Премини към съдържанието

ceci80

Потребител
 • Публикации

  364
 • Регистрация

Всичко публикувано от ceci80

 1. Be Q BQT E8-400 за 50 лв. от продавалника. За ново- не стигат 70 лв.
 2. Брей, добре че има интернет на тоя свят! И пак- драсканици, а не каза резистора какъв да е. Аз ще кажа следното за подобен фан като неговите: 22 Ohm, 0.5W, който ще грее около 65 градуса. И ще го кажа, защото съм правил такива гимнастики, а не- фърли някъв резистор 30-50 Ohm/1-2W...
 3. Наруто, знам, че си отварял такива сглобки и си виждал, че захранването няма един кьорав допълнителен молекс и се налага да си пускаш сам. Изобщо не съм сигурен дали няма да се набута момчето и да се наложи да прави гимнастики, от които идея си няма; както и не съм сигурен в захранването- какво и колко ще държи. Не те репликирам и не се опитвам да те дразня, но дано си прав и не го набуташ.
 4. Никво не е упражнението за фанове без ШИМ, щото можеш да ги пуснеш на 7 волта. Да, по- мощни и големи колкото кутре. А и както си го написал- "примерно 30,40,50 ома, 1-2w"- нищо не значи. Имаш ли си идея какъв е фана и колко ще намали някой 30, а някой 50?
 5. Кутията и захранването може да се окажат неподходящи.
 6. Сигурен съм, че тия вентилатори не са с ШИМ, освен боксовия и регулирането им е ала- бала от дъното и програми. Но тук не става въпрос да се регулират фановете, а да оправи въздушния поток. 1. Както каза Наруто- един отпред да вкарва, един отзад да изкарваи замяна на бокса с нещо по- свясно. 2. Ако не е доволен- намира шаблон и дупчи тавана за 120ка фан. Слага два да вкарват отпред и горния и задния да изкарват. 3. Сменя кутията.
 7. Ама ги четете едни по форумите и ги ръсите цветни. Знаеш ли какъв резистор и какво ще постигне с него, а колко ще грее резисторът? И защо да не намали от молекса на 7 волта за фана, а да си играе с резистори? Да не говорим, че тук не става въпрос за това, а както каза Наруто- смотана кутия, на която трябва да сложи един фан отпред по средата, който да вкарва и задния да изкарва. Набутали са го с тая кутия; отделно някой по- свестен кулер за проца.
 8. Наруто е прав- вземи по- евтината, на все пак- дай да видим кутията и захранването.
 9. Палитката е 2+1 фази и по- ниски честоти. Тая KFA2 e 3+1 фази и по- високи честоти. Охлаждането на палитката е с две тръби, но предполагам по- малки, с контакт на мосфетите на VRM и видеопаметите; един фан, но по- голям. Другата е с една тръба, но по- дебела и директен контакт, не се вижда дали се хладят мосфетите и чиповете на видеопаметта, два фана, но по- малки; ама с алуминиева сплав или подобно на кулера, а не с ламели като палитката и това е по- лошо. Все пак- тая KFA2. Дали имаш PCIE кабел на захранването е без значение, ако има молекси и става захранването и кутията да сложиш картата.
 10. И двамата не сте запознати с новите тенденции (глупости) при захранванията. А това захранване не е от новите само с 12 волта, има си и 12 и 3.3 и 5. Някакъв си Чанел, като го гледам по карантиите.
 11. Ти винаги или пишеш извън темата или обиждаш, простичко- форумния трол си. А и нищичко не разбираш от хардуер, за да пишеш нещо смислено. Да, бягай в празни приказки и забави, темите в хардуер не са за теб. Като се разбирате с Томи- проявявай уважение! И хич не ми се мазни! Прояви уважение и към Пепи, доста можеш да научиш от него. През последните две- три години му мина повече хардуер през ръцете, отколкото ти през живота си не ще видиш и на картинки. Учи от момчетата, а не ги обиждай, че знаят и могат повече от теб!
 12. Смешнико, я пак кой кога и за какво се е регистрирал?! Ти си точното олицетворение на българския трол по форумите- нищо не знаеш, завиждаш, лъжеш и фантазираш. Много комплекси имаш и ги избиваш тук с обиди на всеки един (дори и в тази тема наричаш момчетата "смехурковци"), но никой тук няма да ти помогне да излекуваш болната си психика и липса на социален статус. Това е видно последните няколко години. Вече дори не те съжалявам, но не е лошо да те поставям на мястото ти, поне заради Томи и Пепи, които заслужават уважение. Да, може би има шепа хлапета, които не са запознати с фантазьорската ти особа и че си гола вода- те ще осмислят жалкия ти животец. 🤣
 13. Да, както се бяха изсрали с XFX 500XT и шараните лапнаха въдицата. Та затова Ви го пиша.
 14. Малко off topic, но предполагам, че ще е полезно за тези, които давате съвети за конфигурации. Така и така поглеждах форума заради тролчето ХЕСчо ( Jorge). Знаете, че едно от любимите ми неща в хардуера беше захранването. Гледам, че предлагате S12III на Seasonic, но има някаква уловка при тези захранвания, а и няма да им е за първи път на Seasonic. За съжаление- последните години не следя нещата, но рутината едва ли ще ме подведе. Нямам информация за тези единици, не съм намерил снимки на карантията, но по данните от производителя, съдя, че малките 450 и 500 са с групова регулация и имам съмнение да са изпълнение на "дъщерна" на Seasonic, конкретно 500 ватовото. Тези, които са 550 и 650, по данни от сайта, изглежда да са DC-DC. Tази история не е нова- преди го бяха направили с M12II, до 620 ватовите- с групова, a от 650 нагоре- с DC-DC. Както и да е. Самото 500 ватово на S12III ми е съмнително, а аз рядко греша, но нямам конкретна информация, за да съм сигурен- гледам данните в сайта им.
 15. Да, времето отдавна ми мина- момчетата, които преди години ме питаха, сега знаят повече от мен. Да са живи и здрави! Твоето, обаче- никога няма да дойде. И два живота да имаш- няма да научиш толкова, колкото аз забравих за последните 2-3 години. Дертът си е твой, моето момче. пп Томи ти е направил комплимент, но мен ме е обидил, сравнявайки ме с теб (ако е вярно, защото ти си като стара мома- лъжеш и фантазираш доста). Приятно ти прекарване в "празни приказки"- там ти е мястото.
 16. ХЕСчо, я пак кажи какво ще разпищи по дъното SSDто. 🤣 Що се излагаш и пишеш в хардуерния раздел? Нали за теб има теми празни приказки и забави, бегай там.
 17. Не, не бих, макар да има, които горе- долу стават, но за 110- ще ги препоръчам на Стената едно: Corsair CX Series CX450 450W CP-9020120-EU Corsair CX450 450W Bronze CP-9020120-EU пп И пак не написа с колко конектора е картата, а захранването СХ450 е с един PCIE, но и да вземеш от молексите- няма дерт.
 18. Това захранване можем да го наречем 240 ватово, евентуално. Имаш 10А+16А на +12, но с общ капацитет, който да не превишава 240 вата. Едната линия +12 ти е за дъното и молексите, другата- за процесора, (предполагам няма PCIE). Кое как е разделено и дали наистина е разделено- Господ ги знае- нито модел си дал, нито снимка на карантията, ама и да дадеш- все тая, ако наистина са 2 линии; снимката може да помогне, ако са писали 2 линии, но действителни да не са. По- добре купи друго. Дори едно SSR 350ST ще ти свърши работа, но е 27А на +12. Добре е да давате и модела на картата- дали е с един или два конектора, заради захранването- някои от малките са само с един PCIE кабел, но не е дерт да се пусне от молекси. пп Между другото- това захранване е от готова "маркова" сглобка, сигурен ли си, че можеш да сложиш картата в кутията?
 19. XECчо, когато мъжете си говорят- децата отвиат да си лягат. Или искаш нещо да ми кажеш?
 20. В кутията е 2.5" HDD 5v. Изкарай го и го закачи към SATA на компютър и захранване. Ако запали- смени кутията, ако ли не...
 21. На теория- няма да изгори. Не тръгва, защото не си и закачил захранването. Макар да е с ниска консумация- щом има конектор, няма да запали само от слота. Вземи един преходник (то в кутията на картата трябва да има) молекс-> 6 пин и свържи картата. Тази конфигурация load не трябва да минава 180 W, ако е само това, което си написал. На практика дали ще изгори- не си подбрал добро захранване, Божа работа.
 22. Роска, честито! Не се ядосвай, че си дал 247 лв- ударил си късмет с 5-те години гаранция за QLC SSD; Samsung са го пуснали с 3. Изобщо стана мазало с дисковете- HDD ги направиха SMR, a SSD с QLC и чакаме и с PLC. Мармалад! Градацията е деградация... а ние си подскачаме от радост, че станало евтино.
 23. ceci80

  Проект Desk Case

  Плюене, после лизане. Типично! Моето момче, това което е направил Томи е само и единствено за овации. Малцина са тези (в България и Германия), които имат знанията и уменията да съчетаят два занята и да направят това, което е сторил той. Критики могат да отправят или пълни невежи или светила в бранша (тези биха дали съвети). За другите остава, поне от добро възпитание, да се зарадват на изпълнението му. Браво Томи, възхищавам се на работата ти!
 24. ceci80

  Проект Desk Case

  Ех, ХЕСчо, как не спря с тия завист, злоба и простотия! На теб какво ти се е получило? Веднъж показа снимка с някакво семпронче и палитка ГТХ 750, която представи като двучипова карта, ама забрави, че не само деца и лаладжии има във форума и ще ти хванем лъжата...
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване