Премини към съдържанието

Валсо

Потребител
 • Публикации

  615
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Валсо

 1. На еврейн никога не трябва да вярваш, за каквото и да е! Ще прави, ще суче и накрая ще извърти така нещата, че да те овътри с пари в негова полза! И аз имах един еврейн в университета (не СУ), който се опитваше да ме изкара тройкаджия по български език (защото не исках да си купя книгата му, демек да му пълня гушата с пари), когато цяла комисия от 10 души проверяващи от МОН казаха, че познанията ми по правопис и пунктуация са за 5.75. Съответно аз му казах на тоя еврейски бУк-лук, че ако продължава, ще му докарам цял отбор скинари, фенове на Хитлер и да си прави сметката какво ще му се случи. От този ден нататък изведнъж станах отличник по БГ език в неговите лекции.
 2. Психологията я ядох за закуска в техникума и в университета. Като обичаш да четеш психология, хвани прочети бащата на психологията - Фройд. И по-точно - "Психология на сексуалността". Там човекът е написал черно на бяло, че такива като теб са привлечени сексуално от собствения им пол, но по различни причини ги е срам от това тяхно влечение и чрез омраза и заяждане се опитват да убедят както другите, така и себе си, че са хетеро. Но не особено успешно, бих добавил. Така че изобщо не ме впечатляваш.
 3. Ходи да се образоваш какво означава "бисексуален" и тогава ще си говорим. Ако имаш нужното IQ, в което се съмнявам, ще разбереш дефиницията на термина.
 4. Е, хайде сега, не са всичките такива. За гадже никоя не става, верно, че на всичките в главите им има само пари, ама малко са тези, които правят подобни номера с цените. В повечето магазини, където пазарувам, рядко се случва да объркат цените, а ако ги объркат, после чинно си оправят нещата. В единия магазин пък има една яка милф на към 45 и... айде стига отклонения от темата. И каква е тая ябълка 2.90, да я е*еш у кафявото? 100% ябълка е максимум 2 лв. дори в най-скъпия магазин!
 5. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  За феновете на бозата, които се подвизават в тази тема и този раздел.
 6. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  Само в ментата. В Арч никога не ми е искало ъпдейт на каквото и да е, за да инсталирам GC.
 7. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  Ама аз не се крия. Единствената причина да си регистрирам нов акаунт е, че си забравих и паролата, и и-мейла на rado84 акаунта и при това положение няма как да се логна с него. Оня акаунт е доста стар и вероятно съм го регистрирал с някой и-мейл, който отдавна не ползвам и/или е бил закрит от старост. АБВ и мейл.бг закриват акаунти, ако са дърти и не си ги ползвал определено време.
 8. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  По това, че аз не съм отишъл в Уиндоус раздела да плюя Уиндоус. Наричам го с каквито си искам епитети, но само в линукс раздела. А името "Боза" е стар навик от време оно и има много причини да го наричам така. Някой ден ще хвана да ги опиша всичките - за кеф на бозаджиите, които се мотаят из линукс раздела.
 9. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  Това е само при десктопите. Ако сложиш дяловеете за останалите устройства, Говняндоус ще изпадне от класацията, защото ОС на рутера ти е линукс (в повечето случаи е Дебиан), бордовите компютри в колите са линукс (нищо, че софтуерът за настройка е наличен само за Боза), компютрите, управляващи самолетите (автопилот и др. функции) също е линукс, сървърите на големите компании като Фашистбук, Туитър, Гугъл и т.н. са все линукс. Компютрите в трамваите и тролеите също са линукс. Това си личи особено в полските трамваи на Песа, които вървят по линия 7 - като им умре хард дискът и започнат да изписват грешки от типа "/dev/sda1 error: failed to load init". NASA и астронавтите използват линукс, защото Говняндоус е върхът и е много добра ОС... Някои компании в България все още живеят и работят в 18-ти век и затова уеб сървърите им са Говняндоус 10. Даже и суперкомпютрите ако включиш, всичките са с линукс без изключение. А ако сложим и Андроид в сметката, който е базиран на линукс, Говното съвсем ще изчезне в далечината. Повечето игри за Говното ги пишат и компилират под линукс, особено тези, които са писани на Питон, каквито са повечето игри на WarGaming, начело с World of Tanks. Специално за World of Tanks съм питал разработчиците във Фашистбук и те казаха, че го пишат и компилират под линукс, защото Питон компилаторът под Говно има някакви ограничения, които на тях им пречат. Линукс владее света буквално, колкото и да не ти харесва. Можеш само да се утешаваш с 30-те процента при десктопите в световен мащаб. А и като гледам линковете, които си дал, първо, общият сбор на тези проценти не прави 100, а е около 97. Което значи, че другите около 3% не са Говно, а нещо друго. И като гледаш как дялът на Андроид се покачва, а този на Говното е паднал и има изгледи да пада още, след няколко години може и по-малък от 25% да е. Ето ти и едно видео да изгледаш.
 10. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  Компаниите, които искат да изкарат пари, правят версии и за линукс (SCS Software). Големите компании, които са се ояли с пари повече и от български премиер, правят версия само за боза, защото са продажници (също като българските полицици). И CroTeam се оядоха и затова Serious Sam 4 няма нейтив версия за линукс. От големите компании май единствено Валве са наясно, че бозата няма бъдеще и затова правят не само собствена линукс дистрибуция (SteamOS), ами и правят игрите в Стийм да вървят под Линукс. Feral Interactive уж щяха да се отказват да правят портове на игри нейтив за линукс, ама наскоро пуснали ново заглавие за линукс. А и откакто пуснаха DX12 за Линукс, бъдещето на бозата съвсем започна да си стопява. С DX12 за линукс игрите, които НЕ изискват строго определена версия на Боза 10, вървят прекрасно. При мен само Forza Horizon 4 не върви, но не ми се занимава да търся къде е проблемът, иначе при всички останали си върви без проблем. Аз имам Боза 7 в дюъл буут, но не съм я пускал от февруари насам, защото каквото хвана да играя (без Форцата), си върви. Последно я пусках за NFS Heat, която тръгна под 7-ца с DX11, въпреки че в изискванията пишеше Боза 10 и DX12. Сега ако се опитам да я пусна в Боза 7, ще тръгне малко по-добре от преди, защото DX12-ката за линукс може да се ползва и в Боза 7.
 11. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  Я си ходи в раздела за Швейцарско Сирене 10...
 12. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  Тези игри са с анти-ретард системи (a.k.a anti-cheat). Тези, дето пишат анти-ретард системите са продажни ла*на, които и майка си биха продали на Дебил Гейтс, ако им предложи достатъчно, съответно са се фанатизирали и нарочно правят анти-ретард системата им да отказва да тръгва под линукс. Те си го казаха сами преди време. А то реално погледнато самият линукс е анти-ретард система, защото хаковете за боза не работят върху бозаджийска игра под линукс - трейнърът не намира процеса. Пробвах го преди време с ETS2 за боза - не че ми трябват чийтове за тази игра, но исках да видя дали и какво ще стане. И трейнърът изобщо не намери процеса на играта, макар че тя вървеше. Та както казах - продажни ла*на. А Фортнайт ако ще и 350 трилиона акаунта да има регистрирани, пак няма да се хвана да се регистрирам в игричка за подрастващи до 12 години.
 13. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  Те така разправяха и за GRID 2 едно време, а аз я подкарах под линукс 2 години преди Стийм да я оправят да тръгва. Всичко е въпрос на желание. Щом и Фотошоп 2019 подкарах, дето се водеше неподкарваем под линукс, значи начини има, само желание трябва.
 14. Валсо

  Сигурност в Линукс

  За разлика от Бозата, където има над 10-годишни дупки и които още не са закърпени (до момента са над 2000 дупки в Швейцарско Сирене 10). Любимата ми е онази с рендерирането на шрифтовете, която я е имало още в XP.
 15. Еми може и това да е било, не помня вече. Тогава още бях с 1050-ката, което ще рече преди 4-5 години. Но така или иначе ръчното задаване на скорост на вентилатора се оказа неефективно и затова повече не съм се занимавал с тази опция. При АМД-тата (R7 370) имаше смисъл, защото там автоматичната скорост беше неефективна.
 16. Енвидия си има вградена функция за това в контролния панел, но сега не се сещам къде точно беше из опциите на уиндоуския драйвър. Веднъж я намерих без да искам и карах така ден-два, докато не установих, че автоматичният контрол е по-добър от ръчния - с автоматичен контрол вадеше по-ниски температури, отколкото с ръчен.
 17. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  За тия трябва специално да си правя акаунти. Отдавна спрях да играя онлайн игри. Единствено CarX разцъквам онлайн, но там няма нужда от чийтове и затова все още я играя. Ако се появят чийтове за нея, ще спра и нея да я играя. В другите онлайн игри е пълно с хакове (вкл. и World of Tanks) и затова оте*ах всички онлайн игри. Ако искаш да видиш как вървят под линукс, пишеш името на играта в Тубата и веднага след него добавяш "linux":
 18. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  Хахахахахаха, изгледай горната песен, за теб е писана! RDR 2 - нейтив под боза с хардуера от подписа ми не можа да изкара повече от 22 кадъра на ултра настройки. Под линукс вървеше с между 37 и 53 кадъра, в зависимост от това какво правя в момента в играта. Mafia 3 без Vsync (на версията, която свалих vsync беше бъгнат и не работеше) под линукс, най-високите налични настройки, 60 кадъра без проблем. Под Боза 7 - 60 кадъра само ако изключа заглаждането на ръбовете (АА) и сенките. Crysis 3, ултра настройки, на първата мисия на един кораб, където и вали дъжд: • под боза - 33 до 42 кадъра • под линукс - 48 до 60 кадъра Mad Max версията на Avalanche Studios за боза под линукс: и в боза, и в линукс бозаджийската версия със средни до средно-високи настройки рязко пада на 15 кадъра на едно определено място и не се оправя, докато не излезеш от бъгавия регион. Mad Max нейтив версията за линукс, която е порт на Feral Interactive - ултра настройки, постоянни 60 кадъра (може и повече, но обичам VSync и затова е 60), независимо с каква скорост карам, дали се бия в меле ръкопашен бой или минавам през въпросния регион на картата. GTA 5, най-новата версия от стийм, ултра настройки: • Боза 7 - варира между 33 и 48 кадъра с грозни размазани сенки и отраженията изключени. • линукс - 41 (в морето) до 60 кадъра с настройката за сенките и отраженията надута до дупка. Има още много примери, но ме мързи да пиша толкова. Единствената игра, която върви еднакво неграмотно и под линукс, и под боза е Witcher 3.
 19. Cinnamon 5.0.4: https://drive.google.com/file/d/1_OfLm2xt7AJqsuiRATOalPA9sq5dpcr7/view?usp=sharing
 20. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  Я пак?
 21. Валсо

  Linux - обща дискусия 3

  Сега не съм в нас, за да ти покажа, че и с архивите е същото. Стига форматът да е същият, няма значение от коя година/версия е програмата. Обаче мога да дам пример с един документ, създаден с MS Office 2015 от НОИ - doc формат. MS Office 2003 си го отвори и редактира без проблем. Единствено docx няма да отвори, но тук говорим за еднакви формати.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване