва института срещу западна валута уред обявен за брак във века на Гей - Люсак... там измисля се батерийка за откриване Америйка. Тук талант е съкратен и заместен с кр*е*те*н... „И вълна вълната гони, към различни пентагони и различни пентагони свиват рамене с пагони, наш не е, не е и наш... Е, тогава кой е той този предан нам герой, спъващ сам по почин свой болшевишкия им строй? поне за едно нещо соц. поетът е бил прав: В тоя свят Озверен, настървен и зъбат – два пъта няма! Или тук. Или там. Диалектиката е ясна.
 5. Раболепието, като висша комунистическа добродетел. http://www.svobodata.com/page.php?pid=12331&rid=6 Кои книги, напоследък, радват се на просто редък, изумителен напредък. Тези книги , тези книги с убийства и интриги дето, ха де, затвори ги, докато на „Плана „- 5 нашият майор напет, стиснал верен пистолет, не съзре следи, които водят към едно корито, ужким старо и разбито, но което, щом по цинка той го тръкне с пуцинка, ще открие начертан план на мотопед „Балкан“, който вража нам държава жаждува да притежава.
 6. pcbsd

  Потресаваща Русофобия

  Раболепието, като висша комунистическа добродетел. http://www.svobodata.com/page.php?pid=12331&rid=6 Тази идиотска "ода" я декламираха по всички официални концерти... А после следваха бурните овации на вдъхновените избранници на пролетариата,получили благоволението на висшестояшите партини лидери да присъстват с тях в залата... Може би тази ода сега би могла да бъде подарена на севернокорейските "другари".... : Ода за СССР За тебе е моята ода, за тебе е моята песен, за тебе – днес и завинаги... Ти трябва всичко да можеш. Ти трябва всичко да имаш: танкове и ракети, свръхзвукови самолети, гениални физици, гениални поети, мозъци електронни микрополупроводници, станове многотонни, океански атомни подводници, черна металургия, пещи доменни, вълнуваща драматургия, хидроцентрали огромни... Ти си «виновен за всичко: че имаш още сламени хати, че нямаш в изобилие червени домати, че не си в крак с парижката мода, виновен си даже за моята ода. Боже господи! Матушка мила! Кажи откъде си взимаш богатирската сила? Упрека да посрещаш с ласка, удара – с удар, угрозата – с нахлупена каска? Ти трябва всичко да можеш. Ти трябва всичко да имаш: нефт, злато и диаманти, взводни командири, маршали – таланти. Ти трябва революцията да не спираш. Ти трябва блудния син да разбираш, а за да може спасеният от твоя солдат да се чумери – търпение, спокойствие в сибирски размери. А знаят ли тия нови пророци и вехти витии, че ако ги няма твоите дула, че ако ги няма твоите крила, че ако ги няма твойте площадки, разговорите с тях ще са страшни и кратки? Стига! Стига! Стига! Точка на тая игра. Баста на тая мелодрама! В тоя свят Озверен, настървен и зъбат – два пъта няма! Или тук. Или там. Диалектиката е ясна. Измерена до грам. И ние добре истината знаем: за всяка продадена капка любов – американски заем. И ако ръката, която уби Кенеди I, Кинг Черни, Кенеди II рече да запали земята, водата, небесните простори, кой ще отбие безумния удар? Кой ще ни защити? Небесно знамение? Някакво чудо? Ти! Ти! Ти! Ти! Ти ще бъдеш първият, тоя, който ще влезе в ада на боя, твоя Андрюша ще яхне катюша, русия Ванка ще влезе във танка, твоя Альоша ще мине по страшните бойни полета, за да остане безсммъртен по нечии чужди тепета! Тук няма шега. Няма измама. Един е пътя. Два пътя – няма! И нека ни хулят! Нека се пенят! Такъв е законът на нашите дни: който на теб, СССР, измени, той на великата правда изменя. За тебе е моята ода, за тебе е моята песен, за тебе – днес и завинаги...
 7. Ден на Победата, но не и за българите. http://www.dnes.bg/blogini/2013/05/09/den-na-pobedata-no-ne-i-za-bylgarite.187537,3 9-ти май скъпи приятели в никакъв случай не бива да го наричаме "Ден на победата" за нашия народ. На 9-ти май 1944 година се случват няколко ужасни за нашата Родина неща,последствията от които ги чувстваме и днес. На първо място губим войната,макар и да сме подпомогнали Червената армия в последният й поход. Наказанието за нас,въпреки че не сме активно участвали във военните действия срещу СССР или някой от Съюзниците е огромно. Осъдени сме да платим 70 000 000 американски долара на Гърция и Югославия,което по тогавашния курс на лева е около 30 милиарда лева. Подобна сума трябва да бъде изплатена и на СССР. Въпросните суми ги изплащаме до средата на 70-те години. Губим завинаги Македония,Беломорска Тракия и Западните Покрайнини. Милион наши сънародници остават извън пределите на България в ръцете на маляки и на сърби. Те биват ужасно репресирани. Пример за това е Кървавата Коледа в Македония през Януари 1945 година. "По нареждане на маршал Тито са погубени 1200 българи, списъците за които са подготвени от Лазар Колишевски. Целта е била да се заличи българското самосъзнание и да се ускори процесът на македонизация на населението. Според Веселин Ангелов по време на репресиите през 1945 г. в Охридско и Преспанско са убити 23 000 българи, а други 130 000 българи са изселени, изгонени и преследвани, изпращани в концлагерите на Титова Югославия. " Хиляди българи от Беломорието биват изгонени от домовете си и пристигат в България без да имат нищо. Последващото комунистическо управление носи на България още повече несгоди и безброй убийства и разбити семейства. Частната собственост бива отнета насилствено,а за всички "фашисти" има съд.Незабавен и жесток. Следва "Държавна сигурност" и насаждането на един постоянен страх в обществото,че някой отнякъде ги следи и трябва да внимават какво приказват. Хиляди българи биват вкарани в червените лагери на смъртта - Белене,Ловеч... да се "поправят". " Историците твърдят, че само в периода между 1944-та – 1962-ра година през така наречените Лагери на смъртта са минали около 285 хиляди българи. В България е имало най-малко 86 трудово-възпитателни лагери. " Ужасите са безкрайни.
 8. Ден на Победата, но не и за българите. 9-ти май скъпи приятели в никакъв случай не бива да го наричаме "Ден на победата" за нашия народ. На 9-ти май 1944 година се случват няколко ужасни за нашата Родина неща,последствията от които ги чувстваме и днес. http://www.dnes.bg/blogini/2013/05/09/den-na-pobedata-no-ne-i-za-bylgarite.187537,2 Не мога да си обясня какъв човек трябва да си, за да възхволяваш тези червени ***, след като днес вече знаем какво са правили те, мащабите на техните престъпления? Защо Сталин избива полската интелигенция в Катин? Какъв акт е този? Защо комунистите оставят да измърат от глад милиони украйнци още преди ВСВ, конфискувайки цялата им замаделска продукция? Нека остовим настрана цялото безумие на тази идеология, обяснете защо са били нужни тези престъпления - каква е била целта? Искам някой от по-умните комунисти пишещи тук с поне основно образование да обясни, защо след като комунистите и комунистическия режим беше толкова хубав се стига до тези изтъпления? Защо в Белене и Скравена са се убивали хора само и единствено защото са мислили различно? Всъщност защо комунистите забраняват на мисленето по принцип другари? Защо се получава така, че комунистическите режими са най-кървавите в историята? Ак*ъ*л*а ти е не повече от няколко милилитра п*л*юн*ка! Истинския глад настъпва след съветската окупация на България, когато шумкарите открито грабят до каквото се докопат, а и съветските им покровители не остават по назад! Какви са тези изтезавани антифашисти в България преди 09.09.1944 бе другарю? Това го има само в червените учебници, в действително е имало няколко стотин шумкари на заплата от Москва! Няма по-гнусен режим от този на комунистите, които най-грубо и безцеремонно, единствено с инструментите на терора заграбват властта! Днес за съжаление такива червени зом*бит*а като с игладени от червената пропаганда мозъци, продължават да възхваляват тези меко казано престъпници! Много добре написано. Доказателство за това е, че руските *** газ *икаят;))) Мисля,че човекът който трябва да се ограмоти си ти! Ти доказа,че нямаш никакви познания по история и също за живота като цяло! Първо нашите управляващи тогава са видели в лицето на Германия приятел,който може да осъществи националното обединение,за което сме копнели от самото приемане на Берлинския договор през 1878 година! Връщането на састефанските територии на България е било гарантиран от Фюрера,при условие,че Германия победи във войната! А СССР не ни е обещавал нищо,! Много добре написано. Браво! България е поробена,както и цяла Европа и е долна постъпка сега на честваме този ден!!!! Долу 9 май,долу Русия и ****. Поклон пред паметта на загиналите невинни германци през ВСВ! Никой не забравя за загиналите антифашисти,но всички май забравихте за хилядите загинали анти-комунисти! Само Сталин е виновен за убийството на около 20 милиона души,да не говорим за другите комунистически диктатори!Гнусно и долно е делото на комунистите!!!! Кой е казал, че Деня на победата е наш ? Ние празнуваме Деня на Европа
 9. pcbsd

  Как лесно забравяме лошото, а ?!

  Ден на Победата, но не и за българите. http://www.dnes.bg/blogini/2013/05/09/den-na-pobedata-no-ne-i-za-bylgarite.187537 9-ти май скъпи приятели в никакъв случай не бива да го наричаме "Ден на победата" за нашия народ. На 9-ти май 1944 година се случват няколко ужасни за нашата Родина неща,последствията от които ги чувстваме и днес. За финал скъпи приятели ще завърша с едно стихотворение от покойният Радой Ралин. Написал го е за нашите скъпи "братя" и "приятели". ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята. Радой Ралин П.П. Да не забравяме и за хилядите отвратителни паметници на съветските окупатори из цяла България,които трябва да бъдат премахнати и заменени с български такива. Изключително глупав и неразбиращ трябва да е българин, който каже, че 9-ти май е празник за България! Ако Хи*тл*е*р беше победил: - Нямаше да има "Ден на Европа", но... - България щеше да е по-голяма - Нямаше да "храним" *** - Нямаше е*в*ре*и-банкери да ни смучат кръвта - Нямаше да има комунисти, комсомолци, пионери, град Сталин, Белене, Скравена, Кремиковци, Мосвичи, Лади, здраствуйте братушки, Народна власт, Сер Гей и червени зомбита Абе червена кр*а**ту*но, какво възможност ти дава социализма? Точно никаква! Учиш това и където партията реши, работиш там и където партията реши, живее там и където партията реши - целият ти живот е контролиран от начало до край! Този живот може да бъде удобен само на един нискоинтелигентен човек, без никакви амбиции и мечти! Жал ми е за такива зом*би*та като теб, ти завинаги ще си останеш един малък човек, неспособен да мисли сам! И като баща ти се е бил при Драва какво? Какво от това? Какво спечели България от това? За какво се е бил баща ти, за каква кауза? Обясни другарю, защо след като преди 44г. времената са били мракобесни, след това, след идването на червената армия жертвите са в хиляди пъти повече? Дай ми някакво логично обяснение защо се получава така? И да имало е убити комунисти преди 44г., но тези хора са подготвяли преврат, тези шумкари са крадяли най-брутално, те са рушели и т.н. Комунизма в България единствено благодарение на терора! По време на "фашизма" , къщата на дядо ми са живяли немци ,били са много дисциплинирани и никого не са закачали ,давали са много често шоколад на майка ми и лелите ми . Идват комунистите и тогава става страшно ,крили са се от тях.Друг мой дядо ,който ги е защитавал и измъквал от затворите по-късно е бил убит от "другарите" И каква разликата между червената армия и СС? Каква е разликата между лагерите ГУЛАГ и концентрационните лагери? Каква е разликата между Сталин и Хитлер, първи дружки преди 1941г.? Хайде другарю кажи къде са разликите! Я кажи какво е фашизъм бе другарю? Такива нискоинтелигентни червени зомбита като теб най ги обичам - какво си преживял ти бе? В България никога не е имало фашизъм, а и всъщност няма много голяма разлика между фашизма и комунизма, но това в червените учебници не го пише!
 10. Ден на Победата, но не и за българите. http://www.dnes.bg/blogini/2013/05/09/den-na-pobedata-no-ne-i-za-bylgarite.187537 9-ти май скъпи приятели в никакъв случай не бива да го наричаме "Ден на победата" за нашия народ. На 9-ти май 1944 година се случват няколко ужасни за нашата Родина неща,последствията от които ги чувстваме и днес. На първо място губим войната,макар и да сме подпомогнали Червената армия в последният й поход. Наказанието за нас,въпреки че не сме активно участвали във военните действия срещу СССР или някой от Съюзниците е огромно. Осъдени сме да платим 70 000 000 американски долара на Гърция и Югославия,което по тогавашния курс на лева е около 30 милиарда лева. Подобна сума трябва да бъде изплатена и на СССР. Въпросните суми ги изплащаме до средата на 70-те години. Губим завинаги Македония,Беломорска Тракия и Западните Покрайнини. Милион наши сънародници остават извън пределите на България в ръцете на маляки и на сърби. Те биват ужасно репресирани. Пример за това е Кървавата Коледа в Македония през Януари 1945 година. "По нареждане на маршал Тито са погубени 1200 българи, списъците за които са подготвени от Лазар Колишевски. Целта е била да се заличи българското самосъзнание и да се ускори процесът на македонизация на населението. Според Веселин Ангелов по време на репресиите през 1945 г. в Охридско и Преспанско са убити 23 000 българи, а други 130 000 българи са изселени, изгонени и преследвани, изпращани в концлагерите на Титова Югославия. " Хиляди българи от Беломорието биват изгонени от домовете си и пристигат в България без да имат нищо. Последващото комунистическо управление носи на България още повече несгоди и безброй убийства и разбити семейства. Частната собственост бива отнета насилствено,а за всички "фашисти" има съд.Незабавен и жесток. Следва "Държавна сигурност" и насаждането на един постоянен страх в обществото,че някой отнякъде ги следи и трябва да внимават какво приказват. Хиляди българи биват вкарани в червените лагери на смъртта - Белене,Ловеч... да се "поправят". " Историците твърдят, че само в периода между 1944-та – 1962-ра година през така наречените Лагери на смъртта са минали около 285 хиляди българи. В България е имало най-малко 86 трудово-възпитателни лагери. " Ужасите са безкрайни. Самоковските царисти,богаташи и въобще всички неудобни на червената сган хора са били хвърляни от едно място наречено Черната скала. Това е Черната скала : За финал скъпи приятели ще завърша с едно стихотворение от покойният Радой Ралин. Написал го е за нашите скъпи "братя" и "приятели".
 11. Демонтиране на паметника на съветската армия-МОЧА Освобождението от мита за "Освобождението" е дело на свободните. Паметник на съветската армия - стената на позора. https://decommunization.wordpress.com/ Във връзка с това, напомняме на честващите, че ПСА няма нищо общо с края на Втората световна война. Доколкото това съоръжение изобщо може да се нарече „паметник“, то увековечава не победата във Втората световна война, а така нареченото „освобождение“ на България на 8-9 септември 1944 , както съвсем ясно е написано на него – там пише „На съветската армия-освободителка, от признателния български народ„, а не например „На съветската армия-победителка на фашизма, от признателното човечество“ или нещо подобно, както се опитват да ни внушат. Отделен въпрос е доколко събитията през септември 1944 могат да се нарекат „освобождение“, като се има предвид, че към онзи момент България не е била окупирана от никого, на нейна територия не е имало чужди войски, управлявала се е от демократично прозападно (не прогерманско) правителство, което е водело преговори за примирие със западните Съюзници, вече е било прекъснало отношенията с Германия и се е готвело да ѝ обяви война. Що се отнася до отношенията на България със СССР, до 5 септември 1944 двете страни не само не са били във война помежду си, но и са поддържали ПЪЛНИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ. България не е участвала във военни действия срещу СССР. На 5 септември 1944, СССР (чиито войски вече са на българската граница) скъсва отношенията си с България, обявява ѝ война, и три дена по-късно войските му навлизат на българска територия и я окупират. Това не среща абсолютно никаква съпротива от българска страна – по изрична заповед на легитимното българско правителство. Не са водени сражения, не са дадени жертви от съветска страна. Съветската окупация на България продължава три години, дълго след капитулацията на Германия. Именно тази окупация, довела и до установяването на комунистическия режим, въпросният режим определяше като „освобождение“ и именно на нея е посветен ПСА. Всякакви чествания пред ПСА фактически са възхвала на тоталитарния комунистически режим и на сталинистката окупация на нашата страна, поради което настояваме да не бъдат допускани от властите. Също така напомняме, че този обект не е нито военен паметник, нито съветска/руска собственост, нито културна забележителност. Това е тоталитарен символ, прославящ чужда военна агресия срещу нашата страна, обозначаващ зависимост от Москва и разделящ българското общество, поради което настояваме да бъде демонтиран незабавно. Инициативен комитет за демонтиране на паметника на съветската армия в София
 12. pcbsd

  Как станахме колония на СССР.

  Мълчанието на медиите издаде страха на агнетата от руската м*еч*ка http://ivo.bg/2014/03/29/11747/ Изпълнението на заповедите на Масква е в ход: “Пред “Альоша” Станишев обяви кампания на БСП за възстановяване на антифашистките паметници БСП започва инициатива за почистване и възстановяване на паметниците, посветени на българското войнство и победата над фашизма, каза пред журналисти в Пловдив лидерът на БСП Сергей Станишев. Той е убеден, че членове и симпатизанти на БСП от цялата страна ще се включат в тази инициатива, започната първо от пловдивските социалисти. Инициатива започва веднага, преди датите 6 май – Денят на войнската доблест и 9 май – Денят на победата над фашизма. Лидерът на БСП Сергей Станишев поднесе цветя на паметника “Альоша” в Пловдив , заедно с зам.-председателя на партията Димитър Дъбов, председателят на социалистите от града и областта Георги Гергов, зам.-министъра на образованието Атанаска Тенева, депутати, общински съветници и граждани. По думите на лидера на БСП много от паметниците “са в незавидно, дори окаяно състояние, и ще имат нужда не само от почистване, но и от цялостно възстановяване”. Областните съвети на БСП са натоварени да преценят кои монументи имат нужда от възстановяване. В София инициативата тръгва с почистване на паметника на Съветската армия. “Оттук нататък опазването на паметниците ще бъде изисквано от общините и от държавата, тъй като те са част от българската история и от нашата памет”, подчерта лидерът на социалистите.” Стигнахме дотам да се чувстваме безполезни до безсилие в тази страна. Днес стана ясно, че ЕК ни е заплашила с наказателна процедура (глобите от която ще плащаме всички ние) за това, че Олигарски и Станишев, под ръководството на Путин, са подготвили за гласуване закон, който изважда Южен Паток от системата на трансгранични газопроводи (попадаща под нормите на Европейско антимонополно законодателство) и то превръща в “интерконекторна връзка”, попадаща само под местното (българското) законодателство. Какво друга освен безсилие да ни обзема след такива новини, демонстриращи отдавнашното пълзящо анексиране на България от Путинова Русия!?!? Какво да направим, за да се противопоставим? Ех, “народе”, “народеее”?!?!?!
 13. Идва ли след прос*тоти*ята мътната река на овчеду*шието? Изпитвам страх, че русофилски ре*п*ти*ли превзеха доста от обществените позиции http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/85161-idva-li-sled-prostotiyata-matnata-reka-na-ovchedushieto.html Две-трети от кандидатите за поста на Росен Плевнелиев започват и завършват словоизлиянията си по следния начин: „Против съм санкциите срещу Русия; Ще работя да бъдат премахнати; Нашите отношения с Русия трябва да бъдат добри; Исторически сме близки с Русия; Крим е руски; Имаше там референдум; Да се обърнем към старите пазари в Русия; Ще работя за балансирани отношения; Ще потърся нова посока за страната...” И все такива излияния. Не са ми интересни, тъпи са, но пък се замислих за избора на нацията. Този избор са го направили всички страни от бившия Източен блок, докато в България сякаш все търсим някакви нови пътища, някакви нови хоризонти, все някакви специфични пътеки на промяната. Сякаш не са минали 27 години откакто падна правешкия пр*о*ст*ак, който оглавяваше държавата. И живковските рефлекси не отминават, дори минават за „нов път” и едва ли не в спасителен пояс за озлочестеното ни племе. И се замислих за съзнателния избор, който прави всеки. Не, не става дума за изборите, а за прост*оти*ята и придобития деб*ил*и*зъм у всеки. За това ще стане дума. Един приятел казва, че всички не могат да бъдат умни, защото това е въпрос на родители, гени, даскали, шанс, възпитание – това, което ти дойде от рулетката на живота. И е прав, но да си пр*о*ст е напълно съзнателен избор, който всеки си прави сам, това е изцяло личен избор. Понякога да си п*р*ос*т е напълно несъзнателно, дори да не го усетиш – просто правиш и потаряш това, което си чул и ... не се замисляш за своя избор.
 14. pcbsd

  Как лесно забравяме лошото, а ?!

  Много колежки, както и по- спомени от началното и основното ми образование, където съм бил свидетел как учителки се обръщат към ученици с " ДРАГИ". Такова обръщение на мъже учители към ученици или на колеги един към друг не съм видял. Аз за мен изводите си ги направих и съм ужасен и втрещен, като си спомням само някой от коментарите на ХХХ. За руснациге в манастирите, като киево-печорските, оптинските, вааламските старци имам добро мнение. Разликата между делата на Св. Александър Свирски и на Язе е напълно противоположна. Извинявам. Ще кажа нещо и се надявам да не ми изтрият коментара. А*к*ъ*л и м*е*н*с*т*р*у*а*ц*и*я не дойдат ли на време, не ги чакай. Нагайката- огнестрелно оръжие, крепостничеството, казашкия камшик с 50 по- гърба, бурлаки- крепостни селяни ..... са. Москва на Чувашки значи мръсна вода. На друг език превод няма. След Св. Александър Свирски става гражданска война, размирици и безредици, който завръшват с избирането Александър КОШКО от племето ВЕСПИ-фини, като при възцаряването му измислят фамилия, която да не е смешна и Московският Епископ го Обявява за Романов- тоест от Рим да се разбира уж с родословие от Адам и Ева. Не ми се качват географски карти и исторически карти, където от 5 век до 15 век няма нито Московско княжество, нито пък Русия. Има Велика Волжка България и Овчата Битка. Славяни за първи път е формулирано и влиза в употреба в Руската Имперска Политика на Екатерина Велика. Като Славяни е изведено въз основа на SCLAVI - роби на Латински. Гърците били покръстили Киевското княжество, но 55% от днешните думи в Руския език са Български, 10% Френски, 15% Немски, 10% чисто Руски, 10% Татарски. Словене се е наричало Българското население след Покръстването. Словене идва от слово. Гърците Кирил и Методий изобретили азбука и писменост започваща с А-аз, Б- букви, В-веди и др. Веди- е характерно за ведическата и санскритската езическа цивилизаций. Защо православни Християнски монаси ще сложат езически ведически санскритски символ и мн. други в Азбуката си. За справка книгите на Петър Добрев за Древните Българи. Много добър номер сме извъртяли на византийците. Руснаците и Украинците нямат нищо общо с ведическата цивилизация, а Българите имат- днешният град Балх в Северен Афганистан е най- старата ни столица и Държяава. За Варягите Ингмар- Игор и Свен- Светослав само лошо мога да кажа и докажа, но нищо добро.
 15. Росен Йорданов: ДС и комунистите не пускат властта, приемат я като начин за препитание Някои от претендентите за президент са обида към народа - карикатури, казва пред Faktor.bg консултантът в НR и организационна психология http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/84701-rosen-yordanov-ds-y-komunystyte-ne-yskat-da-pusnat-vlastta-priemat-ya-kato-nachin-za-sobstveno-prepitanie.html
 16. Най-мъчната работа на земята Българинът има екзистенциална психологическа потребност от робство, и за това се хвърли с мазохистична наслада в обятията на един или друг тиранин „Има много мъчни работи на земята, но най-мъчната е да научиш роба да живее на свобода.” Ст. Чилингиров, „Вечното у българина” http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/84937-naymachnata-rabota-na-zemyata.html По всичко личи, че потребността от безправие и гнет е закодирана генетично в човешката природа не по-малко дълбоко и трайно от потребността от свобода, че по наследство робството ни е не по-малко мило и драго, не по-малко присъщо от демокрацията, че свободният, освободеният човек изпитва, както пише в „Психология на комунизма” Асен Игнатов, неустоимия копнеж да отърси от плещите си пъстрите одежди на цивилизацията и да се хвърли с мазохистична наслада в обятията на един или друг тиранин Тиранина, който народът ни с такава демонстративна всеотдайност прегърна, бе собственото му деспотично минало. С политическа ненавист Народният съд (народностен елемент аз в него не видях) ме осъди в задочен наказателен процес на десет години лишаване от свобода – като че ли в НР България имаше гражданин, нелишен от свобода И всичко това – докато ден след ден великошовинизмът в Русия вилнее и беснее, отправяйки недвусмислени закани и към нашата национална независимост,
 17. Комунизмът фалира. А партийните функционери обраха държавата. Същите те предпочетоха, да продадат всички заводи за старо желязо и да гушнат някой долар, вместо държавата да ги продаде на западни фирми, които да ги развият. Същите тези комуняги създадоха по този начин изкуствена безработица, за да може до ден днешен хората да са им роби и да работят за 300-400 евро във фирмите на същите тези комуняги, създадени с откраднатите пари в периода 1985 - 1995. Първо, комунизЪма не се е сринал, само е издържал метаморфоза и второ, ако се прочете "Видрица" на поп Минчо Кънчев, ще се разбере че през време на османлийте, селянин с 800 (осем стотен) овце се е пишел сиромах. Нека да разберат хората , че социалистите как хем брактисват всичко по пътя си , хем се мъчат да изкарат някой друг виновен !!!! Комунизмът фалира. А партийните функционери обраха държавата. Същите те предпочетоха, да продадат всички заводи за старо желязо и да гушнат някой долар, вместо държавата да ги продаде на западни фирми, които да ги развият. Същите тези комуняги създадоха по този начин изкуствена безработица, за да може до ден днешен хората да са им роби и да работят за 300-400 евро във фирмите на същите тези комуняги, създадени с откраднатите пари в периода 1985 - 1995. Първо, комунизЪма не се е сринал, само е издържал метаморфоза и второ, ако се прочете "Видрица" на поп Минчо Кънчев, ще се разбере че през време на османлийте, селянин с 800 (осем стотен) овце се е пишел сиромах. Нека да разберат хората , че социалистите как хем брактисват всичко по пътя си , хем се мъчат да изкарат някой друг виновен !!!! Виж горните мой отговори. Когато един режим е наложен с танкове,трудно се побеждава с лопати.
 18. pcbsd

  Потресаваща Русофобия

  Руските учени все още не могат да обяснят липсата на гъст дим излизащ от комините на американският есминец. "Вероятно е надуваем" е заключението... Сигурно са му свършили въглищата и скоро ще вдигне платната Не бе, хартиен е - от лист от ученическа тетрадка :)
 19. Във ФРГ показаха нов филм за путинската пропаганда в Европа http://www.stopfake.org/bg/vv-frg-pokazaha-nov-film-za-putinskata-propaganda-v-evropa/ На 4 октомври по германския обществен канал ZDF бе показан документалният филм „Тайните мрежи на Путин, или Как Русия разделя Запада“ („Putins geheimes Netzwerk. Wie Russland den Westen spaltet“). Филмът разказва за системата на управление на пропагандистките мероприятия на путинския режим, както вътре в страната, така и извън нейните предели. Като пример са показани конкретни фигури, такива като Александър Дугин, Дмитрий Кисельов или Владимир Якунин, върху които се концентрират свързаните помежду си мрежи на руски пропагандистки организации и групите за влияние. Във филма са споменати и по-младите функционери, за които „Путин е дар Божи“ (цитат). Филмът демонстрира и нарастващата активност на симпатизантите на Путин в Германия, разширяването на връзките между ултрадесните с германските партии, такива като „Алтернатива за Германия“. Според авторите на филма – германските журналисти Йоахим Бартца, Арндт Гинцел и Уилрих Щол (Joachim Bartz, Arndt Ginzel und Ulrich Stoll), Русия подкрепя чрез своите фондация в чужбина, включително и парично, разрушаването на демократичния ред в Европа и създаването на някакъв нов, ултрадесен националистичен ред, като пример за това е самата Русия.
 20. Каква медицина? В цялата страна имаше 2(!) апарата за лъчетерапия- в София и в Пловдив. Реанимобили- за тази дума научихме преди 15 години. Линейките бяха Ниса, Уаз и в най-добрия случай Латвия. С листови ресьори. Животспасяващо оборудване в линейките- дефибрилатор, кислород- няма такива. Една гола носилка! Детската болница в Медицинкса Академия така и не я построиха 10 години. България беше водеща в разработването на ГМО през комунизма. Цял институт имаше в БАН по въпроса. Имам чувството че си спомняте само това дето ви обявяват по телевизора.
 21. pcbsd

  Как станахме колония на СССР.

  Кави ги приказвате?! Аз започнах през 1972 година инженер с 110 лв. заплата! След положени 52 изпита за пет години следване! Прав си че е имало някои да вземат по 400-500 лева но това не са работници,лекари, инженери, а партийни велможи на БКП. И угоени полковници и генерали!!! За една допотопна руска „Жигула“ трябва да чакаш и събираш пари над10 години. цветните руски телевизори по60 кг, самозапалващи се и с бозава картина. На ръководни постове се издигаха не кадърни и специалисти , а верни на партията некадърници. И по онова време се вдигаха цените и помня три купонни системи!
 22. Имаше много хубави неща, които помня от своето детство и от по-късния период! Но защо ли все се мъчим да скрием лошото в миналото и да го направим едеално!!! 1. Образование – за да влезеш да учиш в „Английската“ или в АОНСУ трябваше да си на „Някой“! 2. Медицина – до апаратурата, с която днес може да бъдеш изследван с пари тогава не можеше да се допреш дори с пари! 3. Безработицата – защо ли никой не се радваше на „разпределението“? Сигурно защото на хубавите длъжности бяха назначавани деца на свои хора! А как се работеше…. гледайте „Двойникът“ с Т.Колев! 4. Равенство – Моля? Какво е това? Един чака 15 години за да си купи „Москвич“ или панелка в „Младост“, друг отива на гурбет в Либия за да си купи после с „миризливите“ долари по-лесно бленуваните кола и апартамент, а едни други хора получават служебни такива или си ги купуват без ред! 5. Почивка – картите бяха отпускани под брой за всяка профорганизация! НЯМА такъв номер всеки, който иска да може да иде! Един т.г., друг догодина, а някои – никога! Защото бяха „черните овце“! 6. Армията – всеки, който е бил там знае, че след първите 6 месеца всичко е пародия и порнография! Турция – противник! Друг път! Цяла Тракия беше предварително обречена! Хората от „черните полкове“ трябваше да измрат като мухи за да забавят малко турската армия докато дойдат руснаците! Справка – „Границата“ – филм, който на някого не харесва! 7. Увереност в утрешния ден – да бе, да! Като ти знае много устата и те уволнят по чл.29 буква Г и после върви и си търси работа! 8. Възпитание – нямаше толкова много идиоти и хулигани по улиците, защото имаше много ТВУ-та! Справка – „Всичко е любов“, „Вчера“ и др.подобни филми! 9. Стоки в магазините – София не е България! Всяко ходене до София / ама не повече от 2 пъти в годината!/ беше свързано с влизане в ЦУМ и Централни хали за да опитаме ние децата маслини, портокали и… може би луканка! С връзки като младо семейство си купихме добър хладилник Мраз 252 от Пловдив, цветен телевизор Електрон 380 от Габрово, пералня Рига и немска центрофуга от София…… 10. За това, че се възмутих от краткото съобщение за кацането на Аполо на Луната и за дългото писание как с една съветска ракета носител били изведени 8 спътника в орбита бях мъмрен в училището! За разказване на вицове в Зала 10 на НДК ме привикваха да давам обяснения и добре че вече беше късно за Белене…
 23. Интересна хумореска. Всъщност, лошото възпитание в днешни дни, лошото здравеопазване и т.н са последица от времето на комунизма. Не е вярно, че тогава не е имало грабежи и убийства. Имаше, но не ги пишеха по вестниците. В магазините пък имаше един рафт със сол, един с два вида консерви, а ако докараха олио се събираше опашка и свършваше. Не е сериозно да се говори, че Турция е била наш враг тогава. Ние реално бяхме в същото положение, както сега. Нямаше непосредствена заплаха и разчитахме на други да ни охраняват. А казармата беше подигравка с правата на хората и причина за много извращения. Върхушката пък пазаруваше западни стоки в Кореком, пътуваше в чужбина, караше западни коли и ако искаше можеше да прати в лагер когото си иска от простолюдието, което можеше да избира между Трабант и Москвич, пазаруваше един вид салам в халите, гледаше руски телевизор, който само в упътването беше цветен и дори не можеше да се събере в Москвича. Той пък постоянно се чупеше и хората се шегуваха, че на последната страница на упътването е разписанието на БДЖ. И да ви кажа, тази комунистическа пропаганда трябва да се забрани както фашистката. Няма много разлика между двете.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...