Премини към съдържанието

Lumberman

Потребител
 • Публикации

  1280
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

2704 Уникална репутация

1 Последовател

Всичко за Lumberman

 • Титла
  дървен философ
 • Рожден ден 30.11.1982

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София (и други места)
 • Интереси
  намирането на пътя си
  живот на село, история, трайни неща

Последни посетители

1486 прегледа на профила
 1. Пасквилите на kalansuv

  Калансув, ей това е темата. Тука си пропуснал да пишеш. За петък вечер добре си се представил. Миро бледнее пред такава активност, макар и с нулева полезност.
 2. Обсъждане на Истанбулската конвенция

  Първо, не знам кой очаква нещо официално от американския мейнстрийм да бъде добър пример за каквото и да било. Даже напротив, ако някоя голяма американска асоциация поддържа някаква теза и политика, по-добре стойте далеч от нея. Само такива елементарни/купени люде като тебе се впечатляват от такива цифри и тежки наименования. Освен това да не би 200 да не могат да съсипят 60 000, ако правдата е на тяхна страна? Не само че могат, а и трябва, най-малкото хората трябва да отстояват принципите си, а не да се шашкат от многолюдни армии. А хората, които цъкат с език на подобни "манипулации", те вече са си сложили главата в торбата. Хората имат нужда да мислят с главите си, не да делегират своето мислене на разни "експерти", били те фалшиви или истински. Нека съдим по делата кой колко е истински.
 3. Има заплахи за сигурността на България

  Един цитат не от кой да е, а от Джордж Вашингтон: Или в превод: "Един свободен народ трябва да бъде не само въоръжен и дисциплиниран, но също трябва да притежава и достатъчно оръжия и боеприпаси, за да поддържа статус на независимост от всеки, който би се опитал да злоупотреби с него. Което би включвало и неговото собствено правителство/държавно управление." И как точно сме свободни в днешно време? И между другото какво стана с армията ни откакто се освободихме (от "комунизма")? Какво стана с въоръжението ни? Какво стана? А онези, които възпяваше другаря Веселин Маринов, те кого и от кого пазят? И как разполагаме със собствеността/имота си, когато дори едно дърво не можем да отсечем без разрешение, една барака не можем да издигнем "законно", а и данък плащаме върху имота си, все едно сме наематели? Няма ли поне веднъж да вземем добър пример от американците, не от днешните, а от онези, които някога са направили държавата им велика?
 4. Обсъждане на Истанбулската конвенция

  Голям кеф за джендърите в Италия, такова признание да получат. Сигурно и наш Миро със задоволство потрива ръце. В друго време човек би си помислил, че това е някаква тъпа шега, но всъщност е кошмар станал реалност. Кончита Вурст... извинете... Само мога да кажа ей това:
 5. Отношенията между САЩ и Русия

  Много е набрал той на руснаците и не вижда нещата трезво. И това западняците използват против него. Че и на война би отишъл против Русия. Ще трябва да го лекуваме от русофобията, може с повечко химия (така, както той препоръчва да се лекуват хомосексуалистите) Станал е по-западняк от западняците, има го тоя синдром. Първо се замисли кой омаскарява Путин, Белгиец, и какво направиха преди това със Саддам, Кадафи, Чавес, и с какви основания? Епруветката на Пауъл?
 6. Отношенията между САЩ и Русия

  Белгиец, това да си диктатор не е като да си светец, но понякога е по-малкото зло от това да си "демократ" като Ваньо Костов или бат' Бойко. Хайде малко уважение към човека, дори да не го уважаваш заради делата му. Най-малкото е и по-възрастен от тебе. Такова дехуманизиране не ти прави чест. А мене как ме "обижда" да не ти разправям, почти колкото ме "обиждат" тръшканията на оня със забрадката, че съм го бил "обиждал". Думите ти са все едно извадени от наръчника за американска пропаганда. "Щом е диктатор, значи е лош; щом е лош, трябва да е диктатор." Не е сериозно това.
 7. Обсъждане на Истанбулската конвенция

  Това колко пъти от миналата година ще го повтаряш ? И да не си помислиш че това е американска колегия на педиатрите ? Образовай се малко , когато тукашните фейк сайтове ти поднасят "сензационни материали" https://www.psychologytoday.com/us/blog/political-minds/201705/the-american-college-pediatricians-is-anti-lgbt-group Миро, миро, поне да четеше това, което цитираш и да имаше акъл и сърце да разсъждаваш върху него. Но не. Първо, хората в тази организация са се отделили от AAP и това го пише в статията, и то по съвсем добри причини: Така се прави, когато човек има съвест и не е склонен да предаде каузата и науката, на която се е посветил, заради пари или дневния ред на онези, които са инфилтрирали по-голямата организация. Ама какво да ти обяснявам на тебе, когато точно такива като теб ги инфилтрират въпросните научни колегии и организации? И тези ако са анти-гей група, онези, които ми цитираш какви са? Про-гей и про-ЛГБТ? Точно така. И презумпцията е, че тия от Psychology Today и AAP са "добрите момчета". И защо? Защото ПОДКРЕПЯТ ГЕЙОВЕТЕ, подкрепят осиновяване и възпитаване на деца от хомосексуални двойки. Ето какво пишат от ACPeds на сайта си за себе си: https://www.acpeds.org/about-us Съответно техните опоненти вярват противоположните работи и можете да си ги изведете (за тези, които се оправят с английския). Добре е, че има хора, които държат на истинска наука и не са се продали на съвременните социални инженери, чиято работа не е никаква наука, а гавра с хората. И които имат достатъчно пари да си позволят тая гавра. Че и да плащат на такива агитатори като Миро да им лансира "истината". И какво като били най-големи? Нали си набожен? Не си ли чел какво пише в Библията: "защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях ". Това са думи на на Христос, не на Юда Искариотски или на някой нечестив цар или фалшив пророк. И какво, ти продължаваш да ми застъпваш някаква теза, понеже мнозина я поддържали? А защо и кои как го правят, това не те интересува? И количеството има значение, но също и качеството. И мнозинството е против ИК по добри причини, а вие сте платени. ПП. Гледам, че бая пъти съм публикувал един и същи текст, имаше нещо проблеми с пускането на публикация. Простете. Зачистих повтарящия се текст.
 8. Отношенията между САЩ и Русия

  Ей го Миро, той ще превежда, за тези, които не разбират. От негово име ще предложа, щото знам, че той няма да откаже Пък и нямаме причина да смятаме, че би объркал превода, нали? Обърнаха се нещата. Едно време хората бягаха на Запад, сега има изгледи да тръгват наобратно. И обикновено по-читавите хора бягат. Онези, на които си им харесват джендъри и главорези от малцинствата, те проблеми нямат. И поколение/я няма да имат. Руснаците, за разлика от нас, имат достойнство, били са империя, а и в момента се опитват да си възвърнат статута на такава. И за разлика от британците, не унищожават де що минат. Или да питаме индианците, дето са се научили по трудния начин, че англичаните договорите си не спазват.
 9. Замисляте ли се какво ядем?

  Не мога да кажа за сравнението, но съм виждал чудни органични градини. Обикновено в конвенционалното производство се залага на монокултура, почвата обеднява, и се налага да компенсират с много изкуствени торове. Докато при биоземеделието и разумно управление на стопанството, почвата би трябвало да става все по-богата и плодородна с времето, и съответно и продукцията да е по-богата. Също има значение и колко богати на вещества са зеленчуците и плодовете. Примерно, белгийските и холандските са изключително бедни, ама то те там нямат почва. За турската хидропоника какво да говорим? Преди време бях чел едно изследване на хранителните вещества в зеленчуци в Европа правено през години, примерно 1980, 1990, 2000 г., и данните бяха шокиращи. Но трябва да го издиря. Т.е. може да ядеш дори по-голямо количество храна, но тя да е по-малко хранителна за организма. Иначе аз писах, че биото е скъпо, но като цяло цените на храната са много ниски според мен, нереално ниски. Ако произвеждаш и продаваш. Те нали ги и субсидират на държавно ниво, за да поддържат по-ниски цени. Иначе хората биха се ориентирали към собствено производство. И цената се запазва, пада качеството. Но вижте примерно на Запад биото на какви пари е. Направо кощунствени цени. Примерно гъби пачи крак в щатите може да се вземат на 40 долара/килото , докато тука ги изкупуват на 3-5 лв./кг. от берачите (ако не бъркам, дали не беше за паунд? - вижте линка, 25 долара за 450 грама; а тръбенките са на 35 долара - за сравнение аз съм брал такива няколко торби в рамките на час-два в Стара Планина, циганите ги продаваха на 2 лв./килото мисля). С манатарките е подобно. И какво, вземат ли американците 30-60 пъти повече пари от нас, за да си ги купуват? В Западна Европа цените също са много високи. Или примерно колко трябва да струва една кокошка, която си гледал и хранил една година? Основният проблем е че хората са бедни/ограбени, парите се обезценени и се обезценяват, но пазарът просто не може да поеме по-високи цени. Примерно съм чел, че едно семейство в Западна Африка, което отглежда фъстъци или някаква друга земеделска продукция, печели по 50 евро за всичко за година. За какво си говорим? Хайде това може да е информация от преди години, но пак не е много повече. Значи ние разчитаме на евтиния, робски труд на хората от бедните държави, за да се храним на тези цени. Нали се сещате какво правят транснационалите корпорации в такива държави? А пък МВФ, Световна Банка им "помагат." И хората мрат от глад и болести заради "помощта" и инвестициите там.
 10. Замисляте ли се какво ядем?

  И аз последно като работех и живеех в София и по-късно от 7 съм се прибирал, но въпреки всичко гледах да си готвя. Но като цяло в столицата времето, което отива в пътуване е огромна загуба (човек може да чете или друго да прави, ако не шофира, но не може да си го върне). А това с лабораторията ще излезе твърде скъпо, за да се занимава някой. Трябва да ти сам да си го правиш или някой приятел даром. За големи количества да изследваш си струва, но кило домати примерно... Цената в случая, в моя случай е времето. Предполагам това имаш предвид. Уви, няма от къде да си набавя допълнително такова, като изключим събота и неделя. Но и тогава често ми се излиза, за да разнообразя и пак се случва да ядем навън. Или честно уикендите просто не сме в СФ. Гледаме малко да се откъснем от града. Чист въздух, нещо интересно, разнообразие... Цената е съобразена с това, което искаш да придобиеш. Да, тя включва времето на първо място. Но понеже ти говореше и за произвеждане на храна. Това в София трудно ще стане (освен ако нямаш малък двор, какъвто предполагам нямаш, ако не си от София). Един начин е да се преориентираш към професия, която не изисква да си в големия град, а примерно в малък такъв, или дори на село. Примерно, много програмисти могат да си бачкат и от село. Или някаква занаятчийска професия. Ако имаш и жена, която да работи с тебе (и да не "ходи" на работа), това определено би помогнало за храната и много други домашни работи. Но като цяло софийският живот ограбва времето на хората и ги изтормозва, не остава много за креативност. И пак, има разлика между хора и хора, в зависимост от това как човек успее да си организира живота и поминъка. И не мисли, че е лесно да се установиш на друго място, защото спънките са много (най-вече от държавата). Иначе земята е евтина на село, къщи също могат да се вземат на ниска цена. За мен градският живот ограбва човека и го снижава до един консуматор, или поне в съвремието, защото София преди 70-80 години е била доста по-различна, както и храната тогава. Аз и това съм го правил на терасата (която беше голяма, с южно изложение), но си е пародия - прах и постоянна нужда от поливане, но пък ми беше първия опит. В последствие пътувах всяка седмица на село и се занимавах там с градини и овошки, но и това не беше достатъчно. Пак е нещо, но основната реколта беше от плодните дървета. Едногодишните не успях да ги оправя (то беше и сушава година и валеше основно събота и неделя). Това е по-добър вариант, въпреки че пак не знаеш как са били гледани и хранени животните, а това има голямо значение. В последните години съм взимал телешко от пасищно отглеждани, свободни животни, и разликата е огромна, също и ярета. Няма ГМО-соя, царевици и други глупости. Това в града е много трудно, освен ако не се свържеш с някой фермер, на който да имаш доверие. Не казвам, че месарницата ползва некачествено месо, но просто такава е конюнктурата на бранша, и малките ги мачкат, а големите "просперират" и съсипват качеството. То месото спокойно може да стои прясно седмица в хладилника. Аз съм пропуснал тоя период с готовите ястия, но пък съм живял в чужбина и съм се хранел главно на ресторанти и закусвални. И там нямаш контрол. Иначе само глутамата да пропуснеш, това си е плюс. Как може хората да са толкова невежи още да го ползват? И млечните продукти въобще не вдъхват доверие. Пак не знаеш каква е суровината, закваски прочие, пастьоризираното мляко е зле поначало. И все пак чужденци се впечатляват от продуктите у нас, тъй че може и по-зле. Но много производители злоупотребяват за по-лесна печалба. Аз копнея да има повече истински пазари, където производителите да изкарват продукцията си, както е било едно време. А не някакви печалбари-прекупвачи. Това е истинското нещо. Знам, че на пазара "Римската стена" бяха стартирали някакъв такъв фермерски пазар в определен ден, но не съм ходил. Но като цяло това не се случва и по пазарите в по-малките градове, или рядко се случва, защото малко се и произвежда локално. Но специално с млякото, има фермери, които доставят прясно и до София, и това е по-добър вариант. Спирам засега, че ме чака работа.
 11. Обсъждане на Истанбулската конвенция

  Това го писал онзи със забрадката. И кой определя кое било авторитетно? Че е по-голямо ли, или с повече членове, и с повече финансиране? Или че е платено? Миро някак не върви да казва кое било авторитетно и кое не, защото той самият има нулев авторитет/рейтинг. Тъй че да бъде така добър и културен и да не си пробутва неавторитетните мнения и "факти". Това че има една камара платени и продадени "учени", които действат за ЛГБТ-лобито не е нещо ново. Интересно кой им плаща и защо? Но това на него не му е интересно... Крайно време е да спрем да го вземаме насериозно. Как да вземаш насериозно човек, който участва във форума с подмолни и манипулативни цели и реално винаги изразява нечие чуждо, "оторизирано" мнение? Извинете, аз съм пас. А Алекс&Ванко бърза да пише за неща, които не разбира. По-добре да чете и да слуша, а не да бърза да дава акъл по детски. Не се изкушавай. То е казано, че лошо дърво не може да дава добър плод. Целта и отношението при него развалят и опорочават всичко, дори истината да говори, прави го с нечисти мотиви. И много ме кефи как мачка бесепарите, че били лицемерни, а пропуска ГЕРБ, и удобно себе си пропуска... Ама защо пак се занимаваме с тая душичка? Имаше тема за него, там трябваше. Тук темата е друга, не миро20.
 12. Обсъждане на Истанбулската конвенция

  А мен що нещо не ме приемат такъв какъвто съм, че и насила искат да ме правят да обичам и приемам обратните? Защо за толкова нетърпими към мене, който дори не им се мешам? Но искат да задължат децата на всички да се обучават по техните извратени програми? Това ли е пример за толерантност? Защо не ми дават право на избор? Нито те питат, нито нищо. Натрапват ти нещо, заплашват те, все едно нямаш глава на раменето сам да решаваш кое е добре за теб и за децата ти, все едно си роб, а не свободен човек! И защо са по-високо? Защото те така казват ли? Или защото ти така вярваш? Кое ги прави по-високо от нашите? А дори да са, защо трябва да ги приемаме? Не сме ли свободни да кажем "не"? Или най-добре насила? Ти наистина ли вярваш в моралното превъзходство на една шайка политици и управници в ЕС, мнозина от които дори деца не са отгледали, та тръгнали да ни учат как да си възпитаваме децата? Да им имам "експертизата"! Бездетните лидери на Европа решават бъдещето ни?
 13. Обсъждане на Истанбулската конвенция

  Миро е пълна противоположност на всякаква честна игра. Моля те, не бъди смешен. Той ще се валя до гуша в собствените си л***а, но няма да си признае грешката. А то да беше неволна, ами тя преднамерена... сиреч не просто грешка, а злоупотреба. Иначе добро напомняне от адв. Владимир Шейтанов относно валидността на международни договори приети под натиск, сила или заплаха със сила. Едва ли някой вярва, че ГЕРБ и компания са се засилили да ни налагат Конвенцията по свое собствено желание и инициатива. А и "съвсем случайно" представители на "международната общност" все се изказват "тактично" в полза на Конвенцията и приемането ѝ. С други думи, такъв договор става невалиден, ако е приет под натиск или заплахи. Още повече и самата ГЕРБ и властта ѝ е придобита с измама и е нелегитимна, но те хич не се притесняват, че огромна част от хората не одобряват делата им, особено оня главния слуга (премиер-министър).
 14. "Фалшивите" новини са всъщност забранените истини

  Бях почнал да се смущавам от тия "фалшиви новини", толкоз много, като много глави на змей, а единствен посланик Рубин ги бори. Неравна битка, отсича една глава на змея, изникват две нови. И, ето, днес всичките ми притеснения бяха разсеяни, вече интернет ще бъде много по-сигурно място (благодарение на Европейския Съюз): https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/marija-gabriel-tova-koeto-me-interesuva-e-da-napravim-internet-sigurno-mjasto.html Друго си е някой виден гербаджия, мутра, мутреса да се захване да бори "фалша" в новините. Някак всичко си идва на мястото. Трябва да черпим само от "проверени източници", "оторизирани". И тая женичка ще "свърши работата". На такива много им се радвам
 15. Отношенията между САЩ и Русия

  Ако Миро каже, че нещо е лъжа, това е своеобразен лакмус тест, тъй че човек може спокойно да предположи, че точно обратното е близко до истината. При всички положения, ще е по-добре отколкото да вярва на това лъжливо овчарче и пропагандатор. Белгиецът правилно се е ориентирал. Миро би бил по-хитър ако от време на време казваше и по някоя истина, ама това решение не е негово очевидно. С тая нескопосана и нагла пропаганда направихте и противниците на Путин зорлем путинофили от немай-къде.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.