Премини към съдържанието

mr mcwolf

Потребител
 • Публикации

  124
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

30 Добра репутация

Всичко за mr mcwolf

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Не, нe можеш да пишеш процедурно в java, както и не можеш да пишеш ОО в С. И в двата езика можеш да правиш някакви емулации на това за което говориш, но не и да го използваш директно. Всъщност, точно защото в С класовете се въвеждат поетапно (след структурите) го прави идеален за начинаещи. Java директно те хвърля в ООП с декларация на клас и обработка на изключения. А процесът на обучение включва лафове като "за сега не се притеснявайте какво прави това" .
 2. Практически, С е стандартът. Научаването на който и да е c-like език ти дава основа която можеш да ползваш почти на всякъде. Питон или пърл не то дават подобна основа. Да не говорим, че предполагат наличието на някакви знания преди да ги учиш. Ако ще изместим темата в посока "с какво да започна" трябва да се започне с процедурен език и след това да се мине към ООП. Лично моето мнение е, че за започване трябва да се ползва С или в краен случай паскал.
 3. Нали, напрежение си е да мислиш дали има или не скоба (символ с графично представяне) но не е напрежение да мислиш за идентация. Питон е гаден език с гнусен синтаксис.
 4. С наглост към прогрес викаш... И не, няма сайт в който някой да толерира подобен въпрос. Единствено можеш да се надяваш на това да се намери глупака който да иска да блесне като велик програмист и да ти напише домашното. Щом си толкова отворен и знаеш що е то интернет поне се образовай как се задава въпрос който да предполага отговор. Най-малкото задължително условие е постът да съдържа поне едно въпросително изречение. Друго важно условие е да покажеш какво си се опитал да направиш до сега (на обикновените програмисти ни писна отдавна от наглеци). Но колкото и да ти пиша, най-вероятно няма да стоплиш какво ти казвам.
 5. Предполагам, под помощ разбираш някой глупак да ти свърши работата? Също така, предполагам, че после ще си много благодатен, а?
 6. За кога ти трябва?
 7. mr mcwolf

  Macos за java script

  Я кажи, о велики бизнесмене какво бизнес предимство дават продуктите на apple? Дали някой може да си позволи да изхвърли няколко хиляди или не, не можеш да твърдиш без да познаваш човека. От твоите постове например излиза, че мама и/или тати са дали парите и за това са обясняваш колко години няма да ги сменяш (типичното обяснение за дете искащо скъпа играчка). Хората който работят с подобна техника не се оправдават. Защото техниката им се изплаща почти веднага и разбира се, сменят я често за да се в крак със самата техника. Другото което се вижда от постовете ти е, че ти я ползваш САМО ЗА музика филми и нет (и вече стана за смях с това). Пак ти казвам, ползвай си техниката със здраве но не се опитвай да я налагаш на околните, защото ставаш за смях с глупостите които пишеш.
 8. mr mcwolf

  Macos за java script

  :))))) Съвсем правилно - правени са за да върви бизнеса на apple. Та не се ръси глупости. Ползвай си ги със здраве, и в бъдеще избягвай да се излагаш така по форумите.
 9. mr mcwolf

  Macos за java script

  Боже, боже... Голем си, ама много гОлем...
 10. И един мърмот завива шоколада, нали?
 11. Надут е определение на комплексирано човече за човек с опит и самочувствие. Графичните дизайнери може да са специалисти в своята си област, но не са програмисти (разбира се, сред мазачите дизайнер и front-end са синоними). А що се отнася до генерализирането - не може да се наречеш програмист след като не можеш да ползваш дебъгер например. Критерия е прост - мазачите жулят php на споделен хост и дебъгват с траситане (страшна драма става с тия изключени нотификации за грешки в новите версии на php). За мазача колация е синоним на кодова таблица и т.н. Та точно тия мазачи много си падат по CMS -ите (по възможност, инсталацията да се предлага от хостинг компанията - щото им е трудно и това да направят). Та дай и аз да те посъветвам - като видиш някой да плюе по "web програмист" затрай си, за да не ставаш за смях. Същото важи и за споделените хостове. Ако поддържаш сайт за лютеница - ок, ама иначе...
 12. Добре поне, че не отичаш факта, че "web програмист" се ползва като обида. Са остава да осъзнаеш и, че ”по-надутите" са тия с опитът. Return, return дет се вика...
 13. Ама ти чак сега ли стигаш до прозрението, че е по-добре всичко да се направи за конкретното изискване вместо да се ползва готова CMS? Просто масите се насочват към web защото там не се искат почти никакви знания (спред тях). Не случайно, сред програмистите лафът "web програмист" се ползва като обида.
 14. За СЕО не ми се спори, давайте си парите където искате, ваша си работа. Но за едно си прав - за да направиш и поддържаш сайт се иска определно ниво на ИТ грамотност. Повечето мазачи я нямат. Това е и причината готовите CMS да са толкова популярни, затова и все още рибетата масово рипат на споделен хостинг. А за цените - vps има и за около $1-2 на месец.
 15. СЕО е глупост целяща да стриже глупаците. Паяците са достатъчно интелигентни и индексират перфектно съдържанието (стига да има такова) независимо от платформата. Изборът между различните CMS-и се свежда до функционалност и сигурност (защото все пак ползваш готова система). Хостинг услугите от своя страна се избират на базата на хардуерните и софтуерните изисквания на платформата. Да ползваш споделен хостинг към днешна дата е несериозно (независимо дали си платил за него или ползваш безплатен такъв). Предпочитаното решение е VPS. Ако нещата стана сериозни и/или се работи с чувствителни данни - localhost.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...