Премини към съдържанието

winfan

Потребител
 • Публикации

  25
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от winfan

 1. winfan

  Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

  Може да направиш тема '' Защо Лайнукс дистрибуциите са повече от ползвателите''. Ако събереш пет човека да пишат в темата щЪ черпя баница с боза. Аватарът ми важи с пълна сила за такива като теб
 2. Jorge, много неадекватен коментар, присъщ за датата и маймундата. 1. Едни от най-добрите ревюта на видеокарти са точно на techpowerup. Ревютата/новините им не са copy/paste, като на някои бг сайтове. 2. Коментарът на Inno всъщност е доста на място, както и сравнението му. Vega 56 и gtx 1080 се водят висок клас, разликата в производителността е 10-15%, но цената на нвидията е доооста по-висока (vega 56 520 лв. в mindfactory) 3. Не се хаби да ми отговаряш. Не отговарям на чугуни, които се аргументират с празни приказки.
 3. Ще се самоцитирам от друга подобна тема. Нещо не мога да разбера, защо тая gtx 1080 за 1100 лв. се препоръчва в темите пред gtx 1070 ti и rtx 2060, които са съответно само 5% и 2% по-бавни спрямо gtx 1080, но струват 300 лв. по-малко? Като rtx 2060 за нея тепърва ще се оптимизират драйвърите и дори ще мине пред gtx 1080, която откъм драйвъри ще бъде занемарена или умишлено спъната следващите месеци, защото все пак е 3 годишна карта, а новите ще трябва да се продават. GTX 1080 на тази цена категорично не си струва, освен на старо с оставаща гаранция за 600-650 лв. макс. rtx 2060 vs gtx 1080. Прецени, дали си струва 300-400 лв. отгоре за карта, която е плюс/минус 2-3%
 4. gtx 1080 за 1100 лв. не си заслужава. GTX 1070 ti е 730 лв. с отстъпките в никем или 750 лв. във варио, а разликата между двете е 5%. Справка - techpowerup . Цена/производителност определено gtx 1070ti или rtx 2060, като втората е равна на gtx 1080 или 1-2% зад нея, но струва 740 лв. Вярно е, че rtx серията доста от картите умират, но се отнася за моделите преди rtx 2060 - rtx 2070/80/80ti. Аз ако съм не бих взел никоя от тях, но за rtx 2060 kъм момента не попадам на масови оплаквания, да не кажа никакви. Авторът да си прецени, но да хвърлиш 1100лв. за карта от преди 3 години, която нвидия вероятно ще спънат от към драйвъри в следващите месеци и ще се концентрират изцяло върху RTX серията...в бъдещите заглавия, rtx 2060 да излезе напред спрямо gtx 1080 заради това. Все пак е нова карта и драйвърите за нея ще се оптимизират, докато за предната серия ще бъдат занемарени. Накратко - gtx 1070ti или rtx 2060, но в никакъв случай gtx 1080 за 1000лв.
 5. При румънците има rx 580 8gb armor на MSI разопакован продукт на 350 лв. с 3 год. гаранция. Във Варио rx 580 4gb sapphire nitro+ на 364 лв. 3 год гаранция. За gtx 1060 6gb и претоплените манджи на АМД RX 480/580/590 повече от 350 лв не си заслужават. Това са карти на почти 3 години. Магазините гледат да си пробутат залежалата стока на някой без идея. Ако можеш изкачакай малко. Скоро излизат gtx 1160. Ако не ти се чака за 735 лв. Взимаш rtx 2060. Много по-бърза от RX 480/580/590 и gtx 1060. И да повторя, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ КУПУВАЙ ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ ДЪРТИ КАРТИ на цена по-висока от 350-360 лв. НОВИ и втора ръка макс 250 лв.
 6. Какво има за разбиране след като ЧЕТИРИ ПЪТИ си писах и говорих със съпорта на Самсунг и всеки път изрично подчертавах, че търговецът НЕ Е ИЗДАЛ КАСОВА БЕЛЕЖКА, а ЕКОНТ - служебен бон с IMEI и цена на телефона. ВСЕКИ път от Самсунг ми казваха едно и също - ГАРАНЦИЯТА ВИ ВАЖИ КЪМ НАС. Явно тази бележка/бон от Еконт играе ролята на заместител на касова бележка от търговеца и ВАЖИ пред Самсунг. Не знам, как по-ясно да се изразя п.п има и друг вариант - да са ме излъгали, но не вярвам. От съпорта на Самсунг съм доволен и това е една от причините да взема техен телефон. При проблем, ако ми откажат гаранция, след като съм им описал в детайли за какво става въпрос - сменям марката.
 7. Не го измислих аз, а съпорта на Самсунг. Гаранционната карта от търговеца + касовата бележка служебен бон от Еконт с цена и IMEI на телефона са достатъчни за гаранционно обслужване. Поне това ми казаха и по телефона, и чат съпорта. Единственото им изискване е телефона да е за EU. Като спорите, проверявайте си инфото, иначе излиза, че по-добре знаете от самия съпорт на Самсунг. Говорил съм с тях два пъти и два пъти по чата съм им писал, все с различни техни служители. Всички казват едно и също - бележката от Еконт + гаранционна карта от търговеца. Това е.
 8. Не бих купил и никога не съм купувал каквото и да е от ОЛХ, ако ще и на 50% по-ниска цена. В случая, цената дори е по-висока. За мен е неприемливо да няма рейтинг система и мнения под обявите. В момента е перфектното място за всякакви измами и никой не взима мерки да се промени. Все пак ти решаваш
 9. Аз бих им се обадил за да съм 100% сигурен, че ТЕ покриват гаранцията. И не купувай телефон от Skyfon. Имат 2-3 магазина с различни имена за да могат да заблуждават по-лесно клиентите. За тях може да прочетеш тук п.п да, запечатан беше. IMEI го проверих веднага. За EU пазара е (Италия). Гаранцията важи и у нас. Поне от Самсунг България това ми казаха. Купих го от bgtelefon.com (https://expresslink.bg). Тези магазини са на една и съща фирма. Дали са надеждни...не мога да гарантирам. Доставиха телефона за ден. Освен гаранционната карта, пази бележката от куриера. Тя играе ролята на касова бележка. На нея фигурира цената на телефона и при проблем, Самсунг ще я изисква.
 10. По принцип от който и магазин да го вземеш, гледай да е за EU пазара. Преди да платиш, виж IMEI номера (има го на кутията) и се обади на Самсунг съпорта (0800 111 31) за България. Те ще ти кажат дали телефона е за EU пазара и най-важното - ДАЛИ ПОКРИВАТ ГАРАНЦИЯТА или не. Голям ПЛЮС е, че при дефект/повреда пращаш на тях телефона, а не се занимаваш с бг търгаша от който си го купил. За другите марки не знам, как стоят нещата. Аз взех моя от тук. Проверих IMEI за минута и едва тогава платих на куриера. Имаш 15 минути тест/преглед преди да платиш. НЕ ПЛАЩАЙ, ако нямаш такава опция.
 11. Redmi Note 4 не е лош, но е стар модел. По-добре наследниците - Redmi 5 Plus, Redmi Note 5 или ако искаш чист андроид - Mi A1. п.п ZTE нашумяха с това, че идват с предварително инсталиран malware. Лично аз бих избягвал тази марка по всякакъв начин. Препоръчително е да се взима global version на какъвто и да е китаец, че не се знае, с какво ще дойде натоварен ОС-а. Има достатъчно инфо из нета, който не вярва да потърси.
 12. Iphone 7. Но ако питаш мен не си струва да взимаш 2-3 годишни телефони на тази цена.
 13. winfan

  Реплика ли е телефона?

  ''Умник'', а ти си вдигнал тема от преди почти една година.
 14. Ползвал съм за кратко Snow Leo, Lion, El Cap, Sierra, Elementary OS/Ubuntu. Познанията ми за тези ОС не са като на потребители, които ги ползват от години, но все пак имам някакви наблюдения върху въпросните ОС, но не ''коментирам'' в темите за Windows, как Linux не става, защото...става. Всяка от тези ОС става, докато софтуеъра, който ползваш работи/се разработва за нея. Съгласи се, повечето, които са имали/имат проблем с Win7 (за 10-ката не коментирам, тъй като е л@йно, според мен), на 100% са ползвали/ползват оптимизиращи програми, чистачи на регистри, поне няколко антивирусни пакета са сменили, които се вкореняват в ОС и дори след премахването им не се знае, дали не са омазали нещо. Като добавим спирането на UAC, обновленията, инсталирането програми/игри от къде ли не, кликането на next>next при инсталиране на програми, без да се махат отметките на талаша, плюс последните години модата с миньорите, които доста често идват с крака за игра...хм, положението става страшно. Мисълта ми е, че голяма част от проблемите се дължат на ЗКУ-то, не че ОС-а е калпав. Защото аз на две различни конфигурации съм ползвал/ползвам Win7 и син екран съм виждал точно 3 пъти за 10 год .Първият заради Касперски, преди...десетина години или там някъде, който проблем бе фикснат с ъпдейт на антивируса. Вторият заради дефектна r9 290. Третият, когато ми изгоря gtx780. И в трите случая ОС-а, нямаше нищо общо. А не е като да не съм правил какви ли не простотии на 7-цата. Смея да твърдя, че не се чупи лесно, да не кажа, ултра/мега трудно. Ако някой постоянно я чупи...не знам. Тряя да е доста кораво копеле Напълно съгласен съм
 15. Съгласен съм с повечето от нещата които казваш, но специално това - категорично НЕ. Последните 2-3 седмици чета основно линукс темите. Там повече се коментира/обижда, колко смотан е Windows и тези които го ползват, отколкото нещо съществено. Да не говорим, че са толкова advanced...имам чувството че в темите за линукс, поне тук, пишат 10-15 годишни, които не знаят, защо ползват линукс (с малки изключения), което е учудващо. Очаквах точно обратното. И по-конкретно тези теми: 1. Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук 2. Снимки на Вашия Linux - част 2 3. Новини от света на Linux дистрибуциите 4. Трябва ли да си Мазохист за да ползваш Линукс Да си видял в уин теми да се говори с такова пренебрежение за линукс потребителите? Всъщност в уин тема няма и да видиш някой да коментира Линукс, просто защото на никой не му пука за тях. Дори няма да се учудя, ако повечето дори не знаят, че такива съществуват. В Линукс темите, обаче не само се коментира, но и се влага злоба в коментарите. Ако не си съгласен ще ти линкна поне 20 поста (не ме карай, че ме мързи в момента)
 16. По подразбиране обновленията са на auto режим и без потребителска намеса, този april rollup update щеше да се инсталира и предполагам нямаше да я има тази драма с wannacry. Или не чак в такава степен? Признавам, че не съм особено запознат с материята, но с няколко прости правила, които следвам , благодарение на тях не съм ''хващал'' вирус от...2009-10 год. ( може и от преди, вече не помня), а дори не ползвам антивирусна програма. Щом аз мога да се защитя прилично и ползвам Windows, какво остава за маниаците на тема защита, които имат задължително антивирус, ползват външна защитна стена и hips? Мисълта ми е, че Windows има вируси, а Linux - не, не е сериозен аргумент и и единствена причина да се мине на Linux, както казват 90% от тези които съм питал. Относно ъпдейтите, че чупели уин...хм, НИКОГА, поне при мен не се е случвало това. Е, аз ползвам Win 7 64bit от излизането му и го активирам с ключ, не с активатор, а и инсталирам само security/critical updates, без плявата в recommended updates.
 17. Хм, не съм толкова сигурен. Дупката е запушена с april rollup update-a, а wannacry не ''удари'' ли май месец? Ако следваме логиката, не майкрософт е виновен, а потребителят, който освен, че е спрял ъпдейтите, не се сеща да инсталира поне security updates. Да беше само това :D. Спират UAC, Firewall, след сваляне на крак, спират антивирусната/добавят файлове в изключенията. Ела, вълчо, изяж ме и естествено Microsoft са виновни, че потребителя е...хайде да не казвам.
 18. Зарязах utorrent още по времето, когато вкараха миньор в инсталатора, който нямаше опция да се uncheck-не нито при инсталацията на utorrent, нито при обновяване. Малко по-късно се усетиха, че не всички са толкова тъпи и добавиха опция за избор в инсталатора, но за мен такова отношение е непростимо и никога не бих ползвал техен торент клиент, ако ще и да няма алтернатива. В случая има чудесна алтернатива - qbittorrent.
 19. Може да няма пари или да не му се дават 2х повече пари за нещо, което реално струва 2х малко. Не става с гадаене, а с четене/питане. В крайна сметка изясни ли си, знаеш или не знаеш? Кое от двете? Като не си експерт, спри да спамиш в темата на човека. Има хора, които знаят и могат да му помогнат, вместо да губят време да ти отговарят на безсмилените постове.
 20. Сваляш Microsoft Windows and Office ISO Download Tool от heidoc.net с който ще свалиш всяка една версия на Windows от официалният им сайт. Чисто на 100% iso. Стартираш програмата и избираш, коя версия на Windows да се свали (препоръчвам Pro 64bit). След изтеглянето си правиш бутваща флашка с Rufus. Инсталираш и активираш, като ползваш метода ''активация по скайп''. Така имаш оригинален и активиран с ключ, а не с активатор Windows 7 Pro.
 21. Забравих да те попитам, кое от тези губиш, ако си закупиш компонентите и си сглобиш сам машината? Да не говорим, че една част от компонентите идват с 5 год. гаранция (рам, захранване, някои модели ссд-та и видео карти), всичко останало - 3 год. Apple колко дава? Освен това има бенчмаркове, както за производителнсот така и за стабилност. Ако машината ги минава, какво повече искаш? Не. Казах, че ако дадена машина е по-производителна от друга в бенчовете, то ще е по-производителна навсякъде.
 22. muadib, личи си, че пишеш наизуст. Да не мислиш, че компании, като Apple, Dell, HP произвеждат видео карти, процесори, рам, хардискове? Единственото, което правят е да си лепнат логото на кутията за което ти плащаш 1-2к+ над реалната цена на компонентите. И те ползват същите ''сбирщайн'' компоненти, каквито и всеки, който сам е решил да си сглоби компютъра. С разликата, че аз като ги избера, а не apple/hp/dell, ще избера най-доброто като цена /производителност/качество. И няма да сложа захранване нисък/среден клас, каквото ТЕ ще ти сложат, а ще избера висок клас захранване, което предполагам знаеш, е най-важният компонент. Надеждност? От както съм сглобил моята машинка за ''скромните'' 4к лв. за 3 години, не съм видял син екран или краш на приложение. Нито под Уин, нито под Mac OS(kernel panic). Втората я ползвах само 2 месеца, но време, достатъчно да се проявят, дори и най-малките несъвместимости. Както казах - инсталирането на macOS стана лесно толкова, колкото на Windows. Бенчовете са за това да тестваш производителността на системата. Ако система Х изкарва повече точки от система Y в бенчовете, можеш да бъдеш сигурен, че при работа с реални приложения, резултатът ще е същият. Да обобщим накратко. Ако сбирщайн машината е по-производителна и надеждна от готова конфигурация, защото по дяволите да плащам премиум цена 1к+ за готова конфигурация, като мога да не ги давам тези пари? Какво по-различно правят Apple, HP, Dell от това да сглобят машината и да си лепнат логото на нея? Ако ми обясниш, защо трябва да платя 1-2К+ ще те черпя баница с боза. edit: да те информирам. След последния update на Sierra (10.12.4) кретените ''счупиха'' usb аудиото. Прочети във форума им ЦЪК и ЦЪК. Забележи също ''I have this question too (335)''. Само 335 с Apple машини се оплакват от същото. Значи не стига, че не поддържат външни видео карти, а и отгоре на това, ако си купиш usb аудио карта за що-годе приличен звук, пак не си застрахован от проблеми и...ще трябва да се задоволиш с вграденото аудио
 23. Не си прав изобщо. Погледни подписите на повечето от потребителите в insanelymac и tonymacx86. Повечето са с high end intel/nvidia платформи за 4К+ лв. Дори сега чета една от темите и забележи с каква видео карта е и колко ссд-та има закачени Инсталирането на macOS стана лесно почти толкова, колкото на Windows, естествено, ако си подбрал подходящите компоненти. И имам предвид не разни дистрота, а vanilla инсталация. Единствено аудиото е малко по-трудно за подкарване, но с външна usb sound card всичко заспива. И хакинтош не е по-малко производителен от оригинална мак машина. Добре подбрана high end машина ще смачка всеки macbook pro/imac и подобните им скопени машинки.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване