Премини към съдържанието

sins.on.the.cross

Потребител
 • Публикации

  23
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

4 Неутрална репутация

Всичко за sins.on.the.cross

 • Титла
  Потребител
 1. Благодаря на всички включили се в дискусията! Лаптоп не е добър вариант, тъй като откъм характеристики са много орязани, пък и новите са ... вградени батерии, запоени процесори ,а и сме играли в този филм с работен лаптоп и е неудобно (класьори с папки, документи,листове, счетоводителското бюро е кошмарно ...). От Германия шефа не би се наел да поръчва. За нуждите на фирмичката Home версийте ни оправят за момента, пък ако евентуално се разраснем ще му мислим. Попаднах на https://ardes.bg/product/windows-10-home-32-bit-64-bit-balgarski-ezik-kw9-00464-104151 , което хем е FPP, хем е x64 и цената не е лоша, аз самия си предсатвях нещо като предложението на @Can Oa , но шефът нещо се разколеба ,че я е закъсал. Ще видя какво ще каже. Може те ли да ми предложите другия кутия ,която да бъде с долно разположено захранване като останалата част от конфигурацията @Can Oa остане?
 2. Микро фирма, персонал 8 човека, настройвам всичко по отделно,няма домейн, да не говорим ,че имаме и компютри с XP-та , но такива са възможностите. Софтуерът е Плюс-Минус на Перфект Софтуер Велико Търново, доколкото съм се интересувал, не са създавали възможност програмата да върви под Линукс.
 3. До момента сме ползвали Home версии на Win-a , не знам дали има някаква регулация ,която изисква за бизнес цели да се ползва Pro изданието (разликата между Home и Pro откъм функционалност за фирмата не е от значение All the features of Windows 10 Home plus business functionality for encryption, remote log-in, creating virtual machines, and more.) Видях ,че има евтини DSP -та, което също е вариант. Ако има някой запознат с тези въпроси или патил, може да сподели опита си, добавяйки +200 лв възможно ли е да се получи нещо значително по-добро ,отколкото без тях.
 4. Добър ден. Бихте ли ми дали съвет относно офис конфигурация, на която ще се инсталира и използва мрежова счетоводна програма ,като машината ще бъде клиент, а не сървър.Важно е да уточня, в бюджета (1000 лв с ДДС) да влиза лицензиран Win10 и покупката ще бъде направена на изплащане. Моите предпочитания биха били: -RAM - най-малко 4 GB DDR4 -CPU - по възможност 4 ядрен -без външно видео (,което може би накланя везните към интелска конфигурация) -максимална икономия от кутия и захранване, но в рамките на разумното (може би най-евтините смислени модели) По принцип следя раздела и чета тук там за излизането на новите Ryzen-и и евтините дъна за 8мо поколение Intel, както и за високите цени оперативната памет, вие преценете ,кое и как. Моля за оптимални варианти (качество + производителност) тъй като нямаме възможност за често обновяване на техниката . Благодарности на тези ,които ще се включат.
 5. Съвет за избор на лазерен принтер

  Новия Завет, Римляни 3: 23 Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога, 24 а с Неговата благост се оправдават даром чрез изкуплението, което е в Христа Исуса, 25 Когото Бог постави за умилостивение чрез кръвта Му посредством вяра. Това стори за да покаже правдата Си в прощаване на греховете извършени по-напред, когато Бог дълготърпеше, - 26 за да покаже, казвам правдата Си в настоящето време, та да се познае, че Той е праведен и че оправдава този, който вярва в Исуса. Ничий грехове не изкарвам,нищо не съм казал срещу православните, не хуля кръста,но,поне аз от тези стихове разбирам ,че всички са грешни и всички имат нужда от Христовия кръст. ПП1:Писах за протокола, да се знае ,че не съм Богохулник.
 6. Съвет за избор на лазерен принтер

  Благодарности на включилите се, ще съобщя на шефа вариантите и ще чакам нареждания.Благословения!
 7. Съвет за избор на лазерен принтер

  Да не ви излъжа, мисля ,че надписът беше нещо от сорта на "1300-DN", единият беше дуплекс другият не.На едното устройство изкараш ли главата, повече няма слагане ,всеки път мига и след като викнем фирмата за поддръжка на копирните у-ва те го оправят, след няколко копия дава някакъв проблем и спира да работи,още същия ден ,в който е "оправен".Това се случи неведнъж (у-вата са купвани 2ра употреба от същата фирма ,която ги поддържа), изкараме ли главата при захапан лист, после не можем да я сложим, защото явно е прекалено пипкава, а самият аз имам някакви ИТ познания (поне колкото да изкарам и да сложа една глава). Може да бъде същата марка, но самите устройства да бъдат нови. Разбрах ,че за живота на барабана това е много,но в офиса имаме един HP M2727nf от 2009 г., който при посещение от техниците през лятото казаха ,че бил на 110к копия, без да са правени ремонти или да е сменяно нещо по него (явно това у-во е по-висок клас). Бюджетът е колкото може по-нисък (започва криза все пак), ще бъдат закупени 2 устройства.
 8. Здравейте, работя в малка счетоводна кантора и шефът ми даде задача ,която се състои в това да избера 2 принтера.До момента ползвахме едни опростени устройства на Brother ,но създават много проблеми и се наложи да ги премахнем.За нуждите на дейността ни е нужен лазерен принтер с автоматичен дуплекс,като с 1 зареждане на главата да може да прави не по-малко от 5000-6000 страници, месечното напрежение ще бъде от рода на 500-1000 страници,живот на барабана над 100 000 копия.Определящи са цената на устройството(бюджетни устройства) и цената на консумативите.Моля, дайте съвети,насоки, ако е възможно и предложения. Благодарности!
 9. Ако погледнете историята на моделите на Айфон , ще видите ,че интерпретациите ми са напълно правилни, според мен това е маркетингова/производствена стратегия ползвана от Епъл. Написал съм iPhone 8 , тъй като намирам за разликите между 8 и 8+ за минимални ( с изключение на двойната камера). Моля темата да бъде изтрита, ако е възможно.
 10. Както всички знаем, когато се появи Айфон , той излиза с име на модел N ,а моделът ,който излиза годината след него е N s (4,4s,5,5s,6,6s). След като мине времето на N и Ns излиза N+1 ,за който се очаква да бъде с напълно различен дизайн, а между N и Ns разликата е предимно хардуерна и много рядко козметична. Миналата година се появи Айфон 7, а тази , следвайки логиката Епъл трябваше да излезе Айфон 7s , но незнайно защо те го кръстиха 8, като няма почти никакви разлики с 7, което за мен просто значи ,че това е iPhone 7s само ,че е с моделен номер 8. Ако реално това беше 8 , трябваше да има различен дизайн от 7, а той няма.
 11. Съфорумници, ще ми изпадне бюджет от Теленор и имам нужда от съвет за устройство. По принцип следя телефоните и т.н. , но в крайна сметка дойде време за избор и не мога да избера. Ползвах SGS 4 ,който беше страхотен, SONY Xp Z3, 6S Plus имам някакъв опит с устройствата. Та, какво е вашето мнение ,личен опит с тези устройства (или някои от тях), малко след началото на новата година ще пуснат новия S модел, но пък Note 8 ми идва прекалено скъп. На Huawei не харесвам тоя глупав ,грозен бутон , който сложиха, а и интерфейсът на андроида им е терсене. На Айфон-я не проблемът му е ,че всъщност е 7S , батериите са трагедия и така ... Моля ви за бързи отзиви ,тъй като трябва да дам отговор какво ще се купува. Благодаря!
 12. Откъде да започна с програмирането.

  Съформуници, благодаря много за отговорите. Благодаря и за дискусията ,която се получи, тъй като ме насочихте.Особено благодаря на "pix3l" тъй като си сподели част от житието. Благословения!
 13. Започвах с много езици и винаги стигам до масиви и нещата умират до там. Най-голямото ми постижение е с JS ,с който стигнах до обекти, но само толкова. Моля ви,дайте съвет за източник , в който са систематизирани по правилен и разбираем начин концепциите на програмирането, също ако има материал/и ,за кой/ито може да се каже "Ако прочетеш това и това, ще станеш добър програмист", ще бъда благодарен да ги споделите. Чух ,че най-лесно се учело с практика, а за нея можете ли да кажете нещо. Работя в областта на икономиката, но програмирането ми е мечта от дете и наистина искам да се науча да правя някои неща.
 14. Озвучаване - откъде да започна

  Аз не изгарям от желание да озвучавам ,но просто се налага,ако имаше способен музикат, нямаше аз да се занимавам с това, но за момента са така нещата. Разбирам ,че цялата процедура се учи в 1 висше образование и не става с няколко поста. Благодаря за коректните отговори.
 15. Не знам дали има подходящ раздел за моя въпрос,заради това го пиша тук. Предполагам има сред съфорумниците такива,които се занимават с тонрежисура... та по стечение на обстоятелствата се наложи преди няколко години (4) да започна да озвучавам малка зала, може би 100-140 кв.м. , в която се изпълнява музика от група на живо, та така и с времето не се научих как да постигам качествен баланс между инструменти и гласове,не се научих как да настройвам EQ-то на пулта ( в моя случай е GEQ, миксерът е аналогов) и като цяло нямам никакви познания, а са ми нужни. Бихте ли помогнали, с някаква литература, писана като за идиоти ,тъй като самият аз съм учащ счетоводител, с леки знания по информационни технологии. Всяка насока ще бъде от помощ, моля ви без обидни и определящи коментари, наясно съм ,че нещата не стават с една книга и т.н. , но в момента такава е ситуацията.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.