Премини към съдържанието

realno

Потребител
 • Публикации

  378
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

27 Добра репутация

Всичко за realno

 • Титла
  Почетен потребител

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. "...влязат в контакт с нещо което не знаят и не разбират..." Това, че ти не знаеш и не разбират не означава, че и другите не знаят и не разбират. "А в същност е въпрос на психология..." За теб може да е психология, за мен и за много други, не е. Освен това си противоречиш с горния цитат. "Контакта" реален ли е бил или психологически. За теб нямам съмнения, че си безконтактен или по скоро си в грешен контакт, което си личи от глупостите, които пишеш. По същия начин се подиграваха и на Ной, че строял кораб на сушата, където нямало море. Смятали са го за луд и че е говорил "измислици, опитващ се да обясни своето незнание". И тогава хората са разсъждавали като теб, че е "влязат в контакт с нещо което не знаят и не разбират". Но когато дойде потопа, разбраха, че не беше въпрос на "психология" както казваш, а реално бедствие, от което оцеля "незнаещия неразбиращия" Ной със семейството си.
 2. Като говориш глупости си мислиш, че си нещо, но се заблуждаваш, защото това което говориш, не засяга мен, а Бог. Ти си мислиш, че се подиграваш на мен, а всъщност, ругаеш Бог, защото Библията не е мое слово, а Негово. Той ще ти докаже кое измислица и кое не. Щом като го предизвикваш с безсмислиците си, бъди спокоен, Той няма да ти остане длъжен. Явно нямаш граници. Ето няколко пасажа върху , които да размишляваш и ако си малко разумен ще разбереш, че трябва да спреш и да поискаш прошка от Бог. Дано вече не е късно. Галатяни 6:7 Не се лъжете, Бог не е за подиграване! Понеже, каквото посее човек, това и ще пожъне. Евреи 10:31 Страшно е да падне човек в ръцете на живия Бог. П.С. Една истинска история случила се преди доста години. Имало един човек, който като теб не вярвал в Бог. Говорел против Него и му се присмивал. Един ден пътувайки с каруцата си, която била натоварена с тежки неща, срещнал свой познат, който бил вярващ и решил да го заговори и от дума на дума стигнали до темата за Бог. Невярващия казал: ако има Бог искам още ДНЕС да Го видя и тогава ще повярвам. След като с раздели, невярващия се качил на каруцата си и потеглип по пътя си. Не след дълго, конят се подплашил от нещо, хукнал да тича и в следващия момент каруцата се обръща и целия товар се стоварва върху невярващия и той умира на място. Молбата на човека бе изпълнена, В СЪЩИЯ ДЕН, той видя Бог и със сигурност е повярвал, но вече било късно. Ако имаш малко разум, ще направиш поуките от тази история. Такива истории има доста, които доказват, че никой не може и не бива да се подиграва или предизвиква Бог. Между другото ми прави впечатление, че във форумите всеки си позволява да говори и хули Бог, а никой не прави същото с дявола. Защо?
 3. Библията говори за такива като тебе и ги предупреждава. Ако искаш упорствай в лъжите си, но нищо хубаво не те очаква. 2 Петрово 2:1 Но имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел. 2 И мнозина ще последват техните похотливи дела, поради които човеци пътят на истината ще се похули. 3 От лакомство те ще ви мамят с присторени думи; но тяхната присъда, отдавна приготвена, не се забавя, и тяхното погубление не дреме.
 4. Библията е писаното Божие слово. Ако магиите са окултни практики, произхода, на който е от дявола, правейки се с цел да бъдем добре или зле на земята под негово влияние /дявола/, то акцента на Библията е върху вечния живот след смъртта. Магиите носят проклятия и обладаване от демони, а Библията , благословения /ако я живееш/. Предполагам знаеш това и въпроса ти бил риторичен, но е е добре пак да го чуеш.
 5. Ако вярвате в Исус и Словото Му няма да имате нужда от демоничните практики на магиите.
 6. Както и да е . Ти си знаеш най - добре. Не ми се спори за елементарни неща.
 7. Както искаш увъртай нещата, но според Бог, човек се ражда грешен. Не може да бъде праведен без покорна вяра в Исус и Словото Му. Това е истината на Библията. Не съм забелязал Бог да притиска някого. Той не действа като дявола. Бог, предупреждава ,предлага, помага, насочва те, а ти избираш. Можеш да приемеш призива Му, можеш и да го отхвърлиш. А относно молитвите, разбира се имаш погрешна представа и за това. Бог не се нуждае от нашите молитви /"обгрижван редовно с молитви"/. Молитвата е придобивка за вярващия чрез, която имаме достъп до Бога. Чрез нея можем да споделяме с Него и Той с нас. Не забравяй, че не Той е нуждаещият се от помощ, а ние. Как да му споделя нуждите си, ако Бог не ни е дал тази придобивка - молитвата. Освен това молитвата е нещо повече от това да искаш нещо от Бог, а просто да разговаряш с Него както ние двамата разговаряме.
 8. Думите на Бог са заплаха за теб, но не и за мен. За мен е възможност. Ако се върна пак на примера с лекаря и болния пациент, думите му за болестта са като заплаха за пациента, но същевременно предлага изцеление. По същия начин, думите за Бог са заплаха за тези, които живеят в грях , но същевременно Бог предлага изходен път. Избора е наш. Но тъй като не вярваш и всичко за теб е заблуда, бъди спокоен и не се притеснявай за нищо. Как може една лъжа да бъде заплаха за теб? Живей си както намериш добре и не се замисляй за живота след смъртта.
 9. "...заплахите ..." Ако предупреждението на Бог е заплаха, приеми го така. Но истината понякога е неприятна. Не може всяко нещо, което не ни харесва да го смятаме за заплаха или както сега е модерно, език на омразата. Тогава всеки лекар като ни споделя неприятната диагноза означава, че ни мрази и заплашва. Когато КАТ ни предупреждават, че ако не спазваме правилата може да се стигне до смърт, е език на омразата и заплаха. А относно времето, то винаги показва кое е истина и кое заблуда. Лъжата изчезва, а истината остава.
 10. Всеки има право на избор и глава на рамене ти си за да разсъждава. Аз споделям, но не налагам. За мен Библията е книга на реалностите, а не метафорите. Както обичам да казвам, времето ще покаже, кой крив и кой прав, кой е с промит мозък и кой, не.
 11. "Понятия като дявол и "зли" духови са метафора. Да се счита, че реално съществуват е малко или много вяра, че има такова нещо, а де факто няма. " Напротив. Бог, дявол и демони /зли духове/ са реално съществуващи. Не са просто идея в главите ни. Ако беше така, просто да ядем и пием, да си носим новите дрехи, че утре ще умрем и до там. Но Библията говори, че има реално съществуващи духовни същества и реален живот след смъртта. Реален пъкъл и реален рай. Хората в ада ще имат реални усещания за болка, а хората в рая, реална радост и мир. Когато се молим на Бог и Той изцелява, извършва истинско и реално изцеление. Когато освобождава от демони, реално изгонва зли духове намиращи се в човека.
 12. Не помагат. :):):) Като нямат време да четат Библията /или предпочиташ да нямат време/, ще бъдат невежи, тогава такива като теб ще се възползват от това, ще им вземат парите и в крайна сметка ще бъдат "заредени"с пролятия и демони. Библията учи: Матей 10:8 Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте.
 13. Каквото има да кажа съм го написал. Не искам да ти коментирам окултните практики. Имаш Библията, чети я. Ако ли не, си в опасност. Да бъдеш обладан от демони, няма срокове и години или степени на обучение в някое учение или окултна практика. Само Исус, когото ти отричаш може да те защити. Какво повече да ти обяснявам. Ако трябва нещо да кажа ще го направя за другите, които четат форума.
 14. А се хвалиш, че познаваш отлично Библията. Да имаш много информация не означава познаване, а какво правиш с нея след като я имаш. То и дявола познава Библията и какво от това? Можеш да си спокоен за себе си, нали в корана всичко е наред, няма плагиатства от апокрифни книги, демон не е говорил на Мохамед, той не е бил насилван от него за да "пророкува", бил е морален и кротък пророк с потекло. Аллах не е предислямския бог на Луната, няма унищожени и забравени преписи на корана и никога не е бил променян. И най - важното археологията и историят "подкрепя" твърденията на Мохамед в корана и няма никакви противоречия. Измисли ли , кой е трябвало да пожертва Авраам според корана , Исмаил или Исак? Къде е Рамус да ме "защити", че говориш против библията в този форум. Ще бъде нарушен земния мир.
 15. Грешиш. Дявол не е име, а личност, и се привежда като измамник. А Бог се пише с главна буква за да се направи разлика от идолите, които често наричаме бог. По същия начин е записано и в Библията. Няма такова значение, защото няма друга книга, която да се нарича по този начин. По принцип я пиша с голяма буква, това е мое решение, но в бързината се случва да го напиша с малка, но няма нищо фатално или грешно. Важното е в сърцето да е с главна буква т.е. на почит.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.