Премини към съдържанието

Михайлов

Потребител
 • Публикации

  284
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Михайлов

 1. Михайлов

  Избор на тонколони

  Не съм ги чувал, но имам един приятел, който е с музикално образование и специалист по аудиотехника и електроника. Той по принцип горещо препоръчва по-малкия модел на Магнат - monitor supreme 1002. Предполагам, че и тези няма да са лоши. Обаче аз лично никак не вярвам на декларираната честотна характеристика - от 18 Hz до 40 000 Hz. Прекалено е хубаво, за да е истина. Особено пък за тази цена.
 2. Михайлов

  Избор на система

  Примерни букшелфки: https://www.avitel-bg.com/dali-oberon-1-black Събуфер: https://www.avitel-bg.com/dali-sub-e-9f-black Качествен стерео ресивър с мрежови функции /стриймър и качествен DAC: https://www.avitel-bg.com/yamaha-r-n402d---2x100w-network-receiver Всъщност тази Ямаха няма пре аут за събуфер. Затова по-добре ето този Пайънир: https://www.avitel-bg.com/pioneer-sx-n30ae--stereo-network-receiver
 3. Михайлов

  Избор на система

  Трябва ти истински стереоресивър с изход за активен събуфър. Поне нещо от този род: https://avelectronics.bg/index.php?_route_=Стерео-компоненти-HiFi/Усилватели-стерео-аудио/Onkyo-TX-8130-network-stereo-reciever Този модел конкретно има и вграден мрежови плейър /стриймър/ и вграден DAC.
 4. Михайлов

  Избор на система

  Компактни колонки и хубав бас са несъвместими неща. Уви, така е за мое най-дълбоко съжаление. В конкретния случай размерът има значение. Огромно значение. Имам предвид общия обем на озвучителното тяло и диаметъра на басовия /басовите/ говорител /говорители/. Всякакви дребни колонки просто са компромис. Огромен компромис. Моят хол е по-малък от твоя, но ползвам озвучителни тела с размер на перални за вграждане. И изобщо нито са прекалено големи, нито прекалено мощни за помещението.
 5. Слушал съм тези КЕФчета LS50 в един приятел няколко пъти. Какво да кажа - не са лоши колонките, но не е моят звук. Малеят ми, звукът няма необходимата динамика и мащаб, на които съм свикнал. Това въобще не означава, че са лоши. Обаче и ниските честоти честно казано не ми харесват.Общо взето не ме слушайте, защото съм привикнал към звука на съвсем друг тип колони - големи сандъци с 12 инчова "джапанка" отпред и 15 инчова пасивна "джапанка" отзад. Средно и високочестотният говорители са в хорни. Става дума за Klipsch Heritage Forte III. А приятелят ми премести КЕФчетата в хола и ги върза п
 6. Михайлов

  Избор на Soundbar

  Ако продавачът тества аудиотехниката пред тебе в специализиран аудиомагазин, те обикновено имат специален шоурум - заличка за слушане с акустична обработка на стените, пода /дори и на тавана/. Тъй като много малко хора могат да си позволят подобна обработка на помещението за слушане в къщи, задължително ще чуеш разлики между звученето в такава заличка и в къщи. Обаче ако продавачът тества техниката в някакъв хамбар /примерно огромното помещение на един Технополис или маркет, там резултатите ще са съвсем други - звученето ще е доста по-зле.
 7. Михайлов

  Избор на Soundbar

  Това отдолу е 5 инчов говорител, насочен надолу, който изпълнява ролята на събуфер, като от двете страни на кутията /от масивен MDF/ има и два фазоинвертора. Събуферът е с отделен вграден усилвател. Има и още 6 броя 3 инчови говорители - 4 челни и 2 странични. Кутията е с размери приблизително 70х40х10 см.
 8. Михайлов

  Избор на Soundbar

  Нямам представа от конкретния модел, който си си харесал. Аз преди няколко години си взех ето това: https://www.musicworld.bg/bg/c_3171/i_47681/ONKYO_LS_T10_B.html Както виждаш, в момента цената му е много приемлива. На мен ми харесва. Естествено сега има и по-модерни решения. Аз просто съм го свързал по оптика с телевизора и дотам. Блутута не го ползвам. Отделно имам страховита аудиосистема с умопомрачителна цена и музика слушам през нея.
 9. При по-новите интегрирани усилватели от по-висок клас мостчетата за връзка между предусилвателя и крайното стъпало са премахнати. Превключването на изводите на предусилвателя и крайното стъпало се извършва с релета чрез бутони на предния панел на усилвателя или от дистанционното управление. Връзките са вътрешни и не са чрез мостчета на задния панел. Т.е. няма нужда при всяко превключване да бъркаш зад усилвателя и да вадиш или слагаш мостчета. Изходът на предусилвателя е означен обикновено като Pre Out, а входът на крaйното стъпало с нещо от сорта на Main In.
 10. Идеята на такъв блурей плейър с HDMI изход е да го включиш към един от HDMI входовете на многоканален ресивър, а HDMI изходът на ресивъра се включва към HDMI вход на телевизора. Към ресивъра включваш съответния брой колони - 5.1 или 7.2 и т.н. За съжаление с горепосочения бюджет не се сещам как може да се купят ресивър плюс 5 броя колони.
 11. Не знам защо пише adaptor. По принцип на мен ми прилича на мостчета, с които изходът на вградения предусилвател е свързан с входа на крайното стъпало на усилвателя. За какво се използва? Като махнеш мостчетата можеш да използваш усилвателя като крайно стъпало, като подаваш регулируем сигнал примерно от DAC с вграден предусилвател директно на входа на крайното стъпало –десните две букси, или от отделен предусилвател. Друг вариант - махаш мостчетата и между предусилвателя и крайното стъпало включваш графичен или параметричен еквилайзер. Примерно нещо от сорта на:
 12. Хайде ако обичаш без такива обобщения. Доста отдавна слушам музика предимно от SACD дискове или DSD файлове, както и HiRes-и с честота на дискретизация от 88.2 или 96 kHz до 768 kHz при 24- или 32-битово квантуване. И едва ли съм единствен тук. Между другото може да се намерят и свалят доста ISO образи на SACD дискове - т.е. SACD ISO файлове, които се четат от по-добрите софтуерни плейъри и се декодират от качествен DAC като DSD64, т.е. DSD 2.8. Да не говорим, че вече се срещат, но по-рядко, и албуми във формат DSD 5.6 (DSD128), както и отделни албуми във формат DSD 11.2 (DSD256).
 13. Предполагам, че имаш предвид другата фронтална колона, а не централна. За мен при такава разстановка на мебелите в помещението, правилното място на дясната фронтална колона е на мястото на съба. Съвсем отделен въпрос е, че фронт колоните изискват определено минимално отстояние от задни и странични стени (както и от резониращи мебели от сорта на шкафове, секции и т.н.). Това отстояние се задава от производителя и подлежи на допълнително настройване и уточняване от потребителя чрез редица експерименти - местиш колоните напред-назад и наляво-надясно и след всяко местене слушаш. При так
 14. Хоризонталното озвучително тяло вдясно от грамофона използва ли се при слушане на музика, когато работи грамофонът? Ще бъде добре грамофонът да се "развърже" вибрационно от плота на дългия шкаф, върху който е стъпил. Примерно с нещо такова (каквото използвам и аз) на фирмата ProJect - масивен плот, който стъпва върху гумени конуси. Върху него се поставя грамофонът: Ето го обърнат с краката нагоре: Продават го в Киров Хай Енд в МОЛ Парадайз в София. Другият вариант е грамофонът да се постави на плот върху конзола, монтирана на стената. Примерно
 15. Ще се опитам да гадая на боб. Хипотеза: 1. Натискът на иглата на дозата не е настроен правилно, и/или рамото не е добре балансирано, и/или и двете. 2. Грамофонът е разположен на неподходящо място спрямо озвучителните тела - примерно пред челната повърхност на озвучителните тела и/или грамофонът не е вибрационно развързан от озвучителните тела. Т.е. рамото/дозата се влияе от звуковите вълни от озвучителните тела и/или рамото/дозата се влияе от вибрации от озвучителните тела, които се предават през пода и оттам през стойката или мебелта, на която е поставен грамофонът. И
 16. Странна работа... Аз също съм с iptv от Виваком. Сега не съм в къщи да погледна моя приемник, но съм убеден, че при него имаше и оптичен изход, от който съм свързал оптичен кабел към стерео усилвател с вграден DAC с оптичен и коаксиален вход. Явно моят кабелен приемник е друг модел.
 17. Приемникът на Виваком също трябва да има оптичен изход. Свържи оптичния кабел към него. Този оптичен изход си е активиран, не трябва да се настройва нищо. В този случай трябва да усилиш звука от приемника на Виваком, а не от телевизора.
 18. Би трябвало да стане с оптичен кабел. Обаче в настройките на телевизора трябва да се зададе звукът да излиза през оптичния изход. Не знам как се нарича при Самсунг. Може да е кръстено примерно audio system out или нещо подобно. Освен това - силата на звука от телевизора не трябва да е на нула - трябва да се усили. Трябва да се използва оптичен кабел. Накрайниците му изглеждат така:
 19. То и аз не съм голям любител на аудиотехниката втора ръка. Навремето имах голям късмет с едни колони Кантон Nestor DC 802. А Canton Ergo е била върховата серия по онова време. А ако става дума за нова техника, бих препоръчал усилвател Pioneer или Yamaha на цена около 400 лева - има подходящи модели в листата на Avitel: https://www.avitel-bg.com/yamaha-a-s201---2x115w-hifi-amplifier https://www.avitel-bg.com/pioneer-a-10ae--stereo-amplifier А за колони - пак Magnat Monitor Supreme, но малко по-големия модел: 1002 Примерно оттук: http://www.elimex.bg/product/103856
 20. А ето едни колони, които според мен си заслужават парите: https://bazar.bg/obiava-29643827/tonkoloni-canton-ergo-80-dc Вярно, по-скъпи са, но според мен си заслужава малко да се напънеш финансово.
 21. Направо забрави за така наречената DVD система. Каквото и да включиш към нея, за музика звукът ще е меко казано посредствен. Т.е. резултатът ще е плачевен. Колегите по-нагоре правилно ти казаха - ако ще градиш аудио система на базата на грамофон, ще ти е необходим приличен стерео усилвател ( за предпочитане с вграден RIAA коректор) плюс чифт хубави озвучителни тела (тонколони). Варианти има безброй, всичко зависи от това, какъв бюджет можеш да отделиш. Между другото, съвременните стерео усилватели са пригодени както за тонколони с импеданс 8 ома, така и за такива с импеданс 4 ома. В дв
 22. В момента и аз използвам грамофон на Аудиотехника, но не този модел, който има и диджейски функции, а LP5. Няма никаква опасност да счупиш или повредиш каквото и да е при внимателна употреба. Примерно за дозата, която идва с грамофона - АТ95Е - аз отдавна съм я прибрал в архива барабар с шела (държача), на който е закрепена. Купил съм си три допълнителни дози, всяка със собствен шел, като на две от тях аз ги монтирах и свързах електрически с шеловете, със съответните механически настройки и центровки. Една от дозите e на Ортофон - 2M Bronze, a другите две са на Аудиотехника, като към едната за
 23. Няколко въпроса: 1. За този вход AV2 има ли съответен избор от дистанционното или от фронт панела на ресивъра? Избрал ли си правилния вход? 2. При някои ресивъри има възможност произволен RCA вход да се асоциира с произволен друг HDMI вход. Да няма нещо подобно при тебе? 3. В какъв режим на звука си пуснал ресивъра? Трябва да избереш нещо от сорта на Stereo, или Pure Audio или Direct или нещо подобно. Не включвай на някой от многоканалните режими. 4. Пробвай, като смениш интерконектните кабели от грамофона до ресивъра с друг чифт. 5. Ако имаш някой познат със стерео
 24. Външен RIAA коректор винаги е за предпочитане. Някои са доста се скъпи. Нямам представа в Авител предлагат ли RIAA коректори. Аз си купих коректор от avelectronix - Варна на австрийската фирма ProJect. Аз се спрях на хибриден лампово -транзисторен модел Tube Box S2. Не е много евтин. Има и по-евтини модели. Разгледайте сайта.
 25. В този грамофон действително трябва да има вграден RIAA коректор. Отзад на грамофона трябва да има превключвател на изходите phono-line. Превключен ли е в положeние line?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване