Премини към съдържанието

Ьрмалоу

Потребител
 • Публикации

  55
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

12 Добра репутация

Всичко за Ьрмалоу

 • Титла
  Редовен потребител

Последни посетители

99 прегледа на профила
 1. На моя дървен телефон с Андроид 6 камерата си ги разпознава. Но нямам много опит с това. Концентрирай се, може би на това, защо твоята камера не?
 2. Не баш в "очакване на лятото". Арменска и персийска музика от този тип:
 3. @Васкo Не ти давам акъл, а и не съм юрист. По-скоро предложих виждането си на форумците и, както виждаш, поне един, освен теб, реагира. Ньдйей ми затваря устътъ, моля.
 4. Трябва неопровержимо да се докаже, че думата е използвана в адрес на ищеца. Че е написана от ответната страна – физическа личност. Че думата е използвана в смисъл "престъпление/я на закона", а не в разговорен смисъл. И тъй нататък.
 5. Струва ми се, че прокуратурата (и главният прокурор) е най-непрозрачната, базконтролна институция в България. Всяка друга подлежи на проверка на законност, документи, начин на работа, финансово положение и т.н., ( и то на първо място от прокуратурата), но самата прокуратура не подлежи на контрол от вън; следствени тайни, национален интерес, ала-бала – тя самата решава кое може да се обнародва, кое не, кое може да е проверявано или не. И използва тази си свобода ту така, ту онака, и не можеш да им хванеш спатиите, по какъв критерий. Та – който и да е главният прокурор, проблемът е в горното и след това в личността.
 6. Ако е случая, за който мисля и за който четох преди няколко месеца, става дума за медицински "брат", и за чак такава голяма бройка (стотици) не съм чел. Тъй като всичките споменати конкретни случаи бяха само на много възрастни и/ли тежко болни пациенти, подозирам, че това е било прикрита евтаназия, а сега този медбрат се извърта с такива доста невероятни обяснения на действията си.
 7. Позволявам си да се обадя, защото май е свързано с моя пост (вчера-оня ден) за временното рязко влошаване на вестибулацията ми. Тезата ти за "пресищане" с кислород при отказване на пушенето и евентуалните последици ми е интересна; ти да не си медицинско лице? Обаче въглеродния окис, отровният, е доста стабилно съединение; с него се случват смъртни отравяния, може и масови. За да се окисли до неотровния двуокис трябват химически условия като висока температура, и/ли катализатор и подобни, не ги знам конкретно. Той действа отровно, като за некое време се свързва с хемоглобина и не го пуска да си върши работата по внасяне на кислород и изнасяне на въглероден двуокис. Признаците на отравяне са като тези на задушаване, доколкото си спомням. За евентуалната опасност от рязко спиране на пушенето: може да има, но сигурно само при особени случаи. Един такъв съм чул от моя позната, която, след някаква сърдечна операция, не подобрявала състоянието си в реанимацията. Лекарят ѝ случайно разбрал, че е пушачка и в момента не пуши, щото е след операция. Той почти ѝ се скарал за спирането на цигарите, казал, че това е причината да не се оправя след операцията. "Ше пушиш ей там, в оная стая, тя е точно за такива случаи". Аз съм неразкаял се пушач.
 8. "Отоневролог" може би. "Ото" - ушен, там е сложният стромент за отчитане на равно и на весие. И на мен един път се развали вестибуларния. За пет-десет минути от нормално вече бях като толкова пиян, че не вдигах глава от масата на близкото кафене. Един път даже повърнах при отсрещната брезичка. Не бях пил алкохол, но бях препил едни силни хапчета за нервната система, свързани със смекчаване на болката при дископатия. Седмица или две по-дълго от позволеното ги пих , просто забравих и заедно с другите хапчета продължих и тях. На това отдавам така необяснимия пристъп. Час два очи тъмнееха, глава се люшкаше в кафенето, после криво-ляво стигнахме, с помощта на един пущ, до дома ми на 200 метра. За няколко месеца по малко се възстановявах до нормално, но май вече го няма увереното равновесие в най-крайни и тънки случаи.
 9. Покрай новия въпрос на Ай. Ашкънов се заинтересувах от тази задача. Мисля, че чисто логичният ти подход е правилен, но не е доказано. То ест имаме необходимо, но недостатъчно обяснение. Стъпвайки на твоята логика, очевидно е, че страничната повърхност на цилиндъра в двата крайни случая е нула, а между тях, с промяна на височината на цилиндъра страничната повърхност расте и после спада монотонно. Някъде там тя става максимална, но дали е по средата – мисля, че не е доказано и трябва да бъде доказано. Доказателството е в симетричността на функцията на промяна на повърхността. Sстр = 2*"пи"*r*h r и h са свързани с някакъв коефициент (константа), произтичащ от условието "a = h". Нека го пишем "k", то ест r = k*h Съответно първата формула може да се запише във вида Sстр = K*h^2, където в K влизат всички коефициенти-константи, срещнати по пътя. Това е уравнение на парабола, която е симетрична, то ест максимумът ѝ е точно по средата. С горното е доказано твоето допускане, че страничната повърхност на цилиндъра ще е максимална на височина половината от височината на пирамидата. Тогава обемът на така получения цилиндър ще е "пи"*r^2*h. r = 1/4 a = 1 см h = 1/2 a = 2 см Обемът, ако до тук не съм сгрешил, е "пи"*1*2 = 2"пи" куб. см. = 6.28 куб. см.
 10. За мен тази тема е полезна, подтвърди подозренията ми за нивото на постоянните списувачи на форума, на форумното войнство. Отрезвявящо.
 11. И-и-и, тая листерия може се въди във всякакви храни, бре! И в почвата. И в сладолед също. 20 до 25% от хваналите я гушвали букета. Но пък слабо се хващала. https://en.wikipedia.org/wiki/Listeria Единственото спасение е да не ядем. Или да използваме спирт. Аз използвам и даже наблягам. И вас съветвам.
 12. И си стоят само в Швейцария и нямат клонове в други страни, например в Лондон, световна финансова столица? Обикновено такива писма ги пишат нарочно тъпо, че да се отсее що-годе мислещия елемент (който веднага се усеща), за да остане перспективният немислещ елемент.
 13. Снимала си се на яхта. Дърпаш ли платната, върви ли яхтата?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...