Премини към съдържанието

Пешеходецът

Потребител
 • Публикации

  76
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Пешеходецът

 1. С моят скромен английски език, но благодарение на "помощници" успях да прочета текста от поста на @Shiniasu и извадих това, което лично за мен е есенцията!!! "Всички форми на веществото, фундаменталните сили (силното ядрено взаимодействие, слабото ядрено взаимодействие, електромагнитното взаимодействие и гравитацията) и материята са илюзии от гледна точка на Абсолюта. Те нямат действително и постоянно съществуване, освен Съзнанието. Пространство, време, движението (вибрацията) и светлината са първите четири излъчвания на Абсолюта - първите проекти на Съзнанието, които се проявяват като универсална енергия и впоследствие като форма и вещество." И смятам, че всички доктрини (учения) независимо от кой край на планетата Земя идват са еднакви по същество: Цялото е Ум, светът е Ментален. Цялата Вселена е просто едно творение на Абсолюта (който сам по себе си е Непознаваем и Неопределим) и светът като цяло и всички негови части или единици притежават свое битие в Съзнанието на Абсолюта, в което всички живеят, движат се и притежават свое битие. Реших да се включа в тази тема, защото въпреки младостта ми живо ме интересува и вълнува.
 2. Пешеходецът

  Линукс Минт избор на версия

  Здравей, Тук във форума има хора, които са много опитни в Линукс света. Аз ще ти отговоря като обикновен потребител. IPACCT, Netix, Telepoint, University of Ruse са така наречените "огледала" или сървъри от където може да си изтеглиш дистрибуцията Linux Mint 19.2 "Tina". А допълнителното име "Cinnamon" е така наречената графична среда. Иначе казано, как ще изглежда графично Линукс Минт 19.2. Какви икони, бутони и т.н. ще има и по какъв начин ще изглежда на монитора когато го включиш. Има различни графични среди: Cinnamon, Xfce, KDE, Mate, Gnome и още много други. Можеш да си направиш "жива флашка" с някоя графична среда например с Канела (Cinnamon) и преди да инсталираш на компютъра да видиш как изглежда и дали върви добре на машината. Може да не съм добър в поясненията, но се постарах.
 3. Малко със закъснение. Благодаря! Инсталирах го и съм доволен. Точно от такъв вид програма ми трябваше.
 4. Здравейте! Моля да ми препоръчате някаква програма за Минт Канела 19.2, която да е за "посочване, подчертаване, ограждане" на направени от екрана или от телефона снимки! Пробвах с GIMP, но нещо много ми е сложно или пък стрелките или подчертаването не мога да ги докарам правилни. С две думи грозна и посредствена работа. Ако има някаква по-елементарна програма?
 5. Браво! Стана перфектно. Сега вече е много по-яко. Благодаря! п.п. Знaчи трябва по-усилено да се чете. Не само документацията на Дебиан, но и на Плазма 5-KDE.
 6. Привет на всички! Аз съм тотал начинаещ, но се престраших и инсталирах Дебиан. Преминах от Убунту през Кубунту и сега съм с Дебиан 10 с графична среда KDE. В /etc/apt/sources.list поставих contrib и non-free. Инсталирах Synaptic. Може да ми направите забележка, че съм тръгнал с Дебиан без да съм запознат из основи с документацията му, но въпреки, че четох (не така задълбочено) не можах да открия как да си сменя екрана при влизане в системата, защото този който е по подразбиране е малко грозничък. Ето какво направих, но не става. В /etc/sddm.conf поставих това: [Theme] # Current theme name Current=breeze Запаметих и рестартирах, но без резултат. Със сигурност вината е в мен, но кажете къде бъркам?
 7. Пешеходецът

  Снимки на Вашия Linux - част 2

  Ето и аз да се намърдам между батковците. С едно "скапано" Kubuntu!
 8. Пешеходецът

  Ubuntu 18.04.2 LTS замръзва

  Аз рядко ползвам компютър, но никога не съм имал този проблем с Убунту 18.04.2 !
 9. Здравейте на всички! Предварително се извинявам за въпростът, ако на някой им се стори глупав! Аз съм обикновен ползвател на Убунту. Рядко ползвам компютър. Основно за преглеждане на пощата, банкиране, отвреме на време за гледане на филми и запис на музика. Днес имах свободно време и реших освен Убунту 18.04 да инсталирам и Минт 19.1 Канела. След обновяване и настройки реших да инсталирам Хромиум. Въпросът е: След стартиране на Хромиум ми излиза надпис за въвеждане на парола за ключодържател. Трябваше няколко пъти да натисна "отмяна" за да не се показва. Как да процедирам? Благодаря предварително на оказалите съдействие!
 10. Понятието "преписка" се използва основно в административнонаказателното производсто. Преписката е предварителна проверка от страна на полицията за евентуално извършено престъпление или нарушение на обществения ред. Тя няма процесуална стойност. В тази преписка може да сте посочен като свидетел на нещо. Послушайте @algor.
 11. Пешеходецът

  Xbox One Или Ps4

  Моля, уточнете какво точно имате в предвид. Не го приемайте като заяждане, а като компетентно мнение.
 12. Пешеходецът

  Linux - обща дискусия 3

  Обаче ми възниква една мисъл в младата кратуна: Как да направи буутлоъдъра-Bios или Uefi? Ако ползва по-нови машини с efi? Демек трябва ли задължително да има efi дял?
 13. А има ли вероятност да се е прецакала рам памет?
 14. Ок! Ще се постарая, че едвам свалих харда, а какво остава с подредбата на кабелите. Добре, че има видеа да покажат нагледно как става. Но сега вече на сън да ме бутнеш знам. Лека вечер.
 15. Благодаря @Dark много добре ме ориентира. Даже успях да намеря видео със същата, като моята кутия. От 11:50 нататък.
 16. Малко да продължа темата. Има ли някой представа как да демонтирам HDD от кутия NZXT (ще проверя модела допълнително). Ще ви покажа снимки. От едната страна е стъкло. От другата е капак - от там имам по-голяма видимост към диска, но не знам как е поставен. Дискът е хубав, но си го искат обратно, а аз трябва да си поставя моя. Обаче съм "сръчен" и не виждам как да стане. Ето това е кутията https://www.nzxt.com/products/s340-special-edition Там в това малко пространство е поставен харда, но след това влиза захранването и аз няма (или не виждам) как да бръкна с отвертка за да развия винтчетата от двете страни.
 17. Izviniavam se, che ne pisha na bulgarski. V momenta sam ot flashkata. Hilyadi blagodarnosti na vsichki. Perfekten otgovor na @Hudyr. Stana s F8 Оправих и клавиатурата. Извинявам се за шльокавицата. Още веднъж (вече на Български). Благодарност на всички писали по темата.
 18. Не ми позволява. Все едно не я вижда. Изписва ми "disable" . Бях сложил флашката, влязох в менюто, но нищо. Прегледах и секюрити буут (поне така си мисля)
 19. При стартиране за кратко ми изписва само DEL и F2. Но ще пробвам твоя вариант. Благодаря! Инсталацията е на live USB Xubuntu. Записана е с Линукс програма Etcher. Друга информация нямам.
 20. Привет на всички ! Не разбирам от настройки на PC дъна, и за това моля за съвет. Искам да настроя това дъно: Asus ROG Strix Z270F Gaming, първо да буутва от USB (през флашка). Не знам къде да отида, защото като отворя BIOS, UEFI, все едно съм пред пулт на АЕЦ. Ето малко снимки. Извинявам се за качеството, но са правени със смартфон. uplode photo Ако може коректна и по-подробна информация, че там е опасно да се пипа! Благодаря предварително на всички отговорили.
 21. Пешеходецът

  Проблем с принтери

  Благодаря за уточнението!
 22. Това е много добър въпрос-анкета, защото засяга малък кръг от хора, но определено ще покаже, кои са "Асовете" във висшия пилотаж. Може и да греша, поправете ме ако е така.
 23. Пешеходецът

  Проблем с принтери

  А това дали се отнася и за лаптопи?
 24. Пешеходецът

  Проблем с принтери

  Здравей! Аз съм нов потребител на Линукс. Използвам Убунту 18.04. Не съм ползвал принтер в къщи, но обмислям да си купя този модел. Не ми стана ясно дали по принцип Линукс има проблеми с принтери или това е частен случай и става дума за конкретен модел?
 25. Условието да имаш инерактивна телевизия (IPTV) на Виваком е, че трябва да си техен абонат на интернет. След това вече може да ползваш интерактивната телевизия, но максимум до четири телевизора. Като за 2, 3 и 4 се плаща по 2.40лв. на телевизор. Приемниците са собственост на Виваком и ти се предоставят за срока на договора. Ако имаш оптика от Виваком си заслужава да ползваш услугите им, иначе НЕ! Говорим за официална платена ТВ и поддръжка. Всяка фирма си има недостатъци, така че изборът е твой. Успех!
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...