Премини към съдържанието

Lumberman

Потребител
 • Публикации

  835
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

1734 Жестока репутация

1 Последовател

Всичко за Lumberman

 • Титла
  дървен философ

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София (и други места)
 • Интереси
  намирането на пътя си
  живот на село, история, трайни неща

Последни посетители

1275 прегледа на профила
 1. Войната в Сирия (2011-)

  E, как? Нали са ги освободили? Как така хем ги освобождаваш, хем ги убиваш без да се замислиш над противоречието? Или главорезното начало доминира над освобожденското? Така ли се демонстрира морално превъзходство?! Нарича се "National security interest". Сирия може да е суверенна държава според международното право, но не и според САЩ. Вижте, ако по някакво невероятно стечение на обстоятелствата обаче, Сирия бяха разположили една "коалиция" в Тексас или Ню Мексико, бедна ми е фантазията какъв вой щеше да вдигне до небеса и какво количество бомби щяха да паднат около Дамаск. Равенството пред и върховенството на закона важат за простосмъртните, а САЩ отдавна не се считат за такива. Иначе не може да не направи впечатление, че не се гордеят особено с методите и работата си, иначе CNN или BBC щяха да предават от местопрестъп... от мястото, където се провеждат ученията, а те не го правят. Защо ли? Хайде, Миро, поредният шанс да удариш чело пред онези на Козяк и да речеш: "непогрешими сте, богове мои..." и да си прибереш доларите в джобчето. Иначе въпросът, който си задавам е: как издържа сирийската държава икономически? Не са ли потънали в дългове след толкова години война, като се има предвид че са им взели и нефтените и газови находища? А как издържат ИДИЛ и Ал-Кайда без икономика... всички знаем. Всестранно развити личности. Джихадистката душа е широко скроена и с Аллах на твоя страна нищо не е невъзможно. Такива метаморфози са често срещани, особено в кадри на про-западните медии. То в САЩ се случва едни и същи лица да пострадват при две различни масови убийства на хиляди километри разстояние и години помежду им, и да дават интервюта от местопроизшествието (под различно име!), та при толкова малка Сирия това да не се случва?! Особено като се има предвид кой режисира заснемането.
 2. Истинските заплахи за България

  Народът е измислил една поговорка за такива като тебе: "за зло куче, зла тояга". Как ти винаги се ЕДИНСТВЕНИЯТ, който "не може да види" проблема в отношението и твърденията ти? Огледало нямаш ли си да се погледнеш? Да вземем да съберем пари да ти купим едно?! Ти ако имаше нормални твърдения, щеше да има и нормално отношение към тебе от страна на повечето хора тука. Но твърденията са просто проявление на това, което е отвътре. Евтин провокатор. Кой мислиш се интересува от "мнението" ти по каквато и да било тема? За такива като тебе във форума я има функцията "блокирай". Що не подкрепиш позицията си и с някой авторитетен цитат, така за тежест, като например: "Нека те хвали друг, а не твоите уста, - Чужд, а не твоите устни." Нали си набожен!? Ясно е, че никой не може да те надприказва, но в една реална ситуация що ли ми се струва, че не този против тебе ще е беззъбия? Ти си ясен. Не ми е ясно форумното началство какво толкова харесва в тебе.
 3. Истинските заплахи за България

  Той ако беше кадърен, нямаше трол да стане. Но си прав, че дори и за такава работа се искат качества, въображение. По-добре обаче качеството да се инвестира в градивни неща, щото другото е прахосничество. Неща по темата? Цитат от Христина Христова: Има ли кой да чуе тези думи или тези, за които са предназначени, са глухи като трола по-горе? Защото той е "оставил всяка надежда", но не ми се иска това да е така и за народа ни. А и импулсивните и прибързани реакции не са добре. Проблемът е, че когато свикнем с летаргията, всяко наше действие е белязано от нея.
 4. Истинските заплахи за България

  http://www.memoriabg.com/2017/12/14/syuchastnici-v-svoiata-smurtna-prisuda/ Виждам, че избра да не отговориш, както и очаквах, и както и може да се очаква от дегенерат и трол като тебе. Неотговарянето също е отговор и то красноречив. Мислил ли си един ден на гроба ти какво ще пише? Какво ще остане като спомен? Може би "предател до последно" или "гьонсуратлък за Гинес"? Ти си срам и позор дори за онези, на които прислугваш. Спокойно могат да те обвинят, че си прикрит рашист и путинист, заради петното, което лепваш върху американския и западно-европейски имидж с участието си в този форум. Даже се чудя дали да не те докладвам на посланик Рубин, че злепоставяш "евроатлантическите ценности" и демонстрираш тъпоумие и дебелоочие, които са направо не-американски. Затова и хора, които са против Путин и управлението му, се гнусят от тебе. Но това няма да те трогне. Да беше жив, да се сепнеш, а ти се държиш като зомби. П.П. Нищо май не може да те сепне? Да те уплаши? Да те накара да се замислиш, да разсъдиш? Какъв е тоя живот без визия? Проклет ли си, сделка с дявола ли си сключил? Аз такъв дебелокож човек не съм виждал. Имам чувството, че дори земята изпод краката ти да се отвори и адът да те погълне, пак няма да се сепнеш. Жалко. Не го ли съзнаваш? Или парите, които ти плащат, са по-ценни? Ти си символ на принизяването на всичко човешко, антипод на всяка добродетел... и същевременно си глух за всичко градивно, което ти се казва. Винаги ли си бил такъв? Как стана? Много ми е интересно. Питам, макар че знам аз - отговор няма да получа от устата ти.
 5. Аз не случайно съм подбрал думата "война", а не примерно "упадък" или "разпад" - именно защото има кампания, политическа, информационна, психологическа, идеологическа, която е планирана, има поставени цели и се действа по нея. Нещата не се случват "от само себе си" , както например една къща може да рухне от неподдържане, от покрива надолу. То и това го има, но когато имаш целенасочено външно влияние, тогава неподдържането или незаинтересоваността не е основната причина за рухването, те просто улесняват разрушителя. Тук говорим за много хора, които искат да променят що е това семейство - някои може би дори с "добри" намерения и с чиста съвест, други по съвсем практични причини, а именно защото здравото и стабилно семейство, в традиционния смисъл на думата, създава здрави и стабилни хора, които много по-трудно могат да бъдат лашкани и манипулирани от съвременната пропаганда и социален инженеринг, хора с гръбнак, които по-трудно могат да бъдат мачкани и пречупвани. Което не може да се каже хич за ЛГБТ-общността и за разюзданата младеж на запад. Че дори 40% от мъжете в една Германия се виждат като "домакини" (женски род). Това ли са потомците на воините, които са всявали смут и страх в цяла Европа преди само 75 години - народ сплотен, дисциплиниран и силен? Ами това са, само че след продължителна школовка и обработка. Семейството е здание, което е устояло на хилядолетна история, и не е рухнало от само себе си. И това няма как да се случи без да му се помогне. Или там където е рухнало, то са рухнали и самите общества, чиято градивна единица е то, и споменът за тях е изгубен. И ако то е фалшификат, както твърдиш, тогава кое е истинското нещо? Защото няма как да знаеш кое е фалшиво, ако не знаеш кое е истинско. Просто няма смисъл в такова определение. Експлоатацията по начало не е лошо нещо - означава "продуктивна работа", и идва от глагол "експлоатирам", който означава "свършвам, постигам, изпълнявам". Ти влагаш, разбира се, другото негативно съвременно значение, с което се използва. Сега остава да докажеш, че идеята на семейството винаги е била тази. Което според мен е невъзможно. Дори да имаме случаи на жестокост и коравосърдечност в семейството. Смешното е, че хората, които обикновено са най-експлоатирани, насилвани, беззащитни, са именно тези, които нямат семейство - изоставените и сираците. Проваленото семейство не означава, че трябва да изхвърлим бебето с мръсната вода.
 6. Точно преди празниците е идеалното време тихомълком да се приемат всякакви подмолни решения, максимално далеч от общественото внимание и настройка за отпор. От ГЕРБ много обичат да форсират разни закончета предколедно. Тука е друго: http://glasove.com/categories/na-fokus/news/istanbulskata-konvenciya Опа-а-а! Тъ-дъмм! Документът очевидно е твърде богат на прогресивна идеология, приятно четене. И внимавайте с мисловната полиция, да не извършите престъпление. Иначе по-сериозно, с такива конвенции законно се опитват да си оплетат кошницата, за да могат да преследват за "език на омраза" и каквото там се сетят, всеки, който си позволи да критикува въпросните нововъведения. И сме стъпка или повече по-близо от това нормата да бъде патология, а патологията - норма. Че и облечена в привидна "законност". Кончита Вурст и сие ще стават модел за подражание, "както си му е редно". Децата ще гледат, ще кимат, и ще попиват "евроатлантическите ценности" без да съзнават гротескността на социалния експеримент, в който са поставени. И сакън мама и тати (да, все още имаме "мама и тати", а не "мама и мама", "тати и тати", родител 1, 2, 3, 4 и т.н.!) да изкажат неодобрение.
 7. Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  То смисълът на протеста е да удариш някъде, където ще се усети, а не да протестираш и онези да се назлъндисват, понеже се чувстват недосегаеми. Примерно квакерите в САЩ, които са пацифисти, отказват да плащат данъци, които да отиват за военната машина. И са направили сметката какъв процент от парите отиват там, и не ги плащали. Това е протест. А и тогава се вижда лицето на "демокрацията" Иначе аз не съм плащал сметка за вода скоро, понеже имаме кладенец. Ама и на кладенците гледат да сложат ръка ненаситниците. Еничари! Само да добавя, че както са я подкарали, спокойно могат да я вдигат водата всяка година така, и до безкрай. Особено ако хората са окей с тая практика. Ако не си окей, защо си мълчиш и си траеш? Ей сега да ходят на протест от "Протестна мрежа" копелетата, ама не им стиска - и не им се плаща!
 8. Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  Наистина е мантра, и е глупост, обаче и се е доказала като верна, в смисъл, че държавата обслужва определени хора, които гледат за себе си, и стопанисват лошо. Разбира се, винаги опираме до човешкия фактор. Обаче мисля, че в момента имаме и система, която изхвърля читавите кадри и ги обезкуражава. За разлика от частника, който гледа своя интерес на първо място, държавното би трябвало да е за обществения интерес и да бъда контролирано от обществото. Да, държавата, ако беше на място, можеше да контролира и частника, и тогава ще е и в неговия себичен интерес да не кръшка и да си върши работата съвестно. В момента не виждам никаква обществена полезност нито от дружества като "Софийска вода", нито от ЕРП-тата. Поне печалбата да оставаше в бюджета (и да даде възможност на онези, които го разпределят да покажат колко са почтени), а тя отива в чужди джобове. Че даже ЧЕЗ и държавна компания... Този отрицателен подбор на кадри още от соца главата ни изяжда. Що за хора са това - имат ли възможност да злоупотребят, ще го сторят?! Поредно потвърждение, че т.нар. избори са пародия. За тази гавра заслужават всички българи вкупом да откажат да си плащат водата, докато циганите и други мошеници не почнат да си плащат масрафите! Нека стане като протестите за солта на Ганди. Ти си го написал. Друг е въпросът как би се случило, без единство и организация. Българин търпи дълго, и чака ножа да опре до кокала... или да му вземат и последния залък от устата.
 9. Всичко за кабинета "Бойко Борисов 3"

  Понеже стана дума за болниците, Минчо Христов правил предаване по въпроса: Гледам, че решават проблема със задлъжняването на дружествата с РЕКРЕДИТИРАНЕ. Предполагам от банки срещу немалка лихва. А едно време държавата е давала безлихвени заеми. И това са общински и държавни дружества, не частни... Повече от очевидно е, че се работи за ликвидацията им. Държавата се доказва като лош стопанин, и то не че трябва да е лош по дефиниция, обаче когато работиш не за интересите на народа, а за корпоративни и частни такива - така се получава.
 10. Нисък стандарт на живот в България - Защо и до кога?

  Attj, определено има хора, които са добре, и не свързват едвам двата края. Но малко останахме. Колко народ избяга в чужбина по икономически причини? Ако те спрат да пращат пари и да си харчат спечеленото у нас, какво ще ни стане с паричните потоци? Нали кредити трябва да се връщат? Пенсионерите, чиито осигуровки през годините са окрадени/ограбени, те как живеят? Колко хора са това? Може би 30-40% от живущите у нас. Циганите масово ги знаем как живеят, но и те си заслужават дереджето. Въпросът според мен не е дали ни е нисък или висок стандартът, а да получаваме плодовете на труда си, да не бъдем ограбвани и прокуждани. Ако сме мързеливи, не заслужаваме добър живот. Вижте видеото за парите. Това е оръжие, което си действа, и постоянно изсмуква богатството от хората към банките по цял свят. И фалитите са ЗАЛОЖЕНИ в системата, без тях не може, просто защото парите в обръщение се дължат С ЛИХВА. И те рекредитират, за да може да изплащат лихвите и да не се срине икономиката, което е абсурдно и още по-заробващо. Но пък дава време на някои хора да се отърсят от задълженията, защото ако всичко се свие, ще мрем от глад... финансови кризи ала- бала.
 11. Войната в Сирия (2011-)

  Предполагам западните медии вече могат да си го позволят, ако вече техните шефове са спрели са снабдяват "умерените" главорези, а залагат на кюрдската карта. А и те няма как да не си дават сметка доколко хората им се връзват на пропагандата. И е добре от време на време да се поразхлабят и да признаят по някоя истина, току-виж някой почнал да им се връзва. Що толкова време не пишеха кой снабдява ИДИЛ? Или може би брадатите главорези правят оръжие и боеприпаси от камъни и пясък?! Магове направо! Толкова година САЩ и коалиция уж воюваха с ИДИЛ, а джихадистите печелеха територия. Такива медии не мисля, че си заслужава човек да се вслушва в тях повече отколкото трябва да се взема предвид "мнението" и версиите на Миро20. Информационната война я губят, защото се самозабравиха. Но е добре да се държат под око. Браво за наблюдението.
 12. Нисък стандарт на живот в България - Защо и до кога?

  Една част от картинката: А има разбира се и такива случаи, когато човек не се простира според чергата и бюджета си: https://www.dnes.bg/stranata/2017/12/13/v-ofis-za-byrzi-krediti-vryshtai-parite-che-jena-ti-deteto-i-boi-boi.362118
 13. Как се призовава демон?

  Не знаеш какво искаш. Да не мислиш, че дяволът си спазва обещанията и сделките? Знаеш ли какво е демон, какво може да спечелиш и какво да изгубиш? Или за теб е просто някаква игра? За мен човек да приказва такива работи и да се съветва как да призовава демони, би трябвало да си е направил сметката с какво се захваща. Бих попитал: защо ти е тая работа? Сила ли искаш или някакви нови, "готини" усещания? Преди време излезе ето този случай, който ме наведе на мисълта, че при тези хора има някаква много странна, окултна, може би демонична работа: https://www.24chasa.bg/novini/article/5845168 https://www.flagman.bg/article/113728
 14. Войната в Сирия (2011-)

  Да, предполагах, че е той. А относно диалога... Миро да води диалог?! Бих искал да го видя на живо. Спомняш ли си онзи кореспондент на норвежки вестник как се опита да влезе в диалог с канадската журналистка Бартлет? Такива хора могат да изглеждат "силни" и неприкосновени само пред клавиатурата, където удобно могат да се скатаят, да игнорират, да се скрият в дупката, от която са изпълзели. Щото и Миро е един "медиен герой" като Сашко Йорданов (ще ме прощава за наименованието, щото е доста по-възрастен от мене) и други от същия дол дренки, които, ако не бяха медиите да ги помпат от сутрин до вечер, отдавна да са спихнали като спукани балони.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.