Премини към съдържанието

realno

Потребител
 • Публикации

  1087
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

72 Много добра репутация

Всичко за realno

 • Титла
  kaldata маниак

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Все пак някъде си прочел за тези практики използвани през вековете, но това не ти пречи да ги приемеш и повярващ в тях. Нали?
 2. Бог е дух и няма как да се види или измери, но има безброй много свидетелства от хора, които потвърждават Неговото съществуване чували са гласа Му, явявал им се е. Освен това чудесата, които прави, потвърждават съществуването Му. Пророчества, които можем да видим със собствените си очи потвърждават съществуването Му. Пълната промяна, която извършва с хора, които Му се доверяват и вярват в Него, потвърждават съществуването Му. Както вятър не се вижда, но се вижда какво върши, така Бог не се вижда със човешки очи, но човешките очи могат да видят делата Му/ ако искат разбира се/. "...(например, от една книга)...," За Буда, в който предполагам вярващ от къде си разбрал? Не е ли от книга? Или човек? Или лично с него си говорил? Кой ти каза, че Бог не съществува - сам ли си опитал или си прочел в книги, които иначе отхвърляш? Лично ти какви опити си извърши, какви измервания си направил, които са доказват, че Бог не съществува?
 3. А топлината на слънцето виждаш ли я? Или след като не се вижда или можеш да посочиш с пръст и тя не съществува? Това ли е твоя критерий, че нещо съществува? А може ли нещо да съществува, а да не се вижда? И ако е възможно, как разбираме, че то съществува?
 4. Грешиш ! Доказателство е, че има лъжец, когото Библията нарича сатана и дявол. "доказателство за неадекватността, ирационалността" на човека, който е излъган от сатана.
 5. Бих си позволи да те допълня: какво ще загуби вярващия ако след смъртта се окаже, че няма Бог и какво ще загуби невярващ човек, ако след смъртта се окаже че има Бог? Чия грешка би се оказа фатална? А относно кой как си представя Бог, това е безсмислено, защото на всеки фантазията е различна и всеки има своите предпочитания за Бог. По добре се откажете от тази идея. По разумно е като премахнете всякакви предразсъдъци от умовете си, да претеглите фактите и сами да прецените има ли Бог или няма. Ако няма Бог, няма креационизъм, има ли Бог, няма еволюция.
 6. Приятелски съвет. Модератор не може да троли и спами. Това е невъзможно. Те са прави, дори когато са криви. Изгледай това видео.
 7. Забрави да кажеш на Аллах ли да се помолят или на Бога от Библията. Но иначе си написал пълни глупости, като дори си противоречиш. Премахването на магии, не става с формули т.е. като направиш това или онова и магията ще изчезне. И ако това, което казваш е вярно, тогава го подкрепи с словото на Бог, за да се убедим, че е така. До колкото разбирам, се основаваш на написаното в Библията. След като съм шарлатанин, а ти не, покажи тогава, къде в Библията пише, че човек, който се занимава с правене на магии като теб, може да ги премахва? Нали казваш, че вярваш в написаното в нея? Покажи, къде в Библията Бог одобрява правенето на магии?
 8. Ей , не се спря с простотиите си. Кой пореден форум създаваш за да агитираш хората за повярват на "откровенията" и "дарбите" ти. ? Нямаш никаква дарба. Единствената ти "дарба" е да заблуждаваш невежите и лековерни хора като им предлагаш "светло бъдеще"а, целта ти е да им вземеш парите, Това се нарича шарлатанство, какъвто си реално. Язък за невинните хорица, които си успял за заблудиш в твоето село. Ако не се осъзнаят ще имат много неприятности.
 9. Разбира се, че всеки сам трябва да си прецени след като размисли върху фактите. Не трябва да се разчита само на духовните учители. Вярата трябва да става с убеждение, а не с принуда както е е било и както продължава да бъде в исляма. Освен това когато четем Корана можем да се убедим, че освен, че противоречи на всяка наука, че Аллах си противоречи, няма пророчества, но и звучи неактуално. Още един довод, че корана не е от Бога. За 625 - тата година примерно може да е звучала актуално, но днес, не. Но не така стоят нещата с Библията. Макар да е по - стара книга от корана, продължава да бъде актуална и все по актуална ще става. Бог не създава книга , която да се ползва само в началото, а през цялата човешка история.
 10. realno

  Молитва

  Нищо не разваляш. Матей 12 :26 Ако Сатана изгонва Сатана, той се е разделил против себе си; тогава как ще устои неговото царство? Точно обратното. Носиш проклетии, защото заблуждаваш хората и ги учиш на лъжи , а не Библейската истина.
 11. Корана учи, е Библията е променена и манипулирана. Ето поредното доказателство, че Корана не казва истината: Легендарният Изгубен град на Цар Давид открит от Археолозите http://posledenvek.info/entries/blog/kngdvdct Археолози откриха древен град, управляван от цар Давид https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100724/catid,19/id,68662/view,article/ Древни печати, открити в града на Давид, потвърждават Библията http://www.evangelskivestnik.net/news/7606/Древни_печати,_открити_в_града_на_Давид,_потвърждават_Библията Древен печат с интригуващ надпис е намерен в Ерусалим http://www.evangelskivestnik.net/news/7899/Древен_печат_с_интригуващ_надпис_е_намерен_в_Ерусалим)?>%3Fv=app_462464740438088&fbclid=IwAR2JKhXq9XBlrolL1bj2mnFGL7aiGWAhgvHy0OBJKlXdrON5jHVX-g34n7g Защо археологията и историята отричат написаното в Корана, а потвърждават Библията? Възможно ли е Божието слово да греши? Още по-лошо, възможно ли е Божие слово да въвежда в заблуждение? Ако една книга, която казва, че е от Бога, а не казва истината, наистина ли е от Бог? Нека всеки сам да си отгори.
 12. Нищо не си разбрал от това, което съм написал. Тук не говорим за създаването на живота, а за много по скоро случили се неща, които са доказани и продължават да се потвърждават от история и археология - Ерусалимския храм, цар Давид, цар Соломон и др, еврейски исторически личности, които са доказани юдаисти, а не мюсюлмани както твърди Корана. За да намерят нещо археолозите и да си кажат думата историците първо трябва нещожда се е случило. Но това, което се е случило потвърждава написаното Библията и противоречи на написаното в Корана. И тъй като говорим за духовни книги, няма как да не става въпрос за това, което Бог е направил. Съобразявай се с контекста на разговора. Не говорим кой е направил първия автомобил и какво казва историята и археологията, а за неща свързани с Бог и какво Той е направил и какво е вдъхновил да се напишат. Библията и Корана не говорят само за сътворение, но и за неща, които много лесно могат да се проверят от историята и археологията и да се отсъди, коя книга казва истината и коя лъже.
 13. По - големия проблем е, че мюсюлманите си нямат идея в какво вярват. Много от тях дори не са чели Корана. Но такива като Бадр им говорят неща, които нямат нищо общо с реалността, а те сляпо му вярват. Но по - лошото е, че ислямските учители въпреки, че знаят фактите, че Корана противоречи на история, археология, биология и всяка друга наука, продължават да заблуждават последователите си и да ги убеждават, че исляма е от истинския Бог, което е откровена лъжа. Но един ден ще отговарят пред същия Този Бог за всяка лъжа, която е излязла от уста им. Дори и Аллах няма да може да им помогне, защото той просто не съществува. Ако ти познаваше Библията и Този, който я е вдъхновил, щеше да си по - голям вярващ и от мен. Но както Бай Ганьо се излагаше мислейки се за умен и тарикат, така се излагаш и ти в момента коментирайки неща, които са далеч от тебе. Пробутвай си "мускалите" на някой друг Ганьо, който ти се връзва на празните приказки. От когато в атеизма има "факти". Не знаех, че истината е само в атеизма. Голям "гений" си. Но накрая да не се окаже, че атеизма е голяма заблуда като исляма. Твоята вяра в атеизма и вярата в Аллах са вдъхновени от една и съща личност. Но това няма от къде да го знаеш, защото това са духовни принципи и истини, които не ги пише във празнословните философски книги, от които се ръководиш. Интелигентен човек си, но явно това не пречи да живееш в лъжи.
 14. Спри с празнословието и говори конкретно по темата, ако има какво да кажеш. Словоблудствата ти няма да променят фактите за исляма и Корана и че Аллах не този за кого се представя. Ако за теб истината е без значение, това не важи за други хора.
 15. Отговарям на въпроса си: "Ако Библията е била променена /според Корана/ как ще обясниш съществуването на Еврейския храм през вековете, който е бил изграден точно по библейски инструкции? Какво казва Аллах по този въпрос?" Корана мълчи по въпроса за Ерусалимския храм построен от Соломон. Защо, ако Аллах е Бога от Библията? Няма да цитирам Библията относно храма, но ще цитирам Уикипедия, за да не ме обвиняват някои, че пропагандирам християнството.Според него: "първият еврейски храм в Йерусалим. Той представлявал главната фокусна точка на юдаизма и място за извършване на жертвоприношения." https://bg.wikipedia.org/wiki/Соломонов_храм Историята и археологията доказват, че Ерусалимския храм е място за поклонение на евреите в юдаизма, а не в исляма. Пак според историята и археологията научаваме, че същия храм е построен от еврейския цар Соломон, като преди това баща му цар Давид е подготвил голяма част от строителните материали. И двамата царе са евреи, вярващи в юдаизма, а не в исляма. Но в противоречие с археология и история Корана заявява, че Давид и Соломон са мюсюлмани, а не юдаисти. Какво е юдаизъм? Според Укипедия : "Юдаизмът е авраамическа религия, изповядвана сред евреите" Какво е ислям: Според Укипедия :Ислямът (на арабски: الإسلام, МФА:[ʔislæːm]) е монотеистична авраамическа религия, основана на Корана. Но всеки разумен човек, който безпристрастни търси истината ще си каже, че няма как и двете религии да са истина, защото няма как Библията и Корана да са истина, защото едната книга лъже, а другата казва съвършената истина. Логичния въпрос, който възниква е: книгата / Библият и Коран/, която противоречи на история и археология може ли да бъде истинското Божие слово? Правилния отговор със сигурност е НЕ, защото Бог твори историята и археологията чрез своите действия и това се вижда в последствие. Ако Корана противоречи на историята и археологията относно Еврейския храм , цар Давид и цар Соломом може ли да бъде Божие Слово? Единствения правилен отговор отново е НЕ, защото Бог не може да се отрече от направеното от Самия Себе си. А този който се отрича от извършеното от Бог със сигурност не е Бог, само претендира за акъв и това, което е спуснал като слово СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е БОЖИЕ СЛОВО, а само претендира за такова.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...