Премини към съдържанието

Maniac

HJT Team
 • Публикации

  4501
 • Регистрация

 • Последно онлайн

 • Топ дни

  17

Всичко публикувано от Maniac

 1. Това, което е открил Avira AntiVir по принцип (не мога да кажа в конкретния случай, тъй като няма предоставена информация) представляват HTML страници, които имитират легитимната уеб страница на PayPal, с цел да си напишеш данните за вход и съответно да бъдат достъпни и за трето лице, което да процедира с тях както сметне за добре. Това може да се получи в следствие на посетен такъв уеб сайт или пък, когато сте отворили такъв фишинг e-mail, съответно се запазва във временните файлове на вашата система. В момента, в който сте го отворили на ново, Avira AntiVir го е сканирала и идентифицирала. Когато искате да направите такова нещо, спирате защитата в реално време на браузъра и тогава извършвате тази операция. Каква е тази Panda? Втора антивирусна програма?
 2. Ето една новина от вчера, която никъде не видях да е отбелязана, а всъщност това, което се е случило засяга милиони интернет потребители по целия свят. http://www.cybercrime.bg/bg/news/89
 3. В действителност няма. ESET не си определят график кога да пуснат продукта си на пазара. Пускат го бета версия, той се тества, изпращат се доклади за проблеми, преглеждат се, ако има нещо се поправя и се пуска нова бета и целият този цикъл си върви, докато не преценят сами за себе си, че продуктът е достатъчно за стабилен, за да го пуснат официално. Това е политика, която ми харесва.
 4. Това му е фамилията. Цялото му име е Yevgeny Valentinovich Kaspersky. Да не реши, че го е казал софтуерният продукт Kaspersky.
 5. Много готини тапети се появиха за desktop от Malwarebytes Corporation: http://www.malwarebytes.org/wallpapers
 6. От доста време разработката по HiJackThis беше ограничена. Причината едва ли се крие в ресурсите, защото точно те могат да си го позволят. Ето, че HiJackThis поема по друг път: http://sourceforge.net/projects/hjt/ Както виждате, скоро HiJackThis ще бъде с отворен код и обществото ще може да осигури бъдеще на този инструмент. Това наистина прави чест на Trend Micro. Похвално!
 7. Това аз наричам равенство! Няма САЩ, няма България до един под ножа... за каузата.
 8. Реално проблемите не опират чак толкова до това дали са кадърно реализирани нещата, колкото кадърно измислени. Нещата най-вече опират до това дали са измислени добре, а след това идва реализацията. Аз защитавам всички разработчиците, които работят в security сектора, най-вече тези, които работят в големи компании като Symantec, ESET, Kaspersky, Trend Micro и прочие. Кодът върху, който работят обхваща фактор потребител, фактор софтуер. Изключително голямо разнообразие на човешка логика и на код (под вид на ОС и приложения, което пак е свързано с човешкия фактор). Трудно е да покриеш такъв голям обем от варианти и да създадеш истинския, почти безгрешен код. Още повече работят и много хора на този код, така че човешко е, случва се, стига да не са чак толкова сериозни грешките. Хубаво е да има обновления, хубаво е постоянно да се работи върху различните проблеми, а това, което ще направи картината завършена е, обновленията да стигат до потребителя без тяхната намеса, защото ако трябва да изтеглят обновлението, ако трябва да правят някакви допълнителни неща, просто няма да стане. Аз смятам, че идеалният вариант е като с браузърите - автоматични обновления.
 9. Да, това е единствената опция. Всъщност, можеш да им пишеш и по-конкретно ти трябва @MysteryFCM, той е един от хората по тази част. Проблемът е, че там наистина има нужда от адски много работа, така че често се сблъсква човек с подобни пречки.
 10. Благодаря на всички за пожеланията! Извинявам се, че така късно реагирам, но докато се усетя къде съм.... ;d

 11. Супер тъпанарски номера! Дори да поискат някаква сума пари, Google няма да им откажат, просто се прават на много велики, че дори се твърдят някакви работи, при положение че само VUPEN са го тествали.
 12. BitDefender USB Immunizer За повече информация на официалната страница: тук
 13. Говоря не за това дали има, а че ситуацията е същата. Ти получаваш някакъв спам, получаваш някакви реклами, ако не си добре информиран, би преценил че те са виновни, цъкаш лоша оценка, за да предупредиш останалите и това влияе. Хвърли едно око, как някои хора са я оценили зле. Всеки потребител на базата на разбиранията си, може да даде всякаква оценка, но това е силата на техния проект - общността.
 14. Силата на WOT е в общността му (общо взето това е на което те разчитат), така че оценката на даден сайт се дава от потребителите на WOT, на база на техния опит с уеб сайта. Самият уеб сайт е чист от към зловреден софтуер, но различните потребители са имали проблеми от различно естество и на базата на тях му дават ниска оценка, при което го правят непрепоръчителен. Виждате на места има оплаквания от спам, фишинг и прочие проблеми. Примерно, същото важи и за Facebook.
 15. Изтеглете: MBRCheck.exe на вашия десктоп.Спрете временно антивирусната си програма (ако има такава)Стартирайте MBRCheck.exe След това на десктопа ще се появи черен прозорецАко има намерен непознат бууткод (bootcode), ще се появят няколко опции. Не ги използвайте! Само натиснете N, след това ENTER два пъти.Ако няма проблеми, само натиснете ENTERЩе се генерира текстов файл - MBRCheck_mm.dd.yy_hh.mm.ss на вашия десктоп (тук mm е месец, dd - ден, yyyy - година, hh - час, mm - минута и ss - секунда). Oтворете този файл, маркирайте и копирайте с десен клик Copy (Копирай или Ctrl+С) изцяло текста, който се съдържа в него. Публикувайте копирания текст с Paste (Постави) в следващия си коментар.
 16. Изтеглете OTL (от OldTimer) и го запазете на вашия десктоп. Кликнете два пъти върху OTL.exe, за да стартирате програмата. Сложете отметки преди следните неща: Scan all users Lop checkPurity check Под секцията Extra Registry, изберете Use SafeList Кликнете на Run Scan и изчакайте да завърши сканирането. (може да отнеме 10-15 минути) Когато завърши, публикувайте следните два лог файла: OTL.txt (намира се на вашия десктоп)Extras.txt (ще Ви се отвори автоматично)
 17. 1) Изтеглете: ESET Online Scanner 2) Стартирайте esetsmartinstaller_enu.exe 3) Сложете отметка на YES, I accept the Terms of Use и изберете Start 4) Скенерът ще започне да изтегля компонентите, които са му необходими. 5) Уверете се, че има отметки на следните редове, включително и тези от менюто Advanced Settings: Remove found threatsScan archivesScan for potentially unwanted applicationsScan for potentially unsafe applicationsEnable Anti-Stealth technology И накрая изберете Start 6) Скенерът ще започне да изтегля последните дефиниции. 7) След, като сканирането завърши изберете Finish. 8) Отидете в: C:\Program Files\ESET\ESET Online Scanner Отворете файла log.txt , копирайте съдържанието му и го поставете в следващия си пост тук.
 18. Изтеглете OTL (от OldTimer) и го запазете на вашия десктоп. Кликнете два пъти върху OTL.exe, за да стартирате програмата. Сложете отметки преди следните неща: Scan all users Lop checkPurity check Под секцията Extra Registry, изберете Use SafeList Кликнете на Run Scan и изчакайте да завърши сканирането. (може да отнеме 10-15 минути) Когато завърши, публикувайте следните два лог файла: OTL.txt (намира се на вашия десктоп)Extras.txt (ще Ви се отвори автоматично)
 19. Опитайте следното. Изтеглете ATF Cleaner Запазете го на вашия десктоп. Затворете браузъра си. Кликнете два пъти върху ATF-Cleaner.exe , за да стартирате програмата.Кликнете на Select All, който се намира в най-долната част на списъка.Кликнете на бутона Empty Selected. Ако използвате браузъра Mozilla Firefox, направете следното: Кликнете върху Firefox, който се намира в началото и изберете Select All от списъка.Кликнете на бутона Empty Selected.Бележка: Ако искате да съхраните запазените пароли, моля кликнете на No от новопоявилия се прозорец.
 20. Изглежда много по-добре. Как се държи системата ви сега?
 21. Изтеглете ComboFix от някой от следните линкове: Линк 1 Линк 2 * ВАЖНО !!! Запазете ComboFix.exe на вашия десктоп Изключете вашата антивирусна и антишпионска програма, обикновено това става чрез натискане на десния бутон на мишката върху иконата на програма в системния трей. Бележка: Ако не можете я спрете или не сте сигурни коя програма да изключите, моля прегледайте информацията от този линк: How to Disable your Security Programs Преименувайте ComboFix.exe на Tool.exe Стартирайте Tool.exe и следвайте инструкциите. Бележка: ComboFix ще се стартира без инсталирана Recovery Console. Като част от неговата работа, ComboFix ще провери дали Microsoft Windows Recovery Console е инсталирана. Предвид бързо развиващия се зловреден софтуер е силно препоръчително да бъде инсталирана преди премахването на зловредния софтуер. Това ще Ви позволи да влезете в специален recovery/repair режим, който ще ни позволи по-лесно да решите проблем, който би могъл да възникне при премахване на зловредния софтуер. Следвайте инструкциите, за да позволите на ComboFix да изтегли и инсталира Microsoft Windows Recovery Console. В един момент ще бъдете попитани дали сте съгласни с лицензното споразумение. Необходимо е да потвърдите, че сте съгласни, за да инсталирате Microsoft Windows Recovery Console. ** Забележете: Ако Microsoft Windows Recovery Console е вече инсталирана, ComboFix ще продължи към процеса по премахване на зловредния софтуер. След като Microsoft Windows Recovery Console е инсталирана, използвайки ComboFix, Вие ще видите следното съобщение: Изберете Yes, за да продължи сканирането за зловреден софтуер. Когато процесът приключи успешно, инструментът ще създаде лог файл. Моля, включете съдържанието на C:\ComboFix.txt в следващия Ви коментар в тази тема. Бележка: Моля, не движете мишката, докато ComboFix работи. Това може да наруши процеса на работа. ComboFix ще нулира всички настройки на Microsoft Internet Explorer, включително да направи IE браузър по подразбиране. ComboFix ще изключи autorun функцията на ВСИЧКИ CD, Floppy и USB устройства, за да помогне при премахването на зловредния софтуер и Ви защити от бъдещи вируси/заплахи, които поразяват чрез autorun. Ако това е проблем за вас - моля, уведомете ме. ComboFix ще изключи вашата интернет връзка. Интернет връзката ще се възстанови автоматично, преди ComboFix да завърши процеса на работа. При проблем, той ще прекрати интернет връзката. За да възстановите интернет връзката си, рестартирайте компютъра си. В случай на проблем с ComboFix, той може да създаде лог файл. Моля, включете съдържанието на C:\BUG.txt в следващия Ви коментар в тази тема. Работата на ComboFix, може да отнеме до 20-30 минути, за да завърши, моля имайте търпение. Моля, не прикачвайте лог файла/овете от програмата, а го/ги копирайте и поставете в следващия Ви коментар в тази тема.
 22. Здравейте generala_18! Аз съм Maniac и ще Ви помагам да почистите вашата система от зловреден софтуер. Анализа на логовете, както и премахването на зловредния софтуер, може да отнеме време, затова моля бъдете търпеливи. Моля, имайте предвид следното: Аз ще Ви помагам само за почистването на вашата система от зловреден софтуер. За всякакви други проблеми, моля създайте нова тема в съответния форум и опишете детайлно проблема Ви.Решението се отнася само за този проблем и само на този компютър.Задължително трябва да разполагате с администраторски привилегии, за да получим възможността успешно да почистим вашата системата.Следвайте инструкциите ми стриктно, докато не Ви кажа, че системата Ви е напълно чиста. Това, че симптомите са изчезнали, не значи че всичко е наред.Ако не разбирате нещо, моля Ви попитайте ме, а не рискувайте. По-добре е малко да се позабавим, отколкото да усложним нещата.При наличие на руткит, аз не гарантирам 100% почистване.Проявете търпение, защото процедурата по почистването на вашата система може да отнеме известно време, в зависимост от вида на зловредния софтуер.Цялата кореспонденция минава през тази тема, не създавайте нова тема и не използвайте друга тема за тази цел.Публикувайте лог файловете си директно във вашия коментар, вместо да бъдат прикачвани. Това беше един от потребителите, който не беше оторизиран, за да ви окаже съдействие. На първо време един от основните ви проблема е антивирусната. Тя, освен че е стара версия, но и този пач/крак към нея допълнително влошава положението, защото съдържа зловреден код, който би могъл да манипулира работата на антивирусната програма. В момента тя в никакъв случай не ви е полезна, затова моля деинсталирайте: След това, стартирайте Malwarebytes' Anti-Malware, обновете го и направете бързо сканиране. Накрая публикувайте лог файла от Malwarebytes' Anti-Malware, последван от нов свеж лог файл от DDS.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване