Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×

Kolev71

Лига на легендите
 • Публикации

  4538
 • Регистрация

Решени проблеми

 1. Kolev71 добави пост в Мнение за този компютър DELL, което беше отбелязано като решение   
  Павка здравей!
  1. Пламен ти е задал точният въпрос и ако искаш с няколко думи можеш да споделиш за какви цели ще го ползваш.  но и, не е задължително, ако е "секретно"
  2. Аз не бих ти препоръчвал лаптоп в никакъв случай. 
  3. Това е фабрична конфигурация с липси по биоса, колкото и последният да е нов. 
  4 Кутията е SFF модел, което ще те ограничи за много неща и трябва да се съобразяваш какво има вече инсталирано във нея. Такъв тип компютри предпочитам и аз, но моите претенции не са прекалено големи. Иначе работят отлично 24 часа 7 дни в седмицата, без да усетиш че има включен компютър.
  5 Цената е надута за мен поне с 300 лева, иначе процесора му е добър.
  6. Оперативната памет на тези модели е с 16 гигабайта рам, като в този половината липсва. Кой каквото иска да ти говори по въпроса. 
  Иначе, за всичко което пожелаеш ще ти върши чудесна работа. - само да беше до към 1400 лева.  Това е реновирана машина, от мен да знаеш!
  Мнението е лично мое и се отнася лично до теб. Иначе, не бих вземал отношение по темата ти!
  На всички в къщи, приятна вечер и спорна седмица!
 2. Kolev71 добави пост в Подарявам принтер! Samsung SCX - 4300, което беше отбелязано като решение   
  Принтера си намери собственик от форума, за което съм благодарен. Темата е приключена!
  Лека вечер от мен - за ВАС!
 3. Kolev71 добави пост в Конвертиране на файл lay към PDF, което беше отбелязано като решение   
  Това ти е оригиналната платка с посочените от теб размери
 4. Kolev71 добави пост в Проблем със сдвояване на камера, което беше отбелязано като решение   
  Инструкцията мила! Отдалеко няма как ва ви се помогне, независимо че много от камерите от този бранш са близки. И всичко се прави така, както е описано, а не както ви се иска на вас. Трябваше да си направите или ползвате готова регистрация, на която сте уверена че помните паролата. След това е много лесно по картинките даже от упътването. Сигурен съм, че ще се справите! Успех от мен.
 5. Kolev71 добави пост в Ще ми тръгне ли рам DDR4 на dell optiplex 990 business tower, което беше отбелязано като решение   
  Страница 12
   
  В момента е:
  64 битова система
  16 GB Ram DDR3 (поддържа до 32Gb ram) - Поддържа максимум до 16 гигабайта RAM   страница 13
  4 ядрен процесор
  Nvidia Gtx 1050ti 4GB DDR5 GPU

 6. Kolev71 добави пост в Избор на SSD за лаптоп acer aspire e5-773g-35vg, което беше отбелязано като решение   
  В подкрепа на последния пост на Пламен, над този, и аз се придържам към неговата молба. Невъзможно е от тази гледна точка по публикуваните снимки да  се посочи, че на  лаптопа може да се сложи посочения диск. Това, което може да се направи от видяното до тук е , че може да се постави на мястото на HDD-то което е  WD 1 терабайт, стандартен SSD примерно  120, 250 или 500 гигабайта, на който ще инсталираш операционната система и софтуера с който работиш. При положение, че не ползваш DVD записвачката, сваляш я внимателно, купуваш едно Cady което е явно 9,5 мм високо и в него монтираш HDD-to (WD - 1 терабайт)  след което внимателно го вкарваш за да си влезе на мястото и най вече да се куплира със дъното. После оглеждаш всички лентови кабели дали не си дръпнал някой от тях независимо че те са закопчани към съответния куплунг и затваряш лаптопа.Сваляш долния капак и правиш снимки какво се вижда там. Ако е наложително след преглеждане на на новите снимки, ще ти се даде нова информация.
  Едно допълнение при положение че ползваш Cady:
  Понеже  се продават повечето от тях без лицева плочка, то такава можеш много внимателно да си свалиш от DVD - записвачката, като от двата и края натиснеш със остър нож навътре между лицето и ламарината на записвачката. Чоповете са много нежни и трябва да си внимателен, иначе ги чупиш на 100% което значи, че трябва да я залепиш към лицевата ламаринка. От мен толкова.
 7. Kolev71 добави пост в Проблеми с отваряне на PDF файлове, което беше отбелязано като решение   
  Твоя познат, за да отвори файловете или каквото там е записано на дисковете трябва да има инсталиран някакъв PDF четец, било то Acrobat Rider или някаква друга програма, която ще отвори самите файлове. Това явно не е така от написания негов текс.При отказ DVD четящото устройство веднага ще извади съобщение да се намери програма от инсталираните на компютъра, която може да отваря  файлове с разширение .pdf.  След това той асоцира тази програма, която ще стане подразбираща се за  разширения от рода на PDF и компютъра автоматично ще разрешава на всички файлове  да се отварят с посочено от устройство. Ще забележи, че когато софтуерът за pdf е асоциран вече иконките на файловете, но не и на папките ще се променят със символа за PDF формат.
 8. Kolev71 добави пост в Проблем със свързването на колоните на Creative, което беше отбелязано като решение   
  Задавате въпрос и чакате отговор.  Последният пост е от преди 14 години. Нима смятате че отговарящите са длъжни да прочетат цялата тема от начало до край, за да разберат какво имате? 
  Ами , ако са 30-40 страници?
  Ето ви отговора:
   
 9. Kolev71 добави пост в Търся платка за конкретен HDD, което беше отбелязано като решение   
  Има два варианта  за ремонт:
  Единият е предложен от Пламен и е много добър. Що се касае до замяната на куплунга на платката на HDD-то, то трябва да се смени целият, защото е едно цяло(заедно с по голения куплунг на захранването на HDD). Това е лесно да се направи от опитен техник с малък фин поялник. 
  2. Без да сменяте куплунга също може да се направи, като се ползва САТА кабел на който от едната страна се премахва куплунга от кабела. Жичките се оголват около 1,5 почистват се със скалпел или много остър предмет, калайдисват се всички и се нареждат една по една, като всяка от тях се запоява на точното място. Тук особеното е, че трябва да се огледа как стои кабелът към куплунга на платката, защото той има водещ щифт, който трябва да попадне с този на куплунга от платката на HDD. Правил съм единият и другият начин, докато намерих куплунг за платката на HDD. Единственото неудобство в този случай е това, че вече към HDD - тo ще е прикачен SATA кабелът, което може би няма да ви бърка , ако дискът ви е важен като съдържание на информация или ползване.  Във вашият случай явно сте счупил малката пластмасова пластинка от горният край, която служи за притискане на контактите между женският и мъжкият купкунг. Най добре е да ви го направи човек, който много добре работи с поялник, а не да заварява улуци. За съжаление не мога да ви постна снимка по простата причина, че компютрите са били на клиенти. Пожелавам Ви успех. 
  Посочвам и фирма, от която можете да си закупите точно такъв куплунг , ако желаете да го направите в първоначалното му състояние - фирма TETROV - Стара Загора.
   
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване