Премини към съдържанието

realno

Потребител
 • Публикации

  306
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

18 Добра репутация

Всичко за realno

 • Титла
  Почетен потребител

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Щом като археологията няма значение за исляма, ето част от Хадис, който доказва, че Аллах е бил известен на арабите още преди времето на Мохамед. Сахих Бухари 9:87:111 Разказа "Айша: Ангелът дойде при него и го помоли да прочете. Пророкът отговори: "Не знам как да чета". (Пророкът добавя), "Ангелът ме хвана (насилствено) и ме притисна толкова силно, че не можех да го понеса повече. След това той ме пусна и отново ме помоли да четa, а аз отговорих:" Аз не знам как се чете , "след което отново ми говори и ме притисна за втори път, докато вече не можех да го понеса. Четох) "тогава той ме хвана за трети път и ме притиска и след това ме пусна и каза:" да се чете:?. в името на твоя Господ, който е създал (всичко, което съществува). Създаде човека от съсирек. Прочетете и Твоят Господ е най-щедрите ... до ..... ..това което той не знаеше. "(96.15) След това апостола на Аллах върна с вдъхновение, вратни му мускули тръпнеха от ужас, докато той влезе при Хадиджа и каза, , "Покрий ме! Покрий ме! "Тя го покри докато му свърши страха и тогава той каза:" О, Хадиджа, какво не е наред с мен? "Тогава той й казал всичко, което се е случило и каза:" Страхувам се, че нещо може да се случи на мен. " Кадиджа каза: "Никога! Но има радостната вест, Кълна се в Аллах, Аллах никога няма да ни опозори...." С това искам да подчертая, че твърдението на Мохамед, че Бога на Корана е един същ с Бога на Библията е невярно.
 2. "С превръщането на християнството в политическа идеология, то започва да бъде налагано насилствено на новозавладени народи. "" Къде в Библията Исус е търсил политически пост или власт? Никога не е говорил за политика. Никога не се е борил за теокрация. Никога дори не е изобличавал политици,а само духовните лидери, които са заблуждавали обикновените хора. Исус никога не се е старал да направи християнството държавна религия. Това което е искал е да хората да възстановят взаимоотношенията си с Бог и душите им да бъдат спасени. Само това. А за насилие и дума не може да става. През вековете държавата повече е навредила на християнството от колкото е помогнала. Но нещата са коренно различни с исляма. Ако Христос е нямал да за цел да завладее земята и да направи всемирно християнско царство, то точно това е целта на исляма. И то с насилие, ако се наложи. За повече информация прочети Корана. П.С. Между другото изгледай последния клип, който съм качил, там се говори точно за това - за разпространението на исляма и християнството. Ще получиш отговор на много въпроси свързани с това.
 3. "На Бог не му пука кой в какво вярва" Звездите ли ти го говорят това ? Или така ти се иска? Напротив. На Бог Му пука му и още как. Ама няма от къде да знаеш, четейки фалшива литература пълна с човешки философии. В Библията Бог говори за вярата, но естествено ти не вярваш в нея. "И не трябва да се опитва да я налага със сила на другите." Вярата в Бог трябва да става с убеждение, а не да се налага с меч и обезглавяване, както учи Корана и както е правил Мохамед и много други след него.
 4. Не правиш разлика между Исус от Библията и Исус в Корана. Библията ни представя Исус като Бог, а Корана като пророк. В клипа се прави сравнение между Исус и Мохамед в Корана.
 5. Малко мюсюлманска и християнска история.Как са били разпространени двете религии и как се се разпространяват днес.
 6. Като искате да се смеете, ето нещо "смешно". Посмяхте ли се от сърце? Защото на мен не ми е смешно и на много други. Пак ли ще ме убеждавате, че Бога на Корана е като Бога на Библията? Това казва Библията за Сатана: Йоан 8:44 Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща. 1 Йоаново 2:22 Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина. Кажете ми вие какво казва Аллах за Сатана?
 7. "При все, че със Шунята обичайно сме "на нож", ..." Но ви обединява Антихристиянския дух. Разбирам ви. "сам виждаш, че тука не можеш да намериш ни един съучастник" Че кога съм казал, че търся "съучастник". Ти на ли си имаш. Радвай им се .
 8. "Никой не разбира за какво се пише в Корана, в Библията..." Това, че ти не разбираш, не означава, че никой не разбира. Не ни сравнявай и поставяй под един знаменател със себе си. Признавайки си, че не разбираш нито едно свещено писание, а същевременно даваш мнения , по твоята логика излиза, че винаги си ни лъгал. Факт. "Трагичната класация оглавява предния драскач по темата." Пак по твоята логика, ти си "драскача". Факт. Явно няма да получа отговор, затова ще се опитам да дам такъв. Ако някой иска да поправи или допълни нещо, няма проблем. Сура 2, аят 97 твърди, че Джибрил носи откровението от Аллах за Мухаммад : 97. Кажи: "Кой е враг на Джибрил?" Той го низпосла в твоето сърце с позволението на Аллах в потвърждение на съществуващото вече и като напътствие, и благовестие за вярващите. Тук се твърди, че Архангел Джибрил носи посланието от Аллах на Мухаммад. Но сура 16, аят 102 твърди, че Светия Дух носи откровението от Аллах за Мухаммад! 102. Кажи [о, Мухаммад]: "Светият Дух [Джибрил]* го низпослава от твоя Господ с истината, за да укрепи вярващите, и за напътствие, и радостна вест за мюсюлманите." ------------------------------------------------------------------------------------- Тук [Джибрил] е добавка от преводача на Корана - Цветан Теофанов от арабски на български. В оригинала тази добавка липсва. Това не е всичко. Според ислямските проповедници стиха в Библията, където се говори за Святия Дух: Йоан 14:26 "А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал." тук се говорело за пророк Мохамед. Т.е. Утешителя, Святия Дух бил и пророк Мохамед. Питам, кой е Джибрил? - Святия Дух, Архангел или Мохамед? Кой е Святия Дух - Джибрил или Мохамед или друга личност? Кой даде Корана на Мохамед, Арахангел Джибрил, Святия Дух или тъй като според ислямските проповедници Мохамед е Святия Дух, той сам на себе си? Излиза, че Мохамед или Джибрил /вече се обърках/ са натоварени с много функции. Ако някой може да ми изясни нещата, моля да заповяда.
 9. "Сегиз-тогиз по форумите се намира по някой такъв екземпляр, който успява самичък в състезание да се класира втори." Това може да се случи, ако някой има раздвоение на личността. Още по лошо е ако има такива личности в свещените писани. В тоя ред на мисли искам да те питам като познаващ Корана, Джибрил, Ангел ли е или Святия Дух?
 10. Това, което казваш, е така, но нали разбираш, че в Съдния Ден не всички ще страдат? Не случайно дадох и други цитати.
 11. "Както се вижда, не се казва, че един ден на Аллах е равен на 50 хил. години, а че Денят на страшния съд, ще бъде колкото 50 хил. години." Пропускаш следващите аяти: 42 Остави ги да тънат и да се забавляват, додето срещнат своя Ден, който им е обещан! – 43 Деня, в който ще излязат забързани от гробовете, сякаш се устремяват към идолите, 44 със сведен поглед, покрити с унижение. Това е Денят, който им е обещан. Казва се, че Съдния деня ще е кратък. В рамките на кратък период от време, вероятно в рамките на един човешки ден. Как разбираш "забързани". "устремени"? Смятащ ли че става въпрос за 50 000 години? Освен това, пропускаш, другите места в Корана, където се говори за Съдния Ден. Никъде не се намеква за голяма продължителност. Сура 23, ая 16: После в Съдния ден ще бъдете възкресени. Сура 26, ая 82: и на Когото се надявам да ми опрости греха в Съдния ден.
 12. По апокалиптичните сцени, които са описани се предполага, че става въпрос за Съдния Ден.
 13. Прав си. Можеш да вярваш и да мислиш каквото си искаш.
 14. realno

  Неутрализация на черна магия

  Няма да спорим за номера за Псалма, но тълкуването ти е погрешно. Но иначе прави каквото мислиш, за добре. Има кой да те съди един ден, не е моя работа, само ти казвам, че не си прав. Не те задължавам в нищо.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.