Премини към съдържанието

Michigan111

Потребител
 • Публикации

  391
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от Michigan111

 1. Ми не знам кое не ми се получи, но само пълна шматка ще вярва че млади и в голямата си част образовани хора ще стоят в чужбина да мият чинии или ще работят за без пари, вместо да се върнат в България. Това за социалните помощи в чужбина е приоритет на онези по тъмните българи - патладжаните, макар че и сред тях има такива, които бачкат. Всеки сам си преценява дали да отиде навън, да работи за добри пари за сметка на носталгията или да стои тук и да е в свои води със всички недостатъци на държавата ни. Има го и третия момент, че и в България могат да се изкарват пари, но народеца още не е дорасъл за това. И грешка правиш - ако можеш да вземеш, вземай. Не трябва само да даваш, трябва и да получаваш, иначе се нарича несправедливост.
 2. Баце, ти да не си някой български пишман тарикат работодател и да ти се е наложило това лято сам да кълцаш салати и да разливаш ракии, щото заблудените са избягали на запад и никой не ще да работи за щедрата ти заплата от 800 лв? Че нещо или си заблуден, или си озлобен, но в никакъв случай не си обективен.
 3. Сега ако кажеш, че в столетните империи включваш и руската, ще обявя че има надежда за теб Каквито през последните 75 години - комунисти.
 4. Michigan111

  Аз обичам България!

  Е ти може и да не я харесваш, но си е повод за гордост. Ако мислиш, че в края на 9ти и началото на 10 век да създадеш азбука, да я наложиш и да накараш Рим и Константинопол да я признаят, че и за канонична да се съгласят, значи не си в час. А превода и преписа на книги що за труд е, ако се замислиш. .. И на колко хора по света днес я ползват, това е създадено от българи по поръчка на българския цар. И вместо днес да натискам е с гордост да се казва Българска азбука, ние си траем, че цял свят я нарича с лъжовното Кирилица. Айде сега ако искаш пиши лично да ме питаш защо Кирилица е лъжовно
 5. Michigan111

  Аз обичам България!

  Ами дори в източника който цитира няколко пъти е написано, че има предварителна договорка. То самите събития след Априлското въстание са постоянни конференции,преговори и договорки. Всичко започва с Цариградската конференция, където всъщност всички са на наша страна, а самите вълнения в Европа след Априлското въстание дори тръгват от Лондон. Когато в последствие се разбира, че без война няма се мине и ще я води Русия всеки започва да си гледа интереса, защото осъзнават че бъдещата държава ще бъде дълго време под руско влияние. Но това не променя факта, че в Цариград всички велики сили настояват пред султана за мирно решение на кризата, което щеше да бъде 100 пъти по изгодно за България. Иначе преди войната руснаците си преговарят с всички държави, не е вярно че го правят само с Австро-Унгария. През 77 ма Игнатиев обикаля като совалка столиците, не е бил на туризъм. Негови думи - За да бъде властта ни здрава и и да не изисква постоянно извънредно напрежение от наша страна, е необходимо постоянно нравствено подчинение на съседните области и да превърнем българското и гръцкото население, от една страна, и арменското, от друга, в послушно оръдие на руската политика и в постоянни съюзници, като унищожим всякаква възможност за преминаването им във враждебен лагер и думи на руски дипломат, съвременник на събитията - Смисълът на Санстефанския договор може да е само един: да даде на българите доказателство за добрата воля на Русия, а отговорността за неизпълнението му да прехвърли на Европа. И на кого да вярвам, на учебниците по История или на логиката? В политиката, и тогава , и днес , приятели няма, има интереси. Руснаците тогава са си гледали интереса, гледат го и днес, както и англетата. Както писах и преди, англичаните са били готови да помогнат на високата порта, въпреки че обществото е било настроено против османците, просто всеки политик поставя интересите пред чувствата.
 6. Michigan111

  Аз обичам България!

  Конференцията от 1832 няма и няма как да има нещо общо. Тази която ни касае е от 1878. Не само Австро-Унгария е против голяма България, а всички велики сили, между другото и Русия няма такива намерения в предварителните договори. А Англия не оказва помощ на Османската империя, а заявява готовност за такава, ако Русия не се придържа към предварително договореното. И в крайна сметка това, което Берлинския конгрес узаконява е точно това, което е договорено преди войната, с промяната свързана със Софийска област която споменах по рано.
 7. Michigan111

  Аз обичам България!

  Границите определят българското землище, тоест територията с преобладаващо българско население. Проблемът е друг. Още преди войната Русия е подписала споразумението от Райхщад (1876) и конвенцията от Будапеща (1877) където точно и ясно е поела ангажименти какво ще се случи с границите на Балканите. А между Сан Стефано и Берлин имаше една конференция в Лондон, където руснаците потвърждават ангажиментите от преди войната. Така че в Сан Стефано просто рисуват нещо, което няма как да се случи. И за какво е санстефанския кьорфишек? Влияние, ние сме добрите, те са лошите..
 8. И така до падежа на външния дълг.... и финала е същия. Нямаше как да не се стигне до хиперинфлацията, много заеми имаше за връщане. Нямаше и до Костов как да не се стигне. .. Много имаше за продаване. Грешката на Жан беше че се хвана. Но все някой трябваше да се хване нали.
 9. Michigan111

  Аз обичам България!

  Човече, спри се по добре или чети по разнообразна литература. Такова нещо като санстефански мирен договор няма. В Сан Стефано е подписан договор за прекратяване на военните действия, а самия мирен договор в Берлин. Това е договорено още преди войната и се прави в Берлин по желание на Русия , решенията които се подписват са договорени и одобрени от Русия, в Берлин само си слагат подписите. Единствената промяна е в Софийска област , която е трябвало да остане в Румелия по предварителен договор, но е прехвърлена в княжеството и то след настояване от страна на Бисмарк. Фанагория няма нищо общо нито с мала Азия, нито с Турция. Намира се на територията на днешна Русия, а. за това че града е бил столица на държавата има само хипотези. А за българска държава в Иран. .. даже няма смисъл да коментираме подобни легенди. Само да допълня, разбери ме както искаш, в учебниците по История ще прочетеш историята такава, каквато е удобна на определени хора. В никой случай няма да прочетеш истината, поне не цялата. Дълги години насоките се даваха от Москва, от там е и иранската връзка, нямаща нищо общо с реалностите, от там дойде и славянството и още куп лъжи.
 10. Всъщност Жан днес не казва предадоха ме, използваха ме. .. просто нищо не казва. Като човек какъв е не знам, не го познавам. Просто казвам, че за мен, е един от малкото отличил се с доблест в политиката. Това че е виновен защото не е усетил как го клатят е безспорно, ако е имал качества за обратното вероятно нямаше да стигне до поста. Но и това не е сигурно, като гледам и днес агентите каква хубава работа вършат и 99% от популацията мисли че живее в демокрация, колко му е и него да са убедили че всички работят за каузата.
 11. Michigan111

  Аз обичам България!

  Третата българска държава се ражда с подписването на Берлинския договор, не санстефанския. Древна Елада е общо название, възникнало доста по късно. А в съвремието си е представлявало съвкупност от градове-държави, често воюващи помежду си. Не може и дума да става за държавност, още по малко унитарна. А за малоазийския период на България сега чувам и няма как да го коментирам А иначе третата българска държава се ражда 1878, но първата се ражда 632 год (поне официално). От тогава до днес името не е променено, друг такъв случай няма. Има една версия, заглавието мисля беше Химн на княжество България, на руски. Тя е с променена музика и е 90% wenn die soltaten . Оригинала е различен, с Андроид съм и не мога да пратя линк. Но повечето клипчета са оригинал.
 12. Michigan111

  Аз обичам България!

  В тубата има версия, където музиката е взаимствана от тази, но оригинала няма нищо общо. Имам предвид, че от сегашните държави сме най старата и името е част от това. Гърците например, които толкова афишират историята си имат държавна история от 19ти век. Другия момент е,че може би сме първата изобщо създадена в Европа унитарна държава , създадена и развила се като такава.
 13. Изхождам от написаното в първия абзац, щом те сами по себе си не са кратуни, значи обида няма. И не е вярно че се обръщам така към повечето, нито че е тенденциозно, 2 ма или 3 ма са, но пак казвам и стоя зад думите си, винаги е било когато съм бил провокиран. Напомням и предполежието ми - показваш ми къде съм започнал пръв и се извинявам, стоя и зад тези си думи. Но и това, че някой ме е обидил, не ме бърка особено, нито ми е развалило съня, по скоро ме бърка, че виждате и осъждате само моите думи, а провокациите не отчитате дори. Сега само да не каже някой пак, че от хе що се оплаквам, не аз повдигам темата за обидите. А иначе, може и странно да прозвучи, но този род общуване не ми е любим и съм ЗА коментарите с обиди да се трият и авторите да се наказват. Но понеже виждам че няма такива действия - отвръщам, достойнство, ко да го правя. Но забележи, колко коментара в спор и не съм те обидил още, отбележи го
 14. Michigan111

  Аз обичам България!

  Нали уточни как искаш да се разхождаш по улицата, щеше да е шокиращо да слушаш нещо различно от сузанита. Извинявам се на авторката за офтопика и казвам няколко причини да обичам родината си : - От европейските държави сме най старата - създали сме азбука и сме дали език на много държави и народи, превели сме религията си на тази азбука и сме я дали на същите народи. - Ромейско и турско робство не са пречупили народния дух и стремеж за свобода и независимост. - българския народ се е доказал като способен да изгради държавата си от нищото, да я обича и яростно да я защитава. това са поводи за гордост, а иначе - 4 те сезона, морето, балкана, шопската салата и баницата
 15. Michigan111

  Аз обичам България!

  Ми просто споделих, че това е единственото което не ми харесва, трябва всичко да ми харесва ли. А иначе за войската си има военни маршове, повечето отлични между другото и на ниво. Химна трябва да излъчва гордост и готовност да се жертваш за родината. А баш в днешно време има за какво да се нахъсваме. Ама от друга страна като се замисля май не съм прав, каквато е държавата такъв е и химна, така че тоя е ок. Разграничавам държавата от родината
 16. Michigan111

  Аз обичам България!

  Ако за теб чалгата е единствената алтернатива, за мен не е никаква. По ориенталски ритми не си падам. За мен истинския химн е Шуми Марица. Защото националния химн трябва да излъчва гордост. Виж примерно химна на Италия и го сравни с нашия. Препоръчай ми психиатър, твоя примерно.
 17. Ами върни се, прочети хронологията на разговора и ще видиш, че първо, второ и трето са си на 100% реални неща, а ти ги наричаш не просто глупости, а големи глупости . И това са неща, които ги пише на тази страница, и малко на предната. Няма да ти отговоря на въпроса, защото търсиш заяждане, а нямам намерение. А ако желаеш можем да водим и нормална комуникация, но се връщаме в началото - пита ме какво съм измъдрил, има ли цензура, а аз май те питах какво имаш предвид под Цензура. Отговаряш ми и аз ти отговарям. Ако не - живи и здрави.
 18. Michigan111

  Аз обичам България!

  Родината си обичам, знамето и герба също, но химна не! Музиката не е българска и за мен е неприемливо.
 19. А когато въпросната кратуна или маймуна ме е нарекъл джендър - соросоид, аз какво, да му остана длъжен? Това ,че пише тук от преди мен му дава право да обижда ли? А аз като новобранец трябва да си трая? Само че няма как да стане това нещо. Ако искаш покажи ми къде съм нападнал и обидил някой без да съм провокиран и съм готов да се извиня. А защо техните обиди не ги осъждаш, няма им да ми кажеш сигурно. Това първото никога не съм го казвал, няма и как да го кажа, естествено че може да си пише каквото иска, относно обидите ти казах как стоят нещата, офертата за извинението важи
 20. Е ама разбира се, на неудобни въпроси няма нужда да отговаряш ;)
 21. Това, че стоката е разопакована не може да бъде основание за търговеца да откаже да изпълни задълженията си по закон. В крайна сметка това е идеята, че купуваш нещо, което не си виждал и има вероятност да се окаже не това, което очакваш, а това без да отвориш кутията няма как да го разбереш.
 22. Радуле, ти онзи ден не обясняваше ли,че би аплодирал действията на червените убийци и днес? Подобен коментар не призовава към убийства, но моят аватар вече призовава, така ли? Много сте загрижени иначе, но само в едната посока. Другия момент е, че в снимката няма призиви за нищо, напротив, показва добрата страна на определени хора.
 23. Ами тук можем да поспорим. Пример: Като събереш екип и си поставите определена цел, всеки със задачите си, очакваш, че членовете на екипа ще си вършат работата,нали? Същото очакваше и той. Само че няма как да следи и туризма, и земеделието, и икономиката защото не бива да се предоверява. Сам човек е за никъде, а обграден от вълци е за същата дестинация. Просто Жан нямаше ход, който да даде различен резултат. Грешка е, разбира се, че не ги е усетил навреме, но да не подценяваме и самите играчи. А може би и той не е вярвал, че членовете на любимата му партия са склонни на такава подлост, не знам. Лошото е, че Виденов и днес казва Предадоха ме, вместо далеч по вярното Използваха ме. Но пък и друго е вярно, добър -лош, не забогатя на гърба на народа, но пък вълците - доволно. Имай предвид и друго, не са много комунистите, за които ще ме видиш да напиша нещо положително.
 24. Първо, кои сме тези ние? Второ, не съм се оплаквал , а питах. Трето, наличие на цензура и липса на свобода на словото са две различни неща. Но понеже: Очевидно си от т.нар. Екстрасенси във форума, дето знаят всичко за всеки, без да са ги виждали даже тези хора, няма нужда и да се опитвам да ти ги обясня тези неща. Та, ходи си по гол *уй по улицата и си мисли, че е същото като да си кажеш свободно мнението. Проблемът си е твой.
 25. Питаш ме нещо, пък ме караш да ти обяснявам друго?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...