Премини към съдържанието

Мих. Люз.

Потребител
 • Публикации

  79
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

53 Много добра репутация

Всичко за Мих. Люз.

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

242 прегледа на профила
 1. Не е толкова просто. Тази война е трябвало да бъде "популяризирана", за да няма недоволство от нея сред народа. Даже и царете се съобразяват с това. Популяризацията е била направена от така наречените славянофили и се е вдигнала вълна сред руския народ за освобождаване на "братушките" (ние), пъшкащи под османско иго, особено след оповестяването в Европа на зверствата на турците и помаците при потушаване на Априлското въстание. Простият руски войник с ентусиазъм е тръгнал на тази война и с желание се е бил с турците. Имало е в армията и не малко доброволци от средата на интелигенцията. Кът си казала "сега... праща къде ли не", това е Афганистан и Сирия. А за НАТО нещо да кажеш, не праща никъде? Мерсим, не съм се затичал при вас, турците. Какво му е лошото, например, на Румъния, Словения, Австрия и т.н. бели европейски страни?
 2. И значи всякакви там Инстаграми и Туитъри официално трябва да бъдат обявени за лудници. Тъй като заради малкото разстояние на снимане при селфи носът изглежда по-голям, отиват да си правят пластична операция за намаляването му. https://www.cbsnews.com/news/selfies-distort-faces-30-percent-like-funhouse-mirror-study-finds/ Тези хора не могат вече да се виждат по друг начин, освен през селфи. Не могат да живеят по друг начин, освен през Инстаграм.
 3. Точно така! AdBlock е добавка към браузъра. Изложих се с този отговор, не знам къде ми беше акъла, като го писах. Май съм сбъркал в мислите с уеб версията на Скайп-а. Моля за извинение, ако съм подвел някого да търси и да се чуди. И да, наистина не съм виждал реклами в десктоп версията на Вайбър. Може би защото съм под Линукс.
 4. "Texstar", Bill Reynolds, PCLinuxOS.
 5. И въпросният високоговорител също? Ако със сигурност е така, много малко вероятно е да е изгорял по пътя към дома. Някоя откачена или (полу)прекъсната жичка вътре в колонката?
 6. Под ролинг релийз разбирам по-често ъпдейтване на по-къси интервали от време, може и през ден да се случи, а обратното е като при Убунту – основни преработващи циклични ъпдейт/ъпгрейди през фиксирано и доста по-голямо време, почти преинсталиране. С моята карам с години без особени проблеми или нужда от преинсталиране, имам само задължението поне един път на месец да проверя за ъпдейти – винаги има.
 7. Ехе! Изгорил съм така три колонки, понеже бяха малки за нуждата от "дай му ряз". Същите симптоми имаха, като твоята. Могат да се проверят съпротивленията на високоговорителите – трябва ти приятел, разбиращ от електро. (повторение на съвета на Колев) Ако е изгорял високоговорителят, може да бъде сменен с нов от магазина, идентичен или подобен. Пак ти трябва човек, разбиращ от това.
 8. Има голямо противоречие между литературното и езиково ниво на този дълъг текст, който, за моите добри практически познания, няма и една граматична грешка при това богато използване на пунктуация, а и стилово е много добре написан – и твърдението за дислексия на автора на текста, с големи затруднения по математика и български в основното и средно училище, след които не е продължил образованието си Преценете сами само даже по долния кратък цитат, вижте поне запетайките колко правилно са използвани, без нито една недостигаща или излишна; нито пък грешка в изписването на "по-завъртени" думи – "пунктоация", например: "И по други предмети имах проблеми, като българския например – така и не разбрах уроците по български. Важните неща ми беше трудно да запомня. Даже като малка не знаех какво е съществително, прилагателно, глагол, сега знам само последното. От българския научих единствено какво е глагол, просто и сложно изречение, единствено и множествено число, окончанията, правописа, видовете изречения, пренасянето на части от думи на нов ред и малко пунктуация. Само дето и до днес малко не знам как правилно да поставям запетайките. Какво е сказуемо и до днес не знам. Писмените работи по литература също ми бяха трудни, поне докато не попаднах после на добра учителка, която всичко обясняваше и при нея бавно взимахме материала, но поне всичко схващахме." Подозирам неискреност и, да си кажа правичката, целево тролене на автора на темата.
 9. Здравейте , рекламите в десктоп версията на Вайбър се появиха от ново , явно има нов домейн от който ги изпращат , някой има ли представа как се спират сега , защото са ужасно дразнещи Аз използвам всеобщо известния AdBlock. Също като DarkEdge нямах представа, че Вайбър пускат реклами Е, да товари браузъра, ако машината е с малко RAM.
 10. В очакване на есента – малко клавесин слушам.
 11. На Ваше място бих отишъл в магазина с колоните и усилвателя и пробвал работата им при тях в конфигурация, близка до тази, в която сте я пробвал. Ако дефектът се повтори и там - ясно, топката е у тях. Ако не се повтори, попитайте ги за консултация.
 12. От дистрибуцията, с която съм, имам точно обратното впечатление. Много е стабилна за обикновения ползвател. Тя, обаче, избягва така наречения "bleeding edge", не включва в системата си най-нови патчове или програми, преди да бъдат проверени от практиката и от самия създател на дистрото, Texstar. То ест дистрото нарочно леко изостава от най-новото.
 13. Мих. Люз.

  ВЗЕМИ МЕ

  За една нощ няма нужда да носиш чеиз. Що да го разкарваш напред-назад?
 14. Това къде: в Саудитска Арабия или тук?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...