Премини към съдържанието

Ьрмалоу

Потребител
 • Публикации

  277
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

153 Отлична репутация

Всичко за Ьрмалоу

 • Титла
  Почетен потребител

Последни посетители

394 прегледа на профила
 1. То и световното затопляне никой не го е усетил, ама го има, вервайте. Даже му смениха името на "климатични промени", щото последните две-три зими в САЩ бяха бая студеншки, ма... пак не идва!
 2. Чей са, не виде ли по талавизора падащи на улицата тела, редиците ковчези по медиите? Това трябва да ти стига, бъди съзнателен гражданин, #StayHome!
 3. Заедно с третия параграф, стъпил на първите два и обозначаващ смъртните случаи.
 4. Струва ми се, че по някакво съвпадение всичките тези имена до едно са на евреи?
 5. И при мен така – питам и няма, няма и няма. Последно говорих с шофьор на автобус от софийския градски транспорт. И той така, ни чул, ни видял някъде нещо. Ей, така и ще си замине тая пандемия, без да може да видиме, па камо ли да се снимаме с главната звезда на шоуто.
 6. Оказва се, че понятието "епидемия" е доста разтегливо, а и няма никакво общо разбиране по въпроса при специалистите. Така че нашите сега си веят куйрука, избирайки, че епидемия е "трима болни", както се изцепи някой от свитата на дон Генерале. Уважаемо медцинско научно списание, 7 медици с научни титли от големи израелски здравни организации, спезиално по въпроса "Какво е епидемия?", PDF файл, 2002 год: https://www.ima.org.il/FilesUpload/IMAJ/0/55/27606.pdf (Според различните разбирания, добавка моя) епидемията може да варира от една класна стая до много страни. Може да трае от няколко часа до много години. От няколко човека до милиарди. А сега кажи ми, мож ли им хвана спатиите?
 7. Значи и аз няма да казвам, че работи за Щаба.
 8. О, такъв веднага трябва да бъде включен в Щаба! Или той вече работи за него?
 9. А, ще, ще! Дон Генерале обеща "Бум!" в близките дни, щото преди десетина дена в София хора се разхождали по улиците (представяш ли си, да се разхождат!?!). С такъв един загрижен, но и тежко заплашителен глас го каза... Предлагам, обаче, Щабот да включи и музикален фон в шоуто си. При съобщения като горното да се пуска тежка, внушаваща страх музика. И свитата отзад яко да се мръщи. Щото зъбенията на дон Генералето някак нямат нужния ефект... А пък при самохвалковските му съобщения да има ръкопляскане зад кадър, като в комедиите с елементарен хумор, и свитата отзад с пантомима на беззвучно ръкопляскане и енергично кимане към публиката да подсказват какво да се прави. Марш, марш с Генерала наш! Кой или какво е "50%". И защо?
 10. Ето и справката: http://ec.europa.eu/health/rare_diseases/policy/index_en.htm Any disease affecting fewer than 5 people in 10,000 in the EU is considered rare. Approximately 5,000-8,000 distinct rare diseases affect 6-8% of the EU population i.e. between 27 and 36 million people.
 11. Миро, в 7 часа започва работния ти ден, нали? 10 минути четене на последните страници в темата, на цитиранията ти и – напред! Лека и приятна работа ти желая!
 12. По второто удебелено: знае се. Официалната формулировка е "Починали с установен вирус на Ковид-19". Според контекста на използването ѝ от медиите и Щабот, обаче, ако в тялото на починалия има този вирус, то той непременно е умрял от него, нищо, че са го докарали с черепно-мозъчна травма, несъвместима с живота – примерно. Не "починали от", а "починали с". Има голяма разлика в причинността в значението на двете фрази. Но медиите и Щабот фокуснически подменят в главите ни второто значение, което е официалното и не твърди, че причината на смъртта е вирусът, с първото Ако помниш, в началото на брифингите Генералот наш използвА неколко пъти тази ясна формулировка. След това престана. Но ако слушаш новините на Националното радио, там все още се изпускат понякой път да използват официалната формулировка. По първото удебелено: напомням, че тук някой беше пуснал препратка (източник СЗО--> Дейли Телеграф --> български сайт), че при инспекция на СЗО се оказва, че реално починалите от Ковид-19 в Италия са само 12% от официално обявените. Предполагам, че същото е в Испания, Франция и останалите страни с голеееми числа. В друг форум видях интервю на Фокс Нюз с лекуващ лекар от САЩ, който твърди подобно и за там, като между другото каза, че за лечение на пациент, болен от Ковид-19, се дават три пъти повече пари, отколкото за останалите. И сега гледай: идва ти пациент с втежнен диабет. Проверяваш го за Ковид – има! Коя пътека за лекуването му ще избереш? Ясно, че тази с трите пъти повече пари, това е в полза и на пациента, и лично на лекаря, а и за да се презастраховаш, ако развие ковидови симптоми. А пациентът ти вземе, та умре от диабета си. А ти си го лекувал по пътеката на Ковида... Ако пишеш, че е умрял от диабет, ще трябва да връщаш пари, щото диабетната пътека е три пъти по-"евтина". И... пишеш Ковид, , нема как... Ловкость рук и никакого обмана! Ето ти ги и големите бройки в шаш-САЩ
 13. Накуп? Им се случва? А помниш ли, че Генералот на един от брифинговете се изпусна и каза в половин изречение, че, за негова изненада (хе-хе...), общата смъртност в България за периода на Ковид-19 у нас е по-ниска, отколкото същия период 2019-та? А е изненадан, щото му се искаше смъртността да се окаже по-голяма, та да е прав да ни набива канчетата. Между другото хуманен лекар, а? Вместо да се радва, че по-малко хора са умрели, той взел неприятно да се изненадва... Има един лаф, че Щабот изпитвал остра недостатъчност от смъртни случаи Измисляш, и то много, тези "дребни " неща.
 14. Пропуснал сте за сравнение населението на страните. То е 10 и 5 милиона съответно.
 15. Ей сега ще я сменя, благодаря. ––––––––––––– Успешно сменена. ПП. Други хора нямат достъп до машините, от които влизам тук, пък и обкръжението ми не предполага такива работи.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...