Премини към съдържанието

hudyr

Потребител
 • Публикации

  2334
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от hudyr

 1. Прекалено сантиментален си към техника! Сменяй апарата и това е. Като ти трябва малко повече здравина - силиконов гръб и един стъклен протектор и си готов. Телефоните не са толкова трошливи, колкото си мислиш. Що се отнася до улефоните с mediatek чипсетите - mediatek не публикуват сорс кода на ядрото си - приключи ли официалната поддръжка ще си пак като с ревото - запецнал(след някоя друга година, разбира се).
 2. Windows 7 на current gen UEFI забрави да инсталираш ПО КОНВЕНЦИОНАЛЕН НАЧИН! Маха се базовият vga.sys драйвър, вгражда се драйвърът за видео картата на лаптопа, бутат се регистри, та чак тогава можеш да инстлираш 7 и няма да имаш safe mode(нали си махнал базовия драйвър). Най-елементарно - карай си с 10. Тъжно, но факт.
 3. hudyr

  високи температури

  Сега като е задръстен - с николко. Иначе, всяка кадърна подложка може да свали между 5 и 10 градуса в покой и около 5-6 градуса при товар. Не си мисли, че подложките правят чудеса. Идеята е лаптопът да е повдигнат и с една идея по-голям приток на (хладен) въздух. Ако в помещението е жега - файда нула. Ако лаптопът е задръстен и има нужда от чистене - файда нула. Идеята е изкуствено да си вдигнеш тавана за прегряване, за да не се налага процесорът/видеото да свалят честоти поради висока температура.
 4. hudyr

  Проблем с watsapp

  https://androidfilehost.com/?fid=24499762635999219 https://forum.xda-developers.com/galaxy-tab-e/development/unofficial-lineageos-14-1-galaxy-tab-e-t3903780 https://opengapps.org/ arm 7.1 pico twrp се флашва през odin. lineageos, opengapps, boot.img и keys.zip се слагат на sd карта и се четат инструкциите.
 5. hudyr

  Проблем с watsapp

  Това са 9.6 моделите с 9.6" екран. Има и модел 8.0 с 8" екран(ти да видиш, модели...). Съответно разлики в хардуера, главно ни интересува, че чипсетът е различен. И, видиш ли, тарикатите в канада и щатите(има рима, удари мА) получават поддръжка чак до android 7.1.1. Вероятно за това всички AOSP сборки в xda спират на android 7.1.2. Най-лесно и рентабилно, предвид конкретните обстоятелства.
 6. hudyr

  Проблем с watsapp

  Ако под "zoom" имаме предвид https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings&hl=en , то тогава е очеизвадно: изисква 5.0 или по-нов. Whatsapp изисква 4.0.3, което е в пъти по-архаичен андроид от 4.4.4. Вариант е просто да не са обновили изискванията, а да са го нарпавили за 5.0 или по-нов(примерно). Какъв е точният модел на таблета? В xda има работещи андроиди, доста по-актуални от самсунгския фабричен чувал с картофи.
 7. Изби рибата, потроши фаянса! С две думи, 64-битова програма на 32-битова операционна система не може да се инсталира. Или инсталираш на чисто 64-битов windows 10, или си ползваш messenger-a в браузъра.
 8. hudyr

  високи температури

  Но не струват, там е проблемът. Подложка ще е по-добро решение. Аз ползвам DeepCool N9 и върши чудесна работа.
 9. hudyr

  високи температури

  Чудя ви се на логиката. Буквално в цялата тема се обяснява, че е напълно нормално лаптоп Х(99% независимо от марка/модел) да е горещ при играене на игри. Къде някой "напада" автора, че играел игри на лаптопа? Мързи ме да цитирам всички изречение по изречение(понеже на някои хора, явно, им трябва пълен разбор), но в цялата тема няма нито една нападка. Единствено аз си казвам мнението една идея по-директно и накрая написах "Напълно нормално е.". Но по-важното е да натъртим колко скъп е лаптопът и колко му е добро охлаждането, вместо да приемем елементарния факт, че лаптопите ЗАГРЯВАТ(не ПРЕГРЯВАТ, а ЗАГРЯВАТ) заради самото си естество - тънка, преносима машина с тънко и шумно охлаждане. Пак ще кажа: Взел си лаптоп, за да играеш игри - чудно, играй си ги. Просто след време тия цикли на загряване и охлаждане ще си кажат думата - я процесор, я видео карта, я корпусът се пукне някъде. Според зависи как си поддържаш лаптопа, резултатът може да е всякакъв. Това са едни безсмислени духалки. Обяснявам: когато между вентилатора на лаптопа и радиатора има един плътен килим прах, някакво малко "вакуумче" няма да даде никаква разлика. Трябва ти доста повече налягане, за да засмучеш килима през радиатора и да го прочистиш, а тогава перката на лаптопа сама по себе си ще е предостатъчна - изчистил си охлаждането... в известна степен. За подложките съвсем правилно си си направил извода - няма ли отвори отдолу за всмукване на въздух, охлаждаш само пластмасата. Да, това може да е 1-2 градуса по-ниска температура, но е абсолютно излишно - отлагане на неотложното разглобяване, чистене, смяна на паста/лепенки.
 10. Просто поглеждаш реално, осъзнаваш, че имаш телефон без никакви възможности за ъпдейт на андроида, пиеш една вода и продължаваш да си го ползваш както си е. Отделно, телефон с mediatek чипсет, ако няма ъпдейт от производителя, не очаквай някъде някак си да изскочи някакъв хвърчащ ъпдейт по твоите критерии. Ако искаш евтин телефон с възможности за бъзикане след приключване на официалната поддръжка - купи си xiaomi.
 11. hudyr

  високи температури

  Половин час CoD Advanced Warfare(понеже нея даваш за пример като "лека" за твоя лаптоп) е достатъчен, за да загрееш лаптопа. Нещо, което няколко човека ти обясняват, но ти си знаеш твоята.
 12. hudyr

  високи температури

  Ами гледай си ги видеата. Тук сме от гората хванати, лаптоп не сме виждали/поддържали. Смея да твърдя, че сме и малко мръднали - лаптоп да загрява... що за глупост...
 13. hudyr

  високи температури

  @BORECA- Сине бащин, лаптопите не са замислени за играене на игри. Преди всичко са преносими машини за удобство. Вече, че имаш някакъв процесор и някаква видео карта, които МОГАТ да играят игри, е отделна тема. Не ти ли прави впечатление, че системните изисквания на игрите споменават "НАСТОЛНИ" части, а не "МОБИЛНИ"? Охлаждането на настолния компютър и на лаптопа са коренно различни. При лаптопите винаги ще има греене и дори понижаване на производителността, за да се избегне прегряване - охлаждането си има капацитет. Независимо колко струва лаптопчето ти и колко си мислиш, че покриваш някакви изисквания, ти натоварваш графичен и централен процесор с изчисления и обработване на графика. Съответно, това изисква ток. С тока идват топлинните загуби, които ти усещаш по клавиатурата или някъде по корпуса и се чудиш защо такъв мОщЕн лаптоп държи високи температури. Напълно нормално е. Взел си лаптоп, за да играеш игри - чудно, играй си ги. Просто след време тия цикли на загряване и охлаждане ще си кажат думата - я процесор, я видео карта, я корпусът се пукне някъде.
 14. hudyr

  Несъвместим YouTube за Android?

  @kolon А ти не искаш ли да споделиш с какъв телефон си и с коя версия на андроид си? Или е по-забавно хората да стрелят на посоки и да им гледаш сеира?
 15. Дясно копче върху въобщението -> Block element -> create-ваш и си свиркаш. Edit: Не съвсем. След навигиране/презареждане правилото не важи. Явно съобщението се генерира, един вид, от различен източник и списъкът на ublock не го хваща. Предполагам има начин, но ще е малко по-сложен.
 16. hudyr

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  19645.1 и аз мога да си го пусна от uup dump-a, не берете грижа. Просто хората вече са пуснали и следващия "ъпдейт" за тестване. Нищо, че накрая ще излезе пак един 20KB enablement package като 19Н2.
 17. hudyr

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  "Вътрешните" вече получават 19042. https://blogs.windows.com/windowsexperience/2020/06/16/announcing-windows-10-insider-preview-build-19042-330-20h2/
 18. hudyr

  Звукът при стартитане на ОС

  Добре, де... Като виждаш, че отметката си стои - МАХНИ Я и натисни OK.
 19. Какъв е този лаптоп(точен модел, желателно от лепенката)? Нещо правено ли е с него преди проблема? Иначе лесно мога да кажа "разглоби го и откачи батерията на дъното за няколко секунди"...
 20. Пази Боже, ако ти си критерий за грамотност. И не, това НЕ беше сАрказъм(редактирай, докато никой не е видял). Ти продължавай да се оплакваш като ощипана принцеса, пък все някога ще се намери кристална топка да разкрие подробностите, които ти пазиш в тайна.
 21. Като толкова ти трябва пример, аз подписах промоционалната 100Mbit оптика през декември. По торенти и директни сваляния съм виждал всичко между 3 и 10 мегабайта/с. Наскоро виваком ВРЕМЕННО отпуснаха по-висок таван на някои от потребителите си(заради коронясването) и свалянето ми скочи на 22 мегабайта/с(т.е. на мен, конкретно, са ми отпуснали 200Mbit). Друго яче няма как да ти се отговори. Всичко варира. Въпросът е не с колко ще сваляш/качваш, а дали ще имаш стабилна интернет връзка без да се налага да бъзикаш едно или друго шашаво устройство с разни вуду ритуали. На мен ми се наложи с MSAT и накрая им казах чао, та на виваком казах ДРАСТИИИИИИИИИИ.
 22. Преди всичко! МегаБИТите на плана са теоретична максимална скорост! При 50Mbps имаш теоретична максимална скорост 50 / 8 = 6.25MегаБАЙТа в секунда. Съответно за 100Mbps си направи същата сметка. Вече скоростта на сваляне зависи от купища фактори. Ако е торент: от кого го сваляш, той с какъв план е, какви скорости развива, въобще от КОЛКО ЧОВЕКА сваляш(или качваш, все тая), някой някъде по трасето тротва ли ти връзката. Ако говорим за директно сваляне от сървър: каква ти е връзката със сървъра, какви са възможностите на сървъра, колко е натоварен, какви лимити има на база членство(потребител гост/регистриран/платен/милиардер с абонамент). Ако искаш информация, давай подробности. Иначе може цял ден да си лафим без да мръднем и сантиметър напред.
 23. НЯМАШ SSD! ИМАШ ЕИДН eMMC ЧИП СКРИТ НЯКЪДЕ ПОД ОНЯ МЕДЕН РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ! Човекът ти каза list disk - две думи, ти си написал една, за това не виждаш каквото трябва да видиш. Сега мяташ нещо за някаква диагностика... Накрая верно Че ще му писне от теб...
 24. Ето какво преставлява машинката: http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c05227771 Според HP, лаптопчето има нужда от специфичен биос според версията на windows 10, която искаш да инсталираш. Та, ако вярваме на тях, според сегашния ти биос трябва да инсталираш windows 10 v1709 или по-стар. За най-лесно, изкопай си v1709 (fall creators update) от някъде(дали от зелевата градина или от тропиците, няма значение), пробвай да го инсталираш и, ако се получи, обнови си биоса до последна версия. После можеш да пробваш с по-актуален windows 10(v2004 например). Също така, след като така или иначе ще ползваш windows 10, не си играй с режима на биоса. Остави го на UEFI, windows 10 няма проблеми с него.
 25. Най-вероятно плетеш DCH драйвъра със стандартния, а двата помежду си не могат да се инсталират(един след друг) без пълно почистване. След като не казваш, аз ще предположа Windows 10 x64. Съответно: 1. Display Driver Uninstaller: https://www.wagnardsoft.com/DDU/download/DDU v18.0.2.5.exe 2. Nvidia driver: https://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/159884/en-us 3. Под safe mode чистиш nvidia display driver с display driver uninstaller(clean and restart). Настройките за ddu трябва да изглеждат така: 4. След рестартирането инсталираш изтегления драйвър.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...