Премини към съдържанието

GravyDanger

Потребител
 • Публикации

  14
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

2 Неутрална репутация

Всичко за GravyDanger

 • Титла
  Потребител

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. GravyDanger

  Да се сдобиеш с една реликва - S.T.A.L.K.E.R. трилогия

  Донякъде разбирам накъде биете, но не харесвам нито Steam, нито одобрявам принципа на тея платформи, нито пък се определям за геймър, затова и пазарувам единствено на физическия пазар, когато е възможно - старомодно, но ефективно; и то предимно продукти отпреди 2010, тъй като новия пазар е нищо повече от масивен, инфарктен бизнес, с феноменални изключения. Но все пак, темата е с друга насоченост.
 2. GravyDanger

  Да се сдобиеш с една реликва - S.T.A.L.K.E.R. трилогия

  Не ми трябват просто за декоративен екземпляр, ами и за конвенционален, достъпен начин на инсталация (отчасти и с носталгчна нотка, да си призная) при който не се изисква проверки на файлове, преинсталации/изтегляне по десетина пъти - намеквам за Steam, като също така и като лицензност - обмислям концепция за малък проект, който изисква редакцията на библиотеките и стартиращите файлове на играта, тоест така познатите пиратски варианти не са валидни. Трябва да се спомене, че наличните в магазина на Steam версии се различават по някои дребни неща спрямо дисковите и в повечето случай, съвместимостта между двете е игра на зарове - а пък универсалността е важна. ...сиреч, ако днес, утре, или в бъдеще някой разполага с всичките части накуп или поотделно, нека ми пише тук във форума на съобщение, за да обсъдим детайлите и останалото.
 3. GravyDanger

  Да се сдобиеш с една реликва - S.T.A.L.K.E.R. трилогия

  Идеята не е лоша. Минусът лежи в дигиталността понякога - не харесвам тоталната дигиталност на всичко и навсякъде още от зората на идеята "хайде да дигитализираме целия свят". затова и не съм особен клиент на популярните дигитални магазини (Steam, GOG, пр.) Да, може и там да се продава физическо копие, но рискът да купиш нещо, което няма да ти свърши работа е максимален. Що се отнася до Ибей, предпочитам да използвам възможността да направя покупка от местен продавач, отколкото да хабя време и пари (и започвам евентуални спорове накрай света с западняците) за повредена стока или несъответствия. Поръчваш - преглеждаш - плащаш с наложен платеж и оставаш доволен или разочарован, което иначе е невъзможно. Ибей или Амазон не са място за проба или грешка, а и като се има предвид дългите периоди на доставка, още повече се обезмисля всичко.
 4. И така, след доста усилено и обстойно разглеждане на българските сайтове за онлайн търговия и разни онлайн аукциони и дълга дискусия с напълно непознат потребител на форума, доброволно предложил помощта си да направи поръчка от Англия вместо мен, но в последствие се оказва поради дългия срок на доставка (близо седмица), че няма да може да я вземе на място преди да се прибере в България, няма да мога да се сдобия отново със трилогията на тъй именития СТАЛКЕР.... преди премиерата на все още свежо обявения STALKER 2. Затова, отново се налага да се обърна към драгите съфорумници за съдействие, макар и темата да е в офертен контекст, мисля, че това е най-подходящия начин да се търси нещо, което иначе е трудно да се намери по нашите ширини или не може да бъде закупено от другаде поради редица типично български безумици. В моя случай - отхвърляне на разплащателната карта в Amazon UK, което никой не ти казва защо се случва, дори и в разговор със служители на банката, към която се води картата, няма конкретно обяснение. Храни куче да те лае, както се казва. Да, интересувам се от закупуването на изданията от серията (по ред на публикуване, Shadow of Chernobyl (2007), Clear Sky (2008), Call of Pripyat (2009), които да бъдат в годно, но не твърде износено за използване състояние (а най-добре, ново), и по-специфично, обикновените им официални версии - т.е. стандартните. Изискването е те да са на Английски - нямам потребност от немските или руските такива, като също така е добре да не са били използвани кодовете им за активация - човек никога не знае какво може да му оферират. Надявам се темата да не се счете за реклама или нещо подобно и ако е в някакво нарушение, бих се радвал, ако някой ми посочи определен специализиран форум, където би постигнала някакъв резултат; лично нямам идея къде другаде да пусна подобно питане.
 5. Резултатите са налице; изпратено писмо до "технически отдел" преди седмица. Отговорът е само ехо от натискането на клавишите докато кратко и конкретно описвам проблема с инцидентното изтриване. Ни лук ял, ни лук мирисал, изглежда случая за тези техници. Все пак, теглих чертата и смятам повече да не се връщам към това страдание, освен докато използвам личната си поща, която дори не мога да трансферирам като кореспонденция - живи и здрави. Темата може да бъде заключена или както реши модераторството. Благодаря на отзовалите се позитивно и негативно.
 6. GravyDanger

  Търся Enemy Territory: Quake Wars оригинал

  Изглежда удрям на цяла скална маса... Направих виртуален профил в Амазон средата (магазинът за Великобритания, не американският), направих и запитване към някои от търговците - Dvdgamesdirect/2.69 паунда с вкл. доставка до местен адрес на Острова и gb_sales/3.74 с начислени разходи доставка, очаквам отговор от друг - който може да достави пълното стандартно издание заедно с всичките принадлежности за около 6-7 лева с доставката до страната, например за Dvdgamesdirect. Използван продукт, разбира се, всъщност помня, че няма проблем ако е използван вече ключа за онлайн активация след като този е само като идентификационен код за оторизация на потребителя, че използва легално копие - а не пиратско такова - и може да бъде регистриран повторно, но на друг потребител. Ужас... идва колосалният проблем - при многократни опити за поръчка се отхвърля за невалидна дебитната карта (Виза), а пък разполагам само с такава и дори никога не съм пазарувал от чуждестранни сайтове, с кредитна или бидейки дебитна карта. Писах на Амазон и отговорът е обичайният - или не може да се плати с такава карта, или съм имал някакъв запор, та да проверя отново и изискам информация от банката за валидността на картата (до срок). Е, в картата имам пари и срокът на валидност предстои да изтече след 5-6 месеца ама нейсе. Явно няма да се получи така, а докато опитвам да открия възможно решение ми се ще да попитам някой тук пазарува ли кажи-речи регулярно подобен тип продукти на ДВД носител от английския Амазон; обикновено музика, филми или видеоигри и изобщо съществува ли таз услуга като закупуване на нещо от там и при доставянето му да се заплати цялата сума вкупом на ръка, както за артикула, така и за доставката и ако има някакви допълнителни такси (доколкото съм запознат с материала, не се таксува допълнително стоката или се налага мито или ДДС освен при Amazon.com)? За мое огромно съжаление нямам познати, които пазаруват на тези фронтове, чрез които да доставя нещото директно от магазина. Тъй или инак се чудя дали по този начин ще стане, ако друг вместо мен извърши поръчката, изпрати в българия с компании от типа на Габко (доста се разрових по темата и изглежда тази фирма е доста използвана от нашенци - Англия - България при цена доставка около 2 лв. на кг.), изпрати ми я по куриер и аз ответно му изпратя/заплатя цялата сума чрез наложен платеж по подобие на начина на разплащане в OLX при самото получаване на пратката за да сме максимално изрядни един към друг? Та някои от вас, драги съфорумници, познава ли човек който би могъл да извърши такава сподлена покупка или пък съм свършен да се сдобия с тази антика вече - всек пак и да ми трябва за възобновяването на един стар проект от 2009-та с насоченост към онлайн компонента, но предимно за лек на старата любов, която ръжда май-май не хваща?
 7. До Иван Сергеев, някои си падат по старомодните, така хубави начини да си водят записки. В моят случай е това. Понякога съществуват и случай на объркване. Повечето съвременни сайтове обаче ти предоставят лесен начин да си възстановиш дигитални данни и надали отказват толкова, колкото дълго работят. Но дотолкова вече са поумнели алгоритмите вече, че при изтриване на профил това може да бъде отразено на страницата, вместо едно изречение от текст от което не се подразбира, аджеба, Бай Еньо, дали си е закрил пощата или трафика е пренатоварен. Долавяш цялата мисъл, предполагам. Двусмислиците които се раждат тук са изцяло в сферата на догадките, колко кьор-доставчик "А" на такава потребителска услуга е по-предпочитан от "Б" в разликата между "В" и алтернатива "Д". Направих така обикновения опит за изпращане на празно писмо и оставам вцепенен: ей на, автоматизираният отговор "Niama nameren potrebitel s takav email adres." На същия имейл адрес са регистрирани вече профили за онлайн пазаруване и други. В този ред на мисли някои не позволяват промяна на поща, от което следва, че акаунтът, фриволно, е бил изтрит без да ми е доставено уведомление на аварийния, посочен при регистрацията (за възстановяване на парола, при случай на нужда). Идилия своеобразна, бих го нарекъл, или по-скоро нечие безцеремоние при възможност, че това е могло да бъде служебен. Веднъж вече писах на поддръжка, отговорът не очаквам да бъде навременен. Но определено е първият случай, в който регистрирам потрбител там и ни в клин, ни в ръкав се трие без нарушение на условия за регистрация. Нека отново да рекламират начините си за безопасност и сигурност на данни уважаемите собственици на АБВ, като дори автоматизианите им системи се компрометират от самосебе си ( -- явно) Ще споделя отговора на тех. екипа - ако ли такъв изобщо върне. За жалост съм кукла на АБВ от десетилетие вече и повечето ми кореспонденции минават през тях, иначе не предявявам никакви претенции, но когато нещо не работи по обичайния начин то логиката следва.
 8. Що се отнася горния коментатор изявяващ се за съдник, нито в контекс, нито адекватен отговор, стихосбирки от остроумици. Плюенето и изливането на жлъч е цяла нова догма в нашите мрежи. Така и ще сторя, Freem@n, но реших да се посъветвам. В момента се досещам за евентуално решение и то е обновяването на бисквитките на браузъра (изтриване история и презареждане софтуера). Може би пък съм ошашавил системата от опити?
 9. Адресът е съвсем актуален и направен наскоро. Мисля, че самата система не зачита, че такъв потребител е регистриран. Бошлаф работа ама не е и първият път.
 10. Наистина крайно съм бесен... този наш български вариант на нагледно услуга от висок клас, започва да създава истински куриози, а бързата комуникацията за проблеми с достъпа до гарантираната ти целогодишна връзка с хора по интернет чрез този тип връзка е пълен смут, изглежда. Да, изпитвам затруднения да възстановя паролата си за поща в АБВ.бг - подредбата съм записал погрешно, силно предполагам - и в конкретика се касае преминаването на стъпката с въвеждане на потребителско име. Паролата, с която е извършена регистрацията, съдържа малки и големи символи и цифри, обикновеният начин по който циркулирам винаги паролите си в мрежата, затова и биват записвани на хартиен носител, но грешката е видно моя. Там е изненадващото, че при набрано такова и кода за сигурност системата ме отхвърля сякаш съм мистична личност от далечното бъдеще опитващо се да установи контакт с индо племе? Що за Бога "улеснение" е това... http://prikachi.com/images.php?images/760/9246760E.jpg
 11. GravyDanger

  Търся Enemy Territory: Quake Wars оригинал

  Да, съгласен съм с изказаното мнение, Agentpat. Антикварният магазин за такива неща отдавна затвори и понякога единичкото решение за намиране на излязъл от употреба софтуер е пиратство, макар и да звучи наивно, е така. Мисля, че имам начин да договоря оригинал внос от Великобритания с щипка вироглав инат, така че съвсем не е кауза пердута, както самият казвате. Харесваемостта и оценяването на типа заглавия, ами, що се отнася тях, не се очаква и това съвсем, след като се е насадил даден принцип на лесното е лесно винаги от времената на груба елементарност на още електронните/компютърните игри с които помня израствахме и деца на нашата възраст тогава около нас - видният пример за Counter Strike като най-играното по клубовете онова далечно време, убиваща малчуганските съзнания с нищо повече от западна реалност и никаква доза взаимодействие или крайна цел, та тъй смятам аз. Но да не раздуваме балона. Ще обновя темата в случай че постигна някакъв алъш-вериш резултат.
 12. GravyDanger

  Търся Enemy Territory: Quake Wars оригинал

  Ами, мисля че доста отчетливо, макар да внесох момент на носталгия, съм формулирал темата.. или пък..? Интересувам се от закупуването на неактивирано копие - държа да отметна - на едноименния отборен шутър, като интересът ми е се свежда само към PC-версията.
 13. GravyDanger

  Търся Enemy Territory: Quake Wars оригинал

  Честита нова година, Калдейта и драги съфорумци, да сме живи и здрави през новата година и нека избуксуваме от лъжи и измами в интернет и като цяло престъпната среда в която живеем и трупаме активи на иначе престъпните управленци. Извън политическия контекст сега, търся една отдавна излязла от продажба игрица. Enemy Territory Quake Wars е нещото, което ме увлече още при премиерната мания по линия на Enemy Territory (2003, Wolfenstein). Някъде тогава, някак си, някъде, изгубих активационния код, а дискът - внезапно залипсва в пълната какафония на неподредените кутийки с други оригинални заглавия, леко запрашени но все още изрядни. Наскоро усетих липсата на дълбочинния отборен шутър на обятен терен, именно класическия Enemy Territory вариант на Wolfenstein, наистина солидната порция междусъседски войни и прелитащи над главата летателни апарати обсипващи с ракети съотборниците докато ти, приклекнал на далечното било със снайпер вардиш т.нар Мобилна база (на езика на фракцията на строгите, MCP), а долу, под теб, идват звуци на удрящите асфалта гъсенични вериги на бронетранспортьор с метафорично 6 човека екипаж, поел по фланга. Ех, ех, де тез истински моменти в днешния изолиран от качествен замисъл свят. Но да, трудността вече не е отправна точка. Естествено и Quake Wars потъна в собствения си дъх. Това, обаче, не пречи на играчите да се събират чат-пат в LAN-сферата или в някой и друг уж активен сървър, за няколко часа в координиране на атаки и отборни суетни.. Ще съм благодарен, някога ако някой попадне на това писание и евентуално разполага с ново копие, най-вече във версията за персонални компютри, да върне отговор - директно в темата, пък ако щеш чрез кратко съобщение - по какъв начин мога да закупя неговото копие. Ще си направя труда да отбележа. Не пазарувам или казано иначе - избягвам западни или други чуждестранни магазини поради причина, че при такива случай нерядко се случват големи разминавания и доверието не винаги се печели само със снимка от телефон на продукта. Да не говорим за връщане на пари и обяснения на килограми и километри.
 14. GravyDanger

  Дългият път до Age of Mythology

  Надявам се темата не е в тотален разрез с правилата, инак се извинявам за дебелия си нрав. Вече известно време съм си поставил високата цел да намеря здраво и функционално-оригинално, поне 70-80% ако ли не, копие на виртуозната игрица Age of Mythology, която е митологичното измерение на Age of Empires. Бидейки попиляни дисковете от преди години, се чудя дали някъде, евентуално, не може да бъде намерено употребявано запазено такова. Ще е фантастично, ако е налична и Титаните - нейното разширение, на което имам прекарани хиляди часове в онлайн съревнования, когато още разполагах с оригиналните дискове (вече не...). Отварям тази тема с цел информация и място, на което можем да обменяме такава от къде може да се закупи дадената на българския пазар и актуалните обяви в българските интернет магазини. Ако случайно се натъкнете на такава, ще съм благодарен ако споделите къде и дали всъщност става това по куриер (нямам възможност иначе). Преди всичко, Enhanced Edition преизданието предпочитам да не коментирам. Някои досадни разлики ме отблъскват наистина много, а пък съм човек на традиционното. Не, че преходът към изцяло дигитални версии на всичко що е софтуер, е лош.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.