Премини към съдържанието

Гемето

Потребител
 • Публикации

  331
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

175 Отлична репутация

Всичко за Гемето

 • Титла
  Почетен потребител

Последни посетители

847 прегледа на профила
 1. Моля ви, спешно ми трябва есе за утре.

  Сядай и се стягай. Сега вали и за пафкане на трева и пиене на бира по градинките не става, а компютърните игри могат да почакат до довечера. За 15 минути, откатко пусна темата, да си написал вече поне страница.
 2. Моля ви, спешно ми трябва есе за утре.

  Не мисля, че има кой да седне и да ти пише домашното. Защо не пробваш да отделиш час-два от скъпоценното си време и да си размърдаш мозъка? Друга работа нямаш.
 3. Това е от въпросния пасквил на Цюндел. През 1985 г. небезисвестният историк Раул Хилберг свидетелства на първото дело срещу Цюндел в Канада. Там той цитира страница 99 на енциклопедията, издание от 1973 г., където пише следното. Не е баш същото.
 4. Не знам, от кои тъмни свои дебри е извадил данните, но навсякъде освен при Цюндел пише, че евреите в Европа към 1938 г. са били около 9.7 милиона и общо в целия свят - 16.6 милиона. Световно еврейско население през 1948 г. - малко над 11 милиона.
 5. Вегетарианец или не?

  Разрушили са обществените барбекюта в парка Лаута в Пловдив. Съдейки по надрасканите със спрей послания - най-вероятно вегани. Нищо ново под слънцето. Недохранването води до агресия.
 6. Какви са перспективите в България?

  Така бива.
 7. Какви са перспективите в България?

  Какво разбираш под богат?
 8. Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Проверката показва, че Верлинде е теоритичен физик, който има немалък принос в тази сфера. Истински учен е, а не като онзи Сълков от студиото на телевизия СКАТ. От уикито: "At a symposium at the Dutch Spinoza-institute on 8 December 2009 he introduced a theory of entropic gravity. In this theory, gravity exists because of a difference in concentration of information in the empty space between two masses and its surroundings; he also extrapolates this to general relativity and quantum mechanics. He said in an interview with the newspaper de Volkskrant,"On the smallest level Newton's laws don't apply, but they do for apples and planets. You can explain this to pressure of gas. Molecules themselves don't have any pressure, but a barrel of gas has." It appears that Verlinde's approach to explaining gravity leads naturally to the correct observed strength of dark energy." Тука вече нагазваме в дълбоки води, но издирих и къде е казал, че гравитацията била лъжа. Да, казал го е, но в един съвършено друг контекст. Той я обяснява през призмата на своята теория, която не само хвърля тъмната материя в кофата, но и на всичкото отгоре вече има наблюдения, които я потвърждават. Естествено, взето е само удобното изречение. Както преди време обясних, това е основен похват, с който конспираторската индустрия си служи.
 9. Вегетарианец или не?

 10. Вегетарианец или не?

  При човека не ми е известно да има такива данни, но пясъчната тигрова акула например зачева 7-8 ембриона, а се раждат две акулчета. Има кадри в нета как те изяждат останалите в утробата.
 11. Вегетарианец или не?

  Трябва да си много тъп, за да питаш хората по улиците дали за 50/100/200 години са виждали сложен организъм да еволюира. При простите е доста по-лесно. Професор Ленски гледа 12 популации бактерии Ешерихия коли от 1988 г. насам. Към ноември миналата година вече са се извъртяли 66 000 поколения, като всеки ден част от всяка популация се замразява дълбоко, за да може после генетично да се сравни със следващите поколения. За това време вече всички възможни мутации и комбинации от тях са се случили и то по няколко пъти. Дефекти много, полезните са около 20. И понеже ги храни с глюкоза, а дивият щам на бактериите вирее на много видове захар, мутантите са се специализирали в нейното метаболизиране, а способността им да преработват останалите типове е закърняла, поради което се развиват много по-бавно при смяна на енергийния източник. Само една от популациите е придобила способността да разгражда лимонена киселина в присъствието на кислород - нещо, което което тази бактерия не може и което е един от признаците, които ежедневно помагат на микробиолозите в болничните лаборатории да опредлят, че пациентът е инфектиран с ешерихия коли.
 12. Вегетарианец или не?

  Интервюиращят е толкова тъп, сигурно вече е умрял.
 13. Вегетарианец или не?

  Това не е вярно. Имам съседи, които гледат крави някъде извън София. Всеки вторник ми носят 2 литра прясно мляко, което си варя - вкусотия отвяскъде. Въпреки това пак купувам от магазина, защото веднага след като се свари обикновено изпивам 2-3 чаши и до следващия вторник не стига. Нищо ми няма. От малък така съм научен. Може да нямам време да заксувам, но за да гаврътнеш една чаша студено мляко време не се иска. Един единствен път ми се е случвало да не пия мляко почти месец, после си купих и изпих 3/4 от опаковката. Следващите 8 часа бяха адски колики, но никакво разстройство. Нормално, предвид че организмът ми е бил отвикнал, нивото на лактазата е спаднало и е настъпила ферментация. Също като с алкохола. На определен процент от хората не ни е проблем да консумираме.
 14. Вегетарианец или не?

  Витамин Б12 бил микроб... леле-мале. Друго негово наименование е "външен фактор". Първо, слюнчените жлези произвеждат белтък, който се свързва с витамина още в устата, за да го предпази от солната киселина в стомаха. Второ, стомахът произвежда един белтък, наречен вътрешен фактор, който на свой ред се свързва с витамина в тънкото черво и връзката външен-вътрешен фактор е абсолютно задължителна, за да може да настъпи усвояване в най-крайните му отдели. При пернициозната анемия имунната система унищожава стомашната лигавица, а оттам и производството на вътрешния фактор. Резултатът е тежка анемия и проблеми с нервната система наред с останалите десетки симптоми. Б12 произвеждащите бактерии, ако въобще ги има, са в дебелото черво, което следва след тънкото, демек няма как да се изкачи в обратна посока. Аумито, като започнат една идея по-неудобни въпроси, започва да обвинява, че опонентът й се чудил, какви да й задава. После вика, че не трябва човек да се зарича, а самата тя го прави и то на пълен стомах забележете и т.н. Който чете внимателно, му е ясно.
 15. Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Хубав текст, но ние в тази тема сме на светлинни години от експертното. На ниво елемнтарна обща култура сме, липсата на която някои хора упорито държат да демонстрират.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.