Премини към съдържанието

Здравка Зиче

Потребител
  • Публикации

    11
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Харесвания

17 Добра репутация

1 Последовател

Всичко за Здравка Зиче

  • Титла
    Потребител
  1. Тестени и хлебни произведения

    Здравейте! Нова съм и искам да ви запозная с моите тестени рецепти ,които са много лесни и когато с мая се правят пити ,хляб и каквото и да е ВИНАГИ ВТАСВАМ САМО 1 ПЪТ и се получават същите както и с много втасвания,РАЗЛИКАТА Е САМО В ГУБЕНЕТО НА ВРЕМЕ! Предлагам ви едни прекрасни и лесни франзели Плетени франзели рецептата е в линка- http://zi4e57.blogspot.bg/2015/07/blog-post_97.html
  2. Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

    И още едни БАКЛАВА С ЛОКУМ http://zi4e57.blogspot.bg/2016/06/blog-post_22.html Благодаря ,за милите думи! Взаимно ще си помагаме и учим!
  3. Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

    Здравейте! Аз съм нова тук ,но ако ме приемете при вас ,ви обещавам, много бързи,лесни , вкусни и достъпни за всички рецепти. Тези курабийки ги правих преди няколко дни и станаха невероятни,дано ви харесат и на вас! СОДЕНИ КУРАБИЙКИ Рецептата може да я видите в линка http://zi4e57.blogspot.bg/2017/08/blog-post_31.html
  4. Зимнинка

    Тази рецепта е за рибарите и тези които обичат да си похапват риба. Риба консерва със зеленчуци -РОПОТАМО http://zi4e57.blogspot.bg/2016/09/blog-post_11.html Може да се направи с всички видове риба,но със по сухите риби става по добре визуално ,защото при варенето не се разкъсва. Тази рецепта я видях в интернет пространството и тъй като сме върли рибари ,пък и обичаме риба да си похапваме реших да направя и тази рецепта. Не знам първоизточника на рецептата ,но му благодаря. Ще я напиша така както я видях и аз, за да не се губи оригинала. Продукти скумрия 1.500 кг изчистена от главите и перките и вътрешностите (не забравяйте да премахнете черната ципа в коремната област и кръвта по гръбнака, те придават горчив вкус на рибата),/можете и с друга риба да я направите консервата/ 300 мл.- олио, 150 мл -качествен винен оцет от 6%, сол, черен пипер на зърна, 5-6 -дафинови листа, 1 буркан -кисели краставички, 1 голяма консерва- сварен зрял боб от 800 гр. (може и вие да си го сварите), 400 гр -замразен грах, 200 гр.-доматено пюре-концентрат , 1 чаена лъжичка захар, 300 гр--моркови леко сварени , може да добавите и месести резени чушка , лимонена киселина. приготвяне на вкусната консерва с риба: 1* Измитата и почистена риба се нарязва на шайби 3-4 см, след което се подрежда плътно в тенджера под налягане (при мен се получиха 2 реда), посолява се (аз сложих 1 чаена лъжичка с връх сол), слагате 7-8 зърна черен пипер и 2 дафинови листа, поставя се отгоре една чиния да затиска рибата при варенето. Наливате олиото и оцета и доливате студена вода да покрие рибата приблизително 2-3 см. затваряте и слагате на котлона. Засичате от момента на завиране 50 минути. Варенето на рибата става на бавен огън. След изтичане на тези 50 минути отстранявате тенджерата и оставяте докато спре да изпуска пара и е готова за отваряне. При различните марки тенджери под налягане това време е различно. В случай, че не разполагате с такава тенджера, пригответе в обикновена като времето за варене на тих огън увеличете на час и тридесет минути. Целта на дългото варене на тих огън е костите да омекнат перфектно и така няма да има нужда са се почистват от рибата (костите на рибата са полезни за човешкия организъм). 2* Зрелият боб за вашата консерва риба трябва да е предварително готов, в случай, че не ползвате консерва такъв. 3* Морковите се почистват и нарязват на по-едри шайби, сваряват се в леко подсолена вода, за кратко време. 4* Замразеният грах не се обработва предварително, оставяте го в купа да се размрази (може да ползвате и такъв от консерва). 5* Киселите краставички се нарязват на шайби или както вие прецените. 6* Чушките също се режат по-едро (на хапки). 7* Доматеното пюре (при мен концентрат разредих до гъстотата на сос с вода) се слага да се затопли на котлона като му се добавя захарта (1 чаена лъжичка), която ще убие киселината в него. Когато всички продукти са готови, може да престъпите към подреждането на вашата консерва с риба. На дъното на всеки буркан слагате по малко грах, боб, морков краставички, чушки и 2 лъжици от доматеното пюре. Леко притискате и слагате парченца риба, 3-4 зърна черен пипер и парченце дафинов лист. Наливате 1 черпак от бульона в който е вряла рибата и добавяте половин чаена лъжичка сол. Отново редите от зеленчуците и завършвате вашата консерва с риба, с 2-3 лъжици от доматено пюре. Когато сте приготвили всички буркани преди да ги затворите във всеки сложете по няколко кристалчета от лимонената киселина (4-5 кристала). Заварете вашите консерви като засечете 1 час от момента на завиране. И 30 минути са достатъчни, но за по-сигурно, може да варите един час. Горещите буркани обръщайте с капачката надолу върху дъска. Оставете така докато изстинат. Сега вече имате чудесна консерва с риба.
  5. Зимнинка

    haidukpikaso не им обръщай внимание на хората които са по форумите само да се заяждат ,вместо да научат нещо! А за хората които са тук за рецепти и да се научат нещо ето от мен една невероятно лесна рецепта за Салата от патладжани и чушки -фалшиво имамбаялдъ http://zi4e57.blogspot.bg/2017/08/blog-post_26.html продукти 3бр. големи-патладжани 5бр големи-червени чушки 2 глави-кромид лук 5 големи.-домата 200мл.-олио 2ч.л.-сол 100мл.-оцет 4с.л.-захар 5-6 скилидки- чесън счукан по желание 1 връзка -магданоз Приготвяне Измийте хубаво патладжаните и ги нарежете на резени с дебелина 6-8 мм. Измийте чушките отделете семената част и тях нарежете на ивички. Обелете лука и нарежете на полумесеци. Магданоза накълцайте на ситно. Доматите нарежете на кубчета. Всичките продукти сложете в дълбока тенджера. Добавете олиото,оцета,захарта,солта,предварително счуканият чесън и смесете всичко добре. Сложете на котлона на силно да заври. Щом кипне намалете ястието на слабо и оставете да къкри 40-50мин. да се сгъсти да не е рядко. Сложете готовата салата в чисти и сухи буркани ,НО НЕ ГИ ПЪЛНЕТЕ ДО ГОРЕ. Стерилизирайте 20 мин. Извадете и обърнете с капачките надолу до изстиването им. От тази доза станаха 5бр. буркани от 500гр. ДА ВИ Е СЛАДКО!
  6. Зимнинка

    чушки ли искате ето ви и чушки за зимата ,ама са много люти ,за хора злобеещи без причина! Люти чушлета,рибки за зимата Махнах дръжките заедно с венчето.Наредих чушките, като помежду тях слагах ,чесън ,магданози моркови на колелца в компотени бурканиСипах отгоре по:1 с. л.сол ,2 с. л. захар,Долях с оцет да се покрият чушките ,Затворих с капачка и няколко дни разклащам бъркана докато се стопи солта и захарта.След две три седмици са готови за консумацияПП- Ако не обичате кисело може да сложите 1:1 оцет вода.Това е! http://zi4e57.blogspot.bg/2014/09/blog-post.html
  7. Зимнинка

    Yvan Sergeev Нещо не ви разбрах? На мен ли говорите или на някой друг? АЗ СЪМ СИ АЗ И СЪМ АВТОРА НА РЕЦЕПТАТА ЗА ЛЮТЕНИЦАТА И АКО СТЕ МАААЛКО ПО УМЕН ЩЕ потърсите по име в гугъл, това аз ли съм или за когото говорите ,НО??? ЕДВА ЛИ можете ,щом нападате хората, без да познавате и знаете, кой е ! Жалко за такива злобни хорица като вас ,чак ми паднахте в очите.Съжалявам ви!
  8. Зимнинка

    badsector Та да ви отговоря лично!!! Вие от къде разбрахте че съм сложила 2кг.продукти? Четете бе хора и помислете ,защо ? За да се изказвате по този начин ,първо трябва да сте я правили ,опитали и да сте на ясно за какво иде реч,защото и да ви го обясня няма да го разберете!!Как не се спряхте да се заяждате винаги с хора, които искат да ви улеснят живота ?
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.