Премини към съдържанието

Итабаши Зангиеф

Потребител
 • Публикации

  22
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

12 Добра репутация

Всичко за Итабаши Зангиеф

 • Титла
  Потребител

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. "Европа във война 1939 - 1945" от бай ви Норман Дейвис. Отдавна се каня да започна и тухларката му "Европа. История", ама да видим кога...
 2. Написа индивид, вярващ в астрологията. Оксиморон?
 3. Яша е, тигре! Съвсем скоро излизат мемоарите на Шпеер! Кофтито е, че преводът е по англоезичното, а не оригиналното немско издание, ама карай - то също е стабилно.
 4. И един мармот завиваше шоколада в станиол...
 5. Кой е бил Иисус Христос е почти напълно ясно (достатъчно е да погледнем четирите евангелия). "Кой е бил Йешуа бен Йосиф?" е трудният въпрос. Засега новозаветните библеисти са постигнали почти универсален консенсус за личността му относно следните събития: 1.Че е галилейски евреин, който е говорил предимно арамейски; 2.Че е кръстен от Йоан Кръстител; 3. Че е разпънат по времето на римския префект Понтий Пилат. Това са общоприетите сред специалистите епизоди от битието му. Има някои моменти, за които те твърдят, че могат с по-голяма или по-малка вероятност също да бъдат счетени за установени/реконструирани. Оттам нататък започват неяснотите. В момента сме в четвъртия период/стадий на изучаването на персоната Йешуа бен Йосиф от новозаветната библеистика, така че само бъдещите изследвания, колкото и клиширано да звучи, ще повдигнат по-високо спуснатото върху му було.
 6. https://psychology.framar.bg/парейдолия-или-да-виждаме-лица-там-където-всъщност-ги-няма
 7. Пердаша втория том на "Възход и падение на Третия райх" на Шайрър.
 8. В известна степен съжалявам, че като бях млад, не я прочетох. Директно скочих на Леков и Игнатов, а оттам - на Перепьолкин, Хорнунг, Асман и т.н. П.П. Инак в момента тъкмо приключих 48-а книжка (2-ри брой от 2017 г.) на сп. "Критика и хуманизъм": "Конспиративен разум и социално въображение". Статиите в сборника са стабилни. Дано някой ден доживеем да издадат на български и цялостна монография по темата от някой водещ специалист (Усински, Найт, Бутер...).
 9. А може би - за радост. Българските издателства редовно опошляват оригиналните издания. Един банален пример - класическата биография на Хитлер от Кършоу. От "Изток-Запад", очевидно за да спестят кинти, издадоха съкратената еднотомна версия в цели два тома(!), вместо двутомната класика с целия научен апарат (бележки под линия и библиография). Представям си, ако бяха решили да я издадат, сигурно щяха да я разтеглят поне в 4 тома. Инак конкретно за астрофизиката - на български доста често започнаха да публикуват подобни научно-популярни изследвания като тези на Строгац - примерно книжките на Каку, Хокинг, Грийн и т.н.
 10. А Меркурий ретрограден ли е, че не мога да спя от тоз въпрос?
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...