Премини към съдържанието

otark

Потребител
 • Публикации

  121
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

63 Много добра репутация

1 Последовател

Всичко за otark

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

618 прегледа на профила
 1. Ако авторът на темата беше англичанин или американец, иди-дойди. Оставям настрана откровените глупости, които са изписани, но все повече в мен се затвърждава убеждението, че повечето българи живеят във виртуален свят, където са им присъщи проблемите, насаждани от медиите. Както и преди съм писал, когато някъде имат проблем и го обсъждат, и споменават "ние" и "нас", нямат предвид вас, а тях. Те са в реалността, а вие пред телевизора; те са на масата, а вие до кофата за боклук. И когато става дума за пари, това са техните пари, а не вашите. А когато става въпрос за власт, това е тяхната власт, а не вашето робство. И когато става дума за герои, това се техните герои (или просто филмови герои), а не за зрителите. Вие, уважаеми смехурковци, сте зрители. Във вашия дом няма черни, щото нямате дом, а живеете в задния двор до кучешката колибка в казана за боклук, и в него ровят други, зад които стоят с "логистична подкрепа" онези, чиито герои живеят в сънищата ви. Всичко, на което е способна българската младеж и псевдоинтелигенция, е да папагалства, а нейните проблеми извън бидона с киселото зеле в реалния свят са проблемите на страните, където са собствениците на медиите, които заместват главните ви мозъци. Докато намерите решение на проблемите с мюслитата в Германия, учете турски, защото турция замалко да получи визи за ЕС наскоро, не че това е проблем, важно е какво става в Германия и САЩ, така казват по медиите, а цели райони са пълни с турски инвестиции, впрочем традиционно подкрепяни от държавите, за които тъй боледувате. На всички европейци и членове на бялата раса - привет! А за вас с метла в мръсния клозет. Нема а се плашите, европейски е, и лайната са от бели хора! Засега поне.
 2. Това не помогна, но намерих друго - Disable HTML5 Autoplay и работи, при все че мисля, че някъде в настройките би следвало да има, а не да се търсят добавки.
 3. Да, точно за това става дума, то операта и вивалди са един дол дренки. Като искам да гледам видеото, ще го гледам, а като искам да чета надолу, не ща да ми вади тая глупост, още малко и в хладилника като отворя ще го видя. Предполагам, че някъде в браузъра трябва да има възможност да се изключи.
 4. Уеб браузър. Нещо като продължение на по-стария вариант на Опера.
 5. Смяна на монитор

  С трептенето един боб знае дали има смисъл, на домашния не можах да го пробвам преди да изгори, а служебния има, но досега не съм умрял от него. Качеството на изобразяване на текста е много различно при всички монитори, които съм виждал, и не зависи само от това дали е тн, ипс, и тн. Например служебният Леново, който е от около 2008 г., вади разкошен текст на много приложения, които на сегашния ми нов ацер ипс на същите приложения изглеждат много зле. Ямата също имаше много добър текст, за разлика от по-новата (и двата на вга кабели, по-новата ми яма съм я ползвал и на дви, преди да сдаде багажа). Единственото му добро качество е че вади поносими картинки, а на хюлет пакарда, който купих преди това (втора употреба), направо луднах кой цвят е верен, че настройките са много. А този ацер с ипс-то му ми иде да го нацепя с чука, защото има гхост ефект, въпреки 4-те му секунди реакция и това явно е масово заболяване, адски е дразнещо, вече го видях и в игри. При превъртането на страницата, например тази, всичко оставя мръснобели следи за малко, подобно на реактивен самолет. Ако работиш повече с текст, може да е вбесяващо. Бутоните и менютата за настройки са правени от дебил, сложени са отдолу, та се пускат с пипане и често пъти се уцелва друг бутон, а самото настройване е като да вдяваш конец с патерици, за капак и лампичката на монитора не свети жълто, когато щайгата е изключена, а мига синьо, което е супердразнещо и се налага да го изключвам. Накратко плюсовете на ипс са може би за някой професионален фотограф, който не го ползва за нищо друго (но и затова не съм сигурен), иначе и разликата в цените на масовите монитори ипс/тн не е чак толкоз голяма. Останалото са празни приказки по модните тенденции и опити да се наложат нови продукти, че пазарът явно се е понапълнил с тн матриците. Имам познат с дел, който струва доста, и той няма гхост ефект, не съм го виждал, може би мониторите от по-висока класа да си заслужават, но масовка ипс не бих казал. По-добре по-добър тн. Освен това повечето монитори са без възможност да се пробват, тоест може да се изненадаш много неприятно. Моят е към 240 лв. май, така че за 300 лв едва ли ще намериш нещо по-добро.
 6. УСБ удължител 15/20 метра?

  Аз имам такъв 15 метра май, може и 25 да беше (а може и повече), не помня, дойде ми дълъг и повечето съм го навил, ползвам го за уебкамера, купих го от комелсофт или от jmt, вече не помня, работи си без проблеми.
 7. Някой знае ли как да изключим нагло самоизлюпващото се видео във вивалди - когато видеото се окаже над изгледа и самоволно си изплюва долу в страницата друго, по-малко видео, че ми писна да ги затварям всеки път, явно простотията е заразна и страниците все повече заприличват на табло за управление на самолети?
 8. Аз не знам за там, но тука доста скъпи неща се нарязоха или изнесоха на безценица. Например уникални машини отпреди 9-и, заровени по границата, по разни регионални малки музеи. Така че всичко е възможно.
 9. Войната в Сирия (2011-)

  Много са интересни пропагандните филми от ВСВ - особено германските след погрома при Сталинград - как беше онзи израз - най-много се лъже преди избори, след риболов и по време на война. Хората непрекъснато забравят, че медиите са частни фирми и си имат собственици. Каква информация, какви 5 лева? Цялата работа е сблъсък на интереси на сили, които имат интереси и могат да ги защитават. Нищо ново. Справка - присвояването на панамския канал чрез "Панамската революция" и откъсването й от Колумбия. Дори 90-те години американците свалиха панамския президент, явно нещо с търговията е оплескал, и забраниха на панамците да имат своя армия Примери много. Като спорите по тия въпроси, сякаш имате стратегически интереси там. Ако нещо се оплеска, ние сме просто едни пионки, далеч от онези с властта, дори няма да намажем нищо в двата случая, при все че омазването ще е голямо. А ентусиазмът, който гори в нечии сърца, е направо покъртителен, от хора, които дори не могат да си представят какво би означавала една сериозна война, дори и в ограничен мащаб. Дори вода няма да има откъде да си налеете. Военните технологии са толкова напред, че ако хората имаха повече познания по въпроса (не от пропагандни клипчета), щяха да се подрискат от ужас, защото суперменщината, тъй бликаща от холивуд, няма нищо общо с действителността, където трябва ей толкоз малко, за да се превърне човек в статистика.
 10. Съвет за кола втора ръка

  Хюндай Соната гори 18 - както и повечето големи коли или такива 4х4.
 11. Обсъждане на Истанбулската конвенция

  Зад ислямския фундаментализъм стоят ред причини, едни от тях са разрушените светски държави и маса подивели и озверели хора, чийто свят е погубен, а също и онези, които го ползват за собствени политически цели и стоят далееече от тия места. Сравненията между ислям и християнство са много абсурдни, не само защото произходът им е един и са почти еднакви, а и поради абсолютното непознаване на историята. Зверствата, извращенията, колонизациите, масовото изтребване на народи, цивилизации, унищожаването на култури са сериозни християнски достижения, с които никой не може да се мери. Европейските държави в по-голямата си част са културни наследници на Римската империя, която е усвоила от гърците хомосексуализма и педофилията, а оттам директно са прелели в църквите. Религиозният фанатизъм има такива достижения в Европа, та ако ще джихадът да обхване половината население в света, ще му трябват хилядолетия да "навакса". Разликата е тази, че в Европа църквата е изместена от светската държава в някаква степен, а в ислямските страни религията явно има по-сериозни позиции. Но както се вижда напоследък промиването на тиквите на младите поколения е на път да промени това. Реално погледнато всеки нормален човек би гледал с презрение на съвременните европейски цивилизации - максимални наказания за серийни убийци от 10 г., 20 г., пълна безпомощност на държавите, еднополови бракове, отнемане на деца да се дават на еднополови двойки, пълна безнаказаност в училище, изпускане на всички места на световно равнище - и в електрониката, и в науката, и в изкуството, и в промишлеността, и в софтуера, и в раждаемостта, и в политиката, и във военно равнище. Ако германци отидат в Саудитска арабия и почнат да щипят арабки или да ги насилват, какво ли ще им се случи? По същия начин Западът гледа на нас с презрение, защото са се превърнали в наш еталон, а ние в евтино подобие. Най-глупавото е когато нашенци се отъждествяват с нечия чужда кауза - нашата кауза е да работим в задния двор на "европейците". Българинът страда от шизофрения, така че много трудно може да се оправи човек кой кой е. Аз имах приятел, когото след години ме изумяваше, когато го опознах - силно религиозен, бивш партиен секретар, привърженик на БСП и САЩ, почитащ силно Кирил и Методий и пишещ на латиница - като една друга, върл почитател на Иван Костов и социализма. Българина трудно можеш го разбра, защото живее в два паралелни свята - реален сам за себе си и виртуален с останалите, и лъже и себе си, и другите, и иска да го лъжат.
 12. Обсъждане на Истанбулската конвенция

  Ще ме умориш от смях бре. Изобщо коментарите на тема ислям, религия (и не само) по медиите са много показателни за историческата неграмотност на средностатистическия българин и по отношение на собствената история, и по отношение на световната. Ако гледате на света през клишетата, които ви спускат църквата, Запада, Русия, БКП, СДС, СорОС, се превръщате в едни папагали. Преди години попаднах на един образ, който разгорещено ме уверяваше, че играта Косакс е за времето на Наполеон Бонапарт и се втрещих, но явно не е било изключение. Типичната българска позиция е да се присламчи като кученце към някого. Като влязохме в НАТО разлепиха едни плакати с надпис "България в НАТО" и на тях голям пес - НАТО, и малко кученце - България. Каква е била целта на тоя плакат точно не знам, ама много ясно показва нашата същност. Българинът винаги ще се прикачи към някого или към нещо, даже и да е пропадащ в пропастта ТИР. Също като позицията за т.нар. Македония, където нашенецът веднага налива вода в гръцката мелница, защото няма ум и смелост да заеме своята позиция и не може да мисли повече от половин ход напред, та да се сети, че след 30 години сърбоманите ще са заменени с гръкомани.
 13. Чия столица?

  Тоя ти пост кърти откъм простотия.
 14. Търся си кола, дайте съвет!

  Аз не бих си взел от автокъща. Има един екип огледи.ком, обърни се към тях, ще ти помогнат. Но наистина сумата е много голяма, почти за нова Дачия.
 15. Съвет за кола втора ръка

  Абе изтекъл ресурс, дръжки, да не е на батерия да му свърши. Зависи от състоянието и поддръжката, пък и сервиза, който ще го прави, ако са мързели и малоумници и нова кола да им докараш, ще я съсипят. Прочие моята извънградско гори 9 литра газ, ако не вдигам над 110, но повечето път е 40-50... градско е 18. При 120 по магистралата скача на 10.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.