Премини към съдържанието

Гемето

Потребител
 • Публикации

  413
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

190 Отлична репутация

1 Последовател

Всичко за Гемето

 • Титла
  kaldata приятел

Последни посетители

1231 прегледа на профила
 1. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Къде изчезна гениалният върпос на maavisha за посоката на падане на метеоритите, че нещо не го разбрах? Нагоре ли трябва да падат, надясно ли?
 2. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Да, но тази окръжност трябва да я правиш умишлено завивайки, докато при сфера тя се получава автоматично от движението в права линия.
 3. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Не е все едно. При сферата движението в права линия води всъщност до правене на обиколка и след време се връщаш в изходна позиция. При плоската земя това движение те закарва до ръба и край. За да се върнеш на същото място, трябва съзнателно да завиваш, за да се движиш по окръжност. Спреш ли, отново поемаш курс към ръба.
 4. Гемето

  Пазя рака си в тайна вече близо 20 години

  Нямаш дефинитивна диагноза и не, не усещаш как ти метастазира в мозъка. Ако пък наистина е така, да умреш от едно от най-безобидните и лечими ракови заболявания, е върховна тъпотия. 99% 5- годишна преживяемост, ако е още само в тестиса. 96%, ако е в лимфните възли и 70%, ако е с далечни метастази. Ланс Армостронг с метастази в мозъка, белия дроб и корема си е жив и здрав и до днес, а е бил диагностициран през 1996 г. Любо Пенев е на 50 г. и също е забравил отдавна. Загубата на един тестис не значи нищо, защото другият компенсира. По същия начин се живее напълно нормално с един бял дроб и един бъбрек.
 5. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Колкото и да не ме кефят религиите, а дъртите педофили от Ватикана още по-малко, се наложи да се поразровя, като видях, какъв хвърчащ източник е дал Lumberman. Не е било забранено човек да притежава Библия, само че преди изобретяването на печатната преса е било немислмио да има във всеки дом. Не е било и забранено да бъде на друг език освен латински. Това, срещу което църквата е била против, са били определени версии, писани от нейни противници, които в последствие са били обявени за еретици и които съответно са доукрасявали въпросните версии по свое усмотрение. Някои от тези версии дори са съдържали нецензурни изрази.
 6. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Много добре знаем, че лунните фази не се причиняват от сянката на Земята, а са просто видимата от Земята осветена част от Луната във всеки един момент. Единствено лунните затъмнения са резултат от земната сянка. продължавай да си измисляш, какво твърди хелиоцентирчния модел. По този начин само си въобразяваш, че го критикуваш, но това си е твой проблем. Явно Луната, светейки със собствена светлина, има свойството да гасне избирателно, за да виждаме един път полумесец, друг път половин Луна и трети път- цялата. Освен това може и да свети и в червено. Абе, диско прожектор отвсякъде. Останалите глупости за друго небесно тяло, което никой не е виждал, няма какво да коментирам. Дори в официалния форум не го правят.
 7. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Евала за труда, но опасявам се, напразно. Тъпото си е тъпо.
 8. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Не ти не можеш да разбереш за какво става на въпрос . След като на всеки от тях е върнато по един долар от 5 долара означава, че реално те са дали само по девет долара , тоест Всеки един от тримата които са дали по десет 10 долара след като им е бил върнат един долар означава , че фактически са дали всеки един от тях по 9 девет долара, толкова ли е сложно за твоята Глобоземна-топко-празна глава. Тъпунгер, няма как да са дали по 9 при 5 долара ресто, при положение че стаята струва 25. Ти 25 на 3 можеш ли да разделиш? Докато не схванеш задача за втори клас няма как да дискутираме нещо по-сложно, дебил.
 9. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Дрън-дрън. Колкото плоскоземци има на планетата, толкова са и различните обяснения за някои неща. Нямате цялостно и непротиворчеиво обяснение на наблюдаваните феномени. Даже и залезът не можете да обясните, защото е невъзможен такъв, какъвто го виждаме при вашия модел. Но все пак ти упорито ни натрапваш, че не можеш да смяташ до 30, така че какво да говорим.
 10. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Ясно ми е, че не схващаш къде нарочно е сбъркано разсъждението в тази задачка-закачка , затова без да те затормозявам с прекалено сложни неща, се опитах да ти го представя елементарно като за първолак. Не означава, че всеки от тях е дал 9 долара, защото стаята в крайна сметка струва 25 долара. 25 : 3 не е 9. При това положение отново повтарям като за дебили: 25 долара стая + 2 долара бакшиш = 27 долара в джоба на администратора. Към 27 прибавяме 3-те долара върнати на тримата и получаваме 30 долара. Олеле-мале, не можеш да смяташ, а си тръгнал да ми коментираш орбити на планети и затъмнения.
 11. Гемето

  Какво предизвиква такива симптоми?

  Възможно е възпалението на ставите да е по типа на реактивния артрит, тоест предизвикано от бурния отговор на имунната система към микроба, с който си заразена. Може и да е вирусен/бактериален артрит, тоест причинител е самият микроорганизъм. Доколкто знам в момента май пак върлува някакв грип. В края на миналата година на няколко познати, които го изкараха, им се подуха стави.
 12. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Треакторията на лунната орбита е наклонена спрямо еклиптика към Слънцето, тоест при преминаването между него и Земята Луната "се спуска" и после "се изкачва" по пътя си към тъмната й страна. Тъй като Луната орбитира в същата посока, в която се върти Земята, то тя ще засенчи Слънцето от дясно наляво, а когато навлиза в земната сянка, ще бъде засенчена от ляво надясно. Това са двете основни положения. Дали засенчването ще започне да се случва диагнонално отгоре (но пак от ляво надясно) или директно от ляво, зависи от това, къде се намира човек. Хайде сега кажи ти защо би трябвало "според модела на глобуса" Луната да се засенчва от долната си част. Да, трябва да имате цялостно обяснение на всичко. Да ти припомням ли ти самият, колко отговори на въпроси със защо и как изиска до момента? За вас конспиративно мислещите е достатъчно само едно нещо от официалната версия да не е напълно ясно, за да почнете да викате "Значи всичко е супер съмнително!", а междувременно игнорирате огромните зеещи дупки във вашите теории. Ако разгледаме плоската земя конкретно, вие се опитвате да обясните всяко нещо поотделно без абсолютно никакво съобразяване на противоречията, които понякога възникват от предходните "обяснения" или просто се опитвате да се измъкнете с "За всичко ли отговор трябва да имаме?", когато е пределно ясно, че обяснението ще звучи прекалено нелепо. В офциалния форум на плоската земя съм виждал само двама-трима потребители, които да поддържат тезата за за някакво трето невидимо тяло, което да засенчва кръжащите Слънце и Луна. Останалите плоскоземци просто подминават въпроса. Същевременно обаче нищите до дупка, искате точен отговор на всичко и сте готови да се хванете за всеки градус и метър, когато става дума за глобуса. Това е и много успешна тактика за отколняване на вниманието - обръщате темата на критики към глобуса, за да се измъкнете от обяснения, защото ще ви лъснат белите гащи. Вярно, критики към ваша си версия на хелиоцентричния модел, защото упорито отказвате да се запознаете с него, но отклоняването на вниманието си е факт. Допълнение за @бисер русанов Очевидно си изровил отнякъде тази задачка-закачка, чиято цел е да откриеш грешката в разсъжденията. Видимо не си успял, ама и до 30 ли не можеш да смяташ? 25 долара стая + 2 долара бакшиш е равно на 27 долара в джоба на администратора. Плюс останалите 3 долара, разпределени по равно между тримата приятели, колко прави?
 13. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Този феноменален синхрон се среща при сигурно 90% от всички естествени спътници. Хиляди години за вселената са като трилионни от секундата за нас. Ще дойде време, когато само едната страна на Луната ще гледа към само едната от двете половини на Земята. Ще бъдат като танцуваща двойка. Примери за това в космоса също има предоволно много.
 14. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Това вече го коментирахме. Излюзия, породена от перспективата и пречупването на свелтината. По същия начин влаковите релси изглежда се събират, но не се. Няма нужда да повтаряш едно и също. Те са над хоризонта, което значи, че няма проблем да направят слънчева пътечка. За стоящ на плажа човек, висок 1.8 м, хоризонтът е само на около 5 км. разстояние, което е нищо. Ако можеше, щеше да вземеш телескоп и да ми покажеш скритата половина от Слънцето по време на залез. Но не можеш. Първо, сянката има три компонента: умбра - участък от напълно блокирани слънчеви лъчи, пенубмра - участък от частично блокирани лъчи, който е много по-голям и антумрбра - затулващият обект се побира изцяло в светлинния източник, поради което виждаме само пръстен от светлина около обекта. Тотално грешно е, че сянката не намалява с отдалечаване на обекта от източник. Тя прави точно това. Можеше да направиш този експеримент вкъщи за 3 секудни и да не говориш небивалици. Второ, тия 50-70 мили са размерът само на умбрата, а пенумбрата е хиляди километри. Точно това е посоката на закриване. Скоротта на въртене на Земята около оста й е 1600 км/ч на Екватора, а скоростта на движение на Луната по орбитата й е около 3700 км/ч. Имайки предвид, колко дълъг път й се налага да измине, няма никакъв проблем Луната да се завърта около оста си за същото време, за което го прави около Земята. Равнината, която Луната описва, орбитирайки около Земята е наклонена спрямо равнината, която описва Слънцето "преминавайки" през звездното небе или т .нар. еклиптик. Следователно двете равнини се пресичат на две места. Когато Луната мине през едното място се получава лунно затъмнение, а когато мине през другото - слънчево затъмнение. Слънчеви и лунни затъмнения се случват по няколко пъти в годината. Пълно слънчево затъмнение се случва средно веднъж на година и половина, но за разлика от лунното, то трае много по-кратко заради огромното разстояние между Слънцето и Луната. Освен това е видимо само от миниатюрна част от земната повърхност, а това място няма да е същото в следващите няколко стотин години. Затова хора от цял свят пътуват натам, където ще се случи. Номера е да застанеш в умбрата на сянката, за да видиш Слънцето изцяло закрито. Пенумбрата е голяма, колкото Русия и не представлява интерес. Да не забравяме, че на човечеството е известно от десетилетия, че на 21.08.2017 г. ще има пълно Слънчево затъмнение, както и от къде ще бъде видимо то. Следващото ще е на 02.07.2019 г., ще трае 4 мин 33 сек и ще е видимо от централна Аржентина и Чили, както и от островите Питкерн. Предсказано благодарение на кое? Точно така, на хелиоцентричния модел. Няма да е лошо да се запознаеш с него, защото в момента критикуваш твоя си версия поради незнание, тоест нищо не критикуваш. Напомням, че все пак сме се събрали да обсъждаме плоската земя. Имаш много да обясняваш или поне да направиш някакви смешни опити за невъзможните затъмнения при кръжащи над земята Слънце и Луна.
 15. Гемето

  Земята е плоска / Flat Earth - дискусия

  Корабите действително изчезват постепенно, доказвано хилядократно с видео и снимки. При плоска земя играе само перспективата. Изкачването на височина няма да доведе до това да виждаме по-далече. При кълбото лягаш на плажа и само надигаш леко глава, за да можеш да гледаш към хоризонта. Когато Слънцето залезе от тази гледна точка, се изправяш и то отново се вижда. Елементарен експеримент. Ако се намираме на плоскост и трима души са например на екватора на еднакви разстояния един от друг, така, че за първия да е изгрев, за втория обед и за третия залез, то първият и третият трябва да виждат значително по-малко Слънце от втория, когато се сметне ъгловия му размер. В реалния свят един градус от кривината на земната повърхност е около 111 км. При изминаване на тези 111 км в каквато и да е посока и забиване на пръчка в земята, сянката й се е променила с един градус в сравнение с предходната позиция. Това е така без значение, къде се намира човек. На плоска земя разстоянието между пръчките прогресивно се увеличава за всеки градус сянка.Ератостен действително е допуснал, че Земята е кълбо и че Слънцето е много далече, но се е оказал прав. Ако летиш в права линия над плоскост, просто теглиш един диаметър и няма как да се върнеш на същото място. За да обиколиш екватора при плоска земя трябва да постоянно да коригираш курса надясно, ако летиш по часовника или наляво, ако летиш обратно на часовника. Спреш ли да коригираш курса, тръгваш към ръба на палачинката. През нощта хора на различни места трябва да виждат различни лица на Луната и никой никога няма да я види наобратно. Лунните затъмнения не е много ясно, как биха се случили при кръжаща над Земята Луна. Ако един обект се намира далече от центъра на диска, то между него и центъра има по-голямо количество земна маса, отколкото между близък до центъра обект. Това би довело до странни феномени, като например придърпване на по-далечните водни басейни.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.