Премини към съдържанието

realno

Потребител
 • Публикации

  546
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

42 Добра репутация

Всичко за realno

 • Титла
  kaldata приятел

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. ""Ти нямаш нито една възможност да докажеш експериментално съществуването на бог и създаването на човека от бог. "" Аз като нямам, тогава ти покажи твоите доказателства да ги видим всички. Но не такива от нета или някоя пожълтяла книжка от неизвестен автор, а ЛИЧНО твои. Тъй като си сигурен в еволюцията, покажи ЛИЧНИТЕ ти лабораторни изследвания, вкаменелости и открития по въпроса. Кажи къде си изложил на показ откритията си, че да отидем да ги видим. Разкажи къде си пътувал търсейки доказателства за еволюцията. Покажи някоя СОБСТВЕНА научна статия по въпроса. Въобще кажи / от ЛИЧЕН опит/ защо си убеден в еволюцията? Аз нямам такъв опит, признавам си и за това ползвам опита на други, но очаквам от теб ЛИЧНИ открития и доказателства по темата и откъде черпиш информация по въпроса. Ако не го направиш това, което си написал за мен: Без цитатите си, си гол като пушка и напълно празен от личен опит - сякаш не си се раждал никога, в опит да повтаряш онова, което други говорят, мислят, пишат..."ще важи в още по голяма сила за теб, защото ти си с претенциите за знаещия без странична помощ, а не аз. Ако не ми отговориш на въпросите, ще се докажеш отново като красноречивия празнословец на форума. Ще чакам!
 2. Нямам намерение да ти коментирам всичките глупости, които си нашляпал, а само това по горе . 1.Никой не казва, че Евангелието на Йоан е първата книга на Библията, а ти си измисляш. 2. Да отричаш, че в това евангелие, не се говори за Исус е неразбиране на текста. 3. За твой ужас, още в първата глава се говори за Исус, а в трета се пророкува за изкупителната му жертва. "няма как да става въпрос за Исус, щото Тората въобще не се занимава с въпросния." За "въпросния" Месия не само, че се говори навсякъде в Тората, а нещо повее, Той е централна фигура. Книга Битие Книга Числа Второзаконие Ако ти покажа пророчествата свързани с Исус от другите книги, в Стария Завет ще трябва да четеш до утре. Можеш да си празнословиш колкото си искаш, но фактите са си факти.
 3. Изход 23:1 Да не разнасяш лъжлив слух. Да не съдействуваш с неправедния и да не свидетелствуваш в полза на неправдата. Изход 23 : 2 Да не следваш множеството да правиш зло; нито да свидетелствуваш в съдебно дело, така щото да се увличаш след множеството, за да изкривиш правосъдието; 3 нито да показваш пристрастие към сиромаха в делото му. Изход 23:6 Да не изкривяваш правото на сиромаха между вас в делото му. левит 19:15 Да не извършиш неправда в съд; да не покажеш лицеприятие към сиромаха, нито да се стесниш от личността на големеца; но по правда да съдиш ближния си. Втор 16:19 Да не изкривявяш съд, да не гледаш на лице, нито да приемаш дар; защото дарът заслепява очите на мъдрите и превръща думите на справедливите.
 4. Бъди внимателен как говориш за Бог и Словото Му. 2петр.2:12 Тия, обаче, като животни без разум, естествено родени, за да бъдат ловени и изтребвани, хулят за неща, които не знаят, и ще погинат в своя разврат, ............................ 18 Защото, като говорят с надуто празнословие, те с разтленността подмамват в плътските страсти ония, които едвам избягват от живеещите в заблуда. 19 Обещават им свобода, а те сами са роби на разврата; защото от каквото е победен някой, на това и роб става. Галатяни 6:7 Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне. Притчи 13:13 Който презира словото, сам на себе си вреди, А който почита заповедта има отплата. 1 Коринтяни 1:18 Защото словото на кръста е безумие за тия, които погиват;....
 5. 24. * ......... * Стиховете от 24 до 91 са взети от гръцки, понеже ги няма в еврейския текст. Коректно е отбелязано , както виждаш. Посланието на книгата не се променя, освен броя на думичките и стиховете. Ако сложиш на Корана звездички къде трябва да ги сложиш? И какво ще бъде уточнението за тях? Ако искаш мога да ти помогна с информацията? Текст от Библията винаги можеш да се сравни с оригинала и види да ли е добавен, променен, подменен или друго за разлика от Корана. Там къде са оригиналите? Казах ти да си гледаш Корана: Badr написа: "Колкото и да не ти харесва, аз не просто познавам Библията, но я познавам твърде добре." Защо не сравняваш Библиите от тук? Наистина както казва Библията дявола е лукав. Днес го доказа. http://bible.netbg.com/bible/paralel/bible.php?b=daniel&c=3&r=&v1=1&v2=30&vt=1&c1=1&c3=1&st=&sa=1&rt=2&l=1&cm=2 Казах ти, че познава и четеш Библията както дявола го прави. Когато показваш подобни "разлики", Корана по истински ли става? Противоречията в Корана с история, археология и каквото се сетиш, по малко ли стават? Аллах истински бог ли стана? Или Мохамед истински пророк? Освен това съм написал: Ще ме притеснява, ако сегашната Библия, която чета не съвпада с най - старите открити преписи на Стария и Новия Завет. Това, което ми показваш като "доказателство" отговаря ли на условието: най - старите ? Продължавай да "показваш" колко "твърде добре" познаваш Библията. Това само доказва обратното.
 6. "Учудва ме. Нали божието слово е едно и никой няма право да го променя? Как така хората си позвоялват да го променят? " Хората много неща не трябва да правят, но въпреки това ги вършат. Ще дойде време когато ще отговарят за делата си. "Теб не те ли притеснява, че има вероятност да използваш Библия, в която част от божиите слова са променени, премахнати, добавени, подменени?" Ще ме притеснява, ако сегашната Библия, която чета не съвпада с най - старите открити преписи на Стария и Новия Завет. Но от информацията, която намирам, разбирам, че няма съществени разлики.
 7. Никъде не съм казал, че аз не съм цитирал стиховете. Нали ги показа с цитати. Умишлено се старая основно стихове да ти цитирам, че да не ме обвиниш в погрешно тълкуване. Въпреки това виждам, че имаш проблем с разбирането на написаното. Проблема е че ги изваждаш извън контекста поради тази причина се заблуждаваш и ги разбираш неправилно. Потруди се още, потърси допълнително информация и вярвам, че ще стигнеш до истината. "И пак твоята религия използва поне две Библии с разлики в текстовете. Интересно нали?." Ако не са и три, че и четири. Интересно е, да. Учудва ли те?
 8. Лука 5:30 А фарисеите и техните книжници роптаеха против учениците Му, казвайки: Защо ядете и пиете с бирниците и грешниците? 31 Исус в отговор им рече: Здравите нямат нужда от лекар, а болните. 32 Не съм дошъл да призова праведните, но грешните на покаяние.
 9. Самоуспокояваш ли се? Самозаблудата и отричането на истината е идеално средство. "Тук май се има предвид нещо различно от отделния човешки живот." Май не си сигурен в това, което казваш или така ти се иска? "Поне аз в момента не виждам войни и кой знае какви страдания." Това, че не виждаш или че ти не страдаш, не означава, че няма.
 10. За пореден път цитираш стихове, извадени от контекста им. Следователно заблуждаваш себе си и други, които ти се връзват. Но щом като лъжа според теб и се самозаблуждавам , можеш да бъдеш напълно спокоен, че живееш в истината. Нали така?
 11. Лично не, но имам обещание на Словото Му, че до като съм с Него аз съм спасен и имам вечен живот. Йоан 11:25 Исус й рече: Аз съм възкресението и живота; който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее; Но има опасност, може някой да не устои във вярата, затова Исус предупреждава: Матей 24:13 Но който устои до край, той ще бъде спасен. 2 Тим 2:11 Вярно е това слово; "Защото ако сме умрели с Него, то ще и да живеем с Него; 12 Ако устоим, то ще и да царуваме с Него; ако се отричаме от Него, и той ще се отрече от нас; "Попитах защото според Библията тук командва Сатаната. И вашето царство не е в този свят. " Когато Бог създаде човек , той го създаде безгрешен и му даде власт над цялата земя. Но когато съгрешиха и не се покориха на Бог, тази власт дадоха на дявола. От тогава земята се управлява от него, а човек, който не вярва и не следва Бога на Библията, съзнателно или не следва дявола и е негов слуга. Дявола естествено си е създал свои религии и "свещени" книги, за да заблуждава хората. Да не говорим, че е изопачил образованието, здравеопазването, правосъдие и т.н. за да служат на неговите цели. Това е на кратко. "Познавал съм лично много християни, които ходят на богослужения и живеят в грях. " Има такива християни. Истината си е истина. "Тук ви чакат страдания и смърт, вечен живот няма." За съжаление си прав. Но причината не е в Бог и Словото, а в избора на хората за начин на живот. И не е коректно да поставяш всички християни под един знаменател.
 12. За нашия, а не за вашия.
 13. Когато някой няма аргументи по някоя тема, започва да се хваща за думички, точки и запетайки за да излезе от ситуация. Показах ти, че също мога да правя това, да се правя, че не разбирам написаното от теб и да увъртам до безкрайност използвайки твоите "камъни" по твоята "глава". Но в това няма никакъв смисъл, защото се стига само до безплодни и безкрайни спорове. Ти не се опитваш вникнеш в същината на това, което ти се казва, или може би нарочно не го правиш, защото нямаш аргументи за отговор. Както и преди ти казах, твоята цел е на да научиш истината, а да спориш безсмислено за да замажеш безсилието си по темата на форума, а именно как е произлязъл човека на земята. Поради тази причина не мисля да продължавам, не че не се позабавлявах, но не виждам смисъл. Ако имаш въпроси и реален интерес бих ти отговарял, но нямам намерени да си губя времето с глупави спорове., както до сега. "Само Бог ли знае кой ще живее вечно?" Принципно ДА, освен ако нямаш лично откровение от Бог: 2 Петр1: 14 понеже зная, че скоро ще напусна хижата си, както ми извести нашият Господ Исус Христос. Ап.Петър знаеше, че скоро ще напусне тялото си и от контекста се разбира, че той е знаел къде ще бъде след смъртта си.
 14. Типична грешка на евангелистите: "Ще си правя каквото искам, съгласно грешната ми човешка природа, но Бог ще ми прости, защото вярвам в него". Няма полза от такава вяра."" За пореден път пишеш пълни глупости. Никой християнин, който следва Исус не живее на този принцип. Яков 2:14 Каква полза, братя мои, ако някой казва, че има вяра, а няма дела? Може ли такава вяра да го спаси? Йоан 8:34 Исус им отговори: Истина, истина ви казвам, всеки, който върши грях, слуга е на греха. 1 Петрово 1:16 защото е писано: "Бъдете свети, понеже Аз съм свет".
 15. ""Първо да те питам ще посочиш ли къде съм написал, че не обичам да тълкувам? Виж как хубаво си оцветил част от изречението в червено, но въпросното изречение завършва с въпросителен знак. Очаквам отговор."" Ще ти отговоря, когато ти ми отговориш, кога като съм казал "всичко" е ставало само за предмети при положение, че в библията няма само предмети, а има идея или послание както искаш го разбирай. "За твое голямо учудване "нищо не тълкувам" и "не обичам да тълкувам" са две коренно различни неща. Колкото и да ти се иска от второто не можеш да изведеш първото както и обратното. И пак да те питам - къде съм написал, че не обичам да тълкувам? Дай цитат, а не поредната ти фантазия не тема "тоя това написа значи еди какво си е казал". Това са твои думи:" Много добре знам какво съм подчертал в червено. Но ти кажи къде си писал, че обичаш да тълкуваш? "И пак да ти напомня - кажи къде съм написал, че "не обичам да тълкувам"? За пореден път си измисляш нещо, втълпяваш си, че аз съм го написал и сам се опитваш да обориш собствените си измислици." Пак да те питам къде си писал, че обичаш да тълкуваш? Без увъртания, ако може. "Ако искаш може да поясниш и какво означава написаното в скобите, на което ме караш да обърна внимание. Интересно ми е дали всички лица ще означава само част от лицата или пък означава нещо друго. И как разговорно да кажа, че наистина имам предвид всички лица. Давай, може и да науча нещо от теб." Там си е записано. Помисли и ще разбереш, дали става въпрос буквално за всички лица или идеята е друга. "Почти всяка дума може да бъде употребена в преносен смисъл. Но когато това се прави трябва да се прави както трябва, а не след това да носиш вода от Варна във Враца, за да се оправдаваш." Като това ли : "Стана ли ти ясно, че НИЩО не тълкувам?" Аз го тълкувам буквално написаното от теб, а ти какво си искал да кажеш е друг въпрос. Може би трябва да се научиш по ясно да се изразяваш, а не след това "носиш вода от Варна във Враца, за да се оправдаваш" както сам си написал. Нали? "Аз като ти питах дали Бог е "диктувал" Библията, ти защо започна да обясняваш, че Библията не е като Корана и Бог не е диктувал дословно,..." Пак послъгваш, но нищо. Ето какво още съм написал освен, че Библията не е като Корана , който уж бил диктуван дословно: "Да. Святия Дух е напътствал вярващите при написването на Библията, но това не означава, че е диктувал Библията. Пророците, апостолите са преразказвали това, което Бог им е говорил. Евангелията са свидетелски разкази на разказвачите. Има само едно нещо, което Бог е дал дословно и това е Десетте заповеди. Той сам ги е написал на двете плочи. Предполагам, че размерите на скинията и други неща от закона са диктувани дословно от Бог. Написалите Библията сами са си движели ръцете, а не Святия Дух, Той само ги е насочвал, а те със свои думи са писали. За това виждаме различни стилове на написване при различните хора участвали при написването на Библията. " И това: "Святия Дух не е демон, че да отнема волята му и да го движи. " 1 Кор. 29 От пророците нека говорят само двама или трима, а другите да разсъждават. 30 Ако дойде откровение на някой друг от седящите, първият нека млъква. 31 Защото един след друг всички можете да пророкувате, за да се поучават всички и всички да се насърчават; 32 и духовете на пророците се покоряват на самите пророци. 33 Защото Бог не е Бог на безредие, Ето така: Това ми прилича на отговорите ти за еволюцията, неадекватно. Я да видим ти дали ще отговориш на това. Коя е твоята Библия? Моята Библия има 39 книги в Стария завет и 27 книги в Новия Завет. Това е моята Библия. "Само Бог ли знае кой ще живее вечно? Или за пореден път ще пропуснеш." Пак послъгваш. Вече свикнах. Първия път ти обясних лично, а втория път с цитати от Библията, защото ме обвини в погрешно тълкуване. От това повече не мога да направя. Имаш Библията чети и разсъждавай.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.