Премини към съдържанието

otark

Потребител
 • Публикации

  130
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

64 Много добра репутация

1 Последовател

Всичко за otark

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

896 прегледа на профила
 1. Днес видях на сайта на Калдата платеното съобщение "Новогодишни продажби: софтуер на Microsoft с отстъпка до 98%!..." Разбирам, че съобщението е платено, но ако трябва по друг начин да го представим, то е подвеждащо съобщение, което Калдата публикува напълно безотговорно. Едно търсене в гугъл "is goodoffer24.com legal" дава следните резултати: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-win_licensing/is-this-license-official/9d99e568-1804-425c-ba0f-06b050f9db06 Нещо също учудващо видях и в друг, нашенски сайт, който обяснява как ОЕМ лиценз може да се прехвърля от една на друга машина. Та, питам, дали поствачът на рекламното съобщение (или който му е възложил задачата) не е в час, че по-горе посоченият сайт продава нелегални ключове, които ще работят до едно време, или пък не му пука, а за посетителите на сайта остава да берат гайлето? Това на какво прилича?
 2. Не е нужно да разбираш отговора на безсмисления си въпрос. Софтуерът, който търсех, се казва LatencyMon. А проблемът е в това, че българинът е простак.
 3. На PC с уиндоус 8.1, захранването е Чиефтек. Дъното го смениха с друго гаранционно някъде февруари и е Asus Prime нещо си, преди това правеше какви ли не проблеми гигабайт-а, с това досега не съм имал проблеми.
 4. От известно време почна да се проявява някакъв странен проблем най-ясно изразен при звука - вибрира, след това прекъсва, после като че ли наваксва с ускорение. Имам аудиокарта Audigy нещо си (на 10 години е), но смених звука свграденото аудио, същата работа. Днес имам съмнения, че става и на видеото (в браузъра съм почти сигурен, но е доста по-слабо изразено отколкото звука) - и от единия диск, и от другия, и в браузър, и в медияплеър (няколко). От само себе си се оправя, но напоследък зачести. Все още не съм го пробвал сутрин, че цял ден работи и вечер е така. Има ли някакъв начин да проследя дали някой компонент - захранване, рам и прочие, прекъсва докато работи? Докато звукът нацепва, мърдам курсора и няма насичане.
 5. От известно време ме мъчи един въпрос, а именно защо като кликна в адресното поле на браузъра Вивалди или в полето на търсачката му не става нищо - ако искам да променя, добавя или изтрия нещо, трябва да ползвам стрелките на клавиатурата. Така ми е на всички компютри с всички версии. Това някаква нова оригинална глупост ли е или изтървам нещо?
 6. Самият удар дори да не е преобърнал буса, навлизането в канавката може да е достатъчно. Не знам каква е била канавката, но се сещам за случай, който дядо ми описва - с колегите са натоварили камионите с работници и тръгнали нанякъде, но по едно време се заиграли на изпреварване и в един момент минават през някакъв участък, на който дясната част е покрита с пясък, върху който попадат десните гуми и започват да губят контрол, като един или два камиона се обръщат, а работниците излитат буквално от тях, този на дядо ми не, но случката е била доста неприятна. Донякъде пак в тази връзка преди години във Варненския залив така на едно корабче се наредили пътниците да си кажат довиждане с изпращачите и от тежестта корабчето се завърта около надлъжната ос на 360 градуса, като повечето пътници се удавят. Сигурно е била кошмарна гледка... За преживяването да не говорим. Така или иначе за мен дори и да не е имало никакъв ефект от удара, самият факт на летяща или удряща кола отстрани ще предизвика маневра във водача.
 7. За фирмата не знам, но в ютуб има доста клипове и там се вижда как малки коли обръщат микробуси при удар. Ако автобусът е спрял и го удари колата, едва ли ще има сериозни последствия, но при движението малко трябва, дори едно тръкване в мантинелата при висока скорост ще запрати автобуса в неочаквана посока, напр. в насрещното или ще го преобърне. Ама всички тия приказки на хората тук и там са абсолютно безполезни, аз досега я съм видял 10 шофьора, които да спазват правилата, всичко е лицемерие, карат като луди, даже и при налични катаджии наоколо. Ясно е, че това е част от манталитета на нашите съграждани и няма да се промени скоро, да не кажа никога.
 8. otark

  Пратка за чужбина

  Е това е твоето впечатление! Все пак не си единственият с впечатления. Моите впечатления са доста, понеже съм живял на доста места. Тукашната поща просто обира точките. Преди време имах случай, когато в събота към обяд отивам за колет, задаваха се празници и повече почивни дни, а пратката ми трябваше спешно. Пред мен една жена гледа ококорено, а служителката рови някъде нещо, явно търси писмото. - Ми няма го... - А тук пред вас погледнахте ли? - Да. - Не, не сте! Служителката пак гледа, тоест гледа там за пръв път, под носа й, и след около 20 минути цялостно разтакаване, писмото излезе точно там. Стана разправия, жената вика тая е дрогирана! Аз не вярвам. Пощаджийката вика тая ко иска... Идва моят ред и почва да ми обяснява, как го нямало, да съм отидел утре. - Ама утре е неделя. - Не... събота е... - Не, днес е събота! - Моля ви се, утре е събота. (Гледам я жената и или е друсана, или е надигнала доста чашки. Като знам как се пие и в нашата служба... А може и двете. Веднъж я видях в сладкарница наблизо, пафкаше и пийваше кафе май, едвам се сдържах да не й излюскам кафето на муцуната...) Така отървахме пратката. И доста други пострадаха, знам че познати писаха оплакване срещу нея за загубени неща, веднъж споделих с вероятно началничката й и тя направи физиономия един вид знам я тая... Оттогава доста време мина и май пак работи там. Около нова година поръчах нещо от Германия и на 25 януари пристигнало в България. От Амазон. Чакам от пощите да го получат... Сега сме 16 април. Виждал съм още доста такива случаи наживо, докато чакам. Така че български пощи? Да, има и съвестни служители, виждал съм и сега ги виждам, но най-често не са в София и въобще са рядкост. Резултатът е, че спряхме да ги ползваме за вътрешни доставки. Наскоро пратих обаче писмо за чужбина, нямаше как иначе, но от друго място. Сега ще видим какво ще стане... Но не препоръчвам туй чудо на никого. Явно е, че пощите ги разсипаха, за да преуспяват частните куриерски фирми, както стана с БДЖ, БТК и прочие, макар че те и като бяха държавни бяха един виц повечето, но това опира и до манталитет. Добре че не държат и електронната поща!
 9. А с електромагнитното поле как ще се уредиш? Тоя въпрос малко се попрескача. Или ще стане така, че само плебеите ще карат електромобили, подобно на оня призив към шопиянци "ползвайте градскиот транспорт", или друг израз "Сега другарят Чаушеску ще закусва, а за вас - утринна гимнастика", а за другите нещо друго.
 10. Ако авторът на темата беше англичанин или американец, иди-дойди. Оставям настрана откровените глупости, които са изписани, но все повече в мен се затвърждава убеждението, че повечето българи живеят във виртуален свят, където са им присъщи проблемите, насаждани от медиите. Както и преди съм писал, когато някъде имат проблем и го обсъждат, и споменават "ние" и "нас", нямат предвид вас, а тях. Те са в реалността, а вие пред телевизора; те са на масата, а вие до кофата за боклук. И когато става дума за пари, това са техните пари, а не вашите. А когато става въпрос за власт, това е тяхната власт, а не вашето робство. И когато става дума за герои, това се техните герои (или просто филмови герои), а не за зрителите. Вие, уважаеми смехурковци, сте зрители. Във вашия дом няма черни, щото нямате дом, а живеете в задния двор до кучешката колибка в казана за боклук, и в него ровят други, зад които стоят с "логистична подкрепа" онези, чиито герои живеят в сънищата ви. Всичко, на което е способна българската младеж и псевдоинтелигенция, е да папагалства, а нейните проблеми извън бидона с киселото зеле в реалния свят са проблемите на страните, където са собствениците на медиите, които заместват главните ви мозъци. Докато намерите решение на проблемите с мюслитата в Германия, учете турски, защото турция замалко да получи визи за ЕС наскоро, не че това е проблем, важно е какво става в Германия и САЩ, така казват по медиите, а цели райони са пълни с турски инвестиции, впрочем традиционно подкрепяни от държавите, за които тъй боледувате. На всички европейци и членове на бялата раса - привет! А за вас с метла в мръсния клозет. Нема а се плашите, европейски е, и лайната са от бели хора! Засега поне.
 11. Това не помогна, но намерих друго - Disable HTML5 Autoplay и работи, при все че мисля, че някъде в настройките би следвало да има, а не да се търсят добавки.
 12. Да, точно за това става дума, то операта и вивалди са един дол дренки. Като искам да гледам видеото, ще го гледам, а като искам да чета надолу, не ща да ми вади тая глупост, още малко и в хладилника като отворя ще го видя. Предполагам, че някъде в браузъра трябва да има възможност да се изключи.
 13. Уеб браузър. Нещо като продължение на по-стария вариант на Опера.
 14. С трептенето един боб знае дали има смисъл, на домашния не можах да го пробвам преди да изгори, а служебния има, но досега не съм умрял от него. Качеството на изобразяване на текста е много различно при всички монитори, които съм виждал, и не зависи само от това дали е тн, ипс, и тн. Например служебният Леново, който е от около 2008 г., вади разкошен текст на много приложения, които на сегашния ми нов ацер ипс на същите приложения изглеждат много зле. Ямата също имаше много добър текст, за разлика от по-новата (и двата на вга кабели, по-новата ми яма съм я ползвал и на дви, преди да сдаде багажа). Единственото му добро качество е че вади поносими картинки, а на хюлет пакарда, който купих преди това (втора употреба), направо луднах кой цвят е верен, че настройките са много. А този ацер с ипс-то му ми иде да го нацепя с чука, защото има гхост ефект, въпреки 4-те му секунди реакция и това явно е масово заболяване, адски е дразнещо, вече го видях и в игри. При превъртането на страницата, например тази, всичко оставя мръснобели следи за малко, подобно на реактивен самолет. Ако работиш повече с текст, може да е вбесяващо. Бутоните и менютата за настройки са правени от дебил, сложени са отдолу, та се пускат с пипане и често пъти се уцелва друг бутон, а самото настройване е като да вдяваш конец с патерици, за капак и лампичката на монитора не свети жълто, когато щайгата е изключена, а мига синьо, което е супердразнещо и се налага да го изключвам. Накратко плюсовете на ипс са може би за някой професионален фотограф, който не го ползва за нищо друго (но и затова не съм сигурен), иначе и разликата в цените на масовите монитори ипс/тн не е чак толкоз голяма. Останалото са празни приказки по модните тенденции и опити да се наложат нови продукти, че пазарът явно се е понапълнил с тн матриците. Имам познат с дел, който струва доста, и той няма гхост ефект, не съм го виждал, може би мониторите от по-висока класа да си заслужават, но масовка ипс не бих казал. По-добре по-добър тн. Освен това повечето монитори са без възможност да се пробват, тоест може да се изненадаш много неприятно. Моят е към 240 лв. май, така че за 300 лв едва ли ще намериш нещо по-добро.
 15. Аз имам такъв 15 метра май, може и 25 да беше (а може и повече), не помня, дойде ми дълъг и повечето съм го навил, ползвам го за уебкамера, купих го от комелсофт или от jmt, вече не помня, работи си без проблеми.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...