Премини към съдържанието

5kof

Потребител
 • Публикации

  63
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от 5kof

 1. Това е най-неточният начин за измерване на кръвното. И китката не е място за вършене на тази работа. Мери се с апарат с маншон, поставен на предмишницата. Има механични, полуавтоматични и апарати с помпа и пълен автомат. Няма да правя реклама на никой от изброените. Но измерването с механичен апарат изисква обучение, демек някой да покаже как се прави и провери дали правилно се изпълнява. Като чета отново питането и признаците на замаяване може би има проблеми с оросяването, т.е. проблеми с евентуално ошипяване в областта на шията. Това е работа за невролози. Има изследвания ( например Доплер на шия ), които биха показали евентуално такива проблеми. Но всичко това ще решат лекари-специалисти, а не "експерти" по форумите.
 2. Личното ми мнение, че такива проблеми не се решават по форумите,а с консултация с лекар. Едно направление от семейния доктор за интернист би било добро начало. Кръвно налягане, пулс, оксиметър, една слушлка, евентуално кардиограма, биха били добро начало. А ако там всичко е ОК може да ти даде направление за невролог. И не дай си боже от някъде да цъфне нещо, различно от десетте кафета и незнамколкоси енергийни питиета. Лошото е, че не сте ваксиниран и не се знае какви са останалите люде, които чакат ред пред кабинетите. И може да стане другата беля с ОМИКРОН. Но все от някъде трябва да се почне и нещо трябва да се направи. Колкото по-скоро, толкоз по-добре. За да не избията нещата и прераснат в нещо друго.
 3. Ползвал съм Sygic. Справяше се сравнително добре. Мои познати и колеги са много доволни от Waze. Опитах го и аз, но си купих кола с инсталирана навигация и работя с нея. Лошото е, че ъпдейтите на база данни е много рядка и ми се случи по пътя за Бургас навигацията показва, че карам през нивите. Но като освежих базата данни всичко се оправи. Дъщеря ми и зет ми ходиха до Полша с навигацията на Google. Бяха изключително доволни.
 4. От "скромните" ми познания по медицина знам, че на човек с нарушени функции на едни сетива се изостря и повишава чувствителността на други такива. Демек ако има проблеми със зрението се подобрява обоняние, слух. Та си мисля за нещо, свързано с кулинарията. Може да звучи наивно и смешно, но просто се опитвам да съм полезен. Нямам особена, да не кажа никаква представа как се постигат върховете на майсторството в кухнята ( различна от домашната ), но съм чел и чул, че се изисква много упоритост, знания и умения. И докато първите две се постигат основно с воля и труд, за третото трябва човек да попадне на точното място в точното време и и успее да се докаже своите знания и упоритост. Но пожелавам успех. Първо в избора и второ в реализацията. Светът е шарен и за това интересен. Просто трябва да си намерим нашето място в него.
 5. На Lenovo сменях клавиатурата преди 2,5 месеца. Във "фирмен" сервиз. Причината бе, че не можеха да се ползват 6-7 клавиша, които не бяха последователни, а разхвърляни. "Удоволствието" ми струваше 10 дни и 285лв. По- късно от един съсед, който го бе изяла липсата, когато бях на зор, разбрах, че с едно хубаво и старателно почистване, грамотно изпълнено от съвестен човек, съм могъл да си спестя ядовете за около 50-60лв. Но в сервиза е по-лесно и доходно да сменят чарка и да не се занимават с простотии. Та те така. Всеки сам си избира как да постъпи.
 6. 5kof

  Кола до около 3500лв

  Тойота Аурис. Пушка!!! Никакви ядове. Сипваш и караш.
 7. Не пуша от 33 години. И до скоро( докато работех и минавах редовно мед. прегледи ) ми даваха съвет да спра пушенето. Тъй, че напълно възстановяване няма. Но като човек бил и от двата лагера силно препоръчвам, който може и има волята да спре пушенето. Ще усети ползите много скоро.
 8. С тия цени трудно ще плувате в жестокия и бурен пазар. Но най-сърдечно Ви пожелавам успех. Все пак за всеки влак си има пътници.
 9. Не допуска ли форумът като виновник да посочи съединителя?
 10. Здравейте! Забелязвам, че чистачките на колата ми, Нисан Кашкай J11, 02,2016, започнаха да размазват и оставят следи след работата им. Което за мен е признак, че е време да потърся нови пера. Въпросът ми е на базата на личен опит каква марка чистачки бихте препоръчали? Благодаря предварително на всички отзовали се! Лек и успешен ден!
 11. Ако трябва да купувам кола на старо бих искал продавачът да се съгласи и я закараме заедно във фирмения сервиз на марката, за която иде реч. Преди 6 години продадох Тойота Аурис точно по този начин. Момчето резервира час и пое разходите ( под 100лв ) за посещението.
 12. С постоянно скачащите цени на енергоносителите нагоре, това, с което може да противодействате най-лесно и дълготрайно е изолацията. Преди 8-10 години взехме решение и направихме външна изолация на блока ни с 5 см неопор. Имаше ефект, и то видим. След 2-3 години правих освежаващ ремонт у нас. Направих 5см вътрешна изолация. Веднага се усети. По-голям комфорт, по-тънки сметки от Техем. Рядко и за много малко пускаме радиатори. Температурата в помещенията е 21-23 градуса. Като беше голямата градушка заведох щета за нарушена мазилка на фасадата. Със сумата, която ми изплатиха по щетата сложих още 5см външна изолация и измазахме отгоре. Нещата се подобриха с много. Другото, което правя, и то редовно, в началото на отоплителния сезон отварям вентилите до край и обезвъздушавам радиаторите. Също има голям ефект. У нас отоплителните тела са чугунени ( Калор-1) и се характеризират с това, че по-бавно се нагряват, но и доста по-бавно изстиват.
 13. Вю поинт, или нещо такова. На Арсеналски, срещу басейна.
 14. Подобен случай и в наше село.Отказаха ми 4-5 цифри от клавиатурата. Подключихме външна клавиатура. Всичко беше 6+. Отидох във фирмен сервиз ( Леново ). Срещу скромните 285лв и чакане 10 дни получих чисто нова клавиатура с 6 месеца гаранция. Може би ако бях отишъл в сервиз, различен от фирмения и бях поискал основно почистване на клавиатура, щях да мина по-тънко. Но се оказа, че най-близо до нас е точно сервизът на марката лаптоп. И те така.
 15. Не мисля, че във форума му е мястото за решаване на проблем от здравословно естество. Трябва да се срешнете и консултирате с лекар-травматолог, или ортопед. Минал съм по част от Вашия път и за това имам известен опит. За сега съм с оперирани две рамена и едно коляно. Всичките интервенции бяха артоскопски, демек безкръвни и с много бързо възстановяване. Например след операциите на раменната става на другия ден започвах раздвижване. След операцията на менискуса на ме оставиха да нощувам в билницата, заради анестезията ( наложи се да ми приложат пълна упоика ). И на другата сутрин се прибрах у дома. След около месец ще оперирам менискуса на другия крак. Пак по същата схема.
 16. Всички препарати срещу мухъл са на хлорна основа. Но с тях се отстраняват последиците от теч, влага и т.н. Големмата задача е да се открие източника на проблема - дали е теч от съседи. Тук въпросите са дали е точно от съседите - техни инсталации и системи. Или е от щранга, който е обща част и неговия ремонт, и евентуална подмяна са проблем на етажната собственост. Започва се със събрание, решение, протокол , събиране на финикийски знаци ( ако нямате събран фонд за аварийни и неотложни дейности ). Процес дълъг, тегав и неблагодарен. И ако има 1-2 ненормалнци в блока, става страшно. Чак като се открие и отстрани източника на влагата може да се мисли за ремонт, според мен основен, а не освежителен на тази стая. Не случайно повдигнах реда на действие при проблем с общи части. С протокола в ръка може да търсите съдействие от община или съдия-изпълнител за събиране на глсуваните средства за ремонт от живущи, които не желаят да заплатят, съгласно решение на Общото събрание. Като цяло чака Ви дълъг и трънлив път. Но пожелавам успех!
 17. 5kof

  Без винетка

  Аналогичен случай в наше село. Съпругата ми има право на безплатна винетка за процент инвалидност. Подаваме онлайн молба за винетка и всичко е 6+. На Гинци ни спират БГ Толл и ни казват, че сме без винетка. Показваме решение на ТЕЛК, копие от молбата за винетка. Момчето пое ангажимент да внесе корекции в системата им, за да не берем повече ядове. Ние си пътуваме из страната без притеснения и ограничения. След 4 месеца ме спират на входа на Бързия с новинката, че имаме неплатени глоби за липса на винетка, както, че и въобще нямаме винетка. Принудихме се да вземем 1 седмична, за да се приберем до София. Влязах в сайта на АПИ и наистина се оказа, че нямаме винетка, а имаме 7 глоби. И ако се платят до 15 дни след получаване на известието за тях се плащат по 70лв, иначе "удоволствието" е 300лв. Междувременно съпругата вдигна една врява в АСП. И се оказа, че грешката е в техния телевизор. Получили са молбата ни, но не са я препратили до АПИ. И най-лошото е, че нищо не могат да направят, освен да подадем нова молба за винетка. Което и жена ми направи. До днес, 05.10. 2021 сме получили 2 ( две ) писма за глоби. И ги плащам по банков път 70лв на сметката, която е публикувана в писмото им. Това е. Очаквах някакви ядове при подаване на молба за нова винетка. Но в този случай бюрокрацията работеше в наш интерес и нямахме проблеми. Тъй, че спокойно. До сега хунтата на ГЕРБ е изхарчила към 200млн. за електронно правителство ( не твърдя , че цифрата е точна). И виждаме до къде са я докарали. Ще видим кога ще достигнем нивото на Естония и други страни, които ползваха за пример и които са на светлинни години пред нас.
 18. И за това не ходя. Всички плащания ги правя от дома.
 19. Да, с оптика съм. Когато получавах само Интернет от М-тел скоростта беше повече от добра. Като се обвързах с пакет ТВ+Интернет скоростта падна. Наняколко пъти виках техници. И те ми казаха: И за 1Тб да плащаш тази мрежа повече от това не може да ти докара. Сплитерите, които ползват в разпределителните кутии са слабо проходими. Колкото до друг доставчик съм се насочил към Онлайн Директ. Но ще почакам до края на седмицата преди да взема окончателно решение. Не ми харесва, че А1 ме смятат за даденост. Мотаят ме, излъгаха ме с договора 10.2019. Т.н. домашен тлф., който ми набутаха щеше да е безплатен. Но се оказа, че всеки месец шаря по 3лв. Измекярски номера, които ме дразнят. а аз съм човек, който държа ма мъжкатс дума, Чест и достойнство са неща, които имат смисъл за мен и цял живот се опитвам, и боря да ги изпълвам със съдържание. И едно пишлеме да ме лъже, със смотания си договор, за да вземе премийката си в края на месеца, някак си е грозно и подличко. Стисках зъби две години. И сега ако не стане, каквото искам,просто ще им върна рутери, приемници, и до тук.
 20. Срам ме е да кажа, ама е факт. Договорът ми изтича на 24.10. ТВ+Интернет +некакъв домашен тлф., който не ми трябваи само му плащах 3лв/месец. Сега искам да се освободя от този ненужен номер и остана с 120канала ТВ+ 75Мб. Не че е кой знае каква скорост, но техниците, които виках няколко пъти ми казаха, че мога да си плащам и за 1Тб скорост, ама мрежата толкова може да пусне. Основното, което ме кара да не съм много активен в търсенето на други доставчици е, че не ми се занимава с кабелджии, дупчене разпъване на линии и други мръсни техники. Ще чакам до края на седмицата, демек 01.10 тея големци какво ще ми отговорят и ако не са съгласни с моето желание ще търся Нет1, или Онлайн Директ с въпроса ще могат ли да ме захранят с ТВ+Интернет чрез прокарания оптичен кабел от ментаците. Това е. Ако някой даде някакъв конструктивен съвет ще съм много благодарен!
 21. Ура, ура, ура!!! От n-ският път стана. Сега остава и да реагират. Благодаря още веднъж на отзовалите се! Лек и успешен ден на всички!
 22. Здравейте! В момента водя преговори с А1, за подновяване на договора ми. Няколко пъти посещавам техен офис, няколко пъти ми звънят от кол центъра им на Кукуш. В крайна сметка и от двете места ме съветват да напиша изложение до [email protected] Maler Demon ми отговаря, че не може да изпрати писмото ми. Може ли някой да ми подскаже каква може да е евентуалната причина. Опитах и от двата си адреса, резултатът е един и същ. Благодаря предварително на всички, които биха ми помогнали! Лек и успешен ден1
 23. 5kof

  Президентски избори 2021

  Основната цел на предстоящите избори 2 в 1 е да се извади и държи групировката на боко Тиквата максимално далеч от всякакви властови и контролиращи структури! Ако има някакъв механизъм, по който партията му да бъде забранена и извадена от политическия живот на страната - най-добре. Но еврогейовете няма да разрешат. Щото ще рушим европейските ценности.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване