Премини към съдържанието

hudyr

Потребител
 • Публикации

  2171
 • Регистрация

Харесвания

1119 Жестока репутация

2 Последователи

Всичко за hudyr

 • Титла
  kaldata пристрастен

Последни посетители

3257 прегледа на профила
 1. След като бъде качено едно видео, тубата прекарва известно време в обработка на това видео - youtube не складира безбожни гигабайти, а първо компресира материала и после складира. За това е ниско качеството в първите моменти/минути/часове след качването. След време тубата вече е обработила клипа и излизат опции за HD, FHD, QHD, UHD. Веднага след качването клипът НИКОГА няма да е с високо качество.
 2. Леле народът накупувал машини с UEFI биоси и иска windows 7 да подкара. Хора, хубаво сте оптимисти, ама кога ще спрете да пренебрегвате тоя простичък факт, че windows 7 на чист UEFI просто НЕ ЗАРЕЖДА? Няма го стария графичен компонент, който windows 7 ползва. Тук сме на graphics output protocol. Windows 7 не знае що е тва. Няма заобикаляне и точка по въпроса. Научавате се да инсталирате и малтретирате windows 10 като хората(или лекувате LTSC изданието ) и карате. Сори-мотори, за нови машини никой не ви зори. Тва вече не знам в колко теми го папагаля, дерзайте малко в тоя гугъл.
 3. hudyr

  Windows 7 на uefi

  Някой няма ли да попита преди локумите с драйвърите "А UEFI биосът на тоя лаптоп има ли CSM за windows 7?" На този етап, ако се инсталира windows 7, той се инсталира в Legacy BIOS режим. Windows 7 и чист UEFI = блъскане на глава, много ядове и windows 10 накрая.
 4. hudyr

  Проблем с инсталацията на Windows 7

  На какъв език да обясня, че windows 7 НИКОГА НЕ Е ПОДДЪРЖАЛ USB3 ФАБРИЧНО?! Драйвъри за USB3 в windows 7 НЯМА! Вграждат се ОТДЕЛНО от умеещи хора. И каква 10-ка те гони, след като windows 8 излезе 3 години по-рано с вградени USB3 драйвъри, а windows 7 SP1 така и не получи втори рефреш поне заради тях?! Сега сигурно и за 8 ще ревнеш. Понеже народът обича да му се повтаря - АВТОРЪТ НА ТЕМАТА Е С RYZEN APU! Ей тая абривиатура е единствената и незаобиколима причина да НЕ можеш да инсталираш windows 7 на такъв компютър - трябва да ползваш ryzen процесор без вградена графика! А можеше да използваш Simplix UpdatePack с addon-ите на aboddi за directx, visual c++ и .net framework, да вградиш USB и SATA драйвърите ЗА ТВОЯТА МАШИНА в образа и да си свиркаш. Windows 7 е по-лек откъм операции по "склада" - няма я камарата процеси както при windows 10, които да циклят твърди дискове на поразия(все пак, въпреки ниските цени, някои хора все още са само с механичен твърд диск). Windows 7 е далеч по-приятен и подреден откъм интерфейс(жалко само, че си няма фабрично тъмен windows explorer). Windows 7 има далеч по-малко телеметрия от windows 10(защо иначе ще влагат толкова труд да я прекарат по windows updates) и потребителят има повече контрол. До тук са предимствата на windows 7.
 5. hudyr

  Проблем с инсталацията на Windows 7

  Да ти дам ли 7-ца "модел 2019", която няма да се сработи с USB3? Windows 7 фабрично НЕ поддържа USB3 и трябва допълнително да се вградят драйвърите, за да заработи.
 6. hudyr

  Проблем с инсталацията на Windows 7

  Никой ли няма да забележи, че става дума за Ryzen APU и там windows 7 не е вариант?
 7. hudyr

  Дънна платка

  BIOS-a нулирал ли си?
 8. dism /add-package, после dism /cleanup-image и чиста инсталация. Дерзайте.
 9. Пусни си някакъв торент и виж с колко теглиш. Разбира се, пусни торент, който знаеш, че се сийдва добре(елиминирай липсата на сийдъри като фактор). За качването, пусни нещо да се качва към някой хостинг, който все още показва скоростта, и следи. Това е. Разни сайтове за мерене на скоростта "всеки" може да им даде приоритет и ти да виждаш космически цифри, а в същото време google.com да зарежда 2 години.
 10. Като изпуши нещо, не само ще гледаш, ами и ще Шмъркаш. Термолепенки се слагат на места, където няма директен натиск от болт, а се разчита на такъв от съседен елемент. Термопаста трудно ще я наслоиш във височина, докато лепенката можеш да си я поръчаш Х мм дебела. Когато пластината почне да шава от топлинни деформации и пастата се разтегли от това шаване, лепенката почти не мърда, а все още осигурява добър контакт. Като не разбираш какво правиш, не бъзикай, че накрая ще си имаш скъпа подложка за мишката.
 11. Става дума за лаптоп и за поредния наивен собственик на лаптоп. Не, че аз нямам, но не очаквам неземно ниски температури при стрес тест НА ЛАПТОП - машина с дебелината на цигла и решетка с ширината на мъжки портфейл. Да пипаш волтажи/честоти на лаптоп е безсмислено. Лаптопът си иска чистене и смяна на пастата(говорим за момента, в който лаптопът сам се изключва под товар и всичко друго му е изрядно).
 12. hudyr

  Инсталиране на WINDOWS.7 на ASROCK Z390

  На кой етап? И кой драйвър му посочваш? SATA драйвъра или USB3.x драйвъра? Не виждам да споменаваш ASMedia USB3.1 драйвъра. За интелския ползвай само новия моднат драйвър. Стария 5.0.4.43 го зарежи. Забрави за понятие като USB2 при днешните платформи. USB2 от край време се ЕМУЛИРА от USB3.x контролера. Т.е. реално устройствата, които си вързал към "USB2" портовете, си минават през USB3.x контролера. ESD комресията я забрави при чисто windows 7 iso. Ако искаш да мъчиш UEFI-CSM, можеш просто да разбиеш крайния install.wim на части(instll1.swm, install2.swm и т.н.). Dism /Split-Image /ImageFile:d:\win7\sources\install.wim /SWMFile:d:\win7\sources\install.swm /FileSize:3999 imagefile - източник swmfile - новополучените парчета filesize - размер на парчетата(3999MB, за да са удобни за FAT файлова система на инстал. носител) Rufus без проблем ще запише 4.xGB iso файл с такива installx.swm парчета на FAT файлова система(не го интересува размера на iso файла, а на файловете вътре в него). Трябва да ти е ясно по кое време кой драйвър е нужен. Например: в самото начало минимум ти е нужен usb драйвър(драйвърИ, ако имаш повече от един USB3 контролер); след като си избрал език/зона/клавиатура и цъкнеш install, ще ти трябва И sata или nvme драйвър(в твоя случай nvme, понеже инсталираш на nvme ssd). С други думи, по метода на изключването, ако знаеш в кой порт си пъхнал флашката(към кой контролер е порта), можеш да установиш кой драйвър гърми на база на това в кой етап от инсталацията се намираш. Не ти трябва да се занимаваш с BD за инсталация на windows. Този въпрос не го разбирам. Ако питаш за /forceunsigned аргумента, той е там само и единствено при евентуално използвани неподписани драйвъри. Дали аргумента го има, или го няма, когато ползваш само официални драйвъри(немодифицирани), не прави никаква разлика. Той влиза в роля, когато dism попадне на модифициран .inf файл(цифровият подпис е счупен заради модификациите) и ти просто му указваш, че този драйвър е безвреден и 100% искаш да го вградиш. Прочети в win-raid какво представляват(конкретно в този контекст) "modded drivers" и защо изобщо някой си играе да ги прави. Абсолютно си прав. Пропуснал съм да променя името на новия install.wim, за да е верен синтаксиса.
 13. hudyr

  Microsoft работят по нова ОС - Core OS

  Windows Core OS? WC OS? #нимоа
 14. hudyr

  Windows 10 забива в началото

  Късно го пиша, но да го напиша - въпросният проблем се решава, като се инстлира драйвър от производителя НА ЛАПТОПА, а не на самата видео карта. Срещал съм същия проблем не веднъж(говорим за AMD лаптопски видеа), така и не намерих КОНКРЕТНАТА причина(без папагалщини от рода на "най-добре от производителя"). Отказах се, теглих остарелия драйвър от производителя на машината и проблеми няма. Сори-мотори, така стоят нещата...
 15. hudyr

  Инсталиране на WINDOWS.7 на ASROCK Z390

  Това правиш. Да. Идеята е да вградиш драйвърите за всички интерфейси, за които имаш "непознати" за windows 7 контролери. Windows 7 не знае що е то USB3(.x), NVMe, не познава новите чипсети и sata контролери. Разбира се, не познава още една камара друг хардуер, но за него винаги можеш да инсталираш драйвър, когато имаш работеща windows 7 инсталация с работещи мишка и клавиатура. Трябва ти базово функционираща периферия, за да можеш да инсталираш каквото и да било, нали? Например? DISM 5 пари не дава за имената на папките. DISM се води по .inf файловете. Не мога да ти кажа dism какво "разпознава", понеже не съм експериментирал чак толкова. Обработвам windows 7 - тегля драйвъри за windows 7. При грешки чета за какво реве dism(или log-a на dism) и съответно действам според това, което е вътре в него. До тук още не си стигнал, не го мисли толкова. Не. Индексите в install.wim нямат нищо общо с индексите в boot.wim. boot.wim съдържа инсталационната среда(тази, която зареждаш и в която работиш до първия рестарт). install.wim съдържа самия windows. В случая, ти имаш all-in-one образ, който съдържа няколко издания на windows 7 - home basic, home premium, professional, ultimate, enterprise. Моята идея с последователността от команди по-горе е да обработиш инсталационната среда и Professional изданието и да ги експортираш в нови boot.wim и install.wim респективно. Първо, защото операциите с dism раздуват .wim файловете(вътре стои една папка [DELETED]), и второ, защото на теб, конкретно, ти трябва само едно издание, а не всичките(още повече, че ти обработваш само едно издание). В твоя случай, няма значение дали ще ползваш Pro или Ent. Просто Ent не ти е нужен или поне аз не смятам, че нещо ти е нужно, което Ent го има, а Pro го няма. Сложил съм ги просто за да разделя визуално трите етапа. Първо обработваш boot.wim, после обработваш install.wim и winre.wim, накрая експортираш обработеното. Друга роля нямат. Щом не съм казал "тази" или "онази" - разбира се, че последната.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...