Премини към съдържанието

Random Person

Потребител
 • Публикации

  22
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко за Random Person

 • Рожден ден 16.03.1996

Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София

Последни посетители

407 прегледа на профила

Постижения на Random Person

Чирак

Чирак (3/21)

 • Първа публикация
 • Сътрудник Рядка
 • Първа седмица
 • Месец по-късно
 • Една година във форума

Нови значки

14

Репутация

 1. Държа да спомена ясно и точно, че Opera VPN реално не е VPN, а прокси и предвид колко информация събират от Opera, по никакъв начин не е разумен избор. Предполагам върши работа, ако трябва еднократно да отвориш нещо с друго IP в случай в който реално не те интересува дали е анонимно, а просто искаш достъп до нещо.
 2. До колкото разбрах съм правил това и аз за телевизор. Mkv е контейнер и може да се премахват/добавят аудио, видео и други потоци без encoding (без загуба на качеството, на теория сигурно има, но...). Използвах mkvtoolnix gui, която е безплатна, но може и с други. Взех аудио потока от филма, форматирах го чрез друга програма и след това го добавих, за да имам оригиналния и новият. Очевидно, може да се замести в случай, че не може да се избира аудио поток при възпроизвеждане.
 3. От много години www не се среща толкова често както в ранните години на интернета. Вече се добавя ако името ще изглежда по-добре с www и няма никакво друго значение (изключвам малко по-различната настройка на DNS и бисквитките, защото не е от значение за автора на темата). Разширението си е напълно нормално. Като цяло .ru означава, че сайта е руски, както .bg означава, че е български. Има подобни разширения за много държави. Тези две неща по-горе няма как да са знак дали сайта е рисков от към вируси или недостоверна информация. Е, ако е с безплатен домейн като .tk, .ml и подобни тогава има вероятност да е. Конкретно споделеният сайт изглежда да е ок. Съдържанието не се разбира много, защото някои сайтове като този правят автоматичен превод към няколко езици. Като цяло Гугъл рядко ще даде линк към злонамерени сайтове освен ако не се търси по разширен начин. Ако имаш разширение на браузъра или антивирусна, която блокира достъпа до списък със злонамерени сайтове почти винаги няма какво да му мислиш.
 4. Може би не видя предишният ми отговор - от php 7 тази функция я няма. Няма как да използваш mysql_connect. Уау от 5.6 на 7.4 и реши, че няма нужда да бъде споменато в началото? Дори Wordpress, който уж поддържа 5.6 за сега, сигурно ще е трудно да се обнови. Ще трябва да минеш на PHP версия под 7 или да го пренапишеш. Ще дам едно ужасно решение, което е сравнително лесно да се направи, но не винаги ще работи. Може да потърсиш във всички файлове на скрипта присъствието на функциите като mysql_connect, mysql_query, mysql_fetch_assoc.. и да ги замениш с mysqli_connect, mysqli_query,mysqli_fetch_assoc... Но не мога да не спомена колко лоша идея е в днешно време да се използва толкова стар код. От множеството PHP бъгове и дупки в сигурността, това че mysql_connect не поддържа prepared statements означава, че дори да сработи ужасното решение горе, целият код ще е рай за sql инжекции. Освен ако няма добра валидация в която няма бъгове.
 5. Random Person

  PHP Помощ

  Като за начало виж как да получиш информацията въведена от формуляра. Използваш POST, което означава, че ще трябва да използваш $_POST. После в php кода трябва да провериш с if дали бутона е натиснат и има въведена информация (може и без но ще получиш съобщения когато няма въведена информация). Това може да стане с проверка дали $_POST е празно (функция empty) или дали метода е POST чрез $_SERVER["REQUEST_METHOD"] ; След това вземи съдържанието на chis и cif полетата с $_POST['chis'] и $_POST['cif'] и го присвои към променлива, ако искаш. Самата проверка може да се направи по няколко начина. Ето най-лесните два според мен: - Създаваш променлива за броя срещания. Примерно $seen = 0; Чрез for цикъл и използваш chis (това е N от условието) като масив. Първата цифра ще вземеш с $_POST['chis'][0] и с if може да провериш дали е равна на $_POST['cif']. Aко е равна добавяш едно към $seen ($seen++). Накрая променливата $seen ще съдържа брой срещания на указана цифра (cif). - Най-лесното е с функцията substr_count. За първи параметър слагаш с $_POST['chis'], а за втори $_POST['cif'] и получаваш броя срещания на указана цифра (cif). Цялото решение в един ред. Бих коригирал кода с готов работещ, но мисля че описанието ми е ясно и ще се справиш сам, защото трябва да научиш споменатите неща, за да я направиш. Ако има грешки и/или въпроси ще отговоря.
 6. С предоставената информация единствената грешка, която виждам е използването на mysql_connect през 2021 г. От PHP 7 е премахната. От PHP 5.5 може да има предупреждение. Увери се, че не използваш PHP 7 или по-нов.
 7. Ами да... За какво е този BLOB като няма да качваш самата снимка в БД, нито кода е подходящ за BLOB... Може да използваш image_name като замениш това: $sql = "INSERT INTO form (name, image, phone, email) VALUES ('$name', '$image', '$phone', '$email')"; с това: $sql = "INSERT INTO form (name, image_name, phone, email) VALUES ('$name', '$image', '$phone', '$email')"; Сега ако image не може да е празно ще има грешка...
 8. Първо, заглавието на темата и кода казват различни неща. Искаш да качиш снимката директно в базата данни (mysql) или по разумният начин в базата данни да съхраняваш само името на файла и/или директорията, а самият файл да си е на сървъра? В началото взимаш правилно информация за качения файл и после в някакъв опит за валидация правиш това: $_REQUEST['image'] - Може да направиш var_dump($_REQUEST); да видиш, че няма такова нещо... После може да разгледаш по същият начин $_FILES, променливата, която трябва да ползваш. Набързо ще ти дам примери за двата начина спрямо твоя код, за да не чакаш отговор. 1. Качване на файла в сървъра със запазване на информация за него в БД Просто добави това и трябва да качи файла в папката images (ако я няма ще даде грешка). $newFileName = $_FILES['image']['name']; $dest_path = __DIR__ . "/images/" . $newFileName; if(move_uploaded_file($_FILES["image"]["tmp_name"],$dest_path)){ echo "Успешно."; } и по-долу вместо това: $image_name = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['image']); $image = file_get_contents($image_name); слагаш това: $image = $newFileName; или заместваш директно в sql. Това ще качи името на файла в базата данни. От теб зависи да направиш валидация, че името на файла не е същото като на вече качен файл. Като цяла просто вземи разширението на файла и генерирай уникално име...Имам предвид и валидация на всичко друго, защото липсва. 2. Ако искаш да буташ всичко в БД $image_base64 = base64_encode(file_get_contents($_FILES['image']['tmp_name']) ); $image = 'data:image/'.$imageFileType.';base64,'.$image_base64; Това по-горе ще конвертира снимката в base64 и ще запази всичко в променливата $image, съдържанието на която трябва да качиш в БД. Премахваш тея редове: $image_name = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['image']); $image = file_get_contents($image_name); За да може после да качиш $image от по-горе. 👉 !!! Изисква много място и ще има проблеми с големи файлове (от лимита в php.ini). Колоната image където ще съхраняваш самата снимка, трябва да е най-малко от тип text, най-добре longtext. И за да покажеш снимката: Взимаш съдържанието на image в таблицата "form" и го слагаш в променлива, примерно $image_src: <img src='<?php echo $image_src; ?>' > Това е "тъпо", дано имаше предвид първия начин. Успех.
 9. Moodle е система с отворен код за електронно обучение (безплатна). Могат да се създават курсове/предмети и за всяка седмица да се качват материали за всеки курс и да се създават тестове, който да се решават онлайн... Има блог, форум и като цяло всичко каквото може да е нужно го има вградено или чрез разширения. Но изисква много повече усилия за създаване на нещата. В случай, че се ползва от 1 до около 5 класа, Moodle ще достави ненужно усложняване на нещата според мен, но при цяло училище тогава е нужно усложняване и е най-подходящо. При цяло училище ще е нужен хубав vps хостинг, а при цял град в зависимост от активността сигурно ще трябва цял физически сървър, което е много скъпо...
 10. Сигурно търсиш решение за класа, а не за по-голяма група като цялото училище. За клас, форум е добър избор. За примерно цялото училище е подходящ Moodle, който е направен специално за това, но вече повечето училища го имат поне около мен. Предвид колко е различен изисква доста време да се разучи и самата система е "малко" тежка. На безплатен хостинг най-много да подкараш CMS системата. Допълнително ще е най-много с 5GB място. Дори да си кажеш, че ще ти е достатъчно и ще ползваш външни услуги като google drive за големи файлове, имай предвид, че тези хостинги имат страшно ограничено CPU време. Веднъж спрях хостинга на един сайт само като задържам F5 два пъти за една минута, но да беше без CDN. Дори повечето платени имат нелепо малко време за мен. Можеш локално с XAMPP да инсталираш няколко форум системи и да тестваш, коя ще ти е най-добре за теб.
 11. Държа да спомена, че за софтуер като php под последна версия се разбира различно. Може да си с 7.1 и ще получаваш ъпдейти за 7.1, и ще си с последна версия за 7.1, но има и версия 7.3. Приех, че си с 7.2 и apache2 според последният ти отговор. Ако не си промени командите. Ще дам някои команди без да съм много сигурен за точния софтуер, който ползваш. Изпълни следната команда: sudo a2dismod mpm_event && a2enmod mpm_prefork && a2enmod php7.2 Реално са три команди разделени с &&. Може и поотделно. В случай, че излизе, че не съществуват изпълни следните две: sudo apt purge libapache2-mod-php7.2 libapache2-mod-php sudo apt install libapache2-mod-php7.2 libapache2-mod-php И след която и да е: sudo service apache2 restart След това провери как са нещата. Ако няма ефект отвори този файл: /etc/apache2/apache2.conf със nano или някой друг. И добави това накрая: <FilesMatch \.php$> SetHandler application/x-httpd-php </FilesMatch> Ако вече не го има. Като цяло командите горе и редакцията на този файл би трябвало да направят същото каквото @Крематориум написа, но с автоматична редакция. Пробвал съм командите на стара виртуалка и работят както трябва, но зависи от твоята конфигурация. То дори да успееш според мен ще ти липсват важни php модули, които се изискват от Wordpress и phpmyadmin... Aко отново нищо не стане... Както каза @petie1 виж дали се пълнят логовете. Файла е в /var/log/apache2/error.log (по подразбиране).
 12. Здравей, Може би apache не е настроен да използва php и/или му липсват нужните модули, за да изпълнява php код вместо показва. Не си споменал конкретните версии на всеки софтуер, които си инсталирал, затова няма да давам примерени команди. Потърси за a2enmod. Пробвай да използваш --reinstall на пакетите като libapache2-mod-php Като цяло потърси "Apache shows php code instead of executing" с гугъл и пробвай нещата от първите позиции. За по-сигурно, преди да потърсиш за това, направи php файл съдържащ phpinfo() : <?php phpinfo(); ?> И ако само показва кода, направи това, което написах. Подобни глупости предполагам може да станат и от .htaccess, но в този случай най-вероятно VirtualHost на apache и настройките му за директорите, но едвали...
 13. Без да се види кода как е направено не може да се каже за конкретният случай как да стане. За да се направи това трябва да има връзка (relashinship) между постовете и потребителите. Но тази връзка зависи от създателя на скрипта как ще се направи. Може да се контролира от базата данни или скрипта. Най-честият метод е в таблицата със постове да има колона за ИД на потребителя. В този случай се прави SQL заявка като: $sql = "SELECT * FROM `posts` WHERE user_id = 1"; $result = $conn->query($sql); И връща резултата. Разбира се, заявката по-добре с prepare() и верификация. Също може отделна колона, която да съхранява ИД на поста с ИД на потребителя, както и всевъзможни други варианти. Що се отнася до това всички да публикуват постове, виж къде проверява дали е админ и го махни, така да се каже. Предполагам няма да е реален публичен проект, защото готовите безплатни скриптове из интернет за блогове последно като ги гледах бяха много зле от към сигурност. И допълнително ако всеки може да добавя съдържание и то е без escaping на опасни тагове и верификация...
 14. Щом на компютъра ми с 750Ti и второ поколение intel i3 работи тази опция, бях скептичен, че писаното от теб е вярно. Намерих като изисквания за видеокарта: "Most GeForce 600 series or later; Most Quadro K series or later" с поддръжка на "Intel Quick Sync H.264; NVidia NVENC; AMD VCE". Не успях да видя изискване за DirectX, но има ли значение? Щом DirectX 12 тръгва на 750TI (което ме изненада, мислех че не го поддържа), то ако не тръгва на по-слаби, в зависимост какво ще снимат, ще им е най-малкият проблем. Затова процента потребители, които не могат да си го пуснат, мисля, че е най-много 69%.😜 Но благодаря, че го спомена. Напълно бях изключил, че трябва да има някакви системни изисквания, които щеше да е добре да спомена в първото ми мнение.
 15. Здравей, не си казал версията на Windows, но в случай, че си с Windows 10 има вградена програма за това. Потърси Xbox Game Bar или Game Bar в търсачката на Windows или натисни бутона на Windows заедно с буквата "G" на клавиатурата. В случай, че не записваш игра може да излезе съобщение, че не разпознава отворена игра, но просто избери, че е игра и го игнорирай. Работи за запис на всичко. Ще трябва да влезеш в настройките, за да сложиш отметка да показва мишката в клиповете, но важното е че може. Възможно е версия на Windows 10 да го няма, но това ще са версии като windows 10 Enterprise N, които по подразбиране нямат мултимедиен пакет или каквото беше там, но това е рядкост. Ако не си на Windows 10 в допълнение от предните мнения се сещам за OBS Studio, но не знам колко ще е удачна.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване