Премини към съдържанието

otark

Потребител
 • Публикации

  100
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

49 Добра репутация

1 Последовател

Всичко за otark

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

560 прегледа на профила
 1. Шесторно убийство в Нови Искър

  Обществото е пълно с престъпници, какво точно да му направи по-голямо впечатление? Преди време охраната във варненски мол преби до смърт човек, понеже са голямата работа, но това не пречи на хората да продължават да преживят вътре. Всекидневните престъпления - обири, изнасилвания, побоища, убийства, пътнотранспортни нарушения, тормоз на децата в училище, кражби и измами са нещо нормално - понеже мнозинството от хората ги извършват непрекъснато. А зад прикриванията на престъпленията стоят адвокати - а мнозинството от хората искат да станат юристи. Единствената причина за всеобщ интерес към случката е, че медиите са насочили вниманието към нея (а защо съм загатнал по-горе). Ако темата беше мравка от мравуняк № 43534 от квартал Х си боядисала задника с лютеница - това щеше да е обсъждано до спукване като сериозен проблем в "соц. (иалистическите) медии(те)". И това е защото обществото е прогизнало от лъжи, а хората просто обичат да се правят на обществено ангажирани, за да изглеждат по-значими. Ако някоя мутра умори от глад и прогони стотици от някой регион, това няма да е интересно, но ако на някой му падне пердето и го гръмне, ще започне шум по медиите, че престъпността пак наглее. Дали щото мутрата не е работил за някой, дето държи медията? А хората са като стадо овце, накъдето ги бутнеш и почват беее.
 2. Да, но революционерите не остават единни и не поемат властта, поемат я мижитурки. Дълго време съм се чудел защо, а то е било защото тогава още България е била на конци, а никой не иска бунтовници за слуги, понеже както са се бунтували преди, така може и сега. Впрочем соц-а не можеше да фалира. Просто това няма как да стане, това е все едно ТИМ да имат да ми дават 1000 лв. и понеже не могат да ми ги дадат, да фалират. При условие че цялата икономика е държавна и всичко се върти в кръг, а поле за заеми имаше мноооого голямо, това не можеше да стане. "Които ако ги бяхме послушали , щяхме да сме ХонКонг , Сингапур на Балканите." Да не бъркаме факторите. Ако Корея беше цяла и граничеше с Индия на Север, а с морето наоколо, сега щяха да произвеждат въдици. Това че са наливали пари в разни области, за да ги направят опорни пунктове, е друга работа. Не можеше да сме Ни Хонг Конг, ни Пинг Понг на Балканите, защото пазарът е винаги по-малък от износителите и за него се чепкат с всички сили. Развита българска икономика означава среден пръст на традиционните приятели в съседните страни, които са и стратегически съюзници, с лобита, среден пръст и за Запада. Реално погледнато сега икономиката ни почти цялата се държи от чуждестранни компании, които могат да печелят от спекула (която е мръсна дума и за нея не се говори), а някои си въобразяват, че това може да се промени именно с тяхна помощ - например България ще започне да произвежда свои автомобили и да ги изнася в Германия? И да изнася земеделска продукция в Турция? Това значи търговците там да са с намалени печалби. Вие в кой свят живеете? Светът на конкуренцията - Запада, светът на развитите икономики, развивали се от грабежи, завладяване на пазари и ресурси, изведнъж ще си направи сечено и ще постъпи точно като руснаците - ще дойдат да ни строят заводи и ще ни осигурят пазарен дял да изнасяме електрокари и консерви за Германия и САЩ. У нас хората още не могат да спрат да мислят по социалистически, при все че мразят социализма, вероятно заради пропагандата. Глобалистката/интернационалната идея - всичко общо, но нашето си е наше (на господарите) е в основата на соц идеята. Самата идея за ЕС в съвременния му вариант е чист социализъм, в съчетание с още една камара неща, като жалките наказания (10 години - най-тежкото наказание за афганистанеца, убил дъщерята на осиновителя си), забраната за оръжия, за самозащита дори, и една камара други неща са точно леви идеи в разни мимикрии. Но имперските политики са на пълно отрязване на чуждо икономическо и културно влияние, та чак и неозвучени чуждестранни филми не пускат, за плебеите нещата стоят точно обратното. Това са неща, които се случват от хиляди години, няма нищо ново.
 3. Шесторно убийство в Нови Искър

  Законът сам не освобождава, освен ако не греша нещо. И защо народът се втелясва по тези истории - дали не е защото твърде много гледа телевизия и вярва на медиите - които са частни фирми, гонещи интереса си - пари от сензации? Две мутри се скарали и едната утрепала другата - аааууу, въх, не можем да се справим с престъпността. Ама това ли е престъпността у нас? Или медиите са приближени на някои от пострадалите? На някой му писнало от кварталната мутра и я гръмнал. Ауууу, пълно е с престъпници, тоя изрод дали ще го хванат?
 4. Шесторно убийство в Нови Искър

  Интересното тука е друго - как рецидивист е освободен предсрочно и от кого... работил като бакшиш... за колко е осъждан... Някой като сгафи и излиза информация - пиян с 2.1 промила блъснал 8 души на спирка. Ама бил осъждан 98 пъти за шофиране пиян... Та другите около нас кои са?
 5. Това е доста глупаво клише. Спорове на тема кое управление е по-добро - диктатура, демокрация, меритокрация, и прочие са водени от хилядолетия. Въпрос на избор е и след избора се плаща съответната цена. Демокрацията стига дотам, че се избират управниците от народа, ако трябва да сме по-точни, избира ония, дето му се предлагат, според както му посочат. Останалото е фантазии на хората - че демокрация значи:... да не пикаят съседите във входа примерно. И да, за момента е най-доброто, защото при демокрацията държавата е ничия и винаги може да се купят управници отвън, цели партии дори, а каквото и да оплескат, най-много да не ги изберат отново. Няма как народът да избира управниците си, защото не е в час с държавните дела, тъй както ако се качите на самолет няма да избирате пилотите, курса и методите на излитане и кацане, маршрутите и прочие. След 100 години Европа може да е населена плътно с африканци, турци и азиатци, които се съмнявам да споделят "европейските ценности" - едно впрочем кухо понятие, в което всеки си слага каквото му се иска. С това и нещата ще се променят коренно. На всички мислещи хора им е ясно, че нещата се налагат отвън и не става дума за разбиране колко пошли са дадени идеи, защото мнозинството хора са клакьори и папагали. По-горе някой беше писал, че ако се беше провел референдум за членството в ЕС, нямаше да мине. Щеше да мине и още как, сигурно поне 90% щяха да са "за". Както бяха за комунизма преди това. Това е защото мнозинството хора у нас, а вероятно не само у нас, нямат позиция извън личния си живот, за тях това е нещо като виртуален свят, в който всичко е от ден до пладне и през куп за грош, и днес са готови да умрат (под масата след второто шише) за една идея, а утре точно обратното, но всъщност не мислят ни едното, ни другото, а се опитват сами себе си да лъжат. Главният наш проблем е обаче другаде и той е че ще се разпаднем и разтопим като народ и то не заради натрапените отвън идеи, а защото обществото ни е фалшиво, лицемерно, просташко и безгръбначно и се превръща в кошмар за всеки свестен човек, а вече дворът е съвсем разграден и няма нищо, което да спре потъването.
 6. Дааа, оказа се, че съм ги поразбутал в секция "Видео". Но явно ВЛЦ-то не се поддава... Мерси.
 7. С интелското видео, картата се раздрънка зверски и я махнах. Смених монитора и пробвах настройки, но всичко си беше наред и изведнъж от само себе си нещо стана, но само в тия плеъри. Иначе изображението си е 6 навсякъде.
 8. Нещо стана тия дни изведнъж и всичките ми видеоплеъри без VLC вадят свръхярки и засилени цветове, а именно медияплеър класик, уиндоус медия плеърн, км плеър. Проблеми с друго нямам - картинки, видео през уеба, всичко е наред, само тоя зор. Ръчках къде ли не, напълно без резултат. Уиндоусът е 8.1, ама досега такова не беше се случвало.
 9. Тези качества, които се придобиват в казармата според народните поверия, са качества от едно време. Познавах стари хора, свързани с моята професия, ветерани, които бяха на по 70-80-90 години и от тях съм научил страшно много и полезни неща, не само за професията. Времената и манталитетът се променят. Като служех аз беше точно обратното, например веднъж докато се строявахме един образ пушеше, но командирът видя дим и след като никой не си призна, почна строевата. След няколко часа маршируване изломоти, че "вашият дивизион сте големи пу--и" и ни разкара, а путьо се хилеше. Такива случаи бол. Казармата няма отношение към тия неща, те се учат в семейството, в училище и от закона. Когато няма правила и закони или не се спазват, това е повсеместно. Така е и в казармата. Да не забравяме, че през соца казармата беше 2-3 години, като за повечето време служещият се учеше да се скатава и да натриса всичко на новобранците, а навън цареше социализъм, след уволнението следваше работа, нямаше отърване, всеки трябваше да работи (как и колко е друг въпрос), родителите работеха. Сега е друго и има немалко семейства с един родител, болни възрастни, жалки доходи в мутренски градчета и работа до спукване при изродски условия при някой частник, обикновено бивш партиец, награбил тва-онова, който ги прави на маймуни. И надеждата, че шефът ще плати за 12-14-18 часовия работен ден, за да оправиш сметките и да купиш лекарства на бабата и дядото, щото и да умре някой, на никого не му пука. Това как се сравнява с казармения живот, да не се разсмиваме, който дори и 3 години да е, е относително съвършено кратък, където всичко ти е уредено? И да добавим разбирането на мнозинството българи (селяни), че само физическият труд е труд и копаенето и тичането със снаряжението е висша форма на себеотдаденост, макар и в съдружие с онзи виц, че ще стана милиционер, ако не може - военен, а ако и това не може - пожарникар и пак няма да работя. Как работят военните сме ги виждали, а обучението ми прилича точно на онова, зарад което СССР не можа да спре Германия чак до Сталинград. Да се твърди, че казармата правела мъже, е лъжа от хора, които не са служили, или лицемерие подобно на това, дето го разиграват купилите си нова кола, които ги е яд, че нещо са се прецакали и искат да се махнат старите коли, та като се огледат, да виждат само себеподобни и така да придобият спокойствие, че всъщност не са се прецакали. А принципният въпрос дали да има армия или не, въобще не даже наборна или професионална, хората го решиха с гласуванията си на поредни избори за партиите, които предлагаха отмяната на задължителната служба, унищожаване на танкове, самолети, ракети, кораби, де що се сетиш. Сега пак се повдига тая тема, но дали тези хора се изпариха, или работата стана "кой ми сра в гащите"? И спорът се повдига на високо ниво много често именно от тях, но не с идеята да направят сериозна армия (то и не могат), а чисто популистки, защото е очевидно за всеки мислещ човек, че имаше натиск отвън. Също както през Средновековието сеньорът или големият феодал не е позволявал на васалите си да имат сериозни крепости, а само по-хлабави, та ако почнат да се правят на много отворени, да може да ги посети без проблеми. И очевидно е, че България е от битите съюзници, а не от баш традиционните "наши", като Турция, Гърция и др. Много по-удачно решение за създаване на морални и трудови качества сред българите ще има изхвърлянето от училище на 80-90 процента от учениците, закриването на почти всички ВУЗ-ове и редовен и продължителен престой в затвора на поне 70 процента от населението след 16 годишна възраст, ТВУ и бой с пръчка и трудови лагери за малолетните под 14 години. Както е било някога. Така хората ще се научат на ред и дисциплина. Сега само да излезеш с кола на пътя и виждаш за какво става дума, понеже почти никого не хващат, но като отидат в чубина "слушкат".
 10. То и аз бих се върнал в казармата, особено ако ми плащат и се прибирам вечер, беше по-спокойно от сегашната ми служба. Но това което ми липсва е че там хората бяхме по-сплотени от общата гадост, особено в началото. С превръщането ни в "стари" започнаха и простотиите и всеки за себе си - също както в цивилния живот.
 11. Да, такива процеси вървят, но вървят и в световен план. То не е нещо ново. Културата е начин на живот на един народ - обичаи, език, вяра, писменост, манталитет, образование и нейната устойчивост се формира от културния имунитет. При българите този имунитет се е свил през турското робство (и не само) в много тесни граници на селския и еснафския живот. След Освобождението и постепенната индустриализация, емиграция от попадналите (останалите) под заколение български области, се променя и начинът на живот във всяко едно отношение. Това е серия от сривове - изкачването на върха на плужеците от времето на турското робство след Освобождението, измирането на голяма част от будните и интелигентни българи през войните, реформите след Девети, а в по-ново време след Десети, в бъдеще може би и след Единадесети. Така реално няма почти никакъв имунитет у нас и всяка новооформила се болест, пардон, тенденция, ни отвява като куцо пиле домат. А такива болести има, особено там, където хората се чудят какво да правят, че им е твърде спокоен и скучен животът. Не от време на време, а постоянно. Имам "щастието" да наблюдавам процеса точно в сърцевината му, но проблемът е, че реалността и пропагандата, а оттам и мисленето на хората се разминават напълно. Мога да напиша дебела книга по въпроса, но нещата вътре са ясни на всеки, който ги е преживял и няма нужда да му се обясняват, а другите няма да ги разберат, както и да им ги обясниш.
 12. Изтрещя и другата ми iiyama Не знам дали може да се поправи, но вече е на 14 години и най-вероятно не, една сутрин се чу ритмично пукане от монитора и щом издърпах захранващия кабел се разреди и спря. Много хубаво мониторче, по-добро от по-новата ми яма, която май издържа 10 години и от неупотреба й излязоха черни петна. После я смених с Дел 19 инча. Тук обаче се чудя дали да си взема дел втора хлопотреба, 19 инча, ипс, Dell P1914S, такъв не съм имал (ипс), но се натъкнах на тия статии за шим-а, че синя светлина, че не знам какво си. Има и хюлет пакард. Досега съм работил на тфт яма 2 броя и на служебното л**ново и са ми добре като качество, плюс лаптопи разни. Вчера ходих в теЧнополис да гледам разликата между ипс, пва-мва (нямаше) и т.н., тоест тн, не видях особена, но повечето от мониторите къртеха с бледо и мазно изображение, особено малките, различни цветове и тройни образи - предполагам последното от видекартата на компота им. Другият вариант е да си взема нов. Намерих тук едни фликер-фрии, сиреч без шим ужким, а също и един бенк 17 инча, който е към 250 лв?! https://plasico.bg/монитори-с-flicker-free Работата е там, че по-голям от 19,5 инча монитор не може да се събере, трябва да го режа, и то ако е квадратняшки като LG-то в линка. Мястото не позволява повече, дори и 19-ката ще е на косъм. От втория яма съм поразочарован, имаше неприятен текст, а струваше майка си и баща си, като гледам и сега са им скъпи, а малки нямааа. Има ли някакво място извън течнополис, течномаркет и други такива течни магазини, където да може да се разгледат повечето монитори или по интернет само на сляпо, че от малките в магазина тръпки ме побиха (tn), то такава гадна картина беше, че... Ако ще е такова по-добре стар. Не ми се дават повече от 250 лв. (То и толкоз не ми се дават де.) Някой изобщо има ли впечатления от тия безшимови монитори? Дъртото леново в работата (от 2007-8 г. някъде) няма, ако се доверим на тестовете с телефона.
 13. Условната конструкция switch-case

  Като сте загазили
 14. Условната конструкция switch-case

  обект maymunaA smile=0 обект maymunaB smile=0 обект nachalnik CREATE: usmivka=0; ujas=0 usmivka=maymunaA.smile switch (usmivka) { case maymunaB.smile: ujas=1; break; default: ujas=0 } Понеже не пише на кой език, та го написах на единствения компутурен език, който знам. Има 3 обекта (наименованието е объркващо де), като началникът следи за двете маймуни, всяка от които е с обявена стойност за смиле=0. За други езици освен гамемакер лангуадже вероятно ще има доста разлика Това е само при стартирането, ако трябва да се проверява непрекъснато, кодът е практически същият, с някои допълнения.
 15. Въпрос за маслен радиатор.

  Някой ползвал ли е радиатор Sencor, намерих един за около 90 лв от технополис, че ми трябва втори за кухнята, иначе не мога да изсуша нищо на тая влага, студ и сянка? Имал съм много електроуроди за отопление и почти всички сдават багажа, особено радиаторите. Единствено Теси работи вече 4-а година без проблем, но е голям и с остри ребра, а тоя сенкор е по-малък и с плоски ребра, и е малко по-евтин. Миналата година изхвърлих един евтин боклук, защото маслото протече след година стоене и малко употреба, друг ми се разтече преди години дни след като го купих и го зарязах при поредното местене, но баща ми го домъкна и спря да тече отгоре, явно маслото е намаляло Та накратко някой ползвал ли е такава марка повече от година и тече ли? Вярно, че има гаранции, но съм се напатил вече, и с гаранциите и размотаването по сервизи не е работа, а тая марка отскоро я мяркам. Теси с подобни ребра е много по-скъп и доста голям, а мястото е малко.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.