Премини към съдържанието

Lumberman

Потребител
 • Публикации

  1966
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

4314 Уникална репутация

2 Последователи

Всичко за Lumberman

 • Титла
  дървен философ
 • Рожден ден 30.11.1982

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София (и други места)
 • Интереси
  намирането на пътя си
  живот на село, история, трайни неща

Последни посетители

1741 прегледа на профила
 1. Lumberman

  Вегетарианец или не?

  Това е смешно и обидно за всеки, който поне малко е чел от Библията. Детски приказки...
 2. Lumberman

  Вегетарианец или не?

  Ауми, Вадиш някакви апокрифни, сектантски, никому неизвестни "евангелия"... можеш направо ти да съставиш едно такова, и да включиш в него всичко, което одобряваш. Това е смехотворно. Ще излезе, че Исус сам на себе си противоречи. Ама много сте плитки, нямам думи. Всъщност това, което Бог забранява на евреите в пустинята, е да се консумира месото с кръвта в него. Същото и Павел забранява на повярвали от другите народи. Няма как един Бог да дава напълно взаимоизключващи се заповеди. Може би в твоя мироглед това е логично, защото ти самата си изтъкана от противоречия. Това, че ти не вярваш в писаното в Библията ми е ясно, но поне не прави такива куци опити да вадиш оттам нещо в подкрепа на предпочитанията си. Не само е невежо, но и непочтително.
 3. Lumberman

  Вегетарианец или не?

  Иначе ако искаш да говорим за месоядство, Исус е казал и друго: Не само месоядец, ами и човекоядец! Това как ти се струва? Разбира се, той друго има предвид, и юдеите го разбират.
 4. Lumberman

  Вегетарианец или не?

  Какво беше това?!
 5. Lumberman

  Вегетарианец или не?

  Аз пък ще си позволя да ти дам за пример Исус Христос: Ти очевидно се имаш за нещо повече... Нещо, което Бог е дал на човека да яде, ти го отхвърляш. Сам Исус е ял риба, че и агнешко (като всеки юдеин), и не го e считал за грях. А мога да ти цитирам и недолюбвания от мнозина апостол Павел (който е ключов в разпространение на християнската вяра): Всъщност думата за "ястия" е думата, значеща още "месо". Знам, че си залитнала по източни философии, и не се впечатляваш нито от логически доводи, нито дори от българските традиции. Просто избира тук и там това, което ѝ харесва, с цел да подкрепи тезата си. Пък знае ли човек, може и да подкрепя изпедерастяването? И хомосексуализмът, и неяденето на месо са достатъчно неестествени сами по себе си.
 6. Lumberman

  1984

  Big Brother is watching you: https://money.bg/business/google-sledi-vsyaka-vasha-stapka-bez-znachenie-dali-vi-haresva-ili-ne.html
 7. Lumberman

  Замисляте ли се какво ядем?

  Малко за любителите на "деликатеси": https://dnes.dir.bg/ikonomika/balgarite-izyali-12-000-tona-palmovo-maslo-maskirano-kato-sirene Аз пилешко ям само домашно, свободно отгледано без ГМО и хормони. Също и месо от други пернати. Чувал съм, че им бият хормони на растежа, и че левите бутчета ставали два пъти по-големи от десните (или беше обратното), защото с дясна ръка ги инжектират. Водата, която се впръсква е по-малкият проблем. Освен хормони и антибиотици, които не са за пренебрегване, също животните биват тъпкани и с фуражи с ГМО-царевица и соя (тези, които вземат готови индустриални смески), и често живеят в ужасен стрес/нездравословна среда, която няма как да не се отразява и на месото. Отделно има и породи, които могат да се нарекат franken chicken, и те са масово отглеждани в днешно време (за пилета за месо). Ето една статия на английски: https://awionline.org/awi-quarterly/2011-spring/industrial-chicken-sowing-breeds-despair Това са пилета, които стават за колене на 45 дена. Пилета от традиционните породи на 45 дена са като пъдпъдъци. А при някои едри породи (като брамите например) петелът достига зрялост и пълен размер след повече от година. А ето и малко повече за други практики: https://www.actualno.com/curious/kak-se-otglejdat-piletata-koito-jadem-news_455153.html А за съдържанието на "пилешкото" във вериги като МакДоналдс може да видиш в тази статия: https://www.telegraph.co.uk/food-and-drink/news/revealed--the-40-ingredients-inside-mcdonalds-chicken-nuggets-/ Пръстите да си оближеш! На баща ми един колега преди години беше гледал пилета в хале, и толкова мрели, че буквално ходел с кофата с антибиотика да ги пои и докато се обърне и зад него десет вече изпънали краката. Знам го от първа ръка това. И това дори не е било клетъчно отглеждане.
 8. Lumberman

  Потресаваща Русофобия

  Също си струва да се обърне внимание и на цитата на Солженицин (пускам го за всички без миро20): Всъщност, Миро, и за тебе не е лошо да обърнеш внимание... Особено за тебе. От устата на руски дисидент.
 9. Lumberman

  Потресаваща Русофобия

  Чета и недоумявам - за кои ли точно други държави може да става дума, които "отиват много по-далеч ... в намесата си в чужбина"? Може би Китай? Иран?! Кой друг остана?! Северна Корея? Но после се присещам и за думите на бившия шеф на американското разузнаване Дуейн Кларидж, който казва в прав текст на журналиста Джон Пилджър, че американците имат право да се месят във вътрешните дела на суверенни държави, когато това е от техен "national security interest"... т.е. когато си поискат. И да, Русия може би е заплаха за техните интереси, но проблемът не е толкова в Русия, а в интересите, които се простират отвъд всякакви разумни граници. Земята е твърде малка за нечии имперски амбиции... и за "руската агресия". А какво да кажем за "животното Асад"“? Това е проблемът, че реално няма никаква борба с фалшивите новини, а с определени новини, които се наричат "фалшиви", просто защото не отговарят на нечия линия на поведение и цели. Би било добре наистина да има борба с или поне оборване на лъжите и манипулациите, но докато не почнат от себе си, западните елити и медии няма как да го направят. То си е казано не от кой да е, че човек първо трябва да извади гредата от собственото си око преди да се захване да вади прашинката от окото на ближния. Но за някои хора това не важи... такива са им "евроатлантическите ценности" очевидно - лицемерни и несъстоятелни. Бе, нека си "дискутират". Против нямам. Само че що ли си мисля, че тяхното "дискутиране" не е предназначено за (помежду) тях самите, а за към останалите? Би било доста тъпо човек да се впряга да дискутира понеже му плащат, и то заедно с други "съмишленици", на които също им се плаща? Що за мотивация?
 10. Lumberman

  Обсъждане на Истанбулската конвенция

  Парадоксално, че хора, които привидно се борят за "права" и "свободи", всъщност работят за ограбването на основното човешко право и свобода - а именно да бъдем хора, по божий образ и подобие. Може да бъдем всеки от 31-те джендъра иначе... Браво!
 11. Lumberman

  Новият американски президент Доналд Тръмп

  https://dnes.dir.bg/svyat/ankara-sasht-riskuvat-okonchatelno-da-zagubyat-turtsiya-kato-sayuznik Tова е интересно, още повече как New York Times дават трибуна на Ердоган да си каже всичко в прав текст?! Тръмп ли атакуват?
 12. Lumberman

  Отношенията между САЩ и Русия

  Нека да не бъркаме нещата ! Ако нещо е изчерпано - това е Миро ! Стар , ама по-стар от него самия , стар прочетен вестник....! Да, имах предвид темата "миро20". Темата, която зацапваме покрай него, няма изчерпване.
 13. Lumberman

  Отношенията между САЩ и Русия

  Миро, темата е изчерпана, ти си изчерпан. Колко по-директно да ти го кажа?! Лъжливото овчарче излъга ДВА ПЪТИ и повече не му вярваха, та ти какво очакваш след ежедневното ти подривно действие тука - някой да ти вярва и да се слуша за нещо ли?! Имаш примера на лъжливото овчарче. Над него разсъждавай... когато имаш тая свобода. Останалото са празни приказки, за които аз нямам време и желание, както не мисля, че имат и повечето читатели и участници във форума. Тъй че когато едно "лъжливо овчарче" вади разни "аргументи", да не се тръшка, че никой не го слушал и не го оборвал. Да се тръшка, че си е позволило най-нагло да лъже и да злоупотребява с човешкото уважение и търпение толкова дълго... и да си сърба попарата. Не че ти ще си я сърбаш, или те е грижа за отклика на хората, понеже ти тука изпълняваш задача.
 14. Lumberman

  Отношенията между САЩ и Русия

  Хайде, поспри се. Единственият ти коз е, че си толкова нагъл и безсрамен, и толкова негативи си натрупал, и хората го знаят - та никой не иска да се занимава с тебе, да те оборва... защото си губи времето, ти така и няма да си признаеш лъжата. И не е нужно някой нещо да оборва, нечистоплътността си личи и усеща от далече! Дори истината да говориш, пак си оставаш един наглец и нечестивец. Независимо от ТВОИТЕ СОБСТВЕНИ твърдения в твоя полза. Това в СЪД не важи! Като си голямата работа, защо не пожела солидарно с мене и Тони да спреш да пишеш във форума за известно време? Защото не си свободен човек, а имаш норматив, който да покриваш. Но хайде стига толкова по темата "миро20". Тя отдавна е изчерпана, "приятелю".
 15. Lumberman

  Отношенията между САЩ и Русия

  Миро, за да бъде прав, трябва първо да се изправи. Иначе ще е седнал, легнал, клекнал, приведен и прочие. Хайде стига празни приказки. Нещо да кажеш за "злобното скимтене" също? Ти много добре знаеш защо. Защото те са контролирана опозиция. Нищо не разобличават, а са най-долнопробни пропагандатори, на които никой не хваща вяра... особено като видиш кой ги финансира (нали Джугашвили ги беше цитирал тука). Та кой да им вярва? Ти да им вярваш също е глупаво, защото кой дезинформатор вярва на собствената си пропаганда? Тя е предназначена за врага, не за своите. То и ти масово "изобличаваш лъжи", но никой не ти вярва?! Какво като ти викат "Миро Истината" - това да не би нещо да значи?! Да, на подбив те вземат.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.