Премини към съдържанието

wwwww777

Потребител
 • Публикации

  60
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от wwwww777

 1. Схемата е подрбно описана в този форум .За съжаление управляващите по някаква причина не предприемат нужните действия за прекратяване на измамата и са оставили бизнесмените по тяхно усмотрение да определят дали да мамят или не .Теленор по някава причина взеха решение да не участват в тази схема и я прекратиха, във форума е описано как са го направили .Ипращам ти снимка която я има тук във форума за да добиеш представа кои са Теравойс.
 2. въпросните проблемни смс- си се изпращат без знанието на притежателя на устройство , не остава следа в телефона че е изпратен смс .Дори и да има някакво приложение надали ще върши работа в случай като този ,когатостава въпрос за хакерска атака .Въпросните кодове за които споменаваме са адресирани към сим картата и нейната операциона система .Дори устройството да иска да изпрати смс ,сим картата няма да изпълни заявката .Все пак има много лесен начин да се вкара всичко в релси ако държавата го пожелае .Даречем теленор искат задължителна повторно изпращане на смс- с код за потвраждение на покупката -самата компания е решила да защити клиентите си въпреки че дъжавата не изисква това от нея в много държави тази или подобна защитна мярка е задължителна за телекомите .Един обикновен човек трудно ще се справи с опитни програмисти които са решили да грабят , не се ли намеси държавата битката е обречена .
 3. ти си един щаслив глупак ,няма да преча на щастието ти ,продължавай да си фантазираш .
 4. Аз лично за смс-сите разбрах доста рано но съвсем съзнателно избрах да не споделям с подробности а само да загатна че има решение и по отчаяните бях сигурен че ще открият начина щом са насочени правилно макар и с оскъдна информация ,Целта ми беше да се съберат повече хора с този проблем и да притиснем КЗП- да си свърши работата адекватно .Просто КЗП може да бъде накарана да работи по злоупотреба само ако има голям брой жалби .Както и да е ,не заслужаваш повече внимание -от тебе полза никаква .
 5. sss11 отговора ти е показателен за повърхносттното отношение на много хора към проблема .Дори не си правят труда да прочетат цялата тема а задават въпроси, предлагат решения които многократно подробно са описани в темата(в която не е писано от година) ,можеби с цял да я разводнят и да стане безполезна .
 6. интересно...някакви акули дават съвети ,предлгат помощ на проблем който е решен преди година .Надали е случайно ,можеби си спомнят добрите стари времена когато безнаказано лапаха безнаказано от и без това бедната софра на Българския народ .Ще дам жокер -въпросните плъхове със сигурност за изпълзяли от блатата на частните софтуерни компании които се занимават с интернет разплащанията.
 7. От около месец силно са намалели оплакванията във форумите от този вид измами .Мисля си че действия ни(сезирането на различните институции ,отказването от всички услуги на мобилния оператор) , са довели до положителните резултати .Все още съм на мнението че не децата ни са виновни , нито незнанието или непохватността ни а сме били жертва на измама .Този път някой някъде в държавния апарат си е свършил добре работата без да ни уведомява, но резултата му е е видим чрез намалелите оплаквания по форумите . За което аз лично съм му благодарен .
 8. След поредното писмо до Виваком най накрая ми казаха кой е сайта който ми е начислил 6 лв. в сметката .Това е писмото ми към Виваком и отговора им. - В посочения ред на фактурата липсват задължителните реквизити, изисквани по българския закон с което ме затруднявате да търся правата си от продавача(доставчика) на услугата. - Информираме Ви, че всички издадени от VIVACOM месечни сметки са коректно съставени и отчетени. Повече информация за използваната от Вас услуга можете да откриете на адрес: http://xiomnia.com/page?cam=771&country=bg&pub=4 Сега вече мога да пусна оплакване в КЗП срещу въпросния сайт че ме е регистрирал и ми е взел парите без мое знание и съгласие .За да бъде коректно изпратено оплакване за и-нет измама задължително условие на КЗП е да посочим и-нет сайт на които е станала сделката но Виваком досега криеха адреса на сайта.Каква е причината за това им действие ,не е трудно човек да се досети .
 9. От крс получих някакъв половинчат отговор че ще предприемат нещо .Радвам се че ще уведомят и БНБ .Дано Държавата регулира нещата,ние потребителите няма как да сме адвокати.
 10. Теленор връща пари , от една седмица е регулирала DCB- чрез въвеждане на 4-цифрен код(когато става въпрос за и-нет абониране или покупка).Тук не става въпрос за лично отношение...че някой бил по настоятелен, нахален или нямал излишни пари и затова му влезли в положението...просто Теленор е решила да оправи проблема докато Виваком , Мтел и фирмите с които си партнират им се услаждат крадените пари и не искат да пуснат кокала . Да не забравяме че собствениците(Норвегия!!!) на Теленор са обявили компанията за продажба и точно сега се нуждаят от добра репутация за да може да вземат максимално пари от продажбата(подробностите са важни) .
 11. Имаш опция да си прехвърлиш телефона към друг оператор без да уведомяваш настоящия си .Доколкото съм чувал имаш и право на оспорване на фактурата и тогава нямат право да ти спрат услугите за този месец.Просто искам да ти кажа да не се подлагаш на спартански лишения заради някакви плъхове.
 12. ГДБОП надали ще се захване с нещо токова дребно а и да не говорим че ти реално доброволно отиваш и си плащаш сметката .Интересно е защо КЗП не си вършат работата като явно са погазени правата ни на потребители . 1 - Виваком по закон са длъжни да ни кажат в писмен вид на кого ще преведат парите ни 2 - КЗП не може да ни обясни къде кога какво и как сме закупи при условие че им предоставяме фактурата и касовата бележка издадени ни от Виваком.
 13. dimi073 - И на мен силно ми направи впечатление това изключение ,но стигнах до извода че журналистите искат да разяснят това което ще направи Теленор на по достъпен език .Пак ще продължат с измамите но ако е внимателен човек ще може да се защити докато проблема с DCB си беше направо грабеж а не измама .На страницата на fortumo е обяснено как става абонирането дори и когато телефон е в "покой" чрез метода DCB( в телефона има инсталирано приложение което прави следващите регистрации автоматично) .Между другото единствено Теленор досега са връщали сумите, затова си мисиля че точно при тях няма от какво да се притеснява човек.Аз съм към Виваком и ми отказаха неколкократно ,докато колегите които са писали в темата и са абонати на Теленор имат обещание че ще им приспаднат сумата от следващата фактура. http://www.telenor.bg/bg/news/теленор-въвежда-4-цифрен-код-за-потвърждение-при-абонамент-за-някои-услуги-с-добавена-стойност?utm_campaign=news-security-code-mar-2018&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=picture-post
 14. Можело значи...а Виваком и М-тел още се ослушват .Докога ли?
 15. Stef9910 - Явно отказват да спрат DCB и изместват темата като мънкат че са направили нещо за облекчаване на проблема но за DCB-не споменават нищо .Причините за отказа да спрат DCB може да са всякакви но е факт че този вид разплащания може да се контролира това ми стана известно от сайта https://fortumo.com/terms-of-service/. .Мисля си че това е опит за измама от страна на мобилните оператори а не на грешка или незнание - защото не дават във фактурата сайта от който сме купили продукта за да не можем да се оплачем в КЗП -за и-нет измама .
 16. В България няма ли узаконена процедура по която да се прави покупка в интернет и механизъм да се успори ?какво означава неволен абонамент? как търговеца в и-нет е решил че ние сме се регистрирали за услугата му ?и как задължава мобилния оператор да посредничи при сделката и да вписва във фактурата ни суми за покупка? Milena Aleksandrova благодаря че помести писмото.От Виваком и Мтел такива писма не пишат.Това доказва хипотезата ми че sms-са който пращат става след регистрацията и е просто уведомителен а не регистрационен както се опитват да ни убедят служителите на операторите .Мобилните оператори не поместват във фактурата сайта а само името на продукта който сме купили за да ни затруднят да се оплачем на КЗП- защото е задължително да впишем име на и-нет сайт от където сме направили покупката .Аз написах писмо до КЗП - че няма как да им напиша кой е сайта защото от Виваком ми казват че не знаят но явно знаят и крият .Няма как да не знаят на кого ще преведат парите .Ще поместя и извлечение от фактурата на който е реда с покупката .
 17. Моите не искат да ги възстановят .Явно е на късмет на някой ги връщат на други не .
 18. Покуратура дори да хване една от фирмите които точат пари от сметките ни, на нейно място ще изкочат 10.Проблема е че операторите проявяват небрежност към сметките ни .Престъпниците с лекота могат да начисляват суми в сметките ни и да си ги вземат чрез операторите.Явно банкирането не е лъжица за тяхната уста . Някой регулиращ орган трябва да ги принуди да защитават адекватно парите(сметките) на клиентите си или да им забранят да се занимават с банкиране щом не умеят....никакви разплащания чрез мобилните оператори или покупки на каквото и да е , където и да е ,докато не се научат как се прави .Mобилните оператори са замесени в злоупотребите но те не са еднолични търговци а са изтъкани от много под фирми ,отдели, структури .Затова си мисля че като цяло мобилния оператор няма интерес да мами а някаква вътрешна фирма ,структура или звено прави белята.
 19. Милена Великова .Твоят проблем е за много пари и е доста неприятен защото са замесили детето ти и са спрени изходящите повиквания но е сравнително лесно решим защото измамата е станала чрез SMS към номера за които се знае всичко(на кого са ).Предполагам че телефона ти е заразен с някаква програма или са използвали отдалечен достъп до телефона ти ,примерно ако си го оставила да бъде ползван като рутер .Важно е да не изтриваш нищо от телефона а да го оставиш така както е(да не връщаш фабричните му настройки ) за да могат хората които се захванат да разнищват случая ти да имат някакви улики.Пожелавам ти успех .При нас това което разискваме е много мистично защото просто няма никакви следи , нито кога и как сме направили регистрацията нито към кого отиват парите ни .Няма секс чат, няма смс-си,няма мобилно обаждане ,просто имаме уведомление че дължим пари защото някъде нещо сме натиснали в и-нет...и този някой на когото сме му натиснали нещото не го знаем кой е но задължително трябва да му платим чрез мобилният си оператор.
 20. Nikolay Penev Няма такова нещо ".получавам sms с добавена стойност "получените sms винаги са безплатни а това че в тях те уведомяват че дължиш пари или че си се абонирал за нещо е само уведомление .А как е станала покупката операторите крият както и крият имената на фирмите на които ще пратят парите ни.
 21. Иво Марков -радвам се за потребителите на Теленор но от Виваком ми отказват да спрат услугата .Дори не знаят какво е DCB- имам поне 5 (записани)обаждания и 7/8 писма до тях да ми прекратят тази услуга но ми отказват .Естествено вярвам че КРС и КЗП могат да ги задължат .Аз чакам да ми излезе месечната фактура за да мога да направа оплакване до КРЗ -защото те искат касова бележка или нещо такова а аз все още нямам.Като получа месечната си фактура ще приложа и твоя документ в оплакването си и ще изискам от КРС да принудят и ВИВАКОМ да предложат услугата изключване на DCB. Благодаря че сподели документа аз още от самото начало исках от тях точно това но се преструват че не знаят какво е DCB надявам се от КРС да им припомнят.
 22. има логика в това което казваш но таксуването в случая не може да стане само чрез абонамент при търговеца .Независимо че потребител може да има абонамент при търговеца на услугата(игра) това не е достатъчно условие да се осъществи таксуване .Според мен измамата която обсъждаме в тази тема се осъществява чрез DCB - метода за разплащане който метод включва и изпращане на сигнал(sms) от сим -картата на потребителя когато се прави покупка или удължаване на абонамент.SMS- може да бъде изпратен от инсталирано приложение в телефона без да бъде записано история за изпращането му в регистрите на телефона от там идва самочувствието на мобилните оператори че са недосегаеми(имат доказателство за изпратен sms от телефона ). Приемам съвета ти за господарите,макар и аз лично да съм песимистично настроен но ако някой от пострадалите повдигне и там въпроса...напълно бих го подкрепил .
 23. https://merchants.fortumo.com/going-live/exceptional-countries/ -да има страни в които има злоупотреби но има и такива в които няма злоупотреби .Функцията не е тъпа защото е доказано че може да бъде контролирана но....но дори и да не бъде контролираната може да бъде изключена -което отказват нашите мобилни оператори .Между другото понеже следя и други форуми забелязвам че оплакванията са намалели в последните две седмици. ps. "да върнеш фабричните настройки и да изключиш нета при вече активиран абонамент, няма да свърши работа Второ.. " - ти това от къде го знаеш ?не виждам да имаш оплаквания в тази тема .
 24. Не е тъпа функцията да можем да си плащаме каквото ни падне през телефона .Функцията си е добра стига при измама да има към кого да се оплачем .Не е законно някой да направи покупка чрез телефона ми против съгласието ми .Както не е законно да теглиш пари от намерена на улицата дебитна карта(има много осъдени) .Държавните органи са позволили тази нова услуга в страната ни а нямат желание да я контролират .Има измама и тя не е законна а да не говорим че става с участието на мобилните оператори които нагло отказват да прекратят услугата разплащане чрез телефона .Монополисти са и злоупотребяват с положението си .Просто никой не иска да завежда дело за 20-30 лв защото ще загуби много време и нерви а и защо да го прави като просто може да си изключи мобилния и-нет и да върне фабричното състояние на телефона .
 25. айде още един приятел според който са виновни децата ни . Ех тез деца бе -много зли се оказаха .Интересно защо в много държави регулаторите са решили че клиента може да оспори дадена покупка в 14 дневен срок пред gsm-оператора си и ако пожелае да не я плати .Пак ще дам същия линк https://fortumo.com/terms-of-service/. И защо GSM - операторите искат от нас тези пари след като е ясно че е "чисто и просто Вирус " . Парите се изплащат на фирмата посредник единствено и само когато клиента си плати сметката .Ако не я плати, фирмата посредник не получава пари и тя от своя страна не изплаща на търговеца на играта нищо .Въпроса не е дали децата ни са направели покупката или не а дали начина на продажба е в унисон с добрите търговски практики .Не е нормално GSM операторите след като са наясно че продажбата е извършената чрез измама да застават на страната на измамника .А регулаторите дори не знаят какво става -те горките са все още някъде в 90-те години на миналия век .
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...