Премини към съдържанието

_Aumi_

Потребител
 • Публикации

  1518
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от _Aumi_

 1. https://www.edna.bg/astrologia/slyncheviiat-bog-na-hristiianite-4626362 Не само Христос е от боговете родени непорочно. Имало е и други преди него. Но днес, боговете от тези митове и легенди, не са вече актуални, защото е на мода богът Христос.
 2. Разбира се, че искат да ни опазят. Иначе, кой ще им плаща данъци? Ако няма потребители на продуктите, които създават - кой ще им ги купува, ако всички измрат?
 3. Защото самата Църква печели милиарди от името на Христос, което е превърнато в най-продаваната търговска марка от последните две хилядолетия. http://www.newmagnaura.org/b01070502oblastitargoviyaCatholicChurchAs.htm Акцентът най-вече е върху това дали един обикновен човек, може да бъде Бог! Както и върху това дали един човек може да изкупи греховете на цялото Човечество.
 4. Добро утро! Щастлива и успешна нова седмица!
 5. Мисля, че за теб не е проблем да уточниш какво е обективна реалност и какво - фантазна реалност. Едното е обективната реалност, т.е. всичко което съществува в Битието тук и сега, всичко което съществува в действителност, всичко което може да бъде възприето чрез сетивата ни. Другото е вяра в нещо, което по никакъв начин не може да бъде доказано. Както казах, по никакъв начин не можеш да докажеш, че Христос е бил реално съществуваща личност, още по-малко можеш да докажеш, че е Бог или син на Бога! В самата библия, той самият никъде не твърди, че е Божи син. Това е измишльотина на религиозните духовници създали религията Християнство. В историята на народите има много божии синове, които днес не съществуват никъде освен във фантазиите на хората! Ако приемем, че Исус наистина е Божи пратеник или го наречем Божи син, защо да не приемем по същият начин, че са Божии синове и Мохамед, и Буда, и Ошо, и Дънов, много други духовни хора раждали се на тази земя?
 6. откопиран копито, пирон, пират, коран, картон експозиция
 7. Не съм съгласна, че днес човекът е по-болнав от миналото. В миналото семействата са имали много деца, но не всички са оцелявали. Днешните болести са по скоро следствие от преработените храни, в които липсват много естествени вещества, както и от застоялият начин на живот, който води съвременният човек. Всички екстри с които е заобиколен, му помагат, но по този начин, човекът става по-мързелив и много често движението е от колата до работата, от там до супермаркета, а вкъщи от хладилника до дивана. Това е в следствие от еволюцията на вида. Човекът днес е еволюирало същество и е заобиколен от екстрите на еволюцията. Вместо да се оплакваме от това, е добре да се възползваме от всички тези блага, но съчетавайки ги с разумно и здравословно хранене и движение.
 8. бинокъл кълн, клон, бик, кон, лък клониран
 9. Вярата е също като истината. Има субективна истина и обективна истина. Също така вярванията могат да се делят на вяра в недоказани абсурди и вяра в реалността.
 10. Не се съмнявам ни най-малко във вярата си.
 11. В кое по-точно да се съмнявам?
 12. Валкирия много добре знае моето мнение за религиите и едва ли то е от значение за нея. Моите вярвания не се крепят на религиозните писания. Вярвам Бог без да имам нужда вярата ми за Неговото съществуване да се крепи на някакви религиозни книги. Вярвам, защото не мога да допусна, че Бог не съществува и защото всичко около мен доказва неговото съществуване. Не отричам, че в библията както и в другите религиозни писания се крие много мъдрост и поука, но те не са от съществено значение за моята вяра.
 13. всезнаещ есен, знаещ, везна, вена, навес зрелищен
 14. Не виждам никаква разлика между твоя фанатизъм и този на някой ислямист, който твърди, че единствената права вяра е Исляма и че той е единственият верен път към Рая. Всичките ти твърдения са булшит, защото нито едно от твоите твърдения не се крепи на реално доказателство. Нито можеш да докажеш, че Исус е реално съществуваща личност, нито че ако е съществувал реално, е бил богочовек заченат непорочно, нито пък че е умрял на кръста и че неговата смърт изкупува греховете на цялото човечество. Всичко това са приказки от хиляда и една нощ и ти си повярвала в тях, съзнанието ти вече е промито и не допускаш и капка съмнение в истинността на тези убеждения, които си прегърнала като единствената истина, недопускайки че е възможно това да са само едни измислици и митове.
 15. фритюрник ритник, тюрки, крин, трик, Крит кретенизъм
 16. А защо не приемем, че има милиони добри и праведни хора, следващи други религии. Справедливо ли е, само вярващите в Христос да влязат в Рая и да имат Вечен живот?
 17. Вярата в Бог като Творец, или вярата в така наречените свещени писания, писани от хора, но наложени като Божие Слово?
 18. акварел варел, варак, лекар, левак, ареал адвентист
 19. Търнава врана, трън, Варна, тава, рана търпение
 20. риванол нива, вино, волан, лира, Ливан обобщение
 21. Елеонора елен, оран, реле, рало, лоно камфор
 22. смесица меца, смес, маси, самец, меса карфица
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване