Премини към съдържанието

realno

Потребител
 • Публикации

  1077
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

71 Много добра репутация

Всичко за realno

 • Титла
  kaldata маниак

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Ей , не се спря с простотиите си. Кой пореден форум създаваш за да агитираш хората за повярват на "откровенията" и "дарбите" ти. ? Нямаш никаква дарба. Единствената ти "дарба" е да заблуждаваш невежите и лековерни хора като им предлагаш "светло бъдеще"а, целта ти е да им вземеш парите, Това се нарича шарлатанство, какъвто си реално. Язък за невинните хорица, които си успял за заблудиш в твоето село. Ако не се осъзнаят ще имат много неприятности.
 2. Разбира се, че всеки сам трябва да си прецени след като размисли върху фактите. Не трябва да се разчита само на духовните учители. Вярата трябва да става с убеждение, а не с принуда както е е било и както продължава да бъде в исляма. Освен това когато четем Корана можем да се убедим, че освен, че противоречи на всяка наука, че Аллах си противоречи, няма пророчества, но и звучи неактуално. Още един довод, че корана не е от Бога. За 625 - тата година примерно може да е звучала актуално, но днес, не. Но не така стоят нещата с Библията. Макар да е по - стара книга от корана, продължава да бъде актуална и все по актуална ще става. Бог не създава книга , която да се ползва само в началото, а през цялата човешка история.
 3. realno

  Молитва

  Нищо не разваляш. Матей 12 :26 Ако Сатана изгонва Сатана, той се е разделил против себе си; тогава как ще устои неговото царство? Точно обратното. Носиш проклетии, защото заблуждаваш хората и ги учиш на лъжи , а не Библейската истина.
 4. Корана учи, е Библията е променена и манипулирана. Ето поредното доказателство, че Корана не казва истината: Легендарният Изгубен град на Цар Давид открит от Археолозите http://posledenvek.info/entries/blog/kngdvdct Археолози откриха древен град, управляван от цар Давид https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100724/catid,19/id,68662/view,article/ Древни печати, открити в града на Давид, потвърждават Библията http://www.evangelskivestnik.net/news/7606/Древни_печати,_открити_в_града_на_Давид,_потвърждават_Библията Древен печат с интригуващ надпис е намерен в Ерусалим http://www.evangelskivestnik.net/news/7899/Древен_печат_с_интригуващ_надпис_е_намерен_в_Ерусалим)?>%3Fv=app_462464740438088&fbclid=IwAR2JKhXq9XBlrolL1bj2mnFGL7aiGWAhgvHy0OBJKlXdrON5jHVX-g34n7g Защо археологията и историята отричат написаното в Корана, а потвърждават Библията? Възможно ли е Божието слово да греши? Още по-лошо, възможно ли е Божие слово да въвежда в заблуждение? Ако една книга, която казва, че е от Бога, а не казва истината, наистина ли е от Бог? Нека всеки сам да си отгори.
 5. Нищо не си разбрал от това, което съм написал. Тук не говорим за създаването на живота, а за много по скоро случили се неща, които са доказани и продължават да се потвърждават от история и археология - Ерусалимския храм, цар Давид, цар Соломон и др, еврейски исторически личности, които са доказани юдаисти, а не мюсюлмани както твърди Корана. За да намерят нещо археолозите и да си кажат думата историците първо трябва нещожда се е случило. Но това, което се е случило потвърждава написаното Библията и противоречи на написаното в Корана. И тъй като говорим за духовни книги, няма как да не става въпрос за това, което Бог е направил. Съобразявай се с контекста на разговора. Не говорим кой е направил първия автомобил и какво казва историята и археологията, а за неща свързани с Бог и какво Той е направил и какво е вдъхновил да се напишат. Библията и Корана не говорят само за сътворение, но и за неща, които много лесно могат да се проверят от историята и археологията и да се отсъди, коя книга казва истината и коя лъже.
 6. По - големия проблем е, че мюсюлманите си нямат идея в какво вярват. Много от тях дори не са чели Корана. Но такива като Бадр им говорят неща, които нямат нищо общо с реалността, а те сляпо му вярват. Но по - лошото е, че ислямските учители въпреки, че знаят фактите, че Корана противоречи на история, археология, биология и всяка друга наука, продължават да заблуждават последователите си и да ги убеждават, че исляма е от истинския Бог, което е откровена лъжа. Но един ден ще отговарят пред същия Този Бог за всяка лъжа, която е излязла от уста им. Дори и Аллах няма да може да им помогне, защото той просто не съществува. Ако ти познаваше Библията и Този, който я е вдъхновил, щеше да си по - голям вярващ и от мен. Но както Бай Ганьо се излагаше мислейки се за умен и тарикат, така се излагаш и ти в момента коментирайки неща, които са далеч от тебе. Пробутвай си "мускалите" на някой друг Ганьо, който ти се връзва на празните приказки. От когато в атеизма има "факти". Не знаех, че истината е само в атеизма. Голям "гений" си. Но накрая да не се окаже, че атеизма е голяма заблуда като исляма. Твоята вяра в атеизма и вярата в Аллах са вдъхновени от една и съща личност. Но това няма от къде да го знаеш, защото това са духовни принципи и истини, които не ги пише във празнословните философски книги, от които се ръководиш. Интелигентен човек си, но явно това не пречи да живееш в лъжи.
 7. Спри с празнословието и говори конкретно по темата, ако има какво да кажеш. Словоблудствата ти няма да променят фактите за исляма и Корана и че Аллах не този за кого се представя. Ако за теб истината е без значение, това не важи за други хора.
 8. Отговарям на въпроса си: "Ако Библията е била променена /според Корана/ как ще обясниш съществуването на Еврейския храм през вековете, който е бил изграден точно по библейски инструкции? Какво казва Аллах по този въпрос?" Корана мълчи по въпроса за Ерусалимския храм построен от Соломон. Защо, ако Аллах е Бога от Библията? Няма да цитирам Библията относно храма, но ще цитирам Уикипедия, за да не ме обвиняват някои, че пропагандирам християнството.Според него: "първият еврейски храм в Йерусалим. Той представлявал главната фокусна точка на юдаизма и място за извършване на жертвоприношения." https://bg.wikipedia.org/wiki/Соломонов_храм Историята и археологията доказват, че Ерусалимския храм е място за поклонение на евреите в юдаизма, а не в исляма. Пак според историята и археологията научаваме, че същия храм е построен от еврейския цар Соломон, като преди това баща му цар Давид е подготвил голяма част от строителните материали. И двамата царе са евреи, вярващи в юдаизма, а не в исляма. Но в противоречие с археология и история Корана заявява, че Давид и Соломон са мюсюлмани, а не юдаисти. Какво е юдаизъм? Според Укипедия : "Юдаизмът е авраамическа религия, изповядвана сред евреите" Какво е ислям: Според Укипедия :Ислямът (на арабски: الإسلام, МФА:[ʔislæːm]) е монотеистична авраамическа религия, основана на Корана. Но всеки разумен човек, който безпристрастни търси истината ще си каже, че няма как и двете религии да са истина, защото няма как Библията и Корана да са истина, защото едната книга лъже, а другата казва съвършената истина. Логичния въпрос, който възниква е: книгата / Библият и Коран/, която противоречи на история и археология може ли да бъде истинското Божие слово? Правилния отговор със сигурност е НЕ, защото Бог твори историята и археологията чрез своите действия и това се вижда в последствие. Ако Корана противоречи на историята и археологията относно Еврейския храм , цар Давид и цар Соломом може ли да бъде Божие Слово? Единствения правилен отговор отново е НЕ, защото Бог не може да се отрече от направеното от Самия Себе си. А този който се отрича от извършеното от Бог със сигурност не е Бог, само претендира за акъв и това, което е спуснал като слово СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е БОЖИЕ СЛОВО, а само претендира за такова.
 9. Върни се назад и ще си припомниш. Почваш да ме повтаряш. Това, което говориш уж за християнството и Библията се отнася в пълна сила за исляма и Корана, защото умишлено изопачавате написаното в него. Например историята с Авраам, където мюсюлманите изопачават написаното в Коран и казват, че Авраам е трябвало да пожертва Исмаил, а Корана казва ясно, че Авраам е трябвало да пожертва Исак. Това е неоспорим факт и ти го доказах. Казвате, че Корана е непроменен от времето на Мохамед също ти доказах, че това не е така и е променян и изгарян точно от мюсюлмани. Историческите грешки доказват, че Корана няма как да е написан от Бог, а си човешко творение, което пълно с грешки, противоречия с науката и със самия себе си. Факт. Няма как толкова несъвършена книга да съществува на небето както Мохамед твърди за Корана. Съмнявам се, защото не ми отговори на следния въпрос: Йоан 14:26 А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал. Йоан 15:26 А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене. Йоан 16:7 Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя. Въпроса ми към него е: За кого Библията говори тук, за Святия Дух или за Мохамед? Тези стихове от Новия Завет, променени ли са или автентични? Не "Уж", но това са фактите без значение да ли ти харесват или не. Бивши мюсюлмани, които са осъзнали заблудата, която са следвали наречена ислям и Коран и са се посветили на единствената духовна истина, за която се говори в Библията. А относно интелигентността ми, би трябвало да се срамуваш да я коментираш след като мълчиш на всичките ми въпроси и нямаш адекватен отговор. Същевременно когато отговарям на въпросите ви не коментирам интелигентните ви способности, защото Бог е създал всеки различен. Но явно Аллах създава хора с различна интелигентност, че да можете да ги плюете. Това трябва да е ислямската ви логика. Странно.
 10. А къде да пиша? Нали според вас исляма е християнска ерес? Ако не християните, кой да каже истината за исляма? Будистите ли? Или атеистите? Или самите мюсюлмани? Или хората, които също са възприели някоя ерес за истина т.е. такива като тебе? И не аз настоявам да пиша за християнството, а вие с постоянните си въпроси към мен. Защо ми задавате въпроси за християнството в ислямски форум и ме подтиквате да ви отговарям и после ме укорявате, че съм пишел за християнството. Ако нямате какво да питате или кажете за исляма защо пишете тук? По добре не пишете.
 11. Няма и да прочетеш, защото няма как да обясни разминаването на Корана и казаното от Аллах с археология, история, биология, теология......Така, че въпроса не е до искане или не искане за правене на "поход" а до възможностите. Освен това съм убеден, че няма да намери християнин, който да му каже, че християнския форум не е място за сравняване на Ислям и Християнство, защото истината няма какво да крие или от какво да се страхува. Но това разбира се не важи за исляма. Както винаги си в заблуда, защото не виждаш по далеч от себе си. Разбира се, че религията е личен и интимен въпрос и избор. Личен избор е и разбирането ни за света, но ти не спря да се правиш на дървен философ и всезнайко, и да обясняваш на всички по форумите колко си умен и как най - правилно разбираш нещата без да осъзнаваш, че ставаш смешен и досаден. Не спря с глупавите си "характеристики","наставления" и "психологически " портрети, без за да осъзнаваш, че не виждаш по далеч от собствения си нос. Когато се правиш на умен и ни даваш "съвети" питаш ли ме за личния ми и интимен избор? Ако религията е личен и интимен въпрос/ несъмнено е така/, кои други важни неща в живота ни не са личен и интимен избор? Но ако беше малко по разумен щеше да знаеш, че не се меся на никого в личния избор, защото никого не насилвам да прави какъвто и да е избор, а с дискусията давам възможност на интересуващите се от исляма и християнство да направят личен и осведомен избор, а не на сляпо както ти искаш. Нямам против и мюсюлманите да тръбят за религията си във форума. На никого не съм забранил нищо, нито ще се сърдя. Напротив, още по добре. Но както виждаш Бадр, ако имаше тази възможност щеше да го направи, но тъй като сам осъзнава че Корана противоречи на всичко, че дори и на себе си, предпочита да мълчи, защото иначе би звучал нелогично. Това си е негов ЛИЧЕН избор и не мога да му се сърдя.
 12. Благодаря за поздрава, но това не обяснява, защо нямаш отгори на въпросите ми. А може би нямаш отговор, защото това, което ще кажеш би противоречало на всяка съществуваща наука - история, археология, биология, теология и т.н., и предпочиташ за замълчиш вместо да говориш неверни неща изсмукани от пръстите си, които ще покажат колко несъстоятелно е твърдението, че Аллах е истинскяи Бог, а Корана истинското Божие слово. На твое място бих се замислил, що за бог следваш, който бърка родословия, исторически факти и сам на себе си противоречи. След като нямаш отговори или не искаш да се възползваш от възможността да обясниш вярата си, няма да те карам на сила. Аз ще намеря отговорите на въпросите и ще ги споделя един по един, и всеки сам да прецени на какво да вярва или да не вярва.
 13. Пак повдигам въпросите си и очаквам някой със СЕРИОЗНО ислямско образование да отгори на тях, аргументирайки се САМО със свещените книги на исляма. 1. Колко книги е съдържала Библията по времето на Мохамед? 2. Ако библията е била променена /според Корана/ кой, кога, къде и защо го направил? Аллах би трябвало да знае отговорите, ако е Бог? 3. Ако Библията е била променена /според Корана/ как ще обясниш съществуването на Еврейския храм през вековете, който е бил изграден точно по библейски инструкции? Какво казва Аллах по този въпрос? 4. Ако хората от адамово време са били мюсюлмани /според Корана/, кои са били храмовете, в които са се покланяли на Аллах? 5. Къде в Корана се казва, че Хаджер /Агар/ майката на Исмаил е съпруга на Авраам? 6. Ако Мохамед е най - големия пророк според вас, посочи едно негово пророчество? 7. Кога се определя пола на детето според Корана? При неговото зачеване или по - късно?
 14. Всичко е възможно. Друг може да се мисли за умен в собствените си очи, но пак да умре като глупак в очите на Бог. 1 Коринтяни 1:27 Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; също избра Бог немощните неща на света, за да посрами силните;
 15. Звучиш фанатично някак си. Това доказва написаното по горе от мен. Да си жив и здрав, но няма полза да си губя времето с теб. Всеки един ден ще разбере на каква основа е градял живота си.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...