Премини към съдържанието

XYconstant

Потребител
  • Публикации

    1376
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Харесвания

656 Невероятна репутация

Всичко за XYconstant

  • Титла
    ★★★ ★★★ ★★★

Информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

2954 прегледа на профила
  1. Не съм го носил в сервиз. Единствено ходих преди малко, без компютъра (защото се съмнявах да е отворено днес) на едно място и там пичът веднага поиска да си пробута неговото захранване, което беше на рафта отстрани - 600w, за 120 лева (+ някаква сума, за да го сложи; предполагам), като дори не взе предвид, че му казах, че имам съмнения между видеокартата и захранването. Беше му важно просто да си го пробута. Затова и се отказах от там. Утре ще го занеса на друго място, където ще настоявам да го тестват с друго захранване, било то и 500w, но поне да е по-стабилно. Сега го сърчнах в емaг и гледам, че е второто по-цена от най-евтините. Жалко, че няма коментари. На най-евтиното, вече някой се е разписал отдолу, като е написал, че реалната му мощност е 350w и като ги наближи почва да стърже, бръмчи и тн. ПС: В румънския емaг има подобно, но само с 3 коментара. Под Extra версията (която е малко по-скъпа), открих този коментар (преведен, разбира се): "След една година започна да се рестартира компютъра, когато надвишава 370W" Ясно ми е, че без сервиз няма да се мине, ама поне да не се опитват да ми набутат нещо насляпо, както са свикнали повечето.
  2. Имах предвид твоя пост, че няма да даде търсения ефект. Поне някаква насока няма ли да получа, в тоя случай - малко по-закъснено изключване, което да ми даде ясен сигнал, че точно в захранването е проблемът. За да отпадне вероятността да е от видеокартата, а в същото време да съм накупил захранвания и да се търси на друго място проблемът... Да, и това е вариант.
  3. Няма да даде, но предполагам има шанс да даде поне малко закъснение в рестарта и това би било индикация, че проблемът е в него. Притеснява ме да не му изпуша нещо, понеже не съм ъндърволтвал досега. Така, ако съм сигурен, че е от захранването, поне ще знам да търся него. Иначе ок - ще поръчам това, накрая ще го сложа и ако загаси пак? => проблемна видеокарта. Ще ми излезе златен. Сигурно ще го занеса някъде другаде, да му сложат по-стабилно захранване (пак 500 вата) и да го тестват с него. Като му гледам кутията на това, взето е за 37 лева от емаг...
  4. Ходих сега, искат ми 120 лева за 600 ватово захранване, което не ме устройва. Ако го ъндърволтна с малко mhz, подобно на този клип, както е сега с 500 ватовото захранване, има ли причина да се притеснявам за нещо..., понеже .. вече ми препоръчахте първо да го сменя.
  5. Има надежда, значи. Утре го нося на сервиз, да го тестват с по-мощно захранване. Иначе то е ново, на 20 дни е, но явно не му е достатъчно, а и собственикът не го е пробвал, а е видял, че просто е тръгнал компютърът и е решил да го продава. Благодаря ви много, момчета! Ще пиша какво е станало утре (ако намеря нещо работещо).
  6. Така... Прикачам резултат от OpenHardwareMonitor. За удобство при отваряне, прикачам и csv viewer. Може и онлайн, аз го отварям от тук. Ще съм много благодарен, ако някой метне едно око. В графата GPU Total числото расте постоянно, а точно при най-високо натоварване се вижда, че е било около 100. Не знам дали има някаква връзка, но гледам, че тази графа е една от най-динамичните. При GPU Core е подобен сценарият. Започва на 300 (вероятно в покой, с временни леки покачвания), а точно преди да се рестартира стига 1150. Мисля, че и максът на картата е сетнат 1150 мегахерца, ако не е някакво друго съвпадение. Има близки стойности до 1000 (953 и 957), но там не се е рестартирал. OpenHardwareMonitorLog-2020-05-05.csv CSVViewer.exe
  7. Докато чакам да се преинсталира обратно на 10ка, понеже е на 8.1 и не иска драйвърите, чета тук: https://forum.deadbydaylight.com/en/discussion/67995/game-makes-my-whole-computer-restarts Доста хора се оплакват от същия проблем и при доста от тях, решението е като се намали волтажът и/или замени захранването. ПС: След малко, като се инсталира ще прикача лог-а на openhardwaremonitor при нормална работа и точно преди да се рестартира. Мисля, че и в control panel-а на AMD видях вграден тоя wattman, но дали е безопасно да го бутам, идея си нямам. Някои дават като обяснение, че картата идва фабрично овърклокната и от там потреблението е по-голямо. И друго нещо интересно...: Има и друг вариант. Захранването е ново (преди няма и 20 дни е купено от стария собственик на компютъра). Ако му е бил излишен компютър, като нищо да го е сложил, да го е видял, че се включва и да го е заразял, докато го продаде?
  8. Гледам в лог-а на openhardwaremonitor има някакви напрежения, освен да ги прикача тук, някой по на "ти", да си каже думата? Ако въобще са мерило.
  9. Сигурно направо ще лети към сервиз, където да му сложат друго видео, с което да се елиминират всички други компоненти като повредени...
  10. Вероятно ще го оставя на сервиз, поне да диагностицират, че проблема е в нея. Не съм ъндърклоквал досега и не съм сигурен дали няма да оплескам нещо.
  11. Ако е изгоряла, то може ли все пак да си я открива като инсталирам тоя софтуер, който я модва, да си сетва резолюциите и тн.? С 2 HDMI-я е отзад и при включването на два монитора, си ги показва без проблем, но дойде ли време за истинското ѝ приложение - натоварването - тогава сдава фронта. Вчера ѝ пусках друг тест за OpenGL и го мина него, без да се рестартира или нещо такова.
  12. Мина супер много време от теста, докато го включа, а то се оказа, че нещо го бози флашката, която му бях ръгнал с бенчмарковете вътре... Като запали, успях да му сверя компонентите и нямаше несъответствие. Знам, че не е достатъчно това и че шансът да съм се наял е доста голям, но... търся варианти. Прикачвам още няколко снимки от AIDA64:
  13. Това е захранването - FL500-PCIЕ на Flostоn. Не съм тествал видеото, понеже нямаше време по време на теста, а и исках да му инсталирам всичко на чисто. Ей сега ще го пусна, за да направя скрийн от AIDA. Ще го постна тук.
  14. Здравейте, не съм напълно сигурен дали темата е в правилния раздел и се извинявам предварително, ако не е. Ще се помъча да бъда напълно обстоятелствен, което предполага за по-дълъг пост, но за да не възникват много излишни въпроси и вадене на думите от устата с ченгел.. - ще се наложи. :D Предварително благодаря на всеки, който го изчете и има някакви предположения, които да сподели. Казусът е следният: Купих компютър втoра упoтреба от oлх (да, някой ще скочат още тук, че съм сбъркал и ще са прави, но да приемем, че вече се е случило и няма как да се върне назад). Та, компютърът е с частите, които пишеше в самата обява (проверих ги по време на теста, а и в последствие). Преинсталирах го, за да знам, че всичко му е на чисто. Проблемите се появиха, когато се опитах да инсталирам драйвъри за видеокартата (Radeon RХ570; четиригигабайтовата). С нея, продавачът ми изпрати диск, но драйвърите там са с 3-4 версии по-стари от сайта на AMD. Реших да дръпна най-новите драйвъри от сайта на AMD, при инсталацията екранът си смени резолюцията (както обичайното), рестартирах - всичко, както си му е редът. Да, но в Device Manager-a, срещу RХ570 стои удивителна, а в детайлите изписва Cоde 43: Окей, реших че е нещо от драйвърите и използвах тези от диска - същото. Пробвах и няколко по-стари версии - иконката е там. Сложих му един бенчмарк, за да видя какво ще покаже там - не може да го пусне, понеже иска OpenGL версия 2 и нагоре. Това ми говори, че драйвърите ги няма или видеото е дефектирало.(?) След четене на чужди форуми по проблема, стигнах до програмката atikmdag-patcher-1.4.7, която в доста форуми срещнах, като решението на моя проблем. От постовете на хората там разбрах, че самата програмка пачва моментните драйвъри на видеокартата, отключва лимити (?) и допълнителни резолюции. Записах я и я стартирах. Всичко мина ОК, рестартирах и чудо - картата е разпозната от Device Manager-a, както и е разпозната версията на OpenGL - 5.1. Отключени са и резолюции до 1080p, които досега не се бяха появявали. И все пак, оставих настройките на старата резолюция. Викам си идеално, ще тествам производителността на картата с някоя игра, записвам я и пускам - първият път се рестартира машината още в менюто, а втория позволи да вляза в игра. Реших, за да елиминирам това, че е от играта, да запиша друга - същата история и там. Това всичко под Windows 10. Реших да изключа възможността и проблема да е от него - сложих 8.1 - без резултат. Междувременно записах Unigine_Heaven-4.0 видео бенчмарка (чиито резултат ще прикача като видео в края) - рестарт след започването му (в менюто, докато зарежда се държеше ОК). За да елиминирам и малкото останали варианти - извадих RAM-та и я почистих, както и пуснах тест за HDD-то. Проблем не бе открит там. Та всичко досега клони към видеокартата (като останал вариант е недостиг на ток, като се повдигне работната честота на картата, но пък захранването си е 500w). Викам си - сигурно прегрява. Инсталирах openhardwaremonitor-v0.9.2 с едничката цел да тракне температурите до момента, в който се рестартира компютъра. Отварям лога после - между 34 и 35 градуса. Остава вариант и нещо atikmdag-patcher-а да ръчка по настройките, но пък без него си седи удивителната в Device Manager-а и видимо не приема драйвърите. Пробвах и с ръчна инсталация, директно през Device Manager-а, но пак греда. Прикачвам и видеото: https://streamable.com/pzkq5z Благодаря предварително на всички дочели и включили се в тоя ребус. 😶
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
  • Добави ново...