Премини към съдържанието

ssnora

Потребител
 • Публикации

  205
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от ssnora

 1. За кой ли път ще спомена във форума, че работя като учител и не веднъж с колегите сме си задавали въпроса: "Защо са толкова агресивни съвременните деца? Какво поражда това поведение и какви са последствията от това?" ... Слушам напоследък новините и пак изникват тези въпроси. Сякаш в разговорите ни им даваме отговор, но какво от това...нищо не може да ги оправдае. Намираме причината, стигаме до източника,опитваме се да правим нещо в училище докато са още малки, но усилията ни остават напразни. Безотговорни родители колкото искаш и всеки се оправдава с работата... нима нашите родители не работиха, когато бяхме ученици, и на смени са били и в командировки и зад граница. А когато отидат в основното училище (след 4 клас) там пък не е за говорене...на никого не му пука какво се случва с децата...влиза, изпява урока и излиза. Къде са психолозите в образованието ни, педагогическите съветници...няма пари за такива. За нищо няма пари в тази държава, затова ще си слушаме тъжните новинарски статистики и ще се надяваме на нашето дете да не му се случи нещо подобно.
 2. Всичко за усмивката е казано,че е най-красивото творение на природата,че е най-силното оръжие известно на човека...тя е безценна и помага на хората да бъдат по-добри и най-много на тези,които се усмихват. Прочетох някъде един съвет ще го дам и на вас:Лягайте си с мисълта за нещо приятно и красиво и ще се събудите с усмивка,защото последната заспала мисъл се събужда първа! Какво е за вас усмивката,какво ви носи тя и какво дарявате с нея? ТЯ ТРАЕ МИГ,НО ПОДАРЯВА ВЕЧНОСТ
 3. брей, тук всичко е ново :)

 4. ssnora

  Задай въпрос на следващия

  Нямам, но това не е ли само за мъже? В колко часа се събуди днес?
 5. ssnora

  Игра: От една дума направи 5

  имамбаялдъ имам, майка, аз, Мая, баба, Аделина, ядем, ледени, дини, ъгъла любеница
 6. ssnora

  Интернет Любов

  Колко хубаво го каза, а аз се чудех как да бъда по-тактична
 7. ssnora

  Избор между любими хора

  И аз ще се присъединя към така да ги нарека "уклончивите" постове. Зависи от ситуацията, какво трябва да загърбиш и какво ще придобиеш. Не винаги е възможно да се случва само това, което на нас ни харесва и ни се иска, понякога заради някого или нещо, трябва да направим компромис. Животът пред каквато и ситуация да ни изправи, винаги ни дава възможност за избор, каквото изберем, така ще живеем. Никой не обича да му поставят ултиматуми и когато това се случи, сякаш на инат тръгваме в обратната посока. Но сега мисля, че не става дума за това.
 8. ssnora

  Любовни терзания и проблеми

  Проследих цялата тема и всъщност дали са две лица или едно няма никакво значение. Животът постоянно ни изправя пред подобни предизвикателства и тук мисля, че важното е да кажем кое би било по-правилно като постъпка, отколкото колко са лицата и дали я има историята въобще. Аз мисля, както видях и повечето хора тук, че най-ценното, което човек притежава, това е приятелството и нито един мъж, жена или каквото и да било не може да застава между истински приятели т.е. не бива да се допуска да застава. То затова се нарича приятелство, защото е оцеляло през годините и хората в него са се доказали. каквото и да им е струвало това.
 9. ssnora

  Интернет Любов

  Първо - прочетох само скептични мнения по въпроса възможна ли е интерент любов и не че аз съм много обнадеждена, но знам за няколко успешни връзки и брака именно случили се от нета. Второ - имам приятелка психиатър, която прави преди известно време проучване, свързано с това какви хора са най-вече в чатовете и сайтовете за запознанства. Оказва се, че 80 % са хора с физически недъзи, 10 % психопати и 10 % хора, които наистина търсят своята половинка. Трето - по темата конкретно...не е нормално да се влюбиш в някакви думи. Човек се влюбва във визия, в качества, в характер, в отношение... Мисля, че по някакъв начин те е привлякъл чата, но това в никакъв случай не е влюбване и не са чувства. Три дена опитай да не влизаш и ако можеш да го заместиш с друг образ, повярвай ми...няма да ти липсва вече толкова.
 10. Всеки един ще задава известно име и следващият ще отгатва неговата професия,като в същото време и ще прибавя ново име. Нека имената не бъдат много популярни,за да има веселба. Жорж Папазов...
 11. ssnora

  Как да пишем правилно

  Е аз пък на "сешоар", нали се "суши" с него не се "сеши", ама и то същото като вертолет
 12. Невероятни неща си направил, браво! Дерзай по този път и един ден няма да имаш цена търсят се много такива специалисти.
 13. Нищо подобно както при повечето обобщения.
 14. Миличка, първо обществото не може да забранява, това го прави законът. И второ, връзка с учител...чувала съм за такива. Но по-добре е да се случи тази връзка, когато нямате вече такива взаимоотношения т.е. учител - ученик. Права си, че за любовта няма граници, но тук дали опират нещата до любов? Знам, че тези колеги, които си позволяват флиртове с ученичките си, го правят перманентно...дали ти си изключение? Не осъждам една такава връзка, но и не я одобрявам. Ако толкова много се обичате и искате да бъдете заедно, нека единият от вас да направи компромис...или той да напусне училището, в което работи или ти се премести. Тогава ще бъде по-спокойно и за двама ви, а и ще си сигурна, че това което се случва между вас е истинско.
 15. ssnora

  Как да се оцени реално учителят!

  Аз вече имам професионална деформираност и правописа в постовете направо ми вади очите. Но се опитвам да го отдавам на по-бързото писане или невнимание, затова не правя забележки често. Темата беше за критериите за оценка на учителите. А знаете ли този учител, който предлагате как да бъде оценен трудът му, че работи с един учебник, една учебна тетрадка и евентуално някаква изостанала през годините карта.Аааааааааа щях да забравя... и един тебешир. Как да мотивирам децата да бъдат внимателни в час и да работят? Аз съм открила отговора, но вече започна да ми писва да го правя. Ежедневно изрязвам, лепя, рисувам различни постери, защото търся по-нестандартно представяне на темата в урока и защото няма друг начин как да онагледя новия материал. Колко ми струват кадастрона, лепилото, флумастрите, моливите, списанията и другите материали...никой не ме пита. Ето тук се сещам, че един от критериите може би трябва да бъде - интереса на учениците към определен учебен предмет. И да, може и да има "изкукали" колеги, но ако знаете как се работи с 20 деца, техните майки, бащи и баби, че и лелите се намесват понякога...как няма да изкукаш.
 16. ssnora

  Как да се оцени реално учителят!

  Нали не искаш да кажеш, че учителите са ви научили да пишете с числа и подобни? Вместо да ни наричаш побъркани, по-добре кажи своето мнение за критериите за оценяване на учителите (каквото и да е то).
 17. ssnora

  Как да се оцени реално учителят!

  Ааааааааааааааааа не така, не с лошото...нали ако бяха всички гръмнати ти нямаше да можеш да напишеш това изречение... обаче сега забелязвам, че май си пропускал часовете по български език...ИЗРЕЧЕНИЕТО ЗАПОЧВА С ГЛАВНА БУКВА.
 18. ssnora

  Как да се оцени реално учителят!

  Критерии за оценка работата на учителя...няма такива. Каквито и да измислят и който и да ни оценява, нищо няма да е реално или обективно. Трябва да погледнат очичките на децата, когато ти казват здравей и ти подаряват картичка (лично изработена) без повод. Да ги чуят как с гордост казват на приятелчетата си - Това е моята госпожа. Или как виждайки ни в автобуса, започват да крещят от другия му край - Госпожооооо, как сте? Ето това са реалните критерии за мен...ама кой ли ме пита...умните глави ще се намъдруват и ще измислят пак"най-доброто".
 19. ssnora

  Банкомат се превъплъщава в Дядо Коледа

  А в България щяха да бъдат издирени "нещастните късметлии" и подведени под наказателна отговорност, заради безумието си.
 20. Ако предаването съдържаше само репортажи, заснети тайно или явно, щеше да бъде добро. Но придружаващите коментари на Вулева са отвратителни и от тях лъха единствено неприкрита злоба и нищо друго.
 21. Аз още чакам моя подарък. Говорих с един приятел, който пътува до Скандинавските страни и той ми каза, че дядо Коледа обещал да ми донесе подаръка ама с малко закъснение...щото бил обемист...та чакам си аз все още Дано да я има още темата като дойде,та да споделя какво ми е донесъл
 22. Страхотна "майна" дама :-). Човекът,който най-яростно защитава благородната професия-учител.

 23. Послание до родителите от Дядо Коледа Мили родители, Може брадата и мустаците ми да са от памук, но няма друг вълшебник на света, когото децата да очакват с такова нетърпение, като мен. Да, аз имам големи финансови възможности, но ви забранявам да купувате прекалено скъпи неща от мое име. Детето за нищо на света няма да разбере защо така съм го обидил: на приятеля му съм подарил количка с дистанционно управление, а на него - анцуг. Знам за икономическата ситуация в страната, но забранявам да обяснявате на малчуганите, че ще получат подарък от мен, когато на мама и татко им изплатят заплатите. Не свързвайте вашите трудности с моите вълшебства. Да, разбирам, че да се купи или ушие маскараден костюм е проблем, но все пак помнете: нека детето бъде единственият Пинокио или Фея, но не един от двадесетте заека. Аз живея в гората и всяка красавица елхичка ми е много скъпа, но ако вашето дете няма още седем години, купете истинска елха или борче - ароматът им цял живот ще му напомня за най-щастливите мигове на детството. А ученикът вече ще се съгласи с вас, че природата трябва да се пази и с радост ще украси изкуственото дръвче. Да, аз съм стар и мога да объркам номерата на къщи и блокове и апартаменти. Може вие да изпращате писмата до мен, но не да ги цензурирате или надзиравате, а само за да може поръчките на децата да бъдат изпълнени съвсем точно. Аз влизам във вашите къщи през комина или през прозореца, но ви нареждам през мразовитите нощи да проверявате дали прозорците са затворени. Малчуганите често нарочно ги отварят. Но аз все пак съм вълшебник и знам как да вляза. Да, чувал съм за суетата във вашия живот, но ви нареждам да се готвите по всички правила за най-светлото, най-семейното тържество. Нека има елха, подаръци, сладки и кравайчета в коледната нощ. Източник "Розали" П.П. Аз на този старец съм му се заканила, ако не ми изпълни желанието, но тъй като има още време за подаръците, реших да му се подмажа и да му постна посланието тук.
 24. Много, ама много ти харесвам начина на мислене, освободена си и различна, това също адски много ме кефи...давай все така

 25. Съдбата ми дава , а от баницата Пътуване по света или у нас, зависи от вас.От късмета си не бягай, бързо куфарите стягай. :clap: отивам да стягам куфарите...
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.