Премини към съдържанието

Lumberman

Потребител
 • Публикации

  743
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

1581 Жестока репутация

1 Последовател

Всичко за Lumberman

 • Титла
  дървен философ

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София (и други места)
 • Интереси
  намирането на пътя си
  живот на село, история, трайни неща

Последни посетители

1139 прегледа на профила
 1. Нисък стандарт на живот в България - Защо и до кога?

  Аз съм по-млад и не помня, но по-възрастните трябва да знаят - циганите плащаха ли ток и вода по време на "злия социализъм"? Тогава успявахме ли да се справим с циганската престъпност? И тези кражби, които описваш, бъркат в джоба на всеки българин. Но това като цяло са по-дребни кражби, в сравнение с крупното обогатяване на приближените до властта. Ето Бойко беше спестил ЦЕЛИ 29 хил. лв.! Държавата е станала мафиотска структура - всичко е кражба и рекет и от тях оцелява и просперира една прослойка национални изедници. Дори и тази част, която уж се влага в инфраструктура и други обществено-полезни проекти, за прах в очите на хората, е много лошо замаскирана кражба. Но и народът е изпаднал в умопомрачение и безхаберие. Ако имахме народ, а не развалина, колко време щяхме да търпим тези родоотстъпници? А сега мнозина се и изкушават, и искат и те да се облажат от повсеместните кражби. Но и това ще е до време. За лошо или за добро обаче до тогава може да ни е рухнала и да ни я няма държавата. Аз нямам против стандартът ни за живот да е нисък, ако сме мързеливи, а не някой да ни ограбва труда и ресурсите. Българинът има много висок праг на търпимост, може би е генетично, знам ли.
 2. Отношенията между САЩ и Русия

  Едно интервю с проф. Иво Христов от преди 2 седмици: http://epicenter.bg/article/Prof--Ivo-Hristov--Ako-premahnete-koruptsiyata--balgarskata-darzhava-shte-umre--Bukvalno-i-vednaga--/140258/11/0
 3. САЩ принуждават "Google" да наложи цензура върху руски медии

  ПП: Между другото, къде изчезна Пламен Пасков? Гледам, че не е публикувал нищо от близо месец, а това е крайно необичайно. Да не са го погнали онези, на които бърка в здравето? Няма да е първият такъв случай. Някой нещо да знае? Дано да е жив и здрав човекът. Много келепирджии и продажници станаха сред нас българите. Миро, ти си бита карта, мъртва душа, умрело псе, кой с тебе и твоите "доказателства" ще се занимава? Ти сериозно ли? Знай си мястото! Никой на тебе нищо не дължи. Първо ти се издължи за цялата си неискреност и тогава имай смелост за нещо да спориш. На всички си им ясен, целия във фекалии, обаче ти е кеф и се правиш, че нищо не е станало?! Свинска му, нечистоплътна работа, твоята... Не знам посланик Рубин и компания докога ще те търпят с твоя нисък рейтинг. Нали знаеш, че когато някой има твърде нисък рейтинг - свалят го от ефира?!
 4. САЩ принуждават "Google" да наложи цензура върху руски медии

  Още повече, когато тезата му системно не издържа на теста на реалността, и когато стандартът му е винаги двоен. Типичнo западно лицемерие, характерно за господарите му. Все пак им подражава, какво друго да очакваме? А това, което Гугъл прави, не е никаква изненада. Кой им дава право да определят кое било пропаганда и кое не? Кое e фалшиво и кое не, с някакви ми ти там алгоритми? Просто Гугъл служи на ЦРУ, както и Фейсбук. Време е да се търсят алтернативи, докато има възможност. Защото чакаме ли за истина от Министерството на Истината, светът описан от Оруел е твърде близо. Хората трябва масово да порицаят Гугъл за нечистата им игра... но какво става когато онези филтрират реалността и историята, когато всичко съществува през и чрез Гугъл? Когато те - и тези, които командват парада - определят кое да бъде и кое да не бъде? Едно време инквизиторите са горели книги и хора. Но сега нали са толерантни...и към лъжите, стига да са им от полза. Мальчик Бананан беше писал добре в темата за "фалшивите" новини:
 5. Нисък стандарт на живот в България - Защо и до кога?

  Малко данни по темата: Близо 40% от българите не могат да си позволят достатъчно отопление на жилищата Няма как едно малцинство да граби мнозинството, за да си позволи висок стандарт на живот, и това да не се отразява на финансите на ограбваните. Въпреки честото паразитиране върху работещите българи, циганският етнос също не е прокопсал.
 6. Отношенията между САЩ и Русия

  Ми че те бесепарите са си евроатлантици отвсякъде. Колкото Сидеров се оказа русофил, толкова и те. Щом синчето е в САЩ, значи не са ѝ толкова противни. А тя навремето и в СДС-то беше. Те покрай последните избори, БСП иззеха реториката на националистите и русофилите... ще видим докъде ще я докарат. Вече толкова години нищо патриотично на дело от тях. Защо вие толкова им скачате като псета обаче? И на натовския генерал Радев? Наистина ли сте против тях или имитирате противопоставяне?
 7. Сорос: ЕС е към своя край

  В България пък безработицата Бойко я пребори. Всички, които нямаха работа, напуснаха страната и заетостта се увеличи. Много ги обичам тия стъкмистики. Те "имат" жилища, когато са почнали да изплащат 30-годишен ипотечен кредит. Аз бях направил една справка преди време, ама май и така не я пуснах тука. Май бяха само в около 20 % от жилищата, живеят собствениците. И имаше и 12 %, в които никой не живее. Само в града Ню Йорк преди десетина години бездомниците бяха 200 хиляди души, сега може и да са повече. Да им имам просперитета и социалната система. Иначе по принцип го водят, че 64 % от хората си имат жилища, но това е измамливо. Така наречените собственици нищо не са изплатили. Всъщност банките са най-големите homeowners в САЩ. Друг е въпросът каква среда за живеене е панелката, но и тяхната бленувана suburbia е далеч от здравословна и естествена, особено като прибавим кредитите и разходите за път и гориво.
 8. Отношенията между САЩ и Русия

  Значи съм бил назад с материала. Те тези сделки са си типични за бранша. А и Монсанто придобиха твърде печална слава, та беше добре да има някакво ново препакетиране. Да му мислят "независимите" държави в ЕС, да не им се подобри чувствително качеството на живота. Щото в САЩ вече всеки трети заболява от рак, за разлика примерно от "изостанали" народи в третия свят, където ракът не съществува. Въобще враждебните действия на американците бяха разпределени уж в частни и неправителствени ръце, за да може да минават метър. Но всеки интересуващ се човек знае, че и корпорациите им, и управниците им, и NGO-тата им сa в един кюп, най-често и използват въртящи се врати, за да трансферират кадри от едни в други (например, от Монсанто във FDA и така нататък). Иначе не знам ЕС и в момента какво прави с ГМО-то. В България рапицата си е модифицирана, захарта и тя масово се произвежда от ГМ-цвекло. И това не са ли заплахи, които да бъдат адресирани от една уважаваща себе си държавна власт? Но за разлика от едно време, сегашната власт не счита народа за ресурс и не ги е грижа да го защитава, а преди царете са знаели, че ако те не пазят народа и народа няма да ги обича и пази. Но това е било друго време, сега държавите са се "еманципирали" и е модерно да провеждат предателска и колониална политика.
 9. http://www.a-specto.bg/kak-sash-mogat-da-postignat-mir-v-ukrajna/
 10. Войната в Сирия (2011-)

  В тази връзка се радвам за обрата, който се получи в Сирия, и че този път Империята беше озаптена и се видя, че не всичко е възможно за тях. Една държава като Сирия им се опъна, което неминуемо би охрабрило и други държави в подобно положение. Но кога човечеството е било свободно от кръвожадни царства и империи? Дори да не бяха американци или британци, сигурно пак щяха да са някакви други? Преди е имало османци, римляни, гърци, персийци, вавилонци и прочие. И силата на меча е определяла т.нар. "право". Между другото британското кралско семейство се считат за истинския Израел, т.е. за богоизбрани (т.нар.British Israelism). Нищо чудно, че смятат, че земята им се полага (а и небето). Друг е въпросът, че се кланят на жесток и кръвожаден бог. Не знам какви диваци са били индианците, но са били хора, които се задоволяват с малко, за разлика от алчните западноевропейски колонизатори.
 11. Войната в Сирия (2011-)

  Тук сте в грешка. САЩ имат божествено право да се месят в делата на суверенни държави, и това никакво международно право не може да го надцака. Щом имат интереси по отношение на националната си сигурност (по думите на бивш директор на ЦРУ), то това автоматично им дава право да се намесват там, където тези интереси се простират. И такава е практиката им през последните повече от 70 години. Международното право се използва за контролиране на останалите държави. Също и ООН, която е по начало създадена от англосаксонците и подкрепена от техните васали и колонии. Т.нар. "международна общност". САЩ действат на библейския принцип "Господня е земята и всичко що има в нея, вселената и тия, които живеят в нея" - като трябва да заместите със "САЩ", там където пише "Господ". И те имат, все още, аргументите на силата. По "тяхното право", Асад никой нищо не го пита.
 12. Истинските заплахи за България

  И каква точно независимост ИМАМЕ? Ти на Марс ли живееш? Еврофондове, евродирективи, бла-бла-бла... ГЕРБ е проект на западните елити, и те не го и крият даже. Създадени с определени цели, нищо спотанно, естествено и независимо няма в тях. Напротив, имаме една пасмина от хора с тъмно минало, които са дотолкова зависими, доколкото могат да им извадят кирливите ризи, ако нещо се отклонят от пътя. Бам компроматче и хоп ново попълнение... а на онова първото му намират друга позицийка, така по-прикрита, но не по-малко доходоносна. Зависимостта от СССР е имала сериозни недостатъци, най-малкото заради деструктивната комунистическа идеология и безсъвестните хора, които са я налагали, обаче плодовете на сегашната зависимост са далеч по-лоши. Онзи трол ми цитирал данни за населението по време на соца, че се било увеличило само с 2 млн. в сравнение с 5-милионно увеличение след освобождението... А след промените от 1989 г. какво стана? С колко милиона се увеличихме? Колко останахме? Със и без ЕС? Тогава ми говорете за условия на живот... излиза, че е по-добре да ни колонизират руснаците, отколкото да сме "партньори" на западняците. Ама и хич не се замисляте, "демократите", като пропагандирате федерализация на Европа - че всъщност и в момента никой (от нас) не избира върхушката в Брюксел, при уж независимост, а какво остава тогава? Много власт концентрирана в ръцете на неправилните хора винаги води до печални резултати. Затова е и мислена републиката (не демокрацията), за да може злоупотребата с власт уж да бъде ограничена...но това трябва да го напомните на републиканците и демократите.
 13. Отношенията между САЩ и Русия

  Човек, който лъже за лесно проверими неща, че и се кълне, че "няма лъжа казана" - е непоправим. На такъв и сто тояги няма да му направят впечатление. Дори когато американците грешат, според него, те "пак са прави" - "понеже са непогрешими". Жалък идолопоклонник или - което е още по-жалко - продажник. И понеже не го смятам за чак толкова глупав, няма как да не го считам за второто. Аз по-голям наглец от него не съм срещал, откъде се е пръкнал такъв? Специален подбор ли са му правили янките? А със сигурност има и по-зле от него, той поне не реже глави като онези ("умерени") главорези в Сирия, макар и да ги оправдава. Ама то като ги одобрява, какво му пречи и той един ден да коли и да беси? Той Плевнелиев хвали, та за Монсанто ли ще се посвени? Тези стотици хиляди виетнамски деца родени с увреждания кой ги брои? Или десетките хиляди самоубили се отчаяни индийски фермери, заради провалените продукти на Монсанто? А вредата за природата, отровените за години напред плодородни земи, отнетите заради болести човешки животи? Колкото и самите американци да са най-потърпевши от злините на Монсанто, те пак са си американска корпорация, под шапката на техните властови елити... както и някои други корпорации-"филантропи", печално известни по цял свят с жестокостта и безочието си. Да не забравяме и Google и Microsoft. Както бях писал в една друга тема, стряскащи са паралелите между това, което навремето федералните в САЩ са направили с бизоните на индианците и това, което правят ДНЕС с поминъка на народи по целия свят, съсипват им производствата, завземат им ресурсите, отравят им земята и водите, и им продават боклуците си, че даже искат и да ги съдят (чрез подмолните си търговски споразумения и трибунали). Това са все "човеколюбиви" характеристики, нали, Миро? Затова и хората по цял свят ги "обичат"! А тези, които още не са се "осъзнали" и не са ги "обикнали", на тях ще им метнат малко "хубави бомби" и те ще си "променят мнението", че и паметници ще издигнат един ден на загиналите измежду онези пилоти, които са ги бомбардирали?! Така се печелят симпатии и приятели...
 14. Отношенията между САЩ и Русия

  Не е това човекът, от когото да чакате просветление. Миро е човек, който би си ударил ваксина в стил "а ла Обама" без окото да му мигне (защото знае, че е водица). Много ги цени той западните биологични оръжия... Няма смисъл да се занимавате с умрялото куче. То мирише, та мирише... Мисля, че това е свързано с желанието на транснационалните елити да елиминират националната държава като фактор. "Американските" елити и капитали са насочени и против редовия американски гражданин, който изнемогва, работейки за да изплаща дълговото бреме заложено в системата. Преместването на производството в Китай за мен не е случайно, а може би препозициониране на елита. Самият Дейвид Рокефелер–младши, беше заявил преди време, че революцията при Мао бил най-успешният социален експеримент на 20-ти век. На американците не им пречи китайския комунизъм... не знам само доколко са контролируеми китайците. Джон Пилджър примерно очаква война на американците с Китай. Да, нещата в САЩ са зле, толкова зле, че някои хора бяха изчислявали, че активите на три Америки няма да им стигнат, за да изплатят външния си дълг. Но пък били "проспериращи". Целият им "просперитет" е една огромна холограма и горко на тези, които й вярват и ходят там да си търсят щастието. Защото рано или късно краят им ще дойде и Голямата депресия на 30-те ще изглежда като детска игра за американците... и за онези, чието благоденствие и оцеляване е тясно свързано с тяхното.
 15. Истинските заплахи за България

  Като говорим за Вавилон, съвсем случайно на този постер на ЕС от преди години е Вавилонската кула, недовършена, и обърнати кози глави/петолъчки: ж И снимка на европарламента: The Louise Weiss building is meant to look like painting “The Tower of Babel” by Pieter Brueghel the Elder in 1563. Случайна символика? Едва ли. Напълно целенасочена. Която между другото е еквивалентна на "бунт против Бога" - възстановяване на Вавилонската кула... но на Миро ли да ги говоря тези работи, той нали е "ревностен ристиенин", и се прекланя пред "величието" на ЕС (съвременния Вавилон)? И, да, и аз мисля, че ЕС няма бъдеще, защото това не е нормално междудържавно образование, от независими държави. Напротив, те инвестират в собственото си унищожение като култура. Което показва, че това е нещо наложено на европейците от другаде и против тях, своеобразен капан, в който и ние влязохме. Мога да предположа, че в бъдеще на ЕС ще се гледа с по-лошо око отколкото на соц-блока от втората половина на 20-ти век.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.