Премини към съдържанието

realno

Потребител
 • Публикации

  123
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

16 Добра репутация

Всичко за realno

 • Титла
  Редовен потребител
 1. Кажи си аргументите по въпросите, които зададох? Досега не съм получил отговор. Интересна ми е твоята позиция по тях.
 2. Когато нямаш аргументи и няма на какво да стъпиш, почваш да злобееш и да пишеш глупости. Ако за теб увереноста ми, в това което вярвам е арогантност, нека така да бъде. Живей си живота, както намериш за добре. Бог ти е дал правото свободно да избираш. За себе си съм избрал. Фанатизъм е ВЯРА, БЕЗ ЛЮБОВ. Вяра, която се разпространява и защитава с насилие. Това важи за всички религии по света включителнио и християнството.
 3. От къде знаеш, е не съм ходил на лекари? Казал ли съм нещо такова или както винаги си приказваш наизуст? Лекарите бяха объркани. Поставяха ми различни диагнози. Два пъти бях пред операция, но не ми направиха. Екстарсенса ми беха последната надежда, но пак нищо. Бог ни води при Себе си по различен начин. Често пъти чрез проблените, които имаме. Обясних въпроса преди това като на дете, както искаш го разбирай.
 4. "Първо, от де разбра, че твоята опитност не е била със Сатаната? Нали затова е Лукавият, да се представи за друг, да те изкуши? Защото моята опитност бе изцеление от две болести, които имах в продължение на много години. Имаше опасност за живота ми. Но бях излекуван, когато се молих на Исус, а не преди това когато ходих на екстарасенси. От къде да знам, че ти не си Сатаната? Да се представиш за друг, да ме изкушиш?" Ако бях сатана, щях да ти говоря точно обратното т.е. да не вярваш в Исус и в Библията. "Щом сам признаваш, че някаква опитност е определила твоя избор, смяташ ли, че съм прав да бъда атеист, докато не получа и аз такава?" Имаш право на всичко. Имаш свободна воля да вземаш каквито си искаш решения. Но това няма как да те оправдае пред Бог, че не си повярвал. Какво мисля, аз няма нинакво значение, защото не аз съдя хората. Но едно е сигурно, ако Го потърсиш със серце, ще го намериш. Еремия 29:13 И ще Ме потърсите и ще Ме намерите като Ме потърсите с цялото си сърце. Лека вечер от мен.
 5. "Извинявай, но аз съм разумно същество и мога да разсъждавам въз основа на личния си опит и да имам позиция. При теб е подобно, само дето си ограничен само до един източник." Тук си в голяма грешка. Разсъждавах подобно на теб, но повярвах в съществуването на Бог и в Библията след лични опитности с Бог. Така, че източниците ми са два, опитности с Бог и Библията. А ти си ограничен само до твоя "личен опит" без Бог, от където следва твоята логика. Покажи противоречията, няма проблем.
 6. Цитирайки библията, ако говоря от Негово име, значи е така. А ти от чие име говориш? Цитирай някого или нещо да видя от къде черпиш твоята истина. Иначе говориш свободни съчинения. "Аз питам откъде стават разни неща..." Аз ти отговарям, а ти ми пишеш,че казвам абсурдни неща? Абсурдни в сравнение с кое? Ако е с твоите разбираниия, да абсурдно е. Защото твоите разбирания не са изпитани през вековете, а Божието слово е изпитани и устояло, и ще устои. Лука 21:33 "Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат."
 7. Когато обяснявам, аз стъпвам на написаното в Библията и не си съчинявам, а ти на какво? Когато пишеш глупости на какво стъпваш, на твоите непогрешими чувства, усещания или защото някой мъдрец от изток така му се привидяло или може би защото така те води тоята логика. На какво? По мъдър ли си от Бог, повече ли знаеш от Него за човека, за греха, за смъртта и въобще за живота тук на земята и след това? Ако мислиш да се противопоставяш на Бог и Словото Му , откажи се, нямаш шанс.
 8. Когато е нелогично самото съществуван на Бог, всичко останало е нелогично. Има логига. Нали? Остани си със здраве.
 9. В кое няма логика? В това, че според Библията Бог е Всемогъщ, Любящ и готов да ни помогне да се справим с греховете? Ще е нелогично ти като баща да виждаш, че детето ти е в безизходица, да седиш безучастно и да наблюдаваш. Явно твоята логика е различна от логиката на много хора и от логиката на Бог. "Предубеден е човек, който вижда логика там, където няма!" Предубеден е човек, който НЕ вижда логика там, където ИМА. На света винаги е имало добро и зло и трябват двама да олицетворят двете. Не е вярно. В света не винаги е имало зло. Прочети Битие 1 гл от Библията. С премахването на Сатана ще се изкорени ли злото? С премахването на Сатана и злото ще изчезне. Ако няма зло как ще се нарича доброто? Доброто си има име, казва се Бог. Библията, казва, че Бог е любов.
 10. То в Библията пише. Друг е въпроса, ако очакваш нещо друго да чуеш. Но ако искаш да научиш истината за техните взаимоотношения, от къде се е появил и каква ще е съдбата на Сатана, там е мястото. Другото са свободни съчинения и човешки теории.
 11. На теб не ти ли изглежда на топка? С тези камери хоризонта ми изглежда дори и S - образен. Постоянно си променя формата. Как така един човек от 7 млрд население не се намери на земята и да каже, че живее на ръба, да направи снимка и да я побликува в нета? Да не би ръба на "плоската" земя е забранена зона за посетители, че никой не ходи там. Как една камера, която бе издигната на виско не засне ръба на "плоската" земя,че да го водим. Само облаци се виждат и слънцето, което понякога прилича на яйце. Как един плоскоземците, не си направи труда да отиде на ръба на земята, да го заснеме и да го покаже, че всики да го видим. Освен това да вземе през ноща едно фенерче да направи над една тава ден и нощ за да видим как ще стане. Може да покаже клипче от демонстрацията.
 12. Има ли някой от запознатите с Корана да ми покаже къде е записано, че Авраам е пожертвал Исмаил? Смея да твърдя, че няма такъв текст в Корана. Но може да бъркам.
 13. „И не въвеждай ни в изкушение.“ На пръв поглед тази молба като че ли противоречи на текста от Яков 1:13, където се казва, че Бог „никого не изкушава“. В Битие 22:1 еврейската дума, преведена „изкуши“ е думата наках и тя означава „да изпиташ, провериш, докажеш, изкушиш, пробваш, поставиш на доказателство или тест“. Тъй като думата има толкова много синоними, трябва да погледнем контекста и да го сравним с другите пасажи. Като четем разказа за случката забелязваме, че Бог в действителност не е възнамерявал Авраам да извърши жертвата на Исаак. Авраам, обаче, не знаел това и желаел да изпълни Божиите заповеди, като знаел, че ако Бог наистина искал това, Той бил способен да вдигне Исаак от мъртвите (Евреи 11:17-19). Пасажът в Евреи е по-добре преведен „Аврам бил изпитан“ вместо израза „той бил изкушен”. Така, заключението е, че в Битие 22:1 еврейската дума, преведена „изкушавам“ се отнася до изпитване или оценка на нещо. Има ли изкушения, които са направени да ни накарат да се провалим? Да, но те не идват от Бог – те идват от Сатана (Матей 4:1), неговите зли ангели (Ефесяни 6:12) или от нас (Римляни 13:14; Галатяни 5:13). Бог ни остава да ги преживеем и те са позволени за наша полза. Бог каза на Авраам да жертва Исаак – изкушението не беше предназначено да въведе Аврам в грях, а да провери и докаже неговата вяра. Никой не ти забранява да я четеш оригинала. За разлика от Корана, не е грях Библията да се превежда и чете на родния език. Напротив! Казваш го, защото си предубеден. Човек търсещ истината непредубедено, по вероятно е да го приеме.
 14. КАК БОГ МОЖЕ ДА УМРЕ .
 15. Ето един имам който станал Християнин, чрез Корана. Любопитно, но факт.
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.