Премини към съдържанието

Бял Кон

Потребител
 • Публикации

  6573
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Нови отговори публикувани от Бял Кон

 1. Аве не знам, ама тая вечер ще гърми и трещи. Поздравявам всички приятели от България и Нидерландия, както и всички душмани.
   

  Кога сме най-зле все така да сме!

   

   

  1FF827E8-6A17-417C-B2F8-4914CCB8B81D.jpeg

  • Ха-ха 1
 2. Отивам за вино. Много ми липсва една купа за лед за изстудяване на шампанско, която може да се ползва и за изстудяване и на вино. Обаче искам нещо истинско, не искам Илиенци. Гледах сега една от 1920г. нещо такова. Писах му на продавача, обаче нищо не ми е отговорил пезевенга му с пезевенг.

  048F1BD3-42C0-47F5-BA82-919B6963ECE8.jpeg

  • Грижа 1
 3. преди 16 минути, Радул написа:

  Аз не говоря бе. Пиша!

  Писането е писмена форма на изразяване, говоренето е устна. Но все иде реч за изразяване. Обаче при теб интелекта е като на гъба мицел, и едва ли може да асимилираш въобще за какво ти говоря. Гледай си гумаджийницата и не опитвай да се правиш на умен.

 4. преди 8 минути, Радул написа:

  А така .  Само нагоре. Граф- кон - цар. Или царица, квот си решиш. То вече не било срамно.

  И да лаеш и да не лаеш, кучето си лае кервана си върви.

 5. преди 1 час, emmi написа:

  абе, една идея столчетата ми идват грубички

  и зеленото.........

   

   

  Столчетата са масивни, което подчертава сила, царственост и величие. А зеленото е един от най-шикозните цветове и основен цвят на мебелите ,,Честърфилф,, 

 6. преди 11 минути, dioib написа:

  Бате, става въпрос за крака. ;) = По-лесна е сметката. Броиш краката и делиш на 4 и виждаш колко глави имаш от въпросния добитък. :)  

  Ами, ако има някой кон с три крака, ко праим? Пак не излизат сметките.;) 

  преди 9 минути, valkiria1 написа:

  Как разбра това за чейнето, лично ли ти го споделих или го видя на някой герб ?:lol6:

   

  Е на тая възраст, най-много да ти е останал един зъб да си пукаш домата, ама то само на домати не може да се кара. Айде лека нощ, гаси лампите и лягай.

 7. Леля Веска, къде изчезна като на стара баба ме-сиза?
   

  Тя има богат опит от общежитието на университета и може да даде информация от първа ръка. 
   

  Аз от десетина години наблюдавам друга тенденция обаче. Тенденцията е ,,Един ги прави, друг ги гледа,, Доста самотни мамчета бродят из интернет пространството и не само, и си търсят провайдер.Натрисат ти едни чужди деца, плод на нейни грешки на младини, където имаш само задължения на баща, но права нулеви. Сещам се преди две години случайно се запознавам на един рожден ден с една самотна мама, направо още на другия ден ми натресе едното си дете в ръцете ми и ми заявява, да го осиновя. То горкото гледаше уплашено и се чудеше къде се намира. А ми да е мислила когато е дигнала краката и се е оставила да и напълнят фурната. Ей това възпита за съжаление днешната българка. Втора генерация к&рви, възпитанички на ютуб  инстаграм, тик-ток, и прочие. Има и изключения разбира се, но мършата в стадото преобладава, което ще има и своите последици, за съхраняването ни като народ.

  • Харесване 3
 8. преди 9 минути, valkiria1 написа:

  Мога да ти покажа и герб на една държава в която никога е нямало лъвове,но три  такива стоят на герба и.

   

   

  Във всяка една държава има лъвове в зоологическата градина. Така, че слагай ченето под мушамата на масата в кухнята и си лягай. Не ми се спори с радиото.

 9. преди 16 минути, valkiria1 написа:

  Франчи, точно на мен не ми обяснявай за Хайделберг,особено за  старата  част на града където се намира един от кампусите на „Рупрехт-Карлс“. Така че престани да си въобразяваш че благовестяваш. Дразнещо е да се пънеш да  ми обясняваш нещо и да не знаеш как се пише и произнася името на града ....

  Колкото да съдовете, това не са такива за вино. Никак даже. Особено с еднаква форма пък за различни видове напитки както обясняваш  в поста.Запомни едно ,чашите за вино са различни за различните вина ,нооо винаги са леко заоблени към върха и това е с цел при лекото въртене на виното  то да се аерира и да освободи повече от ароматите си .Твоите са буквално отворени широко.

  Що се отнася до съдинката с надпис  Bad Peterstal. Има населен район ,който  носи същото име в добавка накрая Грисбах . Района е планински. Студ на кутийки. Лози никакви Там бутилират минерална вода Имаше май някакъв католически манастир с музей на дестилацията и това е. Една бутилка вино не е излязла от региона. Това в противовес на твърдението ти за гроздето по чашите.

  Така че това което ти имаш не са чаши за вино, а чисто и просто сувенири ,които служат за свещници, хайде в краен случай сервирай в тях и мелба, пък аз ще си мълча за да впечатлиш някоя кандидатка за графиня . Но такива съдинки няма да видиш до задължителните шест вида чаши ,които се слагат на официални вечери. Отварям ти очите, за да не посегнеш към свещниците,когато иконома по виното дойде до теб с бутилката вино. С други думи тук единствения със заблуди си ти  обладан от величествена мегаломания,която ти затваря и очите и разума.Показваш  съществуването на два отчетливо различни свята:този на фантазиите  си и този на действителността. Какъв пример може да си ти  за какво и и на кой, че не разбрах ?

  Само не разбрах защо на въпросните свещници има лозови листа и грозде:D?  Аве голям смях си даже ,,Сълза и Смях,, бих казал.

 10. преди 35 минути, valkiria1 написа:

  жалък опит да се измъкнеш.

  Нареди няколкото чаши една до друга......стига ги скривай наполовина. Нареди ги така двете  или колкото са  една до друга, да ги видим коя с герб,коя без герб,коя с грозде ?!?!

  Чакам.......задачката беше да снимаш герба :whist:

  какъв е тоя буламач дето го ядеш ? Конски боб с ориз и  царевица  ?

   

  От този сервиз всяка чаша е индивидуална.Както и за различни алкохолни напитки. Сега тази с надпис ,,Хайделберх,, на нея. Ами Хайделберх например е едно от най-красивите, романтични и скъпи за живеене места в Германия. В непосредствена близост до немското Монте-Карло Баден-Баден. Там живеят предимно немски аристократи.От средновековието до към 1720г. там в Хайделберг е била резиденцията на Граф Палатин на Рейн . Това е и най-големия град в Германия оцелял от втората световна война, за това там има най-много исторически забележителности.  Пък другата с надпис ,,Niederwald Denkmal,, ами тази чаша например напомня за много сериозна немска историческа забележителност от 1871г. Аз купувам история мойто момиче, а не просто стъкларии както ти се изрази. Айде стига съм те образовал по история, не е трябвало да бъдеш освободена в часовете по История в основното, но това е грешка на учителят ти по история, аз няма как да запълня тези твои липси.

   

  7D755D91-964B-420D-B9EB-6255147EF6FE.jpeg

  B59646F1-803C-4051-A692-EAE06CCA8FA7.jpeg

  2DC0E2B6-E4F3-40F1-BF6E-90E8C502F67B.jpeg

  DF9130C5-C230-4ED1-902F-B35423FE6846.jpeg

  B8ADA8A1-FEDA-4212-854F-13B7AC07AAED.jpeg

 11. преди 1 час, valkiria1 написа:

  Хайде сега да ни снимаш "чашата" обърната към нас и да видим герба  ?!

  А за тази какво ще кажеш, като няма   герб, а са от един комплект. Много хубав чилийски сувиньон.

  53650802-486F-4105-95EC-388109F53B06.jpeg

 12. преди 1 минута, ricardotubbs написа:

  Говорих с продавача, каза че преди време Еконт му отказали за по-голям шкаф. Продавачът се намира на 4-ти  етаж. Не се побира и в асансьора му.... Хубаво вземат пратка от адрес, на теория са силни, ама на практика, за Варна не ме върка да им ударя рамо с качването....

  Проблема с разглобяването е, че при някои мебели вече не са толкова стегнати и стабилни след като един път са сглобени и разглобени.Нямаш ли приятели, с които да се метнете до София и да го свалите?

 13. преди 1 час, Емил Костов написа:

  Не, ти не си ползвал услугите на такава фирма. На няколко пъти те помолих да не пишеш глупости, но явно това ти е целта. Мен не ми пречи, но не заблуждавай хората, които имат проблем.

  Човече гледай си компютрите не се излагай. Ти може и да си местил квартири, но си го правил аматьорската и са били ефтини боклуци на, които явно никой ме му е пукало как ще престигнат. Има хора, със ексклузивни дизайнерски мебели, които цял живот не може да платиш, ако се ощетят. За това всяка професионална хамалска фирма има и застраховка, но тя става все по-скъпа, когато започнат да се декларират щети. Но това ти няма как да го знаеш, защото не си занимавал професионално.

 14. В крайна сметка мисля да заложа на оригиналния кейс, като ще е гарга да е рошава.Кефа цена няма, ама струва пари, както е рекъл един мъдър българин.

 15. преди 11 часа, valkiria1 написа:

  e,  случая е отбелязан  в "светската хроника" на селото още преди време :сега вече се вижда и герба . Обикновенно не само на Майнау, но и другаде подобен род стъклария се продава за ползване като   свещници или за съд в който се поставя вода и резен  лимон или листа мента  ,за да си изплакнете върха на пръстите,когато ядете нещо с ръце/обикновенно риба/.

   

  С твоите пръсти като кебапчета, ще ти е бая трудно да ги изплакнеш в тези ,,съдове,, след ядене на риба, гарантирано!
   

  А и на тези ,,съдове,, има изобразено грозде и това по себе си говори какво им е предназначението. Трябва да си идиот, за да си помислиш , че това е свещник или съд за плакнене на пръсти. Не усещаш как се изпускаш по голяма нужда в напъните ти да злепоставяш другите.

 16. преди 2 часа, jhoro написа:


   


  Да бе - всичката красота се е събрала в тях!
  Да платиш - за калъф и протектор, повече - отколкото плащам за цял телефон??? Имал си бол пари - платил си!
  Заради такива, като теб - ще станат и още по-скъпи.

  Жоре, аз съм винаги съм бил от пионерите относно комуникационните технологии и винаги с най-доброто.Още от времената на мобифоните. Всъщност тогава да имаш мобифон, беше много по-скъпо от сега да имаш и най-скъпия телефон. Беше и престижно, статус. Като се появих в училище, всички ученички искаха да го пипнат и да си поиграят с него.;) Че даже и даскалицата по музика….  Аве готини времена бяха.

 17. преди 8 минути, ricardotubbs написа:

  Размерите му са 110 ширина, 70 дълбочина, 78см височина. За тия пари откъм състояние и изработка по-читави не видях.....ето ви и линк, с риск да наруша правилата на форума https://bazar.bg/obiava-28830345/prodavam-chisto-novo-byuro

   

  Спокойно влиза в една баничарка. Иначе с транспортна фирма, жив ще те удерат с цени на километър.София-Варна, не е София-Богоров.

 18. преди 4 минути, jhoro написа:

  С нищо не се увива!
  Слага се на един палет и се фиксира с „чембер лента”!

  Автора да попита в някоя спедиторска фирма - за „уплътняване на обратен курс”!

  Ти някога ползвал ли си услугите на професионална хамалска фирма? Или просто си брощолевиш глупости по дефолт? А я си задай въпроса, защо като си купиш нови мебели те са опаковани. Знаеш ли, че има бюра по няколко хиляди, и ако го натовариш на пале и просто го фиксираш, собственика му ще ти направи главата трудна за рисуване.

 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване